Opinie o STYL-BUD Częstochowa

Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

STYL-BUD

Zawód: budowlane usługi i remonty  
Adres: Śląskie, Częstochowa
Telefon: 530640617 Kom. 530640617
Adres e-mail: stylbudbb(małpa)interia.pl
Strona internetowa:
Opis działalności: ocieplenia, podbitki, elewacje, tynki, ogrodzenia kute, balustrady, bramy Słowa kluczowe: elewacje, docieplenia, tynki, ogrodzenia kute, balustrady, bramy

Ocena: 93% pozytywna 14x 1x

Jakość usług: 100% wysoka 14x
Terminowość: 92% bez zastrzeżeń 12x 2x 1x
Ceny usług: 100% niskie 6x 8x
Ilość opinii w serwisie: 15
Ilość odsłon profilu firmy: 6164
Data utworzenia profilu: 2011-08-29 12:38:09
Data ostatniej aktualizacji: 2017-02-17 00:30:33 

Opinie o STYL-BUD

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mogę polecić tę firmę, najlepszym dowodem na to jest fakt że ocieplenie domu rozpoczęliśmy z moim sąsiadem w tym samym czasie przy wyborze firmy on postawił na niższą cenę ja chyba trochę na intuicję u mnie zakończyli 3 tygodnie temu u sąsiada jeszcze robią i końca za bardzo nie widać, i żeby było ciekawiej jedną ścianę już ma do poprawki powychodziły plamy i panowie ociepleniowcy powiedzieli że trzeba będzie ją przemalować farbą, a mówiłem mu że tanio nie znaczy dobrze, podsumowując polecam firmę Styl-Bud wykonującą moje ocieplenie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Piotr M dnia: 2016-05-24 16:09:52 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: podpisałem umowę z Panem Markiem ,wpłaciłem zaliczkę 1500ZL,termin był ustalony na maj,potem przenieśliśmy na wrzesień . Tutaj zaczeły się problemy.Firma cały czas mówiła że ma jeszcze prace gdzie indziej że jak skończą to przyjadą ,trwało to do końca pażdziernika.ja miałem termin odbioru domu dla banku 1 Grudzień ido tego czasu miałem złożyć dokumenty odbioru a bez ocieplenia było to niemożliwe. W końcu znalazłem inna firme co zrobiła ocieplenie.NIESTETY Pan Marek zalizcki do tej pory nie oddał choć zobowiązał się że odda,bo nie wywiązał sie z wykonania prac w terminie. Próba połczenia z telefonu z firma (połązcenie odrzucone) próba kontaktu z innego telefonu Pan MAREK odbiera gdy sie przedstawiam telefon momentalnie odrzuca, Tak nie traktuje się klientów w tych czasach,naprawdę nie wiem kto temu panu przyznał certyfikat wzorowy fachowiec. Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenckich w Bielsku Białej który stwierdził że jest to niedopuszczalne postępowanie .Jutro kieruje sprawę do sądu, ostrzegam wszystkich o dawanie tej firmie zaliczek bo niestety na budowie jest różnie wszystkiego nie da się przewidzieć a od tego Pana zwrotu nie otrzymacie, mogę tylko podejrzewać że podobnie może być z reklamacjami.Pozdrawiam ( to jest opis sprawy w skrócie jeżeli ktoś ma inne pytania proszę dzwonić 506186411) ps aha pzry próbach wyegzekwowania prac podawał mi numer do niby swojego majstra który niby miał mi tą prace zrobić nie jestem w stu procentach pewien ale to była chyba firma podwykonawcza takie miałem wrażenie,ale to tak na marginesie bo nawet oni sie nie wyrobili z czasem cytat Pana majstra "bo nie moga przyjść robić bo gdzieś koparka się zepsuła" normalnie argument jak w filmie Bareji
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Marcin dnia: 2016-05-19 10:59:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: bardzo solidna, miła firma,znająca swój fach. ekipa sprawna, pracująca od świtu do nocy. jestem bardzo zadowolona z prac ociepleniowych jakie u mnie wykonała ekipa z szefem Panem Markiem na czele. serdecznie polecam!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Katarzyna dnia: 2015-11-06 13:13:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rzadko wierzę w opinie na portalach ale szukając firmy trzeba na coś zwracać uwagę, mnie przekonał fakt że firma działa na rynku dobrych kilka lat o czym świadczą daty pod opiniami. U mnie zostały położone same tynki i kilka dekoracyjnych elementów na elewacji oraz zostały wykonane elementy kute, przęsła, brama i furtka. Panowie zrobiliście kawał dobrej roboty. POLECAM
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jakub J. Bielsko dnia: 2015-08-03 21:26:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma wykonywała poprawki po poprzednim wykonawcy w ociepleniu domu oraz tynkowanie ścian. Wykonawca wykazał się dużym profesjonalizmem zarówno w zakresie doradzania, jak i w późniejszym wykonawstwie. Współpraca na wysokim poziomie. Poprawki po poprzednich wykonawcach oraz tynkowanie domu wykonane zostało zgodnie z naszym oczekiwaniem. Firma solidna, dokładna, dbająca o porządek po wykonaniu prac. Z pełnym przekonaniem polecam tego Wykonawcę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie dotyczy
Opinia dodana przez: Agnieszka z Rybnika dnia: 2015-04-21 22:47:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem pod wrażeniem, nie sadziłem że docieplenie mojego domu uda się zrobić tak szybko i bez najmniejszego problemu, może to głupie ale biorąc pod uwagę problemy jakie miałem z ekipą która budowała mi dom, to ekipa która docieplała wraz z szefem Panem Markiem to po prostu mistrzostwo, Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Sebastian M dnia: 2015-04-12 22:13:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecamy firmę Styl-Bud za fachowość rozpoczęli tydzień później niż było umówione ale podpisaliśmy umowę na wiosnę więc rozumiemy że po drodze mogło się o tyle przesunąć, zrobili nam domek ładnie, obyło się bez zgrzytów, co było dla nas ważne to to że nie pili na budowie bo tego się obawialiśmy tyle się słyszy że budowlańcy popijają na szczęście u nas byli tacy co nie pili i pracowali uczciwie po 12 godzin więc prace posuwały się sprawnie. Polecamy
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: państwo Żyrkowie dnia: 2013-10-15 14:12:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma solidna, terminowa, zależy im na dobrze wykonanej pracy, jesteśmy bardzo zadowoleni POLECAMY
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: M i K z Krakowa dnia: 2013-09-02 22:50:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja opinia na temat tej firmy jest pozytywna i dodaje ją ponieważ czytałam te opinie przed podjęciem decyzji o wyborze firmy, jak widać są różne, ale ja jestem bardzo zadowolona, zrobili wszystko tak jak było ustalone, w terminie dom się zmienił nie do poznania, ze spokojnym sumieniem mogę polecić tą firmę
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: poprawiali jeden parapet, zadzwoniłam i za dwa dni przyjechał jeden z pracowników
Opinia dodana przez: Ewelina dnia: 2013-08-19 00:53:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma myślę godna polecenia, u mnie właśnie skończyli nie było żadnych problemów, już w tamtym roku szukałem ociepleniowców na allegro, wybrałem 3 firmy w tym roku z nich został tylko Styl-Bud, dwie pozostałe zmieniły nazwy, właściciel ten sam nazwa inna ciekawe dlaczego, założę się że przez złe opinie, tak firmy robią dużo złych opinii zmiana nazwy i zaczynają z czystym kontem, a klienci nie świadomi myślą ten nie ma złych komentarzy to musi być dobry i wtopa, każda firma działająca na rynku kilka lat musi mieć jakiegoś nie zadowolonego klienta, ludzie są różni, wiem bo sam mam działalność, nie budowlaną i wiem jak to jest wszystkim nie dogodzi, popieram szukajmy legalnie działających firm nie takich na lewo bo potem tragedia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: JK 1974 dnia: 2013-08-05 12:31:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: U mnie nie ocieplali całości, zleciłem innej firmie ocieplenie, szczerze mówiąc mieli lepsza cenę niestety zamiast zaoszczędzić 600 zł straciłem o wiele więcej tynk który położyli z firmy Termo Bravo okazał się marnej jakości wyszły okropne plamy, po kilku telefonach z reklamacją dano mi do zrozumienia żebym przestał dzwonić bo się to źle skończy, wtedy poprosiłem o pomoc Styl-Bud, nie chętnie przyjechali bo wiadomo rusztowania i tak dalej a do zarobienia nie wiele ale uprosiłem, poprawki kosztowały mnie dużo więcej niż te 600 zł które miałem zaoszczędzić ale zrobili elegancko, poczuwam się przynajmniej do podziękowania szefowi panu Markowi za pomoc i przestrzegam wybierajcie firmy działające legalnie nie ludzi którzy ogłaszają się jako firmy nie podając nazwy lub które nie są zarejestrowane bo potem można szukać wiatru w polu
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: klient z Milołowa dnia: 2013-07-24 12:10:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie wiem jak reszta klientów ale u mnie ocieplała ta firma i jestem zadowolony, wszystko zostało zrobione tak jak było umówione, w terminie, polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Zajkowski Piotr Czaladź dnia: 2013-07-21 12:52:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Drodzy klienci Po dzisiejszym telefonie od naszego klienta zaskoczonego opiniami na nasz temat postanowiliśmy, przejrzeć stronę z opiniami na nasz temat i w związku z tym pragniemy poinformować że nie zatrudniamy podwykonawców, jakiś czas temu próbowaliśmy takiej współpracy ale nie zdało to egzaminu. Kryzys dotarł również na rynek budowlany i zaczyna się nie uczciwa walka o klienta, opinie które są tutaj umieszczane nie muszą być prawdziwe i pochodzić od faktycznych klientów np. klient z Czechowic-Dziedzic oświadczamy że w tym roku nie mieliśmy klienta z takiej miejscowości w roku 2012 był jeden z Czechowic ale zadowolony co widać na opinii zamieszczonej na naszej stronie internetowej www.styl-bud.biz, również opinia anonimowa jesteśmy przekonani że nie jest prawdziwa tylko umieszczona przez firmę konkurencyjną, którą zachęcamy do rzetelniejszej pracy, a wtedy z pewnością nie zabraknie im klientów i nie będą zmuszeni posuwać się do takich nie honorowych zagrywek. Prosimy brać pod uwagę tylko opinie podpisane, wówczas mamy możliwość obrony przed nieuczciwą konkurencją, a naszych klientów prosimy o podpisy pod swoimi opiniami. Co do cen w naszej ofercie są ceny dostosowane do klienta od niskich poprzez średnie do wysokich w zależności od wybranego materiału i możliwości finansowych inwestora. Dziękuję właściciel firmy Marek Przybyła
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: styl-bud dnia: 2013-05-31 17:10:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie wiem jak u innych klientów u mnie nie było podwykonawców, byli pracownicy pana Marka właściciela firmy i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony wszystko zrobili tak jak sobie tego życzyliśmy ale wybraliśmy droższe tynki z lepszej firmy jaką mieli w ofercie Adex Bud i spokojnie mogę polecić tę firmę, poza tym drodzy klienci czytajmy opinie klientów którzy się podpisują pod opiniami
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie zgłaszałem
Opinia dodana przez: Marek Ziomek dnia: 2013-05-31 10:17:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: a dlaczego drogi kliencie firmy pacą podwykonawcą jak to nazwałeś marne pieniądze? Bo na takich portalach aukcyjnych jak ten np:Ci sami klenci wystawiają prace na aukcje i szukają jak najtańszych wykonawców.Nie szukavcie jakości szukacie kogoś kto za marne grosze wykończy Wasze domy najlepiej żeby wygladały jak Belweder.Fachowcy, którzy cenią swoje usługi są krtykowani za zdzierstwo.sami klienci sprowadzili ten rynek uslug jedynie do partaczy.zatrudniacie ludzi z poza miejsc zamieszkania którzy nie mogą realizować reklamacji i nie patrzycie, że odrzucacie może droższe oferty firm z waszego okręgu ale za to można zawsze podjechać i poprosić o poprawki.wszysy kiedy coś się wykonuje chcą prawie za darmo a potem zarzucają pracodawcom ,że nie płacą podwykonawcą,pracownikom a z czegokiedy wasze wymagania często znacznie wykraczają po za to co bylo wcześniej ustalone lub nie wchodzą w zakres danej usługi.Taki jesteś drogi kliencie.Za darmo najlepiej dużo gratisów ,promocji,obniżek,rabatów itp.Nie dziwię się ,ze firma płaciła podwykonawcą marne grosze bo pod wykonawcy najczęściej nie płacą podatków,zus_u itp - firmy tak.Więc może klienci zastanówcie się czego oczekujecie? Napisała to firma,która wie jak trudno zadowolić klienta,zaplacić wszystkie zobowiązania i utrzymać się na rynku przy tym napływie fachowców ,którzy kładą glazurę za 20zł/m2
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-08-30 17:52:49 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją