Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Ius Cogens s.c. Piotr Konieckiewicz Marcin Synak

Zawód: Adwokat 
Adres: Kujawsko-pomorskie, 87-100 Toruń Mostowa 20/3
Telefon: Kom. 668 858 441
Adres e-mail: info(małpa)iuscogens.pl
Strona internetowa: www.iuscogens.pl
NIP:
956 230 61 28
Opis działalności: Kancelaria Adwokacka, Pomoc Prawna, Adwokat, Prawnik, Usługi prawne Słowa kluczowe: adwokat Toruń, kancelaria adwokacka w Toruniu, rozwód, pozew, podział majątku, sprawy karne, odszkodowania, adwokat-Grudziądz, adwokat-Bydgoszcz, adwokat-Włocławek, adwokat-Toruń

Ocena: 100% pozytywna 29x

Jakość usług: 100% wysoka 29x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 27x
Ceny usług: 100% niskie 28x
Ilość opinii w serwisie: 29
Ilość odsłon profilu firmy: 8907
Data utworzenia profilu: 2013-09-21 10:17:19
Data ostatniej aktualizacji: 2016-07-26 19:22:59 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Ius Cogens s.c. Piotr Konieckiewicz Marcin Synak

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W imieniu naszej firmy dziękujemy kancelarii za zakończenie naszej sprawy z nieuczciwym kontrahentem z pełnym sukcesem.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Wimar s.c. dnia: 2016-09-26 11:17:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Razem z mężem od lat wynajmujemy kilka lokali. Dotychczas nie mieliśmy nigdy problemów z najemcami. Okazało się jednak, że jeden z najemców był nieuczciwy. Po 3 miesiącach prowadzenia działalności w lokalu zaprzestał płacenia czynszu oraz rachunków za media. Nic nie robił sobie z naszych monitów i wezwań do zapłaty. Mecenas Piotr Konieckiewicz pomógł nam w uzyskaniu eksmisji tego człowieka, odzyskaniu zaległych należności, a na koniec sporządził dla nas projekty umów najmu, które znacznie lepiej zabezpieczają nasze interesy. Zdecydowanie mogę polecić tego prawnika.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: malgorzatasuwinska49@gmail.com
Opinia dodana przez: Małgorzata dnia: 2016-05-18 22:05:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenasi Konieckiewicz i Synak prowadzili moją sprawę rozwodową. Proces był długi i żmudny, ale na każdym jego etapie służyli swoją radą i pomocą. W efekcie Sąd ustalił winę mojego byłego już męża. Jestem bardzo zawdowolona, bo dla mnie ta kwestia była sprawą honoru.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jola dnia: 2016-04-20 09:43:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo duuuuuży plus - za zaangażowanie, za kontakt i za efekt w sprawie rodzinnej (rozwód). Nasze pisma miały po 10 stron, żony po 2 na rozprawie mecenas bronił moich praw, jej adwokat siedział i słuchał. Wszystko przełożyło się na wyrok. Wielkie dzięki! Dawidowski.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Dawidowski dnia: 2016-04-12 14:02:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Konieckiewicz pomógł mi w sprawie przeciwko nierzetelnym najemcom. Moi kontrahenci przestali regulować należności czynszowe, a potem bez słowa wyprowadzili się, jednocześnie zabierając część należącego do mnie wyposażenia. Po przeprowadzeniu postępowania sądowego udało mi się odzyskać czynsz, równowartość zabranych przedmiotów oraz należności z tytułu kar umownych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2015-12-08 20:29:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wielki plus - podział majątku jaki chciałem od początku, duże zaangażowanie, osobista obecność, terminowość - wszystko czego oczekiwałem. Rzetelna kancelaria. Rzadko nie mam żadnych zastrzeżeń jak w tym wypadku.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Pawel dnia: 2015-10-22 12:38:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo udana współpraca, miałem mało czasu ale mecenasi wykazali się wielką szybkością działania, uratowali termin dzięki czemu dziś piszę z domu a nie z aresztu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Frantz dnia: 2015-08-07 11:11:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonaliści w każdym calu. Inny adwokat mówił, że zostało mi już jedynie cierpliwie odbyć karę. Razem z żoną nie mogliśmy się z tym pogodzić i z polecenia trafiliśmy do mecenasów. Uczciwie podeszli do sprawy a w samym sądzie do wniosku przychylił się nie tylko sędzia ale nawet prokurator (szok!). Dzięki nim jestem na wolności. Dobra Robota!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł S. dnia: 2015-04-29 11:03:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pracodawca bezzasadnie zwolnił mnie dyscyplinarnie. Mec. Konieckiewicz pomógł mi się odwołać do Sądu, a potem wygrał mi sprawę o przywrócenie do pracy i odszkodowanie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tomasz dnia: 2015-03-23 22:02:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W ostatnim czasie miałem problem z nieuczciwym najemcą, który nie płacił czynszu przez kilka miesięcy i bardzo zaniedbał należący do mnie lokal. Dzięki pomocy adwokata Piotra Konieckiewicza nie tylko udało mi się odzyskać zaległe pieniądze ale również wywalczyć należności z tytułu kar umownych. Naprawdę polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej dnia: 2015-03-17 20:54:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria prowadziła mi już drugą sprawę, tym razem rodzinną. Dziękuję za pomoc w walce z małżonką.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Klient dnia: 2015-02-27 09:09:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podziękowania za skuteczne poprowadzenie sprawy o rozwód. Mimo fałszywych dowodów byłej żony mecenas umiał to ujawnić przed sądem dzięki czemu wygraliśmy. Kancelaria warta polecenia, zwłaszcza że w sprawach finansowych wygląda to znacznie korzystniej niż w wypadku większości innych kancelarii.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2015-01-02 17:29:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny adwokat, bardzo waleczny i zaangażowany. Na rozprawie niemal zastraszył stronę przeciwną tak, że potulnie poszła na ugodę. Duże wyrazy uznania, będę polecał dalej mecenasie. Paweł Kwiszczak. Cena bardzo przystępna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł Kwiszczak dnia: 2014-12-29 20:51:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wielkie podziękowania za przeprowadzenie sprawy rodzinnej. Szczególnie w imieniu naszej córki, która dzięki Panu zostanie z nami.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zofia dnia: 2014-08-20 11:56:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria prowadziła mi już drugą sprawę - teraz podział majątku wcześniej rozwód. Obie w zasadzie w 100% wygrane. Terminowość pracy i konsultowanie ze mną kroków bez zarzutów. Ceny za pracę bardzo przystępne z tego co się zorientowałem. Szczerze polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wiesław W. dnia: 2014-07-09 11:45:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wielkie podziękowania za profesjonalizm! Kancelaria prowadziła moją sprawę spadkową, jak się okazało trudną. Brat mojej żony próbował oszukać mnie i moje dzieci na szczęście mecenas potrafił to udowodnić przed sądem. Sprawa żmudna ale na szczęście wygrana! Cena za usługę bardzo dobra w stosunku do nakładu i efektu pracy!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł N. dnia: 2014-06-19 21:01:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Również podłoże swoje 5 groszy.Adwokat bardzo spokojny kulturalny.Mowi bardzo rzeczowo.Znalazł wyjście i z mojej beznadziejnej już sytuacji.Polecam wszystkim.Zwłaszcza z terminami na za 5 dwunasta.I tu nie odmówił pomocy.Jeszcze raz dziękuję Tomasz P
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wdzieczny dnia: 2014-06-11 12:11:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uczciwi! nie obiecywali nie wiadomo czego tylko żeby wyciągnąć kasę, za to perfekcyjnie wykonali swoją robotę. Płynnie przeprowadzona sprawa spadkowa, która nawet nie obiła się o 2 instancję. Jestem zadowolona.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Edyta dnia: 2014-05-24 08:40:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przeprowadzili mnie przez bardzo trudną sprawę o rozwód. Żona chciała orzeczenia mojej winy, znajdywała fałszywych świadków. Na szczęście postawa Pana mecenasa ujawniła wszystkie kłamstwa. Sąd oddalił jej żądania i przyznał mi słuszną rację.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2014-04-23 12:03:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetni fachowcy w sprawach karnych. Akt oskarżenia przeciw mojemu mężowi upadł, nawet koszty sprawy nam zwrócili po prostu rewelacja, a mina nieuczciwego prokuratora bezcenna:)!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2014-04-18 20:02:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretny człowiek, nie mydlił oczu, powiedział jak jest, poprowadził sprawę i pomógł odroczyć mi karę. Adwokat, który zna się na rzeczy
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2014-02-12 16:45:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: mecenas Marcin Synak to bardzo dobry adwokat, pomógł w negocjacjach z moimi wierzycielami, dzięki czemu nadal mogę prowadzić swoją działalność, którą mam już od 1980 roku. Serdeczne podziękowania.
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Floerian Marszałek dnia: 2013-11-26 14:38:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: w pełni się zgadzam, dobry adwokat. Moją sprawę (o kontakty z dzieckiem) poprowadził wzorowo. Komentarz w pełni zasłużony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: ojciec dnia: 2013-11-19 20:25:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo profesjonalna obsługa prawna, na każdym etapie postępowania informowali nas o postępach i aktualnym stanie sprawy. Kancelaria doprowadziła do zawarcia korzystnej ugody z naszym wierzycielem. Fachowcy godni polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Biuro Obrotu Nieruchomości Toruń dnia: 2013-11-14 11:44:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat, chyba najlepszy prawnik w Toruniu. Mój mąż wrócił z pracy w Norwegii, niestety nie jest obywatelem polskim, dzięki pomocy Pana mecenasa uzyskał zgodę na kartę polaka! Jestem bardzo wdzięczna!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zadowoleni klienci dnia: 2013-11-08 22:12:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zostałem niesłusznie posądzony o pobicie. Sprawa na policji była przez mecenasa Synaka poprowadzona wzorowo. Ujawnił wszystkie kłamstwa dzięki czemu postępowanie zostało umorzone ,a ja mam otwartą drogę o zadośćuczynienie. Świetny fachowiec!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł SZ. dnia: 2013-11-05 20:42:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uczciwie przedstawili sytuację. Poprowadzili moją sprawę sprawnie i szybko nie wikłając mnie w dodatkowe i jak się okazało niepotrzebne postępowanie. Gratulacje za uczciwość.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paulina Pawlak dnia: 2013-10-16 14:42:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szybko i konkretnie pomogli w polubownym rozstrzygnięciu sprawy o dział spadku, polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maria M. dnia: 2013-09-27 20:07:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szybka profesjonalna usługa. Mecenasi bardzo zaangażowani w moją sprawę. Nie traktują klienta taśmowo, jak często się zdarza. Gorąco polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Dariusz Kamys dnia: 2013-09-21 10:19:24 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją