Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Adwokat Monika Piech-Balicka Kancelaria adwokacka

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Łódzkie, 90-248 Łódź Polskiej Organizacji Wojskowej 17/2
Telefon: 42 633 45 45 Fax: 42 633 45 45
Adres e-mail: kancelaria(małpa)adwokat-lodz.com.pl
Strona internetowa: www.adwokat-lodz.com.pl
NIP:
725-115-00-60
Opis działalności: Kancelaria Adwokacka - porady prawne z zakresy spraw rozwodowych, spadkowych. Odszkodowania komunikacyjne. Słowa kluczowe: adwokat, kancelaria adwokacka, łódź

Ocena: 100% pozytywna 14x

Jakość usług: 100% wysoka 14x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 9x
Ceny usług: 100% niskie 7x 1x
Ilość opinii w serwisie: 14
Ilość odsłon profilu firmy: 1583
Data utworzenia profilu: 2015-10-07 11:40:52
Data ostatniej aktualizacji: 2015-10-07 11:40:52 

Opinie o Adwokat Monika Piech-Balicka Kancelaria adwokacka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Serdecznie polecam panią adwokat Monikę Piech-Balicką. Dzięki jej skuteczności wygrałyśmy sprawę o odszkodowanie. Jest to pani bardzo miła, komunikatywna i z dużą wiedzą. Jej zespół to grupa profesjonalistów. Z całą pewnością mogę polecić usługi kancelarii p. Moniki Piech-Balicka.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Krystyna dnia: 2017-08-05 18:29:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo przyzwoita kancelaria. Tam jeszcze pracują ludzie, któzy potrafią się wczuć w bardzo złą sytuację człowieka, a nie tylko kasa kasa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bartek dnia: 2016-03-12 09:24:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria adwokacka Moniki Piech Balickiej ma dobrą opinię w Łodzi i mogę w 100% potwierdzić pozytywne opinie, dotarłem tam z polecenia znajomego. Jej kancelaria prowadziła mi sprawę spadkową i poszło dobrze.Lepiej trafić nie mogłem ze swoim problemem. Jest to profesjonalna Pani Adwokat. W praktycznym działaniu na sali sądowej bardzo skuteczna. Można polecać innym współpracę. Ocena pozytywna 100%.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej dnia: 2015-11-29 07:10:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam Kancelarię Adwokat Moniki Piech-Balickiej do prowadzenia spraw o odszkodowanie. Jak dla mnie super skuteczna i bardzo miła. Jej starania spowodowały, że dostałem więcej niż w początkowej wycenie chciało mi wypłacić PZU za rozbity samochód, przynajmniej starczyło spokojnie na naprawę samochodu.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Karol dnia: 2015-11-28 15:02:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawa była o odszkodowanie za wypadek. Zaparkowałem auto przy parku i jak wróciłem okazało się, że na moje auto upadła wielka gałąź ze starego drzewa. cały dach pognieciony, rozbita szyba przednia, wgnieciona maska. Szkoda na pierwszy rzut oka na jakieś 12 tys. Najpierw PZU zrobiło wycenę szkody na 3 tysiące, śmiech na sali..., a potem odmówiło w ogóle wypłaty, bo zarządca parku stwierdził, że drzewo było dobrym stanie i nie mogli przewidzieć, że się oderwie gałąź. Ze sprawą poszedłem do mec. Balickiej, która skierowała sprawę do sądu, powołała biegłego i wywalczyła tyle ile wynosił prawdziwy koszt naprawy. Dziękuję bardzo i będę panią polecał innym.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: witiar8@o2.pl
Opinia dodana przez: Witek dnia: 2015-11-14 13:09:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria mec. Balickiej prowadziła mi sprawę o podział majątku. Jak najbardziej pozytywna opinia. Fachowa porada prawna, kompetentna obsługa. Pomimo burzliwego przebiegu i problemów z powodu mojej eks udało się jakoś dogadać co do tego kto co zabiera. Pewnie, że nie wszystko udało się ugrać, ale w sumie sprawa skończyła sie dobrze dla obu stron. No cóż różnie to w życiu bywa... Tak czy inaczej mogę spokojnie powiedzieć, że to dobry adwokat.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Łukasz S. dnia: 2015-11-09 21:21:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: 100% pozytywna opinia. Dobry adwokat, miła współpraca. Prowadziła mi sprawę spadkową i sprawę o zasiedzenie efekt jak najbardziej satysfakcjonujący. Śmiało można polecać.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Piotr dnia: 2015-11-03 18:20:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat w Łodzi. Trafiłem z polecenia kolegi, który miał tam kilka spraw. Kancelaria pewna i można śmiało polecić współpracę. Adwokat miła i o dziwo można zrozumieć co do ciebie mówi, bo stara się wyjaśnić całą sytuację i możliwości rozwiązania problemu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wojciech R dnia: 2015-10-26 15:23:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałem sprawę o odszkodowanie. Typowa sytuacja na drodze w okresie zimowym. Miałem kolizję i rozbiłem dość znacznie swój samochód. Zgłosiłem samodzielnie szkodę, mój ubezpieczyciel PZU przyjął zgłoszenie szkody, umówił się na oględziny auta i cała ta standardowa procedura. Ale jak dostałem od nich kosztorys okazało się, że nie uwzględnili wszystkich koniecznych napraw, jakie musiałem zrobić, a widać to było gołym okiem. Nie mogłem się z tym zgodzić, żeby wypłacili mi to co wyliczyli. Poszedłem po poradę prawną do adwokata, pierwszego lepszego, którego znalazłem w internecie i trafiłem w 10-tkę. Mecenaska powiedziała mi, że w tej sytuacji są szanse na wyższe odszkodowanie i złożyła pozew do sądu. Zleciła opinię biegłego i ten już szczegółowo oszacował zakres prac i bardziej realne ceny. Sąd zasądził mi ponad 15.000 zł. Warto było nawet po zapłaceniu prowizji. Podsumowując, dobra kancelaria odszkodowawcza. Polecam tego adwokata.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Krzysztof F dnia: 2015-10-22 21:56:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria adwokacka godna polecenia. Współpraca dobra, kontakt z adwokatką OK. Generalnie praktycznie same pozytywy. Prowadziła mi sprawę o odszkodowanie przeciwko Hestii. Miałem wypadek samochodowy. Sprawca nie zastosował się do sygnalizacji świetlnej i przywalił we mnie na skrzyżowaniu tak, że uszkodził mi cały bok auta, otworzyły się poduszki, w ogóle auto wyglądało tragicznie. Zgłosiłem oczywiście szkodę z OC sprawcy. Niestety ubezpieczyciel uznał szkodę jako całkowitą i wypłacił mi trochę ponad 11 tys. Tylko, że naprawa wynosiła prawie 18 tysięcy. Zgłosiłem się do adwokat Piech-Balickiej, która skierowała sprawę do sądu. Byłem 3 razy na sprawie, trwało to co prawda półtora roku, ale sąd orzekł, że nie ma podstaw, żeby ubezpieczyciel narzucił mi kasację auta i kazał Hestii wypłacić te dodatkowe 6,5 tysiąca. Jeśli macie sprawę o odszkodowanie, to od razu idźcie do jakiegoś dobrego adwokata, bo na pewno wywalczy więcej. Nie ma co liczyć na łaskę firmy ubezpieczeniowej, bo oni chcą wypłacić jak najmniej.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Tomek Olszewski dnia: 2015-10-22 19:39:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałem u niej sprawę o zachowek, byłem pozwany o zapłatę zachowku w kwocie 40 tysięcy. Dzięki pomocy mec. Balickiej, która bardzo dobrze rozpracowała prawnie ten temat zapłaciłem tylko niecałe 10 tys. Raczej więcej pisać nie trzeba. Dobry adwokat i tyle. Można spokojnie polecać dalej. Dodam, że prowadziła tą sprawę w Warszawie. Bardziej opłacało się wziąć adwokata z Łodzi, bo warszawskie stawki są wyższe.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Przemysław dnia: 2015-10-22 14:03:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo skuteczny adwokat w Łodzi. Miałem z sprawę spadkową, z którą po poradę prawną poszłam do mec. Piech-Balickiej, dodam że z polecania znajomej, która już kilka razy korzystała z tej kancelarii adwokackiej i byłą zadowolona. Mój problem polegał na spadku, który dostałam po wujku, było to mieszkanie. Problem polegał na tym, że wujek nie spisał testamentu tylko przekazał mi go ustnie w szpitalu. Na szczęście szybko poszłam do prawnika się poradzić w tej sprawie. Adwokatka powiedziała mi, że taki spadek, a właściwie testament nie jest ważny, tylko trzeba być ze świadkami. I tak jak powiedziała, poszłam znowu z 3 osobami do szpitala i wujek jeszcze raz powiedział, że mieszkanie przekazuje mi. Gdyby nie ta porada mieszkanie dostałaby wredna córunia wujka, która nigdy się o niego nie troszczyła i jeszcze go regularnie okradała. Polecam mecenas Balicką, bo to dobry adwokat i teraz różne problemy z nią omawiam. Współpraca ok, pozytywna ocena.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Jarek dnia: 2015-10-21 14:37:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobra kancelaria adwokacka w Łodzi, którą można polecić z czystym sumieniem. Trafiłem do adwokat Moniki Piech-Balickiej ze strony internetowej, bo nie znam nikogo z Łodzi. Pierwsza wizyta w kancelarii była dla mnie ogromnym stresem, bo wcześniej nie miałem do czynienia z adwokatem i sądem, ale po kilku minutach rozmowy wiedziałem, ze trafiłem dobrze. Mec. Balicka to bardzo miła osoba, która bardzo szybko analizuje sytuację i łatwo porusza się w przepisach, aż dziw że można się tego wszystkiego nauczyć, szacunek. Przyszedłem ze sprawą rozwodową, chodziło o moją żonę, która wyjechała do Anglii, najpierw miało to być na miesiąc, bo znajoma załatwiła jej super pracę. Po pół roku zapomniała o mnie i dziecku, najpierw mówiła, że musi jeszcze zostać miesiąc, bo praca dobrze płatna i się dzięki niej urządzimy i takie tam. Po roku dowiedziałem się, że tam ma drugie życie, podłapała jakiegoś Angola i stwierdziła, ze się zakochała, a nasze małżeństwo to była pomyłka. Na dodatek zakomunikowała, że przyjedzie po Daniela (syna). Dzięki mec. Piech-Balickiej rozwiodłem się dość szybko i sąd przyznał opiekę nad dzieckiem mi. Daniel został ze mną, bo moja eks nie ma ani mieszkania, ani pracy, mieszka u co rusz u kogoś innego. Polecam, bo to na prawdę skuteczny adwokat.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: JarekR dnia: 2015-10-14 00:01:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie jestem zwolennikiem dodawania opinii, ale w tej sytuacji warto polecić tą adwokat w Łodzi. Mec. Piech-Balicka to bardzo sympatyczna osoba, dzięki której udało mi się przetrwać trudne chwile związane z rozwodem. Nikomu nie życzę takiego stresu, ale jeśli już trzeba przez to przejść to polecam p. Moniczkę. Prowadziła moją sprawę rozwodową i dzięki niej pozbyłam się ciężaru mojego męża pijaka, który na sprawie udawał świętoszka, ale bardzo szybko pokazał swoje prawdziwe oblicze i sprawę wygrałam. Polecam mec. Monikę Piech-Balicką z czystym sercem i będę ją polecać wszystkim, którzy będą chcieli namiar na dobrego i skutecznego adwokata w Łodzi
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marta dnia: 2015-10-07 11:53:13 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją