Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Adw. Wiesław Dembowski

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Mazowieckie, 00-897 Warszawa, cała Polska Warszawa Aleja Solidarności 119/125/67
Telefon: Kom. 792-180-679
Adres e-mail: biuro(małpa)skuteczniprawnicy.eu
Strona internetowa: www.skuteczniprawnicy.eu
NIP:
543-185-06-68
Opis działalności: Kompleksowa obsługa prawna podmiotów gospodarczych i osób fizycznych w zakresie prawa medycznego, cywilnego, handlowego i gospodarczego, prawa pracy, prawa rodzinnego i karnego. Słowa kluczowe: adwokat, adwokat warszawa, kancelaria adwokacka, prawnik, prawo medyczne, dobry adwokat, dobry prawnik, skuteczny adwokat, porada prawna, rozwód, alimenty, adwokat gospodarcze, prawo pracy, podział majątku, odszkodowanie, nieruchomości, karne

Ocena: 100% pozytywna 21x

Jakość usług: 100% wysoka 21x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 20x
Ceny usług: 100% niskie 6x 14x
Ilość opinii w serwisie: 21
Ilość odsłon profilu firmy: 2593
Data utworzenia profilu: 2014-11-21 13:33:52
Data ostatniej aktualizacji: 2014-11-21 13:33:52 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Adw. Wiesław Dembowski

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mi też kilka dni temu wygrał sprawę, choć inni przed nim tylko mnie zwodzili, a później twierdzili, że już nic nie da się zrobić. Niczego nie obiecywał, ale zrobił co trzeba. To bardzo dobry fachowiec, ale też mądry i bardzo rozsądny człowiek. Gorąco polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: W porównaniu do innych nie miałem żadnych.
Opinia dodana przez: Mariusz Gardocki dnia: 2017-11-12 09:44:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mieliśmy do czynienia i współpracowaliśmy z wieloma radcami prawnymi i adwokatami, ale muszę przyznać, że żaden z nich nie był tak ludzki jak ten. Nie dość, że bardzo dobrze zna się na prawie, choć to powinna być normą (niestety nie u wszystkich prawników jest) to jeszcze bardzo dobrze zna się na biznesie -doskonale widać jego ekonomiczne wykształcenie. Przy tym wcale się nie wywyższa, a co ciekawe nawet czasem kosztem swojej wyższej prowizji wskazuje, że pewne sprawy warto odpuścić, bo nie ma sensu procesować się tylko dla samego procesowania się, a można sprawę inaczej załatwić, co jest bardzo rzadko spotykane u prawników, bo zazwyczaj chcą się tylko procesować naciągając niepotrzebnie na koszta. Można też z nim normalnie porozmawiać, co się nie często spotyka u innych przedstawicieli tego zawodu. Jesteśmy nim zachwyceni, na prawdę świetny.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Spółka dnia: 2017-05-25 10:02:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wygląda niepozornie, ale muszę przyznać, że to prawdziwy fighter. Nie dość, że bez żadnych skrupułów czy kompleksów samodzielnie walczył z posiadającym całe rzesze prawników jednym z największych europejskich banków, to jeszcze wygrał. Chapeau bas, wielkie wyrazy uznania. Kondrat.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2017-03-08 11:56:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzamy. To bardzo dobry prawnik. Dziś wygrał nam bardzo ważną sprawę o zapłatę. Zastanawialiśmy się, czy skorzystać z jego usług bo wiedzieliśmy, że na co dzień obsługuje Polską Grupę Zbrojeniową a chcieliśmy kogoś, kto nie będzie tylko wirtualnie a poświęci czas nam, ale mimo tego muszę przyznać, że zawsze znalazł czas jak było trzeba. Wprawdzie nie należy do najtańszych, ale cóż, za jakość się płaci, to normalne. Warto było. Polecamy i dziękujemy za pomoc. Mamy nadzieję, że jak będzie trzeba w przyszłości znowu skorzystać z Pana pomocy to będzie Pan równie skuteczny.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: S.A. dnia: 2016-11-17 16:01:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat. Jak umarla moja mama zaczely sie klotnie i walka o dom po rodzicach. Nigdy bym nie pomyslala, ze do tego dojdzie, zwlaszcza, ze wczesniej zylismy w najlepszej zgodzie. Nigdy bym nie pomyslala, ze jakis majatek nas porozni. Na szczescie poczytalam i znalazlam tego adwokata. Bardzo nam pomogl. Dzieki jego rozwadze udalo sie dojsc do porozumienia, podzielic majatek i sprawil, ze w koncu normalnie znowu zaczelismy rozmawiac. Bardzo dziekujemy panie mecenasie za pomoc. Polecamy wszystkim. Jak chcecie dobrego prawnika to warto troche zaplacic i miec swiety spokoj.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie mialam
Opinia dodana przez: Marta dnia: 2016-06-04 16:32:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny fachowiec. Mimo tego, że sędzia prowadził sprawę delikatnie mówiąc ... to wygrał mi sprawę, za co jestem mu bardzo wdzięczna. Sama nigdy bym sobie nie poradziła, a tym bardziej z takim wynikiem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Magdalena dnia: 2016-04-15 17:58:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat. Przeczytalismy o nim gdzieś w internecie i go wynajelismy. Prowadził nam sprawy spadkowe i wszystko załatwił tak jak chcieliśmy za co jesteśmy mu bardzo wdzięczni. Bardzo dobry fachowiec. Jak znowu będzie trzeba skorzystać z prawnika to znowu do niego pójdziemy. Polecamy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Jan i Leokadia dnia: 2015-12-25 12:21:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Też mogę z czystym sumieniem polecić pana mecenasa Wiesława Dembowskiego. Już od kilku lat prowadzi obsługę naszych spółek i nigdy się na nim nie zawiedliśmy. Zawsze służy dobrą radą, merytoryczną i rzeczową pomocą, zawsze na czas załatwia wszystkie sprawy i właściwie dba o nasze interesy. Jak dotąd nigdy nas nie zawiódł, co rzadko się zdarza (mam porównanie z poprzednimi prawnikami nas obsługującymi). Zna się przy tym na wielu rzeczach z różnych branż i dziedzin którymi się zajmujemy, przez co nie trzeba mu tłumaczyć różnych rzeczy, które niestety musieliśmy wręcz łopatologicznie tłumaczyć jego poprzednikom, a to bardzo wielki atut i ułatwienie pracy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nigdy nie było
Opinia dodana przez: Mariusz dnia: 2015-11-20 13:10:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas prowadził naszą sprawę po zmarłym ojcu. Bardzo dobrze zajął się sprawą i szybko otrzymaliśmy należny nam spadek. Nie znamy się na prawie, ale Pan Mecenas mimo tego wszystko nam bardzo dobrze objaśnił, był bardzo pomocny i wszystko nam załatwił. Nie wszyscy muszą się znać na prawie, ale dzięki niemu nawet trudne sprawy nawet takim jak my wcale nie okazują się być nie do załatwienia. Bardzo polecamy usługi Pana Mecenasa Dembowskiego. Wprawdzie trzeba było trochę zapłacić, ale przez to zyskaliśmy znacznie więcej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było
Opinia dodana przez: Tadeusz dnia: 2015-11-04 15:13:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Też polecam pana Dembowskiego. Bardzo dobry fachowiec, który nie tylko zna się na prawie ale i na prowadzeniu biznesu. Nie zawraca mi głowy bzdetami tak jak inni prawnicy a podpowiada tak, by jak najmniej przeszkadzało mi to w pracy a jak najlepiej załatwiało moje sprawy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Guru dnia: 2015-09-22 13:38:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeden ze wspólników bardzo mocno namieszał i prawie doprowadził naszą spółkę do bankructwa. Mecenas Wiesław Dembowski pomógł odzyskać nam zaległe płatności, wyegzekwować je, zrestrukturyzować nieco firmę, odzyskać płynność finansową i wyprowadzić spółkę na prostą. Za to wszystko jeszcze raz panie mecenasie bardzo mocno my i wszyscy pracownicy dziękujemy. Z całą pewnością mogę wszystkim polecić usługi pana mecenasa Wiesława Dembowskiego. Jak tylko będzie znowu taka potrzeba to na pewno znowu się do pana mecenasa zgłosimy. Polecam. Ryszard
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: -
Opinia dodana przez: Ryszard Stelmach dnia: 2015-08-27 11:55:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po tym jak kontrahent wystawił mnie jak nie wiem co pytałem znajomych, aby mi polecili jakiegoś dobrego mecenasa, aby pomógł mi odzyskać pieniądze. Jeden ze znajomych polecił mi Wiesława Dembowskiego. Skorzystałem i spokojnie mogę polecić go innym. Dokładny, sumienny, wszystko robił na czas, rzetelny a przy okazji nie zdarł ze mnie nie wiem jakich pieniędzy. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: -
Opinia dodana przez: Kondrat dnia: 2015-07-14 16:36:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mi mecenas Dembowski prowadził sprawę o odszkodowanie i też jestem z tego bardzo zadowolona. Uważam, że to bardzo dobry specjalista. Dziękuję bardzo panie Wiesławie. Agata Kędyś.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Agata Kędyś dnia: 2015-07-08 11:32:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pana Dembowskiego polecił mi znajomy przedsiębiorca. Obecnie po wygranym procesie z całą pewnością mogę przyznać, że to niezmiernie rzeczowy, fachowy i kompetentny prawnik. Prowadził moją dość dużą i skomplikowaną sprawę gospodarczą, z czego jestem mocno zadowolony. Jeśli następnym razem będę potrzebował pomocy z pewnością znowu skorzystam z jego usług, co też wszystkim rekomenduję. Rafał Radłowicz.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Rafał Radłowicz dnia: 2015-03-23 11:58:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas prowadził naszą sprawę spadkową. Choć rodzina była bardzo skłócona, nikt nie chciał się poddać i ugodowo załatwić sprawy i myśleliśmy, że jeszcze wiele lat będziemy się sądzić Pan Mecenas bardzo mądrze prowadził negocjacje, które doprowadziły do w miarę ugodowego załatwienia sprawy. Cieszymy się niezmiernie. Pan Mecenas bardzo kompetentnie odpowiadał na wszystkie nasze pytania i był niezmiernie wyrozumiały w stosunku do starszych ludzi za co mu bardzo dziękujemy. Oby więcej było takich osób.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Antoni i Maria. dnia: 2015-03-17 16:07:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam, jest świetny. Mi też właśnie wygrał sprawę o podział majątku i kontakty z dziećmi. Dziękuję bardzo Panie Wiesławie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie było
Opinia dodana przez: Iwona C. dnia: 2015-02-23 11:47:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam tego adwokata z czystym sumieniem. Właśnie wygrał mi sprawę o podział majątku. Wcześniej prowadził też moje sprawy o rozwód i kontakty z dziećmi. Dziękuję i pozdrawiam. Marta
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Marta dnia: 2015-01-23 13:03:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Adwokat Wiesław Dembowski prowadzi obsługę prawną naszej spółki. To niezmiernie dynamiczny i rzetelny młody człowiek. Zawsze służy właściwą pomocą i posiada niezwykłą zdolność łączenia podejścia biznesowego z kwestiami prawnymi. Mamy nadzieję, że współpraca w dalszym ciągu będzie układała się równie owocnie. Z poważaniem. Tomasz Stasin.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie mieliśmy żadnych reklamacji.
Opinia dodana przez: Tomasz Stasin dnia: 2015-01-14 12:13:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przy pierwszym spotkaniu byłem dość sceptyczny, ponieważ pomimo dobrych opinii, jakie słyszałem o Panu Wiesławie nie przekonał mnie do końca. Nie był tak odpicowany jak większość prawników, jest stosunkowo młody i nie przekonywał mnie, że na pewno wygramy sprawę a wręcz przeciwnie - przedstawiał nawet argumenty przemawiające na korzyść przeciwnika. Ale obecnie mogę spokojnie przyznać, że warto było całkowicie posłuchać kolegi i wynająć Pana Mecenasa. Poprowadził mi dużą sprawę gospodarczą z zakresu prawa energetycznego, do końca bronił naszego stanowiska i dzięki konsekwencji i bardzo szerokiej wiedzy całkowicie obalił linię obrony pozwanego. Jeśli komuś zależy na dobrym fachowcu to z całą pewnością mogę go polecić. Pozdrawiam Panie Wiesławie i jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc. Mariusz Orda.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: może niech Pan postara się bardziej pocieszyć klientów przy pierwszym spotkaniu
Opinia dodana przez: Mariusz Orda dnia: 2014-12-23 00:30:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam. Mi też dziś skończył proces. Ale się cieszę. Myślałam, że nie ma szans a tu takie zaskoczenie, suuuuper! Warto go brać.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ala z Warszawy dnia: 2014-12-02 20:13:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat. Prowadził mi sprawę gospodarczą zakończoną całkowitą wygraną. Jest też ekonomistą - skończył SGH, przez co w niektórych kwestiach związanych z biznesem znał się lepiej niż ja sam. Polecam z całą pewnością.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie miałem żadnych zastrzeżeń, a z jego obsługi jestem bardzo zadowolony.
Opinia dodana przez: Mariusz Orłowski dnia: 2014-11-21 13:38:16 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją