Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Adwokat Mateusz Pieczka

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Małopolskie, 31-505 Kraków Ariańska 8/8
Telefon: Kom. 536-356-300
Adres e-mail: m.pieczka(małpa)krakow-adwokat.com
Strona internetowa: http://www.krakow-adwokat.com/
Opis działalności: Kancelaria adwokacka Słowa kluczowe: adwokat, prawnik, rozwód, spadek, alimenty, porada prawna, sprawy karne, obrońca, obrona

Ocena: 90% pozytywna 28x 1x 3x

Jakość usług: 90% wysoka 27x 3x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 26x 1x
Ceny usług: 93% niskie 14x 8x 1x
Ilość opinii w serwisie: 32
Ilość odsłon profilu firmy: 3942
Data utworzenia profilu: 2014-11-03 19:19:35
Data ostatniej aktualizacji: 2014-11-03 19:19:35 

Opinie o Adwokat Mateusz Pieczka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpraca z Panem Mecenasem to sama przyjemność, rzetelnie i konkretnie przedstawia możliwe rozwiązania, ich wady i zalety. Duża wiedza poparta doświadczeniem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Mati KRK dnia: 2017-09-18 15:27:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat który potrafi słuchać klientów i rozwiązywać problemy. Jasna współpraca z pełnym zaangażowaniem. POLECAM!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bulewa dnia: 2017-05-23 18:39:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z usług Pana Mecenasa Pieczki. Konkretny, kompetentny,zaangażowany, do końca walczący o swojego klienta. Jeżeli jesteście na etapie poszukiwania dobrego adwokata- bardzo polecam Pana Mecenasa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Ilona dnia: 2017-04-28 10:07:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolony z usług. Sprawa sądowa trwała trochę długo (prawie dwa lata), ale zakończyła się po mojej myśli. Dostawca który zawalił umowę musiał zapłacić i karę umowną i odszkodowanie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Michał Woźniak dnia: 2017-02-28 12:31:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rewelacyjny specjalista. Zawsze świetnie przygotowany i zorientowany w sprawie. Ceny jak na bardzo wysoką jakość świadczonych usług, przystępne. Polecam, zdecydowanie najlepszy adwokat w tym rejonie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: daroo dnia: 2016-05-16 09:09:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Pieczka był moim pełnomocnikiem w sprawie o zapłatę przed sądem okręgowym w Krakowie. Zaangażowanie Pana Mecenasa, jego czujność, bardzo dobra znajomość akt sprawy oraz zasypanie świadków pozwanego gradem krzyżowych pytań pozwoliły udowodnić, że świadkowie ci kłamali i mówili to co uzgodnili z pozwanym. Dzięki pomocy Mecenasa Pieczki po 2 latach użerania się z moim "kontrahentem" udało mi się odzyskać należną mi zapłatę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: bizman dnia: 2016-03-05 12:39:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem w trakcie procesu karnego,trudnego procesu.Korzystam z usług Pana Mecenasa Pieczki i tak powiem szczerze,że gdyby nie jego fachowość,zaangażowanie w sprawę, olbrzymi profesjonalizm,rzetelność a przy tym ludzka empatia dająca nadzieję to nie wiem czy miałabym siłę wstać rano.Wielka cierpliwość i zrozumienie,absolutnie nie obiecuje rzeczy niemozliwych.Jest to prawnik z powołania.Bez względu na to jak zakończy się moja sprawa jestem i będę zawsze wdzięczna za to co już zrobił dla mnie i mojej rodziny.Polecam z całego serca Mecenasa Mateusza Pieczkę.Doskonały człowiek
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Barbara K, dnia: 2016-02-22 21:52:11 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam za brak profesjonalizmu na sali sądowej, pisma to każdy może ładnie mówić ale niestety wygrywają ci co potrafią na sali się odnaleźć i reagować na ruchy strony przeciwnej, a temu panu tego brakuje, byłem klientem i znam to z autopsji. Cena usług bardzo niska, terminowość ok, ale na sali porażka
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Robert dnia: 2016-02-20 19:49:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fachura w każdym calu, świetny prawnik i super człowiek. Pomógł mi wyprostować moja pogmatwana historie rodzinno - biznesowa. Zna sie na wekslach, sprawach o zapłatę i tych wszystkich kruczkach prawnych wykorzystywanych w sadzie. Dzwońcie ludzie bo warto!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Michał K. dnia: 2015-11-03 14:23:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo polecam tego pana mecenasa, prowadził moją sprawę rozwodową szybko, sprawnie i świetnie merytorycznie. Wyrok w calosci uwzglednial moje żądania, mało tego udało mi się przekonać moją żonę do wielu ustępstw czego mi sie nie udało przez 20lat małżeństwa. Polecam z czystym sumieniem, na pewno jeszcze kiedys skorzystam z pomocy prawnej oferowanej przez mec. Pieczkę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej K. dnia: 2015-08-27 11:29:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny i kompetentny prawnik. Bardzo rozsądnie poprowadził moja sprawę, uniknąłem wielu kłopotów i niepotrzebnych wydatków. Widać ze swietnie zna sie tez na sprawach biznesowych potrafi dobrze doradzić w trudnych wyborach. Nie żałuje żadnej złotówki wydanej na usługi pana mecenasa, dzięki niemu jestem do przodu o kilkanaście tysięcy. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Grzegorz Dr. dnia: 2015-07-29 20:38:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłam bardzo zadowolona z prowadzenia mojej sprawy przez Pana Mecenasa, polecam wszystkim którzy cenią sobie rzetelność i profesjonalizm. Serdecznie dziekuje za udzieloną pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marta P. dnia: 2015-07-22 08:58:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tak cierpliwego i życzliwego człowieka jak pan mecenas nie miałam dotąd okazji poznać. widać że panu mecenasowi nie zależy wyłącznie na uzyskaniu jak najwyższego wynagrodzenia a skupia się na sprawie i chce człowiekowi po prostu pomóc. zawsze terminowy, świetnie przygotowany, osobiscie informował mnie o bieżącym stanie sprawy. Bardzo polecam wszystkim potrzebującym pomocy prawnej, naprawde warto. Dul B.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Dul dnia: 2015-06-30 12:33:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystałam z usług Pana Mecenasa i byłam bardzo zadowolona. Niezmiernie pracowity i kompetentny człowiek. Dziwię się negatywnym opiniom, bo nie sądzę by Pan Mecenas mógł coś zaniedbac, nawet sędzia na rozprawie powiedziała ze wygrałam dzięki zaangażowaniu mec Piecki. Dziękuję Panie Mecenasie i życzę dalszych sukcesów w życiu zawodowym i prywatnym
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Joanna B. dnia: 2015-06-07 13:00:36 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: dramat, usługa przez tego Pana Adwokata to jakaś hipokryzja, demagogia - nie wiem jak to nazwać. Po pierwsze: błędnie napisany pozew (opóźnienie 2-mce), Po drugie: złe paragrafy przywołane, : po trzecie: zachowanie na sali bardzo bierne; po czwarte : pomylone fakty w pozwach - do tego wszystkiego wycofana postawa podczas sprawy, uległość itd - to wszystko przemawia na niekorzysć
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: porażka
Opinia dodana przez: dnia: 2015-05-31 22:42:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam! Konkretny adwokat, wytlumaczyl mi wszystko w zrozumialy sposob tak abym mogla rozwazyc wszelkie mozliwosci i pomogl wybrac najlepsza opcje.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: M. dnia: 2015-05-23 09:26:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan adwokat bardzo profesjonalnie zajął sie sprawa moja i zony, nie czarował nie obiecywał gruszek na wierzbie a i tak sprawa skończyła sie dla nas pozytywnie, dostaliśmy od biura podróży całość kasy za koszmarna wycieczkę która zamiast 2 tygodnie trwała 3 dni, nie mówiąc o brudzie i smrodzie w hotelu, a dodatkowo dostaliśmy ekstra pieniądze za zmarnowany urlop. Dziękujemy Panie Adwokacie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: A i M dnia: 2015-05-12 14:52:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałam duże opory i wątpliwośc, czy udać się do prawnika i początkowo próbowałam prowadzić sprawę sądową przeciwko mnie sama. Jednak za zachętą znajomych skorzystałam w końcu z pomocy Pana Mecenasa inie żałuję. Przynajmniej jestem lepiiej przygotowana na to, co może się wydarzyć na sali sądowej i wszystko kosztuje mnie dużo mniej nerwów. Zaczęłam w końcu wierzyć, że sprawa skończy się pozytywnie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: JK dnia: 2015-04-11 17:11:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mega dobry adwokat, swietnie poprowadził mój rozwód, wszystko poszło sprawie i szybko, dzięki panu mecenasowi dzisiaj zaczynam nowe życie!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Aldona dnia: 2015-04-01 15:14:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas Pieczka z najwyższą starannością i dokładnością prowadził moją sprawę, która zakończyła się sukcesem większym niż przewidywany. Nad wyraz dokładny i terminowy nie skąpił czasu ani energii. Dodam jeszcze, że sprawa była bardzo osobista i delikatna, a zrozumienie i takt Mecenasa Pieczki przewyższyły wszelkie moje oczekiwania. Zdecydowanie polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: DL dnia: 2015-03-18 09:34:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mam zabezpieczone alimenty na siebie i na dziecko i to w wyższej wysokości niż sie spodziewałam, a to dzięki panu mec. Polecam:)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maria w. dnia: 2015-03-05 15:36:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Macenas prowadził moją sprawę majątkowa. Byłem bardzo zadowolony z tej współpracy. Sumienny i rzetelny prawnik. Naprawdę warto mu zaufać. Gdy ktoś szuka profesjonalisty a nie jakiegoś niby prawnika, to naprawdę polecam!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Krzycho dnia: 2015-02-11 14:25:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pozwalam sobie odnieść się do ostatniej opinii z 8 stycznia 2015 r. Szanowny Panie, po pierwsze, nie przypominam sobie, abym bronił Kienta o imieniu Tomasz, zwłaszcza w ostatnim czasie, lecz podejrzewam, że woli Pan nie ujawniać swojej prawdziwej tożsamości. Nie jestem też w stanie skomentować tego, czy "czerwienię się " występując przed Sądem, tym bardziej, że jest Pan pierwszą osobą, która zwróciła mi tego typu uwagę. Wydaje mi się jednak, że ogólny kontekst Pańskiego komentarza wskazuje raczej na Autora będącego bądź moim niezadowolonym przeciwnikiem, bądź osobą zainteresowaną w usunięciu konkurencji na rynku. Osobiście uważam, że Klient ma zawsze prawo do krytyki i oceny pracy pełnomocnika, jednak wydaje mi się, że komentarz co do mojej fachowość lub wykonanej pracy byłby bardziej właściwy, aniżeli uciekający się do poniżających i nieprawdziwych stwierdzeń. Adwokat Mateusz Pieczka
Opinia dodana przez: adwokat Mateusz Pieczka dnia: 2015-01-25 10:25:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, podzielę się moją opinią na temat pracy pana Pieczki. Skorzystałem pierwszy raz z usługi adwokata i dałem się naciąć tym wszystkim wpisom pozytywnym na temat tego pana. Dzisiaj gdy już mam za sobą współpracę z adw. Pieczką jestem w 100 % pewny że te pozytywne wpisy są jego autorstwa itp. W gabinecie pan mecenas wydaje się byc bardzo zdecydowany i konkretny ale na sali sądowej jest jak chłopczyk, czerwieni się, jąka, traci dykcje ze stresu, nie potrafi bronic klienta. Jest żywym przykładem tego co się stało w środowisku adwokackim, a mianowicie dostęp do zawodu jest dziś łatwiejszy, jest konkurencja i ceny również są przystępne nawet dla zwykłego kowalskiego ale jakość usług spada i można się naciąć na miernoty, którzy zostali adwokatami bo tata kazał itd a w ogóle się nie nadają. Może pan Pieczka za 20 lat nabierze pewności siebie, charyzmy itd ale na tą chwilę odradzam, szkoda czasu i pieniędzy
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Tomasz dnia: 2015-01-08 01:25:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mega konkretny, i rzeczowy facet. Nie owija w bawełne tylko mówi wprost co i jak bedze. Mecenas bronił mnie sprawie karnej. W czasie rozprawy mecenas Pieczka przejechał się po prokuratorze jak walec po drodze. Dzięki jego zaangażowaniu z sali rozpraw wyszedłem uniewinniony. Co prawda raz czy dwa opierniczył mnie z góry na duł ale miał powud.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: zimal dnia: 2014-12-19 21:34:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłem bardzo zadowolony z usług Pana Mecenasa. Zasugerowałem się właśnie pozytywnymi komentarzami na różnych forach i wszystko się sprawdziło. Prawnik godny polecenia!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Zbych dnia: 2014-12-06 10:25:59 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jaki wysyp pozytywnych opinii w jednym miesiącu, a pierwsza już w minutę po utworzeniu profilu, chyba zamówię wizytę, jak wszystko tak super
Opinia dodana przez: anonim dnia: 2014-12-01 15:05:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobry fachowiec. Polecono mi go przez znajomego, którego również wyciągnął z kłopotów. Nie zawiodłem się, byłem bardzo zadowolony z naszej współpracy. Facet po prostu zna się na swojej robocie. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Andrzejkrk dnia: 2014-11-29 16:25:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Powierzyłam Panu Mecenasowi poprowadzenie mojej sprawy o podział majątku wspólnego. Szczerze polecam usługi Pana adwokata, gdyż szczegółowo wyjaśnił sytuacje, w której się znalazła, zaangażował się w sprawę, na każde moje pytanie udzielał odpowiedzi, chodził osobiście na rozprawy. Ponadto widać że Pan Mecenas ma duże doświadczenie w tym co robi.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Monika dnia: 2014-11-28 18:26:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moją sprawę rodzinną prowadził Mecenas Pieczka. Byłam bardzo zadowolona z naszej współpracy, w szczególności porównując ją z sytuacją moich koleżanek gdzie adwokat wziął pieniądze, a sprawa prowadziła się sama. Mecenas Pieczka bardzo angażował się w mój proces, chodził na wszystkie rozprawy, potrafił przewidywać kroki przeciwnika, zawsze na bieżąco dopytywal się o stan sprawy. Być może ceny za jego usługi nie należą do najniższych, ale naprawdę warto! Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Małgorzata1971 dnia: 2014-11-05 08:17:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałam wielokrotny kontakt z Panem Mecenasem. Prowadził moją sprawę o rozwód a następnie o podwyższenie alimentów i z czystym sumieniem mogę go polecić. Jest bardzo rzetelny, pracowity i miał anielską cierpliwość do moich " wiecznych pytań".
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Monika dnia: 2014-11-04 13:25:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moją sprawę rozwodową także prowadził Mecenas Pieczka. Bardzo fajny facet i świetny prawnik. Obiecałam, że będę polecać - więc z czystym sumieniem polecam! Z resztą moim zdaniem prawnikowi tej klasy reklama jest już zbędna.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: ona1 dnia: 2014-11-03 19:22:28 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją