Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

USŁUGI REMONTOWO-BUDOWLANE ZYGMUNT LĄKOCY

Zawód: budowlane usługi i remonty Murarz 
Adres: Lubelskie, 24-150 Nałęczów BOCHOTNICA 41A
Telefon: (81) 5015367
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: komleksowe usługi remontowo budowlane Słowa kluczowe: murarz, tynkarz,dachy, docieplanie budynków

Ocena: 45% pozytywna 5x 2x 6x

Jakość usług: 38% wysoka 5x 8x
Terminowość: 42% bez zastrzeżeń 3x 3x 4x
Ceny usług: 11% niskie 1x 1x 8x
Ilość opinii w serwisie: 13
Ilość odsłon profilu firmy: 4564
Data utworzenia profilu: 2010-08-10 14:40:47
Data ostatniej aktualizacji: 2014-08-18 22:33:49 

Opinie o USŁUGI REMONTOWO-BUDOWLANE ZYGMUNT LĄKOCY

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja się swoich prawdziwych komentarzy nie wstydzę to Firma powinna wstydzić się swojej roboty a właściwie to nie robota tylko kaleczenie fachu. Ludzie, którzy wkońcu trochę poprawili mi wasze błędy (oczywiście nie wszytsko da się poprawić)!!!! śmieją się z Waszej roboty i dziwią jak mogliśmy zapłacić Wam za takie partactwo!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: NIE POTRAFIĄ NAPRAWIĆ SWOICH BŁĘDÓW- NAWET NIE WIEDZĄ GDZIE ICH POPEŁNILI!!!
Opinia dodana przez: A.N. dnia: 2011-10-07 19:41:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak AN zauważyła większość komentarzy jest dodawanych przez 1 osobę - i to są komentarze negatywne. Daj sobie spokój z tą głupią i dziecinna zabawą w psucie komuś dobrego mienia. Jeśli się właściciele wkurzą to zgłoszą takie nachodzenie. Jeśli myślisz że jesteś anonimowa to się grubo mylisz!! Ciągle piszesz jedno i to samo! NUDY! NUDY! NUDY!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: komentarz dnia: 2011-07-20 22:37:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mateuszu T.....jakiego sprzętu-tej starej betionarki, kilku młotków, i waserwagi.. śmieszny jesteś.. u mnie przy robieniu dachu nawet piły mechanicznej niemieli o giętarce do blachy nie wspomnę. Ta firma skrzat dawno już powinna umrzeć śmiercią naturalną.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Nie pojawili się, gdybyśmy wisilei im jakieś pieniądze napewno by przyjechali ale poprawić swoje partactwo NIEMA ICH!
Opinia dodana przez: Bud. dnia: 2011-07-12 09:37:46 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Widzę, że popularność firmy jest oszałamiającą. żeby tylko jakość usług miała odzwierciedlenie w tej popularności sądzonej po ilości wejśc na profil tylko oczywiście.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: BRAK obsługi reklamacji!!!!
Opinia dodana przez: Zleceniodawca dnia: 2011-05-26 10:13:31 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ludzie, zejdzcie na ziemię każdy głupi wie, że te opinie dodaje jedna i ta sama osoba (szczególnie pozytywne). Inne firmy mają po kilkadziesiąt wejść na swój profil a ta ponad 900. Przepraszam bardzo ale czy to taka znana firma że ludzie gnają do niej drzwiami i oknami? i codzień coraz to nowe osoby wchodzą na profil...bez przesady. Więc proszę przestańcie siebie ukazywać w samych superlatywach tylko poto żeby zmazać dwie negatywne ( prawdziwe opinie) na swój temat bo nawet Ci fikcyjni ludzie wypowiadający się pozytywnie nie wyretuszują złego wizerunku, który sami sobie stworzyliście i tworzycie nadal obiecując przyjazd i poprawę swoich błędów, przez które nie jestem w stanie posunąć się z robotami bo Was jak nie było tak niema do poprawek swojej roboty, za którą wzięliście niemałe pieniążki. Życzę Wam drodzy właściciele żebyście w końcu trafili na inwestora, który zrobi z Wami " porządek" a Was drodzy inwestorzy przestrzegam omijajcie tę "firmę" szerokim łukiem.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: BRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Opinia dodana przez: A N dnia: 2011-04-12 07:53:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: panowie Ł. dacie sobie spokoj z tymi pozytywnymi opiniami , gdzie byscie nie robi zawsze macie poprawki do ktorych niechcecie sie przyznac i poprwic, moge podac przyklady jak cos prosze e-mail.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: p.l dnia: 2011-04-01 09:44:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma godna polecenia.Kompetentni, szybcy i fachowi.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Ewa S. dnia: 2011-03-23 09:16:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolony z usług tej firmy.Prace związane z moją rozbudową zostały wykonane estetycznie i bez zastrzeżeń.Dziwią mnie opinie negatywne których ta firma nie miała nigdy wcześniej .Człowiek prowadzący tą firmę ma już wieloletni staż w tej branży.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: D.M dnia: 2011-03-20 13:09:25 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: A ja wciąż czekam na poprawki...przeciekających kominów, cieknącego dachu, źle zamontowanych okien itd bo już wiosna duzymi krokami a DOBRYCH FACHOWCÓW nie widać wciąż....Pozdrawienia dla Panów L.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: AN dnia: 2011-03-10 08:54:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie będe dyskutował z nikim poniżej.Jest to strona jak sama nazwa mówi : o fachowcach, więc polemika jest zbędna.To nie jest forum, tylko strona poświęcona opiniom.POLECAM jeszcze raz. Mateusz T.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Mateusz T. dnia: 2011-03-01 20:07:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam wszystkich poszukujących DOBRYCH fachowców. Z całą odpowiedzialnością mogę polecić firmę Zygmunt Ląkocy, do wybudowania budynku od fundamentów po sam szczyt, dosłownie. Dziwią mnie komentarze poniżej m.in z tymi wiertłami czy pieniądzach „z kosmosu” bo takie sytuacje nie miały miejsca. Co do sprzętu, maszyn a co najważniejsze wykonania usługi i kultury osobistej żadnych zastrzeżeń. Z firmą Zygmunt Ląkocy miałem okazje się spotkać po raz pierwszy, zostali poleceni (od znajomych i tu dodam również zadowolonych) jako ludzie znający się na rzeczy i wykonujący usługi na najwyższym poziomie w przystępnej cenie i to się potwierdziło. Wiadomo konkurencja nie śpi, a w/w firma wykazuje wysoki standard usług. Wiec szczerze POLECAM! Teksty z tymi cieknącymi kominami czy pijaństwem to zapewne konkurencyjni „fachowcy” z działalnością od 2010r. lub inwestorzy porywający się na "remonty" bez przemyślanych decyzji. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Obsługa reklamacji: bez reklamacji
Opinia dodana przez: Mateusz T dnia: 2011-02-08 20:32:39 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja opinia jest także negatywna. Po pierwsze do fachowców to im jeszcze daleko i pewnie nigdy nimi nie będą. Standardowo - cieknące kominy. Doprosić o poprawki się nie można - byli raz nawalili silikonu i pojechali. Majster twierdzi, że nie wie jak to poprawić. Wypadające pustaki i cegłówki. Ciągle chcieli jakieś pieniądze, najpierw było 500 zł, potem tysiąc aż pewnej soboty krzyknęli 5000zł. Pod koniec roboty podnieśli się za wykonaną usługę - twierdząc, że nie było mowy o wymianie dachu nad gankiem (a przecież każdy głupi wie, że ganek jest integralną częścią mieszkania). Mieli jeszcze inne argumenty ale szkoda tu mojego pisania. Dach oczywiście wykonany krzywo. Tacy frachowcy, że nawet nie zdjęli szalunku na koniec tylko wzięli kasę i zadowoleni. Swoich narzędzi też mają jak na lekarstwo - po pierwsze brak giętarki - a przecież tacy fachowcy od dachów, po wiertło do mojego sąsiada latał majster bo też brak. Piły spalinowej do wycinania drzewa na dach - brak. Kultury osobistej - brak. Piwo na budowie - standard. Jeśli chodzi o zamawianie materiałów- identycznie jak w poprzedniej opinii - kompletnie się na tym nie znają - tak nam zamówili blachę na podpitkę, że 2500 zł wyrzucone w błoto bo blacha za krótka:(. Wyliczyli nam światełka w okół domu chyba z 50 - dobrze że w porę ich wygoniliśmy i zrobili nam to inni fachowcy bo gdybyśmy zamontowali taką ilość jak wyliczyli to mielibyśmy choinkę w okół dachu. Na ocieplenie ok.40m2 potrzebowali ze 3 woreczki kleju i kilku paczek styropianu:).Ceny za ich usługo dużo dużo zawyżone. Jakość robót - żadna. Żałuję dnia i godziny kiedy wybrałam ich na ekipę do mojej roboty. Dziwię się ludziom, którzy ich polecają albo piszą pozytywne opinie, że jest OK. Mam nadzieje, że ktoś przeczyta tę opinię i zaważy ona na decyzji odnośnie wyboru ekipy - nie polecam. Omijajcie z daleka Panów L.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Twierdzą, że mają rok na poprawki
Opinia dodana przez: inwestor dnia: 2010-11-02 09:14:44 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nasza opinia jest również negatywna i to bardzo. Po pierwsze współpraca z firmą Z. Ląkocy o samego początku szła jak po grudzie, opierała się przede wszystkim na braku fachowości, kultury osobistej i samych przekleństwach i wyzwiskach typu "co ty facet z gęby dupę robisz?" itp. Ciągle chcieli jakieś pieniądze pomimo iż umowa w sprawie zapłaty była zupełnie inna. Nie wspomnę już o kwestii zamawiania i wyliczania potrzebnego materiału. Panowie myśleli że cały dzień jesteśmy do ich wyłącznej dyspozycji a samochód jeździ na wodę. Jeśli chodzi o ich fachurę i obeznanie z tematem to naprawdę szkoda gadać i gdyby nie mój ojciec ciągle przebywający na budowie to nie wiem jakby wyglądał nasz dom o dachu nie wspominając ponieważ niestety zrobili go krzywo i musieli poprawiać chociaż wmawiali nam że tak jest dobrze. Poza tym również jak wcześniejszy opiniodawca mamy problem z przeciekającym kominem. Powiem szczerze że przez nich budowa domu zamiast być szczęściem była koszmarem dopóki nie zakończyliśmy współpracy. Jeśli chodzi o końcowe rozliczenie to również podnieśli cenę na dzień przed wylaniem chudziaka jednak poszliśmy po rozum do głowy i im podziękowaliśmy. Po krotce przestawiam listę usterek w domu: przeciekający komin, krzywe wiatrówki, krzywe ściany nie trzymające pionu, prześwity między pustakami(budowa na klej), krzywy dach (by go wyrównać wbili kliny pod murłatę), nasze wc przypomina lej a nie wc. Jeszcze jedno nie umieją czytać projektu np. nie widzieli że w projekcie mamy schody na stryszek i później chcieli dodatkową kasę za ich zrobienie. No ogólnie dużo by mówić ale szkoda nerwów. Absolutnie odradzamy!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-10-18 20:30:57 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją