Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kot-Bud inż. Henryk Kotynia

Zawód: budowlane usługi i remonty Budowlaniec 
Adres: Śląskie, 42-202 Częstochowa Łużycka 25
Telefon: Kom. 785138453
Adres e-mail: kot.bud1969(małpa)gmail.com
Strona internetowa: www.budujtaniej.cba.pl
Opis działalności: Usługi budowlane, wykończeniowe, budowa domów od podstaw, instalacje wewnętrzne i zewnętrzne Słowa kluczowe: wykonawca Częstochowa, usługi budowlane, wykończenia, instalacje,

Ocena: 100% pozytywna 32x 2x

Jakość usług: 96% wysoka 32x 1x
Terminowość: 96% bez zastrzeżeń 28x 3x 1x
Ceny usług: 95% niskie 23x 7x 1x
Ilość opinii w serwisie: 34
Ilość odsłon profilu firmy: 10044
Data utworzenia profilu: 2013-01-04 17:34:11
Data ostatniej aktualizacji: 2014-06-28 15:02:50 

Opinie o Kot-Bud inż. Henryk Kotynia

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dla mnie w/w firma nie aż tak dawno remontowała podjazd z kostki brukowej oraz docieplała budynek. Efekt końcowy jest zadowalający, jednak mogłoby być trochę taniej. Polecam ze względu na duże doświadczenie w dociepleniach budynków, w kostce troszeczkę mniejsze. Dlaczego tak twierdzę? Bo układanie trwało trochę za długo i zauważyłem, że trochę się zastanawiali jak to zrobić. Co do problemów to w sumie nie było jakichś większych więc mogę stwierdzić, że obsługa ok. Ekipa w miarę zgrana, sprzęt mają porządny i pewnie nie jedna firma im takich narzędzi pozazdrości. Na pierwszy rzut oka widać, że pracują od dawna w swojej branży.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: reklamacja typu czyszczenie studzienki odpływowej z podjazdu na drugi dzień od zgłoszenia.
Opinia dodana przez: Eryk Majchczak dnia: 2014-12-25 17:22:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niezła firma, choć wiadomo, ze jak każdemu budowlańcowi można coś zarzucić. Efekt budynku jest ok, a cena była taka sama jak u innych fachowców co dali mi kosztorysy - więc co do reklamy, ze najniższe ceny to powinno być, że znormalizowane, ale nie będę się czepiał. Codziennie byli na budowie, nie było pijaństwa ani innych problemów, wymurowane w miarę rzetelnie i terminowo. Kierownik odebrał wiec jest dobrze. To tyle co mogę powiedzieć. Jak do murów to polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie wiem
Opinia dodana przez: Janusz Adler dnia: 2014-12-20 19:32:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo fajna ekipa. Polecam i pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Terminowo, wg. umowy.
Opinia dodana przez: Franio dnia: 2014-12-04 17:27:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Według mnie dobra firma. Budowali mi 2 budynki, przy czym pierwszy w 1991r (oba SSO). Nie ma żadnych usterek ani wad zarówno w starym jak nowym. Budynki bez problemu przechodziły przegląd kierownika budowy i Inspektora Nadzoru. Ekipa od 13 lat prawie ta sama co budowała 1-szy budynek. Stara porządna firma, liczy dosyć niedrogo więc warto się z nimi zadawać.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jacek dnia: 2014-11-21 17:49:52 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety opinia neutralna. Firma zwiozła sprzęt po czym następnego dnia wybyli bez podania konkretnej przyczyny. Budowa się tylko opóźniła i dalej muszę szukać następnego wykonawcy do wykonania kolejnych etapów budynku. Dla mnie sytuacja nie do pojęcia. To już piąty wykonawca i znów problemy. Poprzedni to wybitni partacze, tu znowu dziwak rezygnujący z pracy, gdy wszystko już miał zorganizowane.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Edward dnia: 2014-11-20 13:55:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma wykonywała w naszej spółdzielni remonty kominów i również mogę polecić. Jakość w miarę przyzwoita, wykonane terminowo i niedrogo względem innych ofert. Polecam do prac remontowych kominów i fasad budynków. Oby więcej było tak rzetelnych wykonawców.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: SM Ewa dnia: 2014-11-07 17:55:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W miarę dobry wykonawca jak na dzisiejsze realia, choć ceny mogłyby być troszeczkę niższe. Firma wykonywała mi mury/filarki ozdobne z cegły i nie mam zastrzeżeń co do prowadzenia prac oraz efektu końcowego. Mógłbym się przyczepić co do czasu wykonywania robót, ale zmrużę oko, ze względu, że jest czysto i równo. Dosyć schludna i zgrana ekipa, co ważne po robocie wszystko wysprzątane i oddane jak przed rozpoczęciem prac. PS. Panie Henryku mam nadzieję, że po otrzymaniu pozytywnego komentarza następnym razem będzie jakaś zniżka? :) Pozdrawiam Darek Zajęcki
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie było reklamacji.
Opinia dodana przez: Prof. Dariusz Zajęcki dnia: 2014-10-29 19:24:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rzetelny i uczciwy wykonawca. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: natychmiastowo
Opinia dodana przez: dnia: 2014-10-12 14:11:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie mam zastrzeżeń co do wykonywanych prac. Firmę polecił mi sąsiad i nie zawiodłam się. Prace murarskie wykonane należycie, bez problemu przeszły weryfikację kierownika i inspektora nadzoru. Polecam do prac murarskich.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Monika dnia: 2014-09-28 19:07:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam wykonawcę. Remont przeprowadzony solidnie i tak jak chcieliśmy. Ceny w miarę przyzwoite, choć znalazłem w trakcie kilka tańszych firm. Efekt końcowy jednak jest bdb, dlatego nie wiem czy żałować, że trochę więcej kosztowało. Polecam za jakość wykonania i terminowość. Ceny raczej Przeciętne,
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Arek & Majka dnia: 2014-09-25 15:48:48 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma zrezygnowała z mojej budowy bez podania przyczyny. Odmówili na tydzień przed podpisaniem umowy i na 2 tygodnie przed planowanym rozpoczęciem robót. Muszę szukać kogoś innego. Straciłem przez to cenny czas na poszukiwanie wykonawcy, a myślałem, że rozmawiam z profesjonalistami. Opinia neutralna jeżeli chodzi o podejście do klienta.
Opinia dodana przez: Janusz M. dnia: 2014-07-14 18:25:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: "Nasza Gmina" poleca Wykonawcę. Budowa Bloków, Mieszkań zastępczych odebrana bez zarzutów, bez poprawek itd. Brak jakichkolwiek skarg ze strony okolicznych mieszkańców, wszystko na duży +. Zapraszamy do dalszej współpracy z pozdrowieniami: NASZA GMINA
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Nasza Gmina dnia: 2014-05-13 13:05:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolony. Dosyć dokładna ekipa w rozsądnej cenie. Budowa domu SSO jednorodzinnego o pow. 470m2. Dla zainteresowanych posiadam zdjęcia z budowy - krok po kroku, może się komuś to przyda. e-mail: m.kukliszewski@wp.pl
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie było reklamacji.
Opinia dodana przez: M. Kukliszewski dnia: 2014-05-12 10:32:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wziąłem z polecenia i nie narzekam. W miarę szybko i nie było żadnych większych problemów (budowa budynku jednorodzinnego SSO z dociepleniem). Mogę polecić, choć nie obyło się bez małej reklamacji na kilka dziurek w marmolicie. Wszystkie moje zastrzeżenia zostały od razu poprawione po zgłoszeniu za co duży +.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: natychmiastowo
Opinia dodana przez: dnia: 2014-03-29 21:54:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja również polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marek dnia: 2013-12-01 13:19:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja też polecam. Nie było większych problemów, wykonali co mieli wykonać. Do tego bardzo dokładna ekipa i nie bałagani, a jak już nabrudzi to ładnie posprząta. Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie wiem
Opinia dodana przez: Władysław dnia: 2013-09-30 20:14:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mogę polecić ze względu na niezłe, konkurencyjne ceny. Do fachowości nie można się przyczepić, z terminu również się wywiązali. Opinia Pozytywna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Zygmunt W. dnia: 2013-09-04 17:52:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam tą firmę. Działają szybko i sprawnie. Daję duży PLUS i zapraszam na kawę przy najbliższej okazji. Pozdrawiam Jan K.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Jan K. dnia: 2013-07-23 18:41:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Solidny, znający się na budowie wykonawca. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ewan Bilstein dnia: 2013-06-24 17:22:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Porządna, niedroga ekipa. Z czystym sumieniem możemy polecić.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anonimowi dnia: 2013-06-01 15:08:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobra firma. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-12 17:05:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szybko i fachowo. Studnia z cegły klinkierowej. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-20 17:43:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie mam zastrzeżeń co do wykonywanych prac. Uczciwy wykonawca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nie mam zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Mazurek dnia: 2013-04-17 19:25:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam. Nie było problemów
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: brak danych
Opinia dodana przez: Eliot dnia: 2013-03-24 09:55:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z polecenia wziałem kiedyś w/w firmę do wykonawstwa wykończeń i instalacji wodno kanalizacyjnych. Nie zawiodłem się, wszystko zrobione należycie i bezproblemowo. Nie było żadnych problemów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było żadnych reklamacjj
Opinia dodana przez: Marek C. dnia: 2013-02-18 17:37:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z własnego doświadczenia mogę polecić. Ostatnio mają nawet bardzo niskie ceny. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że 30% domów jednorodzinnych w dzielnicy Lisiniec zostało przez nich wybudowanych. Może to bajki ale widać, że zależy im na wyrabianiu sobie dobraj opini u Inwestorów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było
Opinia dodana przez: Zykfryd dnia: 2013-01-18 08:48:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wystąpiło niewielkie opóźnienie, lecz wolę by budynek został zrobiony solidnie niż "po łebkach" Nie mam się do czego przyczepić, więc polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie wiem
Opinia dodana przez: Marko dnia: 2013-01-12 13:26:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szukając kontaktu do Kot-Budu natknąłem sie na wasze opinie. Dla mnie firma ta budowała w 76r. Dom stoi do dziś. Widzę, że nadal jest to dobra firma, myślę skorzystać z jej usług ponownie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-10 20:12:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma wykonała taras solidnie i czysto. Cena niska jak na zakres robót. Wchodzą od razu, działają bardzo szybko.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-09 21:21:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: O wreszcie ktoś coś tej firmie napisał. Ja również nie mam zastrzeżeń. Robota, którą wykonywali skupiała się głównie na poprawie podjazdu z kostki brukowej. Trwało to około 2 dni więc to trochę krótki czas na wyrażanie opinii. Jednak sprawdzili się. Za robociznę wzięli naprawdę niedużo.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Reklamacja nie okazała sie potrzebna
Opinia dodana przez: Marek dnia: 2013-01-08 12:21:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wir würden empfehlen, dieses Auftragnehmers. gute Leute, die ihr Handwerk verstehen. Unser KinderGarten in der Seite www.budujtaniej.cba.pl Die Foto numer 2 in Untersite "Nasze Uslugi"
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Es war keine Änderungen
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-07 19:14:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Również mogę polecić, choć nie wiem jak teraz. Ja budowałem dom w 1995r. przez tą firmę. Jestem zadowolony jak na razie. W czasie budowy było niewielkie opóźnienie, około 2 tygodni ale to z powodu złej pogody, więc mozna wybaczyć.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było
Opinia dodana przez: Jacek dnia: 2013-01-06 09:45:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Można polecić
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było
Opinia dodana przez: E-prawnik dnia: 2013-01-04 17:49:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzięki tej firmie wybudowałem dom w zastraszająco szybkim tempie,do tego z instalacjami wykończeniem. Budowa domu kosztowała mnie prawie 30% mniej, w stosunku do tego co proponowali mi inni wykonawcy. Właściciel firmy to właściwa osoba na właściwym stanowisku (co najfajniejsze konstruktor budowlany): dzięki niemu zaoszczędziłem na kupnie materiałów budowlanych, wybudowałem praktyczniejszy dom, niż ten na projekcie. Z czystym sercem polecam: Jedyna ekipa warta polecenia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Jedyna firma, która okazała się: kompetentną - brak reklamacji
Opinia dodana przez: Andrzej B. dnia: 2013-01-04 17:43:28 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją