Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

MULTISTONE MAREK KRAJEWSKI

Zawód: kamieniarze Kamieniarz 
Adres: Wielkopolskie, PRZEŹMIEROWO
Telefon:
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: FIRMA KAMIENIARSKA Słowa kluczowe:

Ocena: 55% pozytywna 20x 2x 16x

Jakość usług: 54% wysoka 18x 3x 15x
Terminowość: 45% bez zastrzeżeń 14x 5x 17x
Ceny usług: 31% niskie 6x 17x 13x
Ilość opinii w serwisie: 38
Ilość odsłon profilu firmy: 4901
Data utworzenia profilu: 28.04.2014 00:50:32
Data ostatniej aktualizacji: 28.04.2014 00:50:32 

Opinie o MULTISTONE MAREK KRAJEWSKI

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałbym podzielić się z Państwem opinią i obrazkami balkonu którego remont miałem nieszczęście zlecić S-Bud Budownictwo SPECJALISTYCZNE – ten przymiotnik jest wręcz groteskowy. Kilka szczegółów których nie widać na zdjęciach: CZAS realizacji zlecenia (balkon 8m2) przekroczony o ponad 2mies. tu warto zaznaczyć, że umowa i tak już dawała AŻ DWA MIESIĄCE na wykonanie tego wielkiego zlecenia – jak widać było potrzebnych, aż 4mies. na 8m2, a remontu i tak nie można uznać za zakończony!!!; tłumaczenia na poziomie przedszkolnym: chory pracownik/złe samopoczucie pracownika/pracownik za granicą/granica zamknięta/granica otwarta/awaria sprzętu/no i to ciągłe zagrożenie opadami atmosferycznymi (zlecenie 20.4-31.9 – wychodzi na to że lato 2020 miało maks. 10dni słonecznych) – proponowałem plandekę i te 8m2 można było zawsze osłonić. Gdy już ktoś się pojawił i miał ze sobą potrzebne narzędzia (szok) to pracował maks. 4h; oczywiście słodki i pomocny kontakt telefoniczny z wykonawcą urywa się po podpisaniu umowy której to towarzyszy 1. wpłata; później Pan potrafi rzucić słuchawką, gdy poddaje się w wątpliwość działania „majstra” lub terminowość działań itd.; potrafi też nie odbierać przez kilka dni – jednak kontakt MAGICZNIE zostaje przywrócony gdy „NALEŻY SIĘ” kolejna płatność; tu taka ciekawostka: w tym zakresie można na Pan liczyć w ciemno - działa BŁYSKAWICZNIE o każdej godzinie – brama nie zdąży się zamknąć za „majstrami” - dosłownie, a tel. dzwoni, Pan chce się umawiać na płatność… JAKOŚĆ: no cóż odsyłam do foto… dodam tylko, że płytka ma wymiary 30x60x1cm; stosowano klej Sopro 450FF którego karta technologiczna przewiduje maks. grubość zaprawy na poziomie 5mm, u mnie w skrajnym położeniu wychodzi ponad 35mm i takiego z 5mm chyba nie ma; nadmiar kleju posłużył do zrobienia ostrego spadku co z kolei przyczyniło się do spływania wody opadowej tylko z 1 narożnika balkonu – a przy braku rynny to istotna wada… a teraz najlepsze: KRZYWIZNY i powierzchnie PROSTOPADŁE to dla tej firmy temat wzajemnie się uzupełniający; Pan „Majster” ułożył płytki w taki sposób, że są przekręcone o ok 1cm na 1m bieżący w prawo (co widać np. przy oknie lub patrząc względem barierki) – ale uwaga to nie ich wina, to wina krzywych ścian/okien – serio takie tłumaczenie! Mógłbym w to próbować wierzyć gdyby nie to, że zaczęli układać płytki nie od ściany, a od strony zewn.! I nawet gdyby tak było to chyba względem 1 ściany da się zrobić prosto, tylko trzeba od niej zacząć? Wszędobylskie szpary i nawet brak próby ich zamaskowania, lub bbbb nieudolne próby; jak coś nie pasowało to „majster” korygował szerokością fug – taki spryciarz; w umowie mowa o 10m2, balkon ma 8m, pozostałe 2m (a w tej firmie metry tanie nie są) miało być, a konto wykończenia mankietów, oraz powierzchni czołowej, której to nie udało się do tej pory wykonać… no i te pięknie zrobione mankiety ile razy spojrzę to nie wierzę… pełna profeska. Nie mówiąc o fudze położonej na liście które, po tylu przerwach zdążyły się nasypać w rowki pomiędzy płytkami. Pan „Majster” ściął też ok 5cm płyty balkonowej (nie był wstanie powiedzieć dlaczego) przez co płytki na brzegu wiszą w znacznym stopniu w powietrzu… Oczywiście Pan szef/wykonawca nie raczył nawet zobaczyć dzieła swoich pracowników na żywo mimo, że na poszczególnych etapach zapraszałem go usilnie na miejsce… - czyżby wiedział czego się spodziewać? RADY jeśli mogę coś podpowiedzieć: jeśli przyszło Ci współpracować z s-bud to zastanów się czy nie taniej będzie wynająć kogoś innego nawet tracąc zadatek; jeśli już koniecznie s-bud to płatność 100% po robocie; nie wierzcie w bajki o zamówieniu kamienia/mrożeniu cen itp. – wszystko było kupowane i zamawiane na bieżąco; każdy etap w umowie musi mieć datę zakończenia; opłaty karne za zwłokę, a nie ustawowe; najlepiej żądać weksla… Do kosztów zlecenia pamiętajcie doliczyć też prawnika. https://photos.app.goo.gl/WMBLGnq6P4c123Yd9
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: tylko sądownie
Opinia dodana przez: michal dnia: 19.10.2020 14:39:07 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Marek K to niestety osoba nie godna zaufania, spisuje umowę wpłacasz zaliczkę i zaczyna się obiecywanie a to jutro, tylko skończymy gdzieś i przyjeżdżamy i tak dalej po kilkunastu tygodniach pojawia się i zaskoczenie, robią "fachowcy"( raczej należy określić że to ludzie z łapanki)coś zepsują, również jakość pozostawia wiele do życzenia materiał różni się od wzorników które pokazuje na wizji, a obróbka to czysta tandeta.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Błażej z Kiekrza dnia: 19.04.2018 12:12:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zleciłem firmie Pana Marka dość trudne prace. Rzeczywiście, nie było tanio, ale stosunek ceny do jakości uważam za uczciwy i rozsądny. Kupując niemieckie auto, można skusić się na oszczędności i jeździć trabantem. Można też wydać trochę więcej i jeździć Passatem, można też wydać sporo kasy i wozić się mercedesem. Usługi Pana Marka to mercedes w cenie nieźle wyposażonego Passata. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Błażej z Kiekrza dnia: 12.11.2017 16:12:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Może firma pana Marka nie jest najtańsza może i ma terminy, bo na brak klientów nie narzeka. Ale wiecie co? W zeszłym roku skończyłam budowę domu. Chodze po nim, oglądam swoje nowe parapety położone w całym domu i nie żałują żadnej złotówki wydanej na nie. I wiecie co jeszcze? Zleciłam panu Markowi budowę kominka. Zapytał czy ma być szybko i dobrze czy nieco dłużej, ale za to wspaniale. Wybrałam drugą opcję. Po dwóch tygodniach pojawił się pan Marek z takim projektem z nowego wzoru kamienia, że nie wahałam się ani chwili. Warto było poczekać. :-)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 27.10.2017 13:46:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Parapety w całym domu położone szybko i całkiem niedrogo. Akurat szef firmy zatrudnił dwoch nowych ludzi i robotę ukończył szybciej niż planował.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Patryk z Lubonia dnia: 26.10.2017 16:32:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Od długiego czasu walczyłem z zawilgoconą piwnicą. Co fachowiec to inna histora. Pan Marek swoją rozmowę ze mną zaczłą od przedstawienia w jaki sposób powstaje przeciek. Znacznie łatwiej było mi wtedy zrozumieć, jakie metody (przyznam że dość nowoczesne) i dlaczego musi tutaj zastosować. Ciekawię mnie te poniższe wpisy i zakładam że nie są to kuksańce od konkurencji Pana Marka.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: P.W. dnia: 26.10.2017 12:11:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Cóż moge powiedzieć... Polecam, ponieważ przeciek balkonu przez firmę Pana Marka został naprawdę szybko usunięty. Wcześniej kilku fachowców obiecywało skuteczną pomoc, ale niestety, żaden nie dotrzymał słowa. Rzeczywiście terminy u pana Marka nie są krótkie, ale świadczy to ilości klientów, którzy są zadowoleni z jego usług, bo z nich korzystają.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ryszard dnia: 24.10.2017 12:05:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam firmę Multistone . Szukałem wykonawcę izolacji tarasu i w internecie trafiłem na tę firmę, trafiłem również na opinie (te niepochlebne), ponieważ oferta wydawała mi się najciekawsza ze znalezionych, przekazałem panu Markowi moje ubawy. W drodze negocjacji zawarliśmy umowę no i oczywiście podjąłem ryzyko. Oczywiście wpłaciłem żądaną zaliczkę i pełen obaw czekałem na realizację. I tu miłe zaskoczenie, prace postępowały, niestety były przerywane ze względu na złe warunki pogodowe, ale było to opisane w umowie. Pan Marek okazał się fachowcem dbającym bardzo o reżim realizacji. Dlatego dziwią mnie głosy krytykujące przeciągające się prace z powodu pogody . Aktualnie mam piękny taras, nic nie przecieka śpię spokojnie. Ja mogę tylko polecić tę firmę. Dodam że tanio nie było ale tanio już dwa razy naprawiałem i starczyło na kilka lat. Wpis ten umieszczam bo obiecałem przy zawieraniu umowy .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Grzegorz B dnia: 22.10.2017 19:18:42 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ostrzegam wszystkich. Można robić interesy z Panem Markiem ale tylko i wyłącznie gdy kwota zaliczki jest równa zero, bo każde pieniądze wpłacone to są stracone. Niestety jest osoba o złych zamiarach nastawioną na naciągnięcie klienta. Miłych interesów z Panem Markiem
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: kamieniarstwo
Opinia dodana przez: Waldek dnia: 14.10.2017 11:06:50 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zdecydowanie polecam! Czeka Państwa szereg atrakcji. Mój przykład to wykonanie izolacji tarasu i płytek kamiennych. Pan Marek przyjął zamówienie, dokonaliśmy wizyty w Baranowie na terenie biura i miejsca docinania płytek, pokazano materiały do okładzin i wybraliśmy płytki. Cena wydawała się wysoka, ale ok - została zaakceptowana. Skucie starych płytek, wyrównanie warstwy podłoża, impregnacja i położenie izolacji odbyły się w miarę terminowo i bez uwag. Problemy zaczęły się przy układaniu płytek. Zaczęło się okazywać, że a to nie taki kamień jak wybraliśmy, a jak już wybraliśmy inny, to znowu rozmiar płytek nie był taki jak wcześniej to ustalano. Jak już w końcu przystaliśmy na inny wzór i inny rozmiar to zaczęło się kładzenie płytek, które w końcu (po wielu podejściach, bo zawsze było coś nie tak ze strony wykonawcy - podejrzewamy, że rozgrzebane gdzie indziej roboty i brak odpowiednich fachowców) dobiegło końca. W każdym razie po wielu (!) miesiącach opóźnienia robota wydawała się być skończona. Pan Marek albo nie odbierał telefonu albo wymyślał historie tłumaczące - jego zdaniem - opóźnienia. Z wielu tych historii na czoło wybija się hasło "warunki pogodowe". Dojdziecie Państwo do wniosku, że w naszym klimacie w ciągu całego roku, a szczególności od maja do października nie ma nigdy dwóch czy trzech dni z dobrą pogodą. A to leje deszcz, a to jest zbyt gorąco. Cóż, taki mamy klimat. Na jakość klimatu wpływ ma z pewnością zaliczkowanie materiału w 100%. Gdyby go nie było - pogoda pewnie byłaby łaskawsza. Po wielu miesiącach oczekiwania na położenie okładzin były one, jak wspomniano, gotowe. Fugowanie z kolei poszło szybko. Tak szybko, że pan Marek wręcz gonił klienta do wyboru fugi (co było pewną radosną odmianą, po miesiącach kiedy trudno było się do niego dodzwonić). Okazało się jednak, że rzecz pozornie prosta jak montaż kilkumetrowej rynny jest dla firmy Pana Marka problemem natury kosmicznej. Zła ta rynna mimo ułożenia jej już w pierwszym dniu nie chciała przy kliencie odprowadzać całości wody z tarasu, a malowniczo przeciekała na łączeniach. Podejść do naprawy było kilka, a na każde czekało się po kilka dni. Ostatecznie wykonawca uznał swą porażkę w ten sposób, że przestrzeń między rynną a ścianą wykleił (niezbyt artystycznie) silikonem. Wtedy woda w rynnie dała za wygraną. Kosztowało to wykonawcę nie wiem ile (ale na pewno była to nie zapłacona robota), a inwestora - wiele, wiele czasu (jeśli nie liczyć dni urlopu czy strat z powodu nie wykonanych zadań). No to już mamy koniec! Nie... Jednak to nie koniec atrakcji! Na końcu klient dowiaduje się, że metalowe ogrodzenie balkonu czyli poręcz nie jest w cenie usługi kompleksowej, a jej zdjęcie przed robotami to był akt łaski ze strony firmy Multistone. Montaż zaś z powrotem nie jest już w kompetencjach wykonawcy. Dobra. Poręcz musiał inwestor zamocować już sam - dobrze mu tak. Kiedy dochodziło do wypłaty pan Marek znów był punktualny, czarujący i miły. Tak miły, że musiał przełknąć karę za opóźnienie, które wynikało z umowy (tak, była podpisana umowa i całe szczęście dla inwestora - a i tak wykonawca "falandyzował" na koniec a to terminy, a to zakres). Płatności firma Multistone preferowała w postaci gotówkowej. No dobra, wszak to nie nowego. Po jakimś czasie okazało się, że jest tego przyczyna. Bonusem do całego przedsięwzięcia okazał się list od komornika z informacją, że Multistone zalega coś tam komuś tam. No i kolejny problem... W sumie czeka Państwa wiele, wiele niespodzianek. Ale jeżeli ktoś lubi wyzwania i ma dużo, dużo czasu - to dlaczego by nie spróbować. O ile ktoś doczytał do tego miejsca to na koniec dwie informacje: dobra i zła. Dobra jest taka, że izolacja tarasu sprawuje się dobrze. Zła zaś jest taka, że wadliwa płytka nie może się doczekać wymiany pomimo pisemnie udzielonej gwarancji, a korespondencja z panem Markiem (smsowa) polega na odkładaniu terminów na "za tydzień", "za miesiąc" itd. czyli na nigdy.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Nie istnieje po rozliczeniu roboty.
Opinia dodana przez: Paweł ze Skórzewa dnia: 20.09.2017 13:44:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zamowilam obudowe kominka. Po wplaceniu zaliczki prace zaczete i nieskonczone. Ciagle opoznienia spowodowaly ze wzielam inna firme, ktora musiala po nich poprawiac. Kontakt z Panem Markiem po placeniu zaliczki to zenada, to po prosto wyludzanie pieniedzy , pan Marek jest mily do czasu otrzymania pieniedzy pozniej bywa rozniej. Stanowczo odradzam .
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Po uzyskaniu zaliczki wykpienie klienta
Opinia dodana przez: Ania dnia: 23.05.2017 11:35:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Multistone wykonała dla mnie izolacje tarasu wraz z płytkami kamiennym. Z czystym sumieniem polecam usługi w wykonaniu tej firmy . Prace zostały wykonane sumiennie , wystąpiło opóźnienie ale było uzasadnione warunkami atmosferycznymi . Wydaje mi się ze większość niezadowolonych nie biedę pod uwagę ze prace izolacyjne Mogą być prowadzone tylko w określonych warunkach . To bardzo ważne dla jakości i naszego bezpieczeństwa . Koszty nie były małe ale z efektu jestem zadowolony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Maciej M dnia: 10.05.2017 08:26:52 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zdecydowaliśmy się z mężem na skorzystanie z usług MultiStone po zapoznaniu się z opiniami. Zaryzykowaliśmy. Zleciliśmy remont balkonu: nowa izolacja plus płytki. Początkowo wszystko szło dobrze. Izolacja została wykonana w miarę szybko. Na szczęcie wykonana dobrze i zgodnie ze sztuką. Później .... masakra. Ekipa nie pojawiała się przez 3 tygodnie: a to za ciepło, a to pada, a to panowie płytki docinają i tak w kółko. Kiedy po raz 5 usłyszeliśmy że docinają płytki wiedzieliśmy że to kłamstwo. Pan Marek nagrał kolejną robotę i tam wysłał ekipę a nas zbywał tymi samymi tekstami. Jego pracownicy lubią sobie pogadać więc szybko potwierdziliśmy nasze przypuszczenia. Ostatecznie ekipa zakończyła pracę z 3 tygodniowym opóźnieniem. Oczywiście nie obyło się bez reklamacji dlatego wstrzymaliśmy ostatnią transzę. Najpierw czekaliśmy dwa tygodnie aż ktoś poprawi źle położone płytki. Kolejne 2 miesiące aż ktoś przyjedzie je zafugować. Oczywiście pan Marek namawiał nas w między czasie na przelanie pozostałej kwoty! Jednak największą kpiną jest fakt, że po ostatnią transzę zadzwonił zaledwie chwilę po wyjściu pracowników. A tymczasem wykonana praca nadal budziła zastrzeżenia i nie została wykonana w pełnym zakresie. Tak więc jeżeli ktoś zastanawia się nad wynajęciem tej firmy - ODRADZAM! Dodam, że pan Marek często nie płaci za pracę stąd tak często zmieniająca się ekipa.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Płytki na balkonie
Opinia dodana przez: dnia: 09.10.2016 23:23:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W firmie Multistone zamówiłam granitowe blaty kuchenne i łazienkowe. Realizacja zamówienia w terminie - ok 14 dni od zlecenia. Okazało się, że jeden z blatów łazienkowych został błędnie wycięty na niewłaściwy wymiar - po zgłoszeniu tego faktu w ciagu kilku dni otrzymałam nowy blat o właściwych wymiarach. Nie było problemu ani z zaliczka, ani z kontaktem, ani też z drobnymi poprawkami , jakich trzeba było dokonać. Ceny konkurencyjne. Polecam
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Joanna dnia: 04.12.2015 13:25:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z czystym sercem mogę polecić firmę Multistone, która wykonała moje zlecenie szybko, dokładnie i w rozsądnej cenie! Mieszkam w kamienicy w centrum Poznania i zależało mi na odnowieniu lastriko w kuchni i na parapetach, aby nadać remontowanemu mieszkaniu loftowy klimat. Pan Marek przyjechał do mnie wszystko wytłumaczył, zaproponował różne warianty, a trzy dni później miałem wszystko zrobione! Każdy szczegół był ze mną ustalany, przemyślany, przedstawiony w różnych opcjach. Rzadko komuś się chce napisać pozytywny komentarz, ale w przypadku współpracy z Multistone, aż szkoda byłoby się nie podzielić moją opinią z osobami, które podobnie jak ja mogą szukać właściwego wykonawcy. Nie słuchać co mówią internetowi hejterzy - NAPRAWDĘ WARTO !!!! :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tomasz dnia: 03.12.2015 15:24:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ocena pozytywna. Firma wykonywała dla nas parapety do mieszkania. Szybka realizacja, sympatyczny właściciel (nie wiem skąd wynikają negatywne opinie), przystępna cena i szybka realizacja a z samych parapetów jesteśmy bardzo zadowoleni. z naszej perspektywy - polecamy!
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Iza& Rafał dnia: 29.11.2015 21:29:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firmie Multi Stone System zleciłem wykonanie izolacji tarasu, balkonu i schodów wejściowych wraz z położeniem płytek i schodów granitowych. Pomimo bardzo negatywnych informacji jakie znalazłem na tej stronie zaryzykowałem współpracę z tą firmą zakładając, że tak kompetentna osoba jak Pan Marek, nie prowadzi biznesu w sposób opisany w negatywnych komentarzach zamieszczonych na tej stronie. Pan Marek od początku naszej znajomości dbał o kontakt z klientem, a telefon odbierał nawet po otrzymaniu zaliczki ! o każdej godzinie 7 dni w tygodniu. Pan Marek również starał się być jak najczęściej na miejscu inwestycji nadzorując postęp prac. Tak wiec z zarzutem dotyczącym braku kontaktu z firmą nie mogę się zgodzić. Podczas naszej dwumiesięcznej współpracy zaliczkowanie wykonywanych prac, dostawa towaru na budowę również odbywało się zgodnie z harmonogramem, bez problemu, prace z niewielkim opóźnieniem zostały zrealizowane. Moim zdaniem te negatywne wpisy są albo znacznie przesadzone albo napisane przez konkurencję lub osobę której firma wyraźnie podpadła. Proponuję aby każda osoba zainteresowane usługami tej firmy spotkała się z właścicielem i oceniła czy chce z tą firmą współpracować czy też nie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 04.11.2015 18:22:30 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Multi Stone to totalna porażka za blaty zaplacilem pol roku temu i nadal ich nie mam do wplacenia zaliczki wszystko ok p. Marek zachecal i omamial a po wplaceniu zaliczki czar prysk zero kontaktu w firmie zona p. Marka twierdzi ze wszysko wyjasni i ogarnie w kilka dni firma masakra nie polecam a te komentarze pozytywne sa pewnie napisane przez p.Marka sadzac po tym jak rozmawia z klientem.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: blaty kuchenne
Opinia dodana przez: Darek dnia: 01.11.2015 15:28:34 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z opinii przeczytanych, wnioskować można tylko jedno, że procedens trwa już od dłuższego czasu i scenariusz się powtarza, z prawnego punktu widzenia w zależności jeszcze od zajmowanej funkcji Pana K. można domniemywać że będzie to wszystko podchodziło pod wyłudzenie. W świetle prawa powinniście Państwo skierować sprawę do organów ścigania tj prokuratury, gdy ta umorzy podjęcie dochodzenia należy koniecznie się odwołać i prosić o wyjaśnienie dlaczego i z jakich przesłanek zostało nie podjęte dochodzenie. Jedyna i skuteczna droga.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: kamieniarz
Opinia dodana przez: Prawnik dnia: 29.10.2015 20:31:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Taka firma nie powinna funkcjonować na rynku! Właściciel jest cwaniakiem, który jedyne co potrafi to ściemniać, tak długo aż klient wpłaci zaliczkę. Potem nagle kontaktu zero. Pracownicy z łapanki, nieudolni, bez jakichkolwiek umiejętności i wielokrotnie "pod wpływem". Nie dziwi zresztą dobór pracowników skoro pracodawca im również nie płaci. A cała lista pozytywnych komentarzy zamieszczonych poniżej w odstępach kilkudniowych, napisanych na jedno kopyto i to jeszcze językiem dającym wiele do myślenia w kwestii autora tekstów świadczą jedynie, że właściciel "przejął" się na tyle, żeby w internecie firma wyglądała na rzetelną. A NIE JEST!!!! Stanowczo odradzam jakikolwiek kontakt z tą firmą i jego właścicielami. A osoby, które nadal się wahają albo dały się omamić bzdurom wygadywanym prze pana K. ostrzegam, wiąże się to z ryzykiem straty czasu, pieniędzy i nerwów.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: dnia: 28.10.2015 20:27:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: fima ta wykonywała u mnie w domu schody zewnetrzne , zejście do ogrodu. Wybór kamienia- rafny, doradztwo w wykończenu powierzchni (polecono mi chropowatą powierzchnię)-zdecydowanie trafny, zwłaszcza w zimie. Wykonano na czas za przyzwoite pieniądze, polecam!!!!
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 18.10.2015 15:23:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystając z usług MULTISTONE jestem mile zaskoczony z doradztwa i rzetelności wykonania parapetów na cały dom.Liczyłem się z dużym wydatkiem a okazało się iż parapety kamienne nie odbiegały cenowo od tych gdzie w innej firmie zaproponowano mi ze zwykłego konglomeratu.Bardzo krótki okres wykonania i dostarczenia do domu parapetów ,to następny plus.Polecam wszystkim.Obecnie będę zamawiał płyty kamienne na taras wraz z montażem , bo wiem że będę napewno z nimi wygrany.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: grzegorz kaczmarek dnia: 16.10.2015 20:51:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam z czystym sumieniem! Zamowione parapety marmurowe zostaly zamontowane na czas i bez zastrzezen. Kontakt z firma bardzo dobry. Wszystko sprawnie i bez problemow!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jack dnia: 14.10.2015 22:16:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zdecydowalem sie na krystalizacje starej podlogi marmurowej ktora byla bardzo zniszczona martwilismy sie ze bedzie trzeba ja wymienic po wykonaniu zlecenia przez multi stone system mam jak nowa piekna lsniaca podloge w salonie naprawde polecam.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Leszek dnia: 13.10.2015 13:26:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mogę śmiało polecić tę firmę . Zamówione parapety , blaty kuchenne i obudowa kominka zostały wykonane bardzo ładnie , trwało to troszkę ale i praca była bardzo skomplikowana a efekt przerósł nasze oczekiwania, naprawdę warto był czekać . Ta firma wie jak obsłużyć klienta .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Wiesław F dnia: 04.10.2015 14:34:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam zdecydowanie tę firmę . Zamówiliśmy blaty kuchenne a mieszkamy 150 km od Poznania . Firma podjęła się wykonania a porady Pana Marka okazały się bardzo przydatne . Prace zostały wykonane bardzo szybko i zgodnie z naszymi oczekiwaniami , nie mieliśmy żadnych problemów w toku realizacji zlecenia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Lech,Aneta Sł dnia: 27.09.2015 11:49:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zastanawiałam się nad schodami marmurowymi. Zrobiłam rozeznanie w wielu innych firmach, a szybko zdecydowałam się właśnie na firmę Multistone Marek Krajewski. Jestem pod wrażeniem ich podejścia do mojej osoby. Pani Beata i Pan Marek od początku bardzo pomocni i potrafią świetnie doradzić. Polecam wszystkim, którym zależy na szybkiej i solidnej obsłudze. Nawet nie spodziewałam się że może być tak szybki czas realizacji. Wykonanie bez zastrzeżeń. Ceny również konkurencyjne i nie ma problemu z rozliczeniem. Dzięki tej firmie i montażystom zyskałam w domu piękne marmurowe schody w tydzień od złożenia zamówienia. Naprawdę polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ewelina dnia: 25.09.2015 09:35:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: poszukiwałam firmy , ktora wykonałaby naprawę tarasu , w internecie znalazlam firmę multistone system i po krótkiej rozmowie zdecydowalam się im powierzyć wykonanie nowej izolacji na przeciekającym tarasie. Najważniejsz dla mnie było że szef firmy Pan Marek zadeklarował ,że zajmie się wszystkim . Wplacilam zaliczkę i firma w umowionym terminie wykonała wszelkie prace , po tygodniu miałam naprawiony -nowy taras . Szef firmy doglądał cały czas pracowników i sposób realizacji zadania . Firma również na moje zlecenie zamontowała płytki na Tarasie i tym razem się nie zawiodłam a wspoółpraca przebiegała bez zastrzeżeń . Niczym nie musiałam się troszczyć a wszystko zostało wykonane dobrze i terminowo. Ja tę firmę polecam jako dobrze przygotowaną i dbajacą o jakość swiadczonych usług .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Mariazak dnia: 17.09.2015 18:20:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma nierzetelna.Pan Marek Krajewski jest mily i odbiera telefony do momentu otrzymania zaliczki. Pozniej zero kontaktu i o zwrocie zaliczki tez nie ma co marzyc. Efekt 4000 zloty do dzisiaj nie zwrocone a prace wykonala bardzo solidair firma z Zielonej Gory.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Brak
Opinia dodana przez: dnia: 05.09.2015 11:33:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Duży negatyw, umowa podpisana w marcu po 6 miesiącach starań oto aby został wykonany produkt wraz z montażem - przywieźli- tylko że uszkodzony i niechlujnie wykonany, co do Pana Marka i Pani Beaty wciąż ta sama bajka co opowiadają wszystkim. Pracownicy przemęczeni tylko nie wiem czy od pracy czy od czegoś mocniejszego. Poza tym zniszczyli kuchnię. POLECAM DLA OSÓB KTÓRE LUBIĄ HORRORY.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: dnia: 19.08.2015 22:07:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szukaliśmy firmy która na nowo zrobi nam izolację przeciekającego tarasu. Po długich poszukiwaniach i porównaniach cen wybór padł na firmę Multi stone system z Przeźmierowa pod Poznaniem. Wydawali się najbardziej fachowi i konkretni. I miło nam wystawić pozytywny komentarz, ponieważ się na nich nie zawiedliśmy. W skrócie: terminowi- jak mieli być na 9 to byli, pracowici- 2 dni i było po krzyku( skucie starych płytek, wywóz gruzu, położenie nowej izolacji). Szef wpadał kilka razy kontrolować stan prac także widać , że zależało mu na tym by praca była wykonana solidnie. Byliśmy na tyle zadowoleni, że postanowiliśmy zlecić im także położenie nowych płytek na tarasie i tu też wszystko było ok. Także z czystym sumieniem możemy ich polecić.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magda dnia: 21.07.2015 21:45:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma tragiczna p. Marek przed wplaceniem zaliczki jest mily, i duzo obiecuje po wplaceniu zaliczki zaczyna sie pasmo nieszczesc ktore ciazy na firmie Multi Stone problemy z hurtownia, choroby pracownikow, uszkodzona plyta, awarie w firmie itd, po jakims czasie p. Krajewski wogole nie odbiera telefonu w biurze w firmie jest tylko zona p. Krajewskiego i twierdzi ze wszystko postara sie wyjasnic i w najblizszym czasie pojawi sie u mnie ekipa budowlancow. Nie polecam i radze trzymac sie zdala od tej firmy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: niezadowolony klient
Opinia dodana przez: klient dnia: 30.06.2015 13:26:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma beznadzieja p. Marek ma gdzieś klientów i pracowników dla niego licza sie tylko pieniądze dlatego przed wplaceniem zaliczki jest miły i wiele obiecuje a po wplaceniu pieniazkow unika klienta, ta firme napedzaja zaliczki klientow na material niby dla nich a tak naprawde te pieniadze sa wykorzystane na potrzeby p. Krajewskiego lub kupno materialu dla innego klienta ktory czeka tez za towarem pare miesiacy ta firma to żenada i nedza wiec dajcie sobie spokoj z uslugami p. Krajewskiego
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Ktoś dnia: 22.06.2015 23:27:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam wszystkie poprzednie opinie, omijajcie to miejsce z daleka. Po zainkasowaniu zaliczki pan Marek nie odbiera telefonu, od 6 tygodnie oczekuje na przyjazd ekipy budowlanej
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 19.05.2015 22:20:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma beznadziejna przed wpłaceniem zaliczki jest wszystko ladnie pieknie ale po wppaceniu zaliczki na materiał nagle zaczynają byc problemy typu "czekamy za kamieniem jeszcze go nie ma w hurtowni" zasłanianaie sie pracownikami ze nawalają a po zrealizowaniu zamowienia jakos kamienia kiepska a pracowncy przyjeżdziają pod wpływem alkoholu i mają wszystko gdzieś nie polecam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: blat kuchenny
Opinia dodana przez: niezadowolony klient dnia: 06.05.2015 09:04:57 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma bardzo nierzetelna, pan Marek obiecuje wykonać pracę w terminie po czym przez dwa miesiące zawsze ma jakiś powód by przesunąć montaż (choroba pracowników itd). Od 3 miesięcy nie odbiera telefonu. Obecnie nie mogę doprosić się usunięcia usterek. Blat granitowy w kuchni (cena z montażem) został przycięty o 1,5cm za krótki więc trzeba było doklejać, nie był zaimpregnowany a płyty po prostu położone na szafkach. Nie były poziomowane, łączenia silikonowane oraz odmówiono mi montażu zlewu. Tragedia, polecam omijać ten zakład z daleka bo nie znaja się na swojej pracy!!!!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: mp dnia: 10.03.2015 12:36:27 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Marek Krajewski - odradzam współpracę z tym panem reprezentującym firmę Multi Stone z Przeżmierowa koło Poznania.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Kropka dnia: 23.02.2015 23:10:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma nieodpowiedzialna a kierujący nią Marek Krajewski to notoryczny kłamca. Obiecuje wykonac usługi w tydzień, pobiera zaliczke i przez miesiac cisza. Tłumaczy sie to chorobami pracowników, to dostawcą, to brakiem materiału. W rezultacie prace zamiast 10-14 dni , trwały przez dwa miesiące. Zakonczone na siłe. Zamówiona obudowa kominka niechlujna, krzywa, krzywo spasowane i przyciete elementy. Sprawa zakonczona na drodze prawnej.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: BRAK
Opinia dodana przez: MULTISTONE dnia: 28.04.2014 00:53:22 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją