Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

TOSAT

Zawód: ciepłownictwo, technika grzewcza Serwisant 
Adres: Dolnośląskie, 59-700 Bolesławiec al. Tysiąclecia 17 17
Telefon: Kom. 503660181
Adres e-mail: tosat(małpa)tlen.pl
Strona internetowa: www.tosat.republika.pl
NIP:
612-101-03-19
Opis działalności: Serwis kotłów gazowych,usługi elektryczne i gazowe Słowa kluczowe: kotły gazowe,bolesławiec,partner viessmann,naprawa kotłów gazowych,pomiary elektryczne

Ocena: 100% pozytywna 47x

Jakość usług: 100% wysoka 47x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 45x
Ceny usług: 100% niskie 23x 21x
Ilość opinii w serwisie: 47
Ilość odsłon profilu firmy: 3792
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2013-05-30 17:43:14 

Opinie o TOSAT

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawił piec viessmanna duotwin condens bez problemów. Polecam firmę Tosat w Bolesławcu
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: bez problemu.
Opinia dodana przez: Radosław dnia: 2017-10-18 19:42:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Serwisant naprawił piecyk Broetje kondensacyjny w pół godziny,inni nie wiedzieli co jest przyczyną ciągłej awarii. Bardzo dobry serwisant, polecam firmę TOSAT z Bolesławca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Iwona dnia: 2017-03-15 19:53:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma zna się na robocie,polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Roman dnia: 2016-10-29 20:38:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Serwsant z firmy Tosat naprawił mój piecyk gazowy saunier Duval.Działa dobrze. Polecam tego fachowca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Nina dnia: 2016-10-23 23:15:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Serwisant naprawił piec vitopend 100.Załączał się i wyłączał palnik, woda raz ciepła a raz zimna. Teraz działa prawidłowo. Polecan firmę Tosat w Bolesławcu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: arek dnia: 2016-07-13 22:16:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fachowiec z Firmy Tosat naprawił kocioł Ferroli, polecam bardzo dobry specjalista. Inne firmy chciały tylko wymieniać na nowy. A trzeba było tylko wymienić zawór bezpieczeństwa i wyczyścić kocioł z kamienia. Polecam tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek dnia: 2016-05-10 10:03:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam fachowość serwisu Tosat z Bolesławca. Serwisant naprawił nasz piecyk dwófunkcyjny (wymiana jakiegoś małego silniczka). Wszystko działa super,polecan innym tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mariusz dnia: 2016-04-10 13:54:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zakład Usługowy Tosat z Bolesławca Tysiąclecia 17 naprawiał piec Viessman vitopend 200 z 2008r. Moja opinia o serwisancie bardzo pozytywna. Dosyć że szybka napawa to jeszcze wyczyścił komorę spalania i posprawdzał wszystkie elementy zgodnie z procedurą Firmy Viessmann. Więcej takich serwisantów a było by lepiej. Polecam ten serwis.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: DOBRA dnia: 2016-03-14 15:41:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nasza opinia jest pozytywna. Serwis TOSAT na zlecenie naprawił uszkodzony kocioł Viessmann Vitodens-100. Inni serwisanci wymieniali części i dalej wchodził w awarię. Po naprawie w/ w firmy kocioł działa prawidłowo, polecamy tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: ośrodek szkoleniowy dnia: 2015-12-29 16:36:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Pawelczyk przyjął zgłoszenie i bez opóźnień zrealizował. Dodam, że serwisantem mojego pieca jest inny " fachowiec" z Bolesławca, który zlekceważył moje monity o usunięcie usterki wykonawcze. Pan Pawelczyk fachowo wykonał naprawę za co jestem mu niezmiernie wdzięczny. Gdyby wszyscy fachowcy tak postępowali, łatwiej by się wszystkim żyło. Gorąco polecam usługi Pana Pawelczyka.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Stanisław Kasprzyk dnia: 2015-11-16 18:47:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: serwisant naprawił kocioł gazowy viessmann vitopend-100 2008r. Bardzo dobry fachowiec, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Gienek dnia: 2015-08-05 16:55:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wystawiono świadectwo energetyczne kotła gazowego, fachowiec bardzo solidny. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-06-15 23:56:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobry fachowiec, naprawił piec Viessmann.Szybko i bez bólu. Polecam zakład usługowy TOSAT.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: RADEK dnia: 2015-04-04 13:04:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zakład Usługowy TOSAT w Bolesławcu- wystawiam pozytywną opinię. Przegląd kotła gazowego Saunier Duval wykonano dobrze,wyczyszczono wszystkie elementy,sprawdzono czujniki i ciśnienie. Polecam tę firmę, usługa wykonana bez zastrzeżeń.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcink dnia: 2015-03-31 17:07:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawiono mojego viessmanna już nie wycieka woda,firma tosat z bolesławca tysiąclecia 17,naprawiała.polecam tego fachowca,jesteśmy zadowoleni z usługi.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: norbert dnia: 2015-03-11 18:06:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Panie: Robert dnia: 2015-03-05 12:43:34 Nie dosyć że wypisuje pan negatywną opinię mojej firmie, nie napisał pan że byłem parę dni wcześniej na usłudze u pana i wyjaśniłem że ma pan nieprawidłowo wykonaną kotłownię w której na jednej instalacji zamontowany jest kocioł węglowy i gazowy, co w świetle przepisów prawa budowlanego jest zabronione. Wykonał Pan przeróbki na instalacji C.O. zagrażające bezpieczeństwu.Zaproponowałem Panu oddzielenie kotła węglowego od gazowego zamontowaniem wymiennika płytowego, nie zgodził się pan i sam na własną rękę zamontował zawory odcinające zbiornik przelewowo-wyrównawczy. Obecnie ma Pan instalację zagrażającą bezpieczeństwu mienia i ludzi. Teraz niech ocenią Panaopinię o firmie TOSAT.Pozdrawiam normalnych użytkowników
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: P.U. TOSAT dnia: 2015-03-06 17:18:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Serwis z Bolesławca Firma Tosat naprawiła piec Duval SEMIA i dali 12 miesięcy gwarancji na wymienioną część, piec działa dobrze i nie wchodzi w awarię. Piec ma 4 lata a inny serwisant zalecił wymianę na nowy, polecam firmę Tosat.(A jednak można naprawić).
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: TERESA dnia: 2015-03-04 17:49:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: w dniu 25.02.2015r Firma TOSAT z Bolesławca naprawiła kocioł Semia C24E DUVAL. Działa bardzo dobrze, polecamy tę firmę innym użytkownikom .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Antoni dnia: 2015-02-26 13:08:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podgrzewacz wody TYP Junkers serwisant naprawił w 15 min. wiedział od razu gdzie jest usterka. Dobry serwisant, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bogdan dnia: 2015-01-24 17:27:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja opinia też jest pozytywna dla PU TOSAT z Bolesławca. W dniu 21.01.2015r serwisant odkamienił wymiennik i oczyścił palnik, wyregulował moc ogrzewania oraz co bardzo ważne wymienił uszkodzony czujnik od spalin (nie wyłączył w odpowiednim czasie badania )Polecam innym zainteresowanym użytkownikom.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2015-01-22 23:05:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zlecono naprawę piecyka Vaillant VUW 200/2-4 firmie TOSAT z Bolesławca. Usterka polegała na nieprawidłowym przepływie wody użytkowej. Na przemian zimna a potem gorąca. Były inne firmy i nie usunęły tej usterki. Firma Tosat naprawiła piec, działa prawidłowo, jesteśmy zadowoleni z usługi w/ wymienionej firm, polecamy innym użytkownikom, firma godna polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wałowa dnia: 2014-12-14 19:16:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fachowiec wymienił piecyk na nowy.cena przyzwoita.polecan firmę Tosat- Boleslawiec
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: buczka dnia: 2014-11-16 23:48:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawili kocioł vitopend 100, działa super,polecam firmę Tosat Bolesławiec Tysiąclecia 17, dobry fachowiec.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Tomaszów dnia: 2014-10-18 16:03:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan z Firmy Tosat jest prawdziwym oraz doświadczonym fachowcem.Spędził u nas kilka godzin co świadczy o Jego cierpliwości i profesjonalnym podejściu do pracy.Jesteśmy mu bardzo wdzięczni za naprawienie piecyka gazowego:)Polecamy :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Elwira dnia: 2014-08-04 21:00:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: potwierdzamy dobry serwis Firmy TOSAT do kotłów gazowych. Naprawili kocioł bo ciekło. Teraz jest bez wycieku i piec działa bez dolewania wody.Polecamy :)
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: ciastkarnia dnia: 2014-07-28 14:51:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: w dniu 18.07.2014r Firma Tosat-Bolesławiec zamontowała podgrzewacz wody Opalia Saunier Duval. Piecyk działa dobrze, polecamy tę firmę godną zaufania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ramzey dnia: 2014-07-18 17:31:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan z firmy TOSAT naprawiał piecyk Termetu do podgrzewania wody.Poprzednia firma (nie będę pisał)coś pogrzebała a piecyk nadal mocno buchał przy zapalaniu.Teraz po przybyciu firmy Tosat w Bolesławcu piecyk pracuje prawidłowo,cicho się zapala i działają pokrętła od wody. Polecam Pana z Firmy Tosat Bolesławiec,dobry fachowiec.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zbysio dnia: 2014-07-09 15:03:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Piecyk naprawiony,działa fajnie,nie bucha i nie gaśnie. Polecam firmę Tosat w Bolesławcu do napraw piecyków gazowych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej dnia: 2014-07-04 15:01:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Tosat-Bolesławiec wymieniła kocioł gazowy na nowy,Viessmann Vitodens 100. Pracę wykonano sumiennie, wyjaśniono nam jak obsługiwać piecyk i ustawiać temperaturę w zimie. Polecamy tę firmę innym zainteresowanym.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: koło łowieckie dnia: 2014-07-02 19:42:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Tosat wymieniła w naszym zakładzie kocioł gazowy na nowy. Pracę wykonano bez zastrzeżeń i tanio. Polecamy tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: klub wędkarski dnia: 2014-06-29 14:57:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mój piecyk był serwisowany przez 5 lat.Przez inną firmę. W tym roku poprosiłem serwisanta z Tosat- Bolesławiec. Okazało się że piec nie był nigdy oczyszczony na części grzewczej oraz palnik nie był oczyszczony z zanieczyszczeń,serwisant był 1,5 godz. aby doprowadzić do porządku piec. Ponadto wyregulował moc grzewczą piecyka.Było 15 kW (fabrycznie ustawione). Firma godna polecenia. Teraz działa bez problemów i mam nadzieję że będę mniej płacił na zużycie gazu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Adam dnia: 2014-06-11 14:37:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja opinia jest Pozytywna,naprawiono piecyk TERMET 2-funkcyjny. Działa dobrze. Usterka dotyczyła ciśnienia wody w C.O. wchodził w awarię.(Inny serwisant proponował wymianę na nowy). Polecam tę firmę
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Romaniuk dnia: 2014-06-08 19:03:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgłoszona usterka kotła VIESSMANN została usunięta,piec działa dobrze,moja opinia jest pozytywna,polecam serwisanta z firmy TOSAT-Bolesławiec
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Grażyna dnia: 2014-05-30 11:11:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Oczywiście potwierdzam fachową pracę Firmy TOSAT Z Bolesławca. Praca wykonana w 15- minut. Znalazł usterkę i naprawił (wymienił jedną część elektroniczną). Polecam innym użytkownikom podgrzewaczy wody..
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Rabrysia dnia: 2014-05-09 19:28:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan z Firmy Tosat naprawił junkers Opalia, teraz działa prawidłowo.Wymieniono jedną część. Polecam tego fachowca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Roman dnia: 2014-03-26 09:23:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zleciliśmy firmie Tosat, naprawę kotła gazowego Viessmann ,,Vitodens 100 W". Firma wykonała wszystkie niezbędne kontrole w kotle zgodnie z instrukcją serwisową, oczyściła palnik,oczyściła wymiennik z nalotu kamienia,wyczyściła filtry,sprawdzono wszystkie czujniki, sprawdziła ciśnienie w naczyniu ciśnieniowym i uzupełniła niedobór powietrza, prace trwały około 1,5 godz.Polecamy tę firmę innym użytkownikom kotłów gazowych, firma godna polecenia, pozdrawiam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Czerpach dnia: 2014-02-24 20:17:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zleciliśmy naprawę piecyka SaunierDuval, naprawiono dobrze, nie było żadnych zastrzeżeń do serwisanta. Polecamy tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: administrator budynkow dnia: 2014-02-20 19:14:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Poprosiłam firmę Tosat do naprawy pieca Viessmann Vitodens 200-W. Naprawa trwała krótko, usunięto usterkę a piec pracuje bez zastrzeżeń. Przy okazji poinformowano mnie jak ustawiać temperaturę na piecu w porach zimowych. Firma solidna, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Irena dnia: 2013-12-01 20:23:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawili uszkodzony kocioł Saunier Duval-SEMIA F 21. Praca wykonana dobrze i niedrogo, opinia pozytywna, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marianek dnia: 2013-09-17 15:58:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam fachowość firmy TOSAT z Bolesławca. Wykonali niezbędne czynności konserwacyjne w kotle Viessmann Vitodens 100-W.Wyregulowali gaz oraz sprawdzili w kominie analizę spalin z potwierdzeniem protokołu. Polecam tę firmę pozostałym odbiorcom.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marian dnia: 2013-08-02 12:20:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma TOSAT z Bolesławca Dolnośląskie,dokonała oceny efektywności energetycznej kotła olejowego 520kW w 2013r w Szkole Podstawowej.Wystawiono świadectwo oraz poinformowano o konieczności dokonania niezbędnego remontu (czyszczenia) w celu poprawienia oszczędności opału.Polecam w/wymienioną firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: administrator szkoły dnia: 2013-06-10 17:46:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: U mnie była firma Tosat z Bolesławca. Serwisant dokonał przeglądu i czyszczenia kotła Viessmann (przepłukał hemicznie wymiennik,oczyścił palnik i filtry wody ) byłem obecny przy pracy. Teraz wiem jak powinna wyglądać prawidłowa konserwacja kotła. Usługę wykonał bardzo dobrze, kocioł teraz pracuje cicho i bez awarii.Polecam tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Marian dnia: 2013-05-30 17:37:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja opinia na temat firmy TOSAT jest pozytywna. Poszłam do gazowni aby założyli ponownie gazomierz, okazało się że muszę dostarczyć jakiś protokół, czy moja instalacja jest szczelna. Podano mi adres firmy Tosat. Zadzwoniłam i poprosiłam o sprawdzenie mojej instalacji gazowej, Pan podłączył jakieś urządzenia i po kilkudziesięciu minutach poinformował że instalacja jest szczelna i napisał odpowiedni protokół.Koszt 1oo,-. Polecam tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Grażyna dnia: 2012-12-20 17:38:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: U mnie Pan z Firmy TOSAT-Bolesławiec naprawiał kocioł Vaillant z 1996r. Wymienił zawór trójdrożny bo był uszkodzony silnik. Teraz wszystko działa dobrze. Cena za usługę nie za mała ale i nie za droga.Przeszkolił mnie jak mam ustawiać tempereturę na bufor oraz jaka ma być temperatura na C.O. Polecam Pana z firmy TOSAT.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Zdzisław dnia: 2012-12-13 15:07:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Poprosiłem o naprawę pieca c.o. Saunier Duval. Konkretny termin, punktualność, rzetelność. Przez 10 lat opiekę nad piecem powierzyłem jednej firmie, montującej Divale i mającej przedstawicielstwo Divala. Dopóki piec był nowy, wszystko było dobrze, ale od dwóch lat, kiedy zaczął się wyłączać w ciągu doby (wstawanie w środku nocy po kilka razy i bieganie w zimnie do piwnicy żeby uruchomić piec) dotychczasowy opiekun był bezradny. Na moje wezwanie przyjeżdżał dwa razy w tygodniu, rozkręcał coś, dmuchał, pukał, wymieniał czujniki, a nawet jedną z dwóch płyt sterujących (750.-) Kasował za części plus za dojazd 35.-. Po każdym zabiegu przez kilka dni był spokój, po czym wszystko się powtarzało. Kiedy piec się wyłączał, schodziłem do piwnicy, stukałem w niego i się włączał. Bo taka była jego dolegliwość. Nie było nikogo mądrego, żeby to naprawić. Wszyscy "fachowcy" doradzali wymianę pieca, bo już stary, z pompy kapie, zespoły wodny i gazowy też już wysiadają. Kasowali po 80.-, i tyle. Przed tą zimą, kiedy rozglądałem się za nowym piecem, znajomy powiedział mi o nowym serwisancie Divala w Bolesławcu. Kidy przyjechał, taki niepozorny człowiek, zrezygnowany zaprowadziłem go do piwnicy. Otworzył piec i złapał się za głowę. Dlaczego pan nie czyści i nie dba o konserwację pieca? Zamurowało mnie. Wyciągnął jakieś elektryczne mierniki i zaczął coś sprawdzać. Proszę pana, czyszczenie 150.-, koszt ewentualnych części, plus 30.- za dojazd. Pomyślałem, cholera jeszcze jeden szarlatan, ale coś mnie tknęło, bo inni dmuchali, pukali, a ten jakoś inaczej, no i miał w sobie coś sympatycznego, był rzeczowy, otwarty. Robić. PIĘĆ GODZIN trwała praca tego człowieka, cały czas byłem przy nim. Rozebrał prawie cały piec. Płukanie, czyszczenie, pomiary części, regulacja. Wcześniej kontaktował się z Divalem w sprawie dostępności części, gdyby zaszła konieczność wymiany i ich koszt. W czasie jego pracy robiłem zdjęcia z czynności jakie wykonywał (kiedy zapytałem o zgodę, usłyszałem, że jemu to jest obojętne), będę miał dowód dla znajomych jak powinna wyglądać konserwacja i naprawa pieca gazowego c.o. Kończy się zima. Piec chodzi jak zegareczek, pompa nie cieknie, zmniejszyło się zużycie gazu. Spokojnie mogę spać i wyjeżdżać na kilka dni wiedząc, że wrócę do ciepłego domu. W czasie tych pięciu godzin wypytywałem go o instalacje elektryczne, gazowe, c.o., o wszystko czym się zajmuje. Bardzo chętnie udzielał odpowiedzi i szczegółowych wyjaśnień na moje wątpliwości. Uważam, że posiada on dużą udokumentowaną wiedzę teoretyczną i praktykę, oraz uczciwość. Temu człowiekowi powierzyłbym nie tylko wykonywanie pracy, ale i moje zaufanie. POLECAM.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tadeusz dnia: 2012-03-31 22:33:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan elektryk jest dobrym fachowcem,wykonał pracę dokładnie .Wszystko pomierzył i dostarczył protokół.Polecam firmę Tosat z Bolesławca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Aneta dnia: 2011-03-14 09:07:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolony z wykonanej usługi, polecam tę firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dozo dnia: 2009-09-19 20:57:55 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją