Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

MASBUD Sławomir Maciąg

Zawód: budowlane usługi i remonty Budowlaniec 
Adres: Śląskie, Zabrze
Telefon: Kom. 501839956
Adres e-mail: masbud(małpa)op.pl
Strona internetowa:
Opis działalności: Firma budowlano-remontowa Słowa kluczowe: remonty, budownictwo

Ocena: 40% pozytywna 9x 3x 13x

Jakość usług: 47% wysoka 9x 3x 10x
Terminowość: 42% bez zastrzeżeń 9x 1x 12x
Ceny usług: 27% niskie 3x 10x 8x
Ilość opinii w serwisie: 25
Ilość odsłon profilu firmy: 5668
Data utworzenia profilu: 2009-01-07 14:06:37
Data ostatniej aktualizacji: 2009-01-07 14:06:37 

Opinie o MASBUD Sławomir Maciąg

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Czy ktoś wie gdzie on przebywa?
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: anonim dnia: 2013-05-27 18:19:43 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam się z poprzednikami. Po nim nie można się spodziewać niczego dobrego. Żadnej wiedzy w zakresie budowlanki
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: były pracownik dnia: 2012-12-09 20:59:51 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ten partacz jeszcze prowadzi działalność ilu następnych pracowników oszukał
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: janusz dnia: 2011-09-13 22:19:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podpisuje piękne umowy - ale w kosztorysie "zapomina" o połowie najdroższych prac i potem cena rośnie o 100%. Kafelki - rzeczywiście jakby je ktoś kombinerkami łupał, bo nie ma odpowiednich przycinarek. Ludziom nie płaci, więc ci są negatywnie nastawieni do roboty. Opowiada bajki jak to zna się na wszystkim, a jak przychodzi do poszczególnych elementów "wszystkiego" - partaczy jedno po drugim udowadniając, że nie ma o tym pojęcia ... Dramat! Za ogromne pieniądze!
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: milczący i jak zbity piesek kiedy udowadniasz, że wszystko po kolei jest źle ... wychodzi z budowy i tyle
Opinia dodana przez: if dnia: 2011-08-22 17:56:00 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naciagacz. Wylatuje z każdej budowy. Człowiek pomyłka.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nie odbiera telefonu
Opinia dodana przez: dnia: 2011-08-10 07:43:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Skończony partacz i krętacz
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Klient dnia: 2011-06-22 15:47:56 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: A....JA MAM PYTANIE ,WOGOLE CO TO ZA FIRMA MASBUD,SKAD TEN MACIAG POCHODZI,CZY JEGO WSPOLNIKIEM JEST PAN MIREK Z ZABRZA,A MOZE TO TEN MACIAG Z POID RADOMIA OD KUKURYDZY I KETCHUPU.JESLI KTOS TO WIE TO PROSZE O ODPOWIEDZ,BO JAK TO EKIPA SLAWEK-MIREK TO DWA KRETY
Jakość usług: Przecięta
Obsługa reklamacji: O
Opinia dodana przez: BOLEK dnia: 2010-11-12 09:05:26 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Sławomir jest osobą bardzo miłą przy pierwszych kontaktach, potem już zaczynają się przysłowiowe schody. Jeśli chodzi o fachowość jego usług, to są one poniżej krytyki. O wykonanie poprawek nie mogę się doprosić od ponad roku. Konkretnie - proszę bardzo: kafelki w łazience położone nierówno, fugi zamiast być kładzione kolorowe zostały położone normalne a później "kolorowane" po czym zostały plamy których do tej pory nie potrafię usunąć, wykończeniówka to już wogóle tragedia (pan Sławomir chyba nie wie jak wygląda kąt prosty), krany niedokręcone, parapet okienny zapaskudzony pianką montażową (jest taki środek to sobie pani wyczyści - a chyba raczej On powinien to zrobić ?), kaloryfer źle zamontowany, tak że grzeje tylko jego część. O terminowości robót nawet się nie wypowiadam, trwały ponad miesiąc dłużej niż zapewniał na początku. Ale czego można wymagać, jeśli budowlaniec pracuje po 5 godzin dziennie? Kolejna sprawa to odwodnienie domu, które również ten pan wykonywał (jako, że "potrafi zrobić wszystko") - najlepiej widać to dzisiaj, w trakcie ulewy w Zabrzu - przez piwnicę płynie mi RWĄCY POTOK. Koło 15 został wykonany telefon , żeby przyjechał zobaczyć jak wygląda jego "dzieło" i pan Maciąg zapewnił, że przyjedzie napewno - jest godzina 22:30 a nawet ego cień nie przemknął przez moją piwnicę.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: BRAK
Opinia dodana przez: Grażyna N. dnia: 2010-08-06 22:34:39 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: "WUJ" nie fachowiec!! Sciemniacz!! Bujaj sie frajerze!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Zenek dnia: 2010-06-06 20:05:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Panie Oszukany i Panie Sławomirze - jest Pan jedną i tą samą osobą. Zwolnili Pana z pracy i nie ma Pan na kredyt na dom i szuka Pan winnego. Proszę uważac na opinie bo jak Pan się dobrze orientuje za to można pociągnąc do opowiedzialnosci. Kompleksy przez Pana przemawiają Do zobaczenia wkrótce na sali sądowej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2010-04-19 19:32:26 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: OSZUST! Zanim ktoś go wynajmie niech zapyta: 1. Sąd Pracy Zabrze; 2. Urząd Skarbowy Zabrze; 3. Sąd Cywilny Zabrze; 4. ZUS Zabrze Wszędzie tam znają Maciąga i.... wiedzą swoje! UWAGA OSZUST A NIE FACHOWIEC!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nie ma
Opinia dodana przez: Sławomir dnia: 2010-04-19 11:44:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Maciąg twierdzi, że umie i potrafi wykonać prawie wszystko. Zaufałem, uwierzyłem i mam efekt: Maciąg spieprzył prawie wszystko! Ma dzień dzisiejszy jestem stratny na ponad 50.000 zł! Gładzie odpadają, tynki i ściany krzywe, kafelki przycięte tak jak by ktoś łamał je kombinerkami, a do tego nierówno położone. Teraz, wiem, że nie jestem jedynym naciągniętym inwestorem! Szkoda, ze moje zaufanie do tego człowieka było tak drogie!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Ucieka z budowy!
Opinia dodana przez: Oszukany! dnia: 2010-04-19 11:39:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: gościu "neutralny" a co Cię interesuje jaki zapadł wyrok skoro Cię to nie dotyczy? właściciel firmy ma prawo wywalić z pracy każdego kto jest nietrzeźwy a skoro jest wczorajszy to i czuć od niego wódke to jest nietrzeźwy! i jazda z gnojem!!!jestem również właścicielem firmy budowlanej i Panie Neutralny ja wkurzyłem się na jednego mojego pracownika-wcześniej miałem problemy ponieważ wywaliłem go z pracy za chlanie i byłem ciągany po Sądach Pracy, za drugim razem byłem mądrzejszy, gościu pijany, zadzwoniłem po policję, Panoewie przyjechali podali alkomat - ponad 1,5 promila, wniosłem sprawę do Sądu Grodzkiego ponieważ praca pod wpływem alkoholu to wykroczenie i wywaliłem gościa z roboty na zbity pysk dostał dyscyplinarke, że aż miło!! z uśmiechem na mojej twarzy i nie byłem ciągany po Sądach Pracy. A gościu jak przeczytałem o wolnym tzw. "kacowym" to spadłem z krzesła jak można pisać takie głupoty, Pan Neutralny jest chyba ciągle na "kacowym"skoro tak pisze. Panie Sławku jak będzie miał Pan nietrzeźwego fachowca "niech Pan go zrzuci z rusztowania" (niestety tego nie można zrobić)mój e-mail radas76@poczta.fm w razie pytań pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: cudo!!!
Opinia dodana przez: radek dnia: 2009-11-09 11:12:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pana "neutralnego" uprzejmie informuje, iż wyroki zapadly na moja korzysc. Dodam jeszcze, ze Ci "pracownicy" ktorych tak Pan broni nawet na rozprawy stawiali sie pod wplywem alkoholu!!! Nie nazywam nikogo pijakami-nierobami!!! Jako pracodawca mam prawo nie zatrudniac osob bedacych notorycznie pod wplywem alkoholu, a ze nie podoba sie to tym osobom, to nie moja wina. Wykonujac prace na wysokosci nie moge pozwolic sobie na to by dopuscic do tejze pracy kogos bedacego pod wplywem alkoholu. Mysle, ze zgodza sie ze mna wszystkie osoby prowadzace dzialalnosc gospodarcza. Szczegolnie firme o charakterze budowlanym. Informuje Pana, iz zatrudniam ciesle, elektryka z uprawnieniami, hydraulika i osoby z innymi specjalnosciami. Pracownicy sa wynagradzani uczciwie i takze uczciwie pracuja. I jakos nie przyszlo im do glowy oddac mnie, jako pracodawce, do Sadu Pracy. Dodam jeszcze, ze internet to takie 'fajne cos' do wydawania opinii poniewaz mozna zachowac anonimowosc. Jak widzi Pan nikt z tych pracownikow nie odwazyl sie podpisac sie imieniem i nazwiskiem. A szkoda. Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sławek dnia: 2009-02-14 09:58:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szanowny Panie, w przepisach prawa pracy nie ma pojecia wolne "kacowe"!!!! Jesli pracownik przychodzi pijany badz pije w miejscu pracy zwalania sie go dyscyplinarnie!!!! To po pierwsze. A po drugie jesli chce Pan poznac wyroki Sadu-to zapraszam do Sadu, rozprawy sa jawne. Ja na swojej stronie nie bede publikowal wyrokow Sadu poniewaz istnieje cos takiego jak ochrona danych osobowych. Jesli ma Pan watpliwosci do fachowosci wykonywanych przeze mnie i moich pracownikow prac to zapraszam do obejrzenia moich realizacji.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Sławek dnia: 2009-02-14 09:45:26 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety szanowny panie jestem pełen ubolewania i podziwu pańskiego optinizmu , pracodawca zgodnie z obowiązującymi przepisami ma obowiązek w trybie dyscyplinarnym zwolnic lub w najlepszym wypadku pracownika "pijanego " wysłać na tzw. wolne " kacowe" a nie dopuszczać do miejsca pracy o czym regulują przepisy prawa Na temat fachowości należy zadać pytanie czy posiada pan pracowników z wymaganymi kwalifikacjami i wykształceniem np.cieśli (nie sądzę) By utrzymać dobrego pracownika należy odpowiednio wynagrodzić a wówczas wymagać (jaka płaca taka praca) Nazywanie osoby na ogólnym forum "pijakiem- nierobem" Zastanawia mnie fakt iż w jednej z opinii podane jest o założonych sprawach sądowych , jeśli takowe się toczą i zapadnie wyrok proponuję opublikować w celu podkreślenia swojej rzetelności . Kończąc chce stwierdzić że samo sformułowanie skierowane do kierunkiem pracowników (nieroby-pijacy) nie świadczy w moim mniemaniu o fachowości i rzetelności pana oraz komunikatywności z ludźmi jako pracodawcy dbającego od dobro swojej firmy i pracowników . Takich porównań bez obrazy używa sie w grupach które faktycznie nadużywają alkoholu ale nie sadziłem ze mogą paść z ust "rzetelnego i uczciwego" pracodawcy. Proszę o informacje na swojej stronie jaki zapadł wyroki korzystny na pana czy na rzecz byłych pracowników bo nie sądzę by oni pracowali nadal u pana Jestem obcą osobą dla pańskiej firmy a z przeczytanych informacji .nasunął się w/w wniosek jestem ciekaw dalszego rozwoju a w szczególności czy obroni pan swoją pozycję z poważaniem
Opinia dodana przez: neutralny dnia: 2009-02-13 20:23:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prosze zalozyc sobie portal o pijacych i leniwych pracownikach i tam wyglaszac swoje teorie. Skoro Sad wydal wyrok na korzysc pracodawcy to znaczy ze mial ku temu podstawy. Tutaj ocenia sie fachowosc wykonanych prac a te firma wykonuje bez zarzutu!! gdyby bylo inaczej firma nie mialaby az tylu zlecen. Polecam te firme
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: pracownik dnia: 2009-02-13 12:29:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Maciąg jest nie uczciwym pracodawcą zatrudnia pracowników i zwleka z podpisywaniem umowy, aż w końcu nie podpisuje jej wcale. Opużnienia wystepują lecz nie wielkie ponieważ wtedy zatrudnia dodatkowych ludzi bez umowy. Jeżeli ktoś chce się tam zatrudnić lepiej niech zwróci szczególna uwage na to by umowa została zawarta, gdyż Pan Maciąg "Nie boi się Sądów" to są jego słowa. a czekanie na rezultaty spraw moż długo potrwać i wcale nie muszą być korzystne dla poszkodowanych
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Pomocnik dnia: 2009-02-13 12:04:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: A ja nie zgodzę się z moim przedmówcą. Pewnie konkurencja albo leniwi, pijący pracownicy smarują takie opinie. Brakuje komuś odwagi żeby podpisac się nazwiskiem. Firma Masbud to sami fachowcy. Wszystko jest robione rzetelnie, czysto, w terminie i bez żadnych zastrzeżeń. Właściciel zna się na rzeczy i wie co robi. Kolejne prace zlecę tylko firmie MASBUD!!!! (0501 839 956)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie było potrzeby
Opinia dodana przez: Krzysiek dnia: 2009-02-13 09:51:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety! Pracowałem u Pana i musiałem po Panu poprawiać! Na dodatek 0 kasy za wykonaną prace. Takie firmy w Polsce nie powinny istnieć!!!
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2009-02-13 04:40:13 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gartuluje "pracownikom" poczucia humoru!! Jak ktos pije to nie zarabia!!! I nie ma podstaw nazywac sie pracownikiem.
Opinia dodana przez: dnia: 2009-02-12 09:30:44 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uzasadnienie: Gratuluje Firmie Masbud poczucia humoru!. Pan Maciag ma tylko fajna kitke.Nie płaci pracownikom, i z tego tyłułu ma wiele spraw w sadzie pracy w Zabrzu.Oszukał wiele osób.I przyjmuje fachowców z ulicy, łacznie z nieletnimi...Powinien sie wstydzic ze sam sobie wystawia takie cudowne opinie...Mam nadziej, ze nikt sie na to nie nabierze. Pozdro..byli pracownicy z Zabrze, Bytomia. Powodzenia!.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: PanPytajnik[?] dnia: 2009-02-11 20:09:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Super!!! Wszystko super! Fachowo. Dokładnie. Miło. Panie Sławku życzę powodzenia!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie ma czego reklamowac :))
Opinia dodana przez: Piotr dnia: 2009-02-09 14:45:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma remontowała mi mieszkanie. Fachowcy w 100%
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie było potrzeby
Opinia dodana przez: Zadowolony dnia: 2009-01-10 20:09:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry fachowiec. Prace wykonuje dokładnie, rzetelnie, terminowo, czysto. W 100% polecam!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: klient dnia: 2009-01-07 14:09:16 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją