Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

STOKAN - Kuchnie na wymiar Michał Kozioł

Zawód: meble kuchenne Stolarz 
Adres: Śląskie, 43-502 Czechowice-Dziedzice Zacisze 24
Telefon: 032 214 1011 Kom. 784022300
Adres e-mail: stokan(małpa)wp.pl
Strona internetowa: www.stokan.pl
NIP:
652-160-98-18
Opis działalności: kuchnie na wymiar, kuchnie na zamówienie - projektowanie i montaż Słowa kluczowe: kuchnie, stolarstwo, szafy, meble kuchenne, montaż mebli, produkcja mebli

Ocena: 88% pozytywna 45x 6x

Jakość usług: 93% wysoka 45x 1x 3x
Terminowość: 86% bez zastrzeżeń 37x 4x 6x
Ceny usług: 92% niskie 26x 15x 2x
Ilość opinii w serwisie: 51
Ilość odsłon profilu firmy: 12319
Data utworzenia profilu: 2009-07-30 03:24:27
Data ostatniej aktualizacji: 2012-12-25 20:42:02 

Opinie o STOKAN - Kuchnie na wymiar Michał Kozioł

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: NIE POLECAM zapłaciliśmy za profesjonalne wykonanie, a otrzymaliśmy nie dokończoną kuchnię i garderobę zrobioną najtańszym kosztem. Od chwili złożenia zamówienia do chwili realizacji kosztowało nas to wiele nerwów:przesuwanie terminów itd. Pomiar za który zapłaciliśmy, został źle wykonany, co w efekcie poskutkowało tym ,że szkło na ścianę nie zostało dobrze spasowane. Trzeba teraz dorabiać kawałki szkła, na które de facto czekamy już dwa miesiące. Szuflady z systemem Blum zostały zamontowane bez synchronizatorów, co powoduje,że ten system po prostu nie działa! Szuflady się nie otwierają, albo nie zamykają tak jak powinny- za to tez nas skasowano "grubo"! Serwo do szafki zlewozmywakowej zostało zamontowane nieprawidłowo, oraz bez jednego niezbędnego elementu. Jedyne co słyszałam w czasie montażu, to że panu Błażejowi i Panu Markowi, bardzo się śpieszy! Pewnie na kosztach hotelu chcieli zaoszczędzić ,za które też zapłaciliśmy. Prąd do gniazdek nablatowych , nie został podłączony, chociaż elektryk wcześniej wszystko przygotował- brak czasu na zamontowanie gniazdek. Nawet przy zakładaniu baterii zlewozmywakowej, nie przykręcili jej- hydraulik męczył się z braku dojścia przez dwie godziny- mieli tylko przykręcić! Nic więcej nikt od nich nie wymagał jeśli chodzi o hydraulikę! Szkło źle wymierzone, a do tego z pozostawianymi szparami, nie wykończone , nie obrobione- zabrakło silikonu, akrylu i wyobraźni. Po co kupić i dopracować! To tyle na temat kuchni . Przejdźmy do garderoby . Podczas uzgadniania ceny usłyszeliśmy ,że w zależności od standardu wykonania, cena waha się między 5,5-8 tys. Przy czym 8 tys , to już WYSOKI STANDARD! Co otrzymaliśmy :kilka prostych dech w najprostszym wykonaniu i "zgrzebnym wykończeniu". System wieszaków z ubiegłego wieku w stylu lat 80-tych. Czyli kawałek chromowanej rurki za 20 zł. Uchwyty i oświetlenie zostały zapomniane (zdarza się, ludzka rzecz). Pan Błażej obiecał dosłać. Jak obiecał, tak zrobił...Nie wiedziałam czy się śmiać , czy płakać! Wysłał nam badziewne oświetlenie , które kupił za ok 23 zł i popodklejał beznadziejną taśma. Pięć punktów za myśl techniczna! szkoda tylko ,ze wygląda to katastrofalnie i ciężko tu mówic o tym „wysokim” standardzie. Kontakt z właścicielem, to jak rozmowa z dzieckiem- zero konkretów, tylko głupie wymówki. Nie mamy już chęci na takie szarpanki, więc skierowaliśmy sprawę do prawnika. Dokończeniem kuchni i garderoby zajmie się prawdopodobnie firma z niemiec, natomiast koszty niewywiązania się z umowy pokryje firma Stoka. Jeszcze raz szczerze nie polecam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Sylwia Bosacka dnia: 2017-11-05 12:05:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma godna polecenia:) pełen profesjonalizm:) polecam!!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: mateusz dnia: 2017-02-20 11:02:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: dla mnie duży pozytyw. Przede wszystkim dlatego że meble są bardzo solidane i dopracowane w każdym calu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej dnia: 2017-02-16 13:34:18 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kontakt z firmą bardzo utrudniony. Jakość wykonania pozostaje do życzenia. Zdecydowanie nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Klaudiusz dnia: 2016-11-28 20:51:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalna obsługa. Meble zamontowano szybko, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Wszystko w rozsądnej cenie. Gorąco polecam firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Monika dnia: 2016-09-13 13:50:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ludzie OK, firma OK i meble też OK więc jesteśmy z mężem zadowolenie i z całą pewnością możemy ich plecic wszystkim co szukają fajnych mebli i przy okazji pomysłowych projektów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marzena dnia: 2016-08-24 21:39:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dla mnie super firma i gorąco polecam bo dogadaliśmy się ze wszystkim na tip top. Miałam kontakt z 3 osobami z tej firmy i szczerze mogę ich w ciemno polecić. Z własnej inicjatywy dodaję ten wpis i nie tylko na tym portalu
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie było
Opinia dodana przez: Janina dnia: 2016-08-10 00:16:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niepoważna firma jest 2 sierpnia 2016, kuchnie miałem mies zamontowana 30 kwietnia 2016, do dziś montaż nie jest skończony, kuchnia wykonana nie zgodnie w stosunku do ustaleń. Masa błędów, żle wykonane fronty. Radze omijać tą firmę z daleka
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Beznadziejna
Opinia dodana przez: Mike dnia: 2016-08-02 22:07:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: fachowa firma, którą mogę rekomendować. Kuchnie wykonali zgodnie z zamówieniem, na umówiony termin była już u mnie w domu. Stokan to bardzo uczciwa firma, jaka cena padła przy ustalaniu i na jaką oboje się zgodziliśmy taka pozostała bez żadnych zmian. Co do samej kuchni, wykonana solidnie, zgodnie z projektem, po prostu dopracowali każdy.szczegół.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: filip.jablonski dnia: 2016-06-02 07:32:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wszystko w jak najlepszym porządku teraz aż przyjemnie coś ugotować. Polecam wszystkim
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maciejczyk Sławomir dnia: 2016-05-10 19:43:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W zeszłym miesiącu otrzymaliśmy w końcu wyczekaną kuchnię w stylu "Nowoczesnym" od firmy Stokan. Wszystkie elementy są wykonane bardzo starannie (dokładnie obejrzeliśmy meble), są solidne i dokładnie takie jak chcieliśmy i jak było ustalone. Kuchnia jest mała, więc i projekt był wymagający aby to wszystko jakoś rozsądnie pomieścić, ale udało się. Zdecydowanie polecam, kontakt stały, produkt na prawdę wysokiej jakości, cena bardzo rozsądna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Doris dnia: 2016-04-07 14:53:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niedawno odebrałam swoją kuchnię, robioną pod zamówienie. Jestem bardzo zadowolona, bo kuchnia pięknie wykonana, zgodnie z projektem. Wymiarowo idealnie pasuje. Zadowolona jestem tez z ceny, bo wydaję mi sie rozsądna do tego co otrzymałam za te pieniądze.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Sylwia dnia: 2016-03-09 08:11:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo rzetelny fachowiec - jestem zadowolony ze zrealizowanego u nich zamówienia. Meble zostały wykonane w terminie, jednocześnie są solidne i zrobione z dokładnością.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: wincenty wojnarowski dnia: 2015-11-02 20:52:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zamówiłam u nich dużą szafę z przesuwnymi drzwiami. Całe zlecenie było terminowo wykonane, solidnie i porządnie. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się zrobić taką szafę na wymiar, bo idealnie weszła we wnękę i praktycznie wygląda jak przedłużenie ściany.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: bez reklamacji
Opinia dodana przez: Milena dnia: 2015-09-02 18:27:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Solidny fachowiec, bardzo mi zaimponowała jego wiedza i cele porady. Cała realizacja przebiegła bardzo sprawie, nie trzeba było się o nic upominać itp więc jestem bardzo zadowolona. Jeśli ktoś szuka takiego fachowca to serdecznie polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Alicja dnia: 2015-07-19 19:23:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry czas realizacji - zależało mi na tym, żeby nie przeciągać remontu w nieskończonośc i dzięk Stokan udało się sprawnie zrobić nową kuchnię. Bardzo dobrze wykonane meble, polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin dnia: 2015-07-06 20:05:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rzetelny fachowiec znający się na swojej pracy- meble zostały wykonane w terminie na jaki się umówiliśmy, można polegać także na doradztwie w tej firmie. Kuchnia sprawuje się na prawdę super i jesteśmy bardzo zadowoleni z ich usług.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Edward dnia: 2015-06-25 18:49:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetna firma, wykonują na prawdę cudowne meble na wymiar, jestem zadowolona z ich obsługi bo wszystko było bardzo rzetelne.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wacława dnia: 2015-06-25 18:04:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wszystko zostało wykonane zgodnie z umową i w terminie. Jak na razie meble sprawują się bardzo dobrze i pewnie tak już pozostanie bo są na prawdę solidne. Jestem bardzo zadowolony, że zdecydowałem się na zrobienie mebli na wymiar bo wygląda to o wiele lepiej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: bez reklamacji
Opinia dodana przez: Tadeusz dnia: 2015-06-25 17:51:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie mam żadnych zastrzeżeń co do fachowości tej firmy, wszystko wykonane bardzo solidnie i szybko. Dzięki takim fachowcom aż chce się remontować dom :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Włodek dnia: 2015-06-25 16:32:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Meble ładne, solidne, idealnie wszystko pasuje, bardzo wysoka jakość wykonania, warte swojej ceny. Zamawiałam kuchnię na wymiar, meble na wysoki połysk. Firma jest profesjonalna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Agnieszka dnia: 2015-06-25 11:25:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Meble tego producenta zostały wykonane dla mnie solidnie. Czas realizacji był w porządku, cena adekwatna do usług. Zamówiłem zestaw mebli kuchennych. W przyszłości mam zamiar zamówić również szafę wnękową. Polecam usługi tego sprzedawcy. Mateusz R.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mateusz R. dnia: 2015-05-29 15:37:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma wykonywała dla mnie projekt i realizacje na szafy do biura. Oceniam firmę jako dobrego fachowca pod względem terminowości oraz wykonania. Wszystko wykonane według planu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie była potrzebna
Opinia dodana przez: Roman dnia: 2015-04-30 02:32:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam serdecznie, właśnie skończylismy montaż mebli kuchenny. Wszystko wyszło rewelacyjnie! Meble - solidne wykonanie, wszystko doskonale wymierzone. Sama transakcja przebiegła szybko i bardzo pomyslnie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej W. dnia: 2015-03-31 12:37:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, tydzień temu skończylismy montowanie Naszej wymarzoneuj kuchni ! Sz. p. Kozioł jest niesamowity, uwzględnił wszystkie nasze prośby co do aranżacji kuchni, a przy tym wyszło bardzo funkcjonalnie na nie całych 15 mkw. Wszystkim gorąco polecamy !
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Gosia i Adam dnia: 2015-02-16 11:40:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kuchnia ładnie wykonana choć drogo, bez żadnych zniżek, kontakt z firmą fatalny. Odpowiadają na e-maile po kilku dniach, jeśli w ogóle. Nie traktują klienta po partnersku - w moim przypadku nie przyjechali po dokumenty gwarancyjne, chociaż obiecali, kazali sobie wysłać pocztą.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Radosław dnia: 2015-01-21 12:03:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja kuchnia ma bardzo nietypowe wymiary, jest malutka. Dlatego też dobranie mebli z salonu meblowego jest bardzo trudne. Wszystkie są produkowane masowo według standardów firm, a ja potrzebowałem meble w innych wymiarach i dodatkowo pod zabudowę. Nie podoba mi się również masowe i przeciętne wzornictwo w salonach meblowych. Dlatego też zdecydowałem się poszukać kogoś, kto zrobi meble na wymiar do mojej kuchni i to za przystępną cenę. Chciałem też, aby były zrobione zgodnie z moim pomysłem. Przypadkowo trafiłem na firmę Stokan i po krótkiej rozmowie zdecydowałem się sprawdzić jak sobie poradzą z moją kuchnią. Bardzo szybko zrobiono dokładne pomiary, w rozmowie był pełen konkret – co, kiedy, za ile i z czego będzie zrobione. Kuchnia została zamontowana bardzo sprawnie. Meble wyglądają rewelacyjnie! W sieciowym salonie meblowym nie miałbym możliwości zamówienia takich mebli. Widać również solidność wykonania. Dlatego też polecam tą firmę. Jak kuchnie na wymiar, to zdecydowanie u Stokana.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: W porządku
Opinia dodana przez: Bartek dnia: 2015-01-15 12:52:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetne meble w doskonałej jakości, mogę je wszystkim polecić z czytsym sumieniem. Zamówiłem szafki do kuchni, jestem bardzo zadwolony z całej realizacji. Wszystko było na czas i zgodnie z ustaleniami. Mało tego, mogłem informować o wszystkich moich oczekiwaniach względem mebli. Podsumowując – najwyższa ocena dla firmy Stokan, następnym razem też zamówię meble,t o opłaca się bardziej niż zakup gotowych mebli w salonach. Pozdrawiam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2014-10-29 08:50:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo wybredną osobą, szczególnie jeśli chodzi o urzadzenie wnętrz. Przede wszystkim nie mam zaufania do mebli oferowanych w sieciówkach, dlatego zdecydowałam się na długotrwale i męczące szukanie firmy, która zajmuje się wykonywaniem mebli na wymiar. Oferta firmy Stokan najbardziej do mnie przemówiła – bo na ich stronie widziałam realizacje, które nie są banalne, ale bardzo modne, kreatywne, nawet futurystyczne. W dodatku firma korzysta z solidnych materiałów, co wpływa na jakość mebli. Polecam wszystkim firmę Stokan – bo wyróżniają się profesjonalizmem, terminową realizacją i indywidualnym podejściem do klienta.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: bez uwag
Opinia dodana przez: Patrycja dnia: 2014-10-08 08:43:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dla mnie firma i ludzi OK. Szafy były w terminie i wszystko tak jak przy ustaleniach
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: józiu dnia: 2014-09-30 21:15:23 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niepoważna firma nie traktuje klienta poważnie przy małych zamówieniach.Pan"G"zwodził mnie przez kilka tygodni zmieniając terminy wykonania usługi.Dodam że nawet nie informował mnie zmianie terminu za każdym razem sam musiałem dzwonić aby usłyszeć kolejną wymówkę i obietnicę.W końcu zrezygnowałem z jego usług i wówczas 'niesamowite' otrzymałem SMS że jeśli jestem zainteresowany to możemy wykonać usługę.Polecam dla ludzi cierpliwych z dużą dozą wyrozumiałości dla niepoważnych ludzi.
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Kopernik dnia: 2014-09-09 19:47:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do remontu mieszkania i zmiany mebli przymierzałem się już od bardzo długoego czasu. Gdy w końcu się zdecydowałem, to meble w sklepach tego typu było nudne, banalne, nie odpowiadały mi w ogóle. Na szczęście znajomy polecił mi firmę Stokan, która specjalizuje się w robieniu mebli na zamówienie. I to był strzał w dziesiątkę. Jakość – doskonała. Kolor – według moich oczekiwań. Realizacja – sprawna i profesjonalna. Mogłem też liczyć na fachową pomoc panów z firmy. Wszystko zasługuję na najwyższa ocenę i polecenie innym.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: rach dnia: 2014-09-01 12:46:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałem wymienić meble w salonie, ale wszystkie które oglądałem w sklepach w ogóle mnie nie satysfakcjonowały. Nic mi się nie podobało albo nie pasowało do mojej koncepcji....A oglądałem tych mebli w wielu sklepach naprawdę wiele. W końcu stwierdziłem, że zamówię meble zronbione na wymiar, Szukałem firmy, która będzie w mojej okolicy i która spełni wszystkie moje oczekiwania. Po długim namyśle wybrałem firmę Stokan. Wszystko uzgodniłem, dodałem moje uwagi, wybrałem rodzaj drewna, frontów, kolor, dopasowałem idealne rozmairy....I wszystko wszystło ekstra. W dodatku na czas i za rozsądną cenę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: gallo dnia: 2014-07-14 11:15:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do tematu mebli podchodziłam bardzo długo, bo nie mogłam się zdecydować – czy kupuje gotowe czy zamawiam na wymiar. Znajomi polecili mi firmę stokan i zamówiłam tam meble,a kyurat do kuchni. Miałam spore wymagania ;) Zależało mi na nietypowym kształcie, szafki nmiały mieć szybki z przyciemnianego szkła, chciałam też,żeby meble były w kolorze antycznej wiśni. Panom z firmy Stokan udało się dostosować do moichj oczekiwań, kuchnia wygląda niesamowicie. A współpraca z firmą była świetna – wszystko na czas, rzetelnei,m profesjonalnie i z miłym podejściem do klienta ;) Polecam jeszcze raz firmę Stokan!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: ok
Opinia dodana przez: Syla dnia: 2014-07-02 11:43:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem na etapie urządzania mojego mieszkania, szukam więc różnych fachowców, zależy mi naprawdę na doskonałej jakości. Znajomi polecili mi firmę Stokan, które wykonuje meble na wymiar. Chciałem takie mieć w kuchni, bo moja kuchnia jest dość nietypowa, dlatego ciężko by o znaleźć mi meble w sklepie, w dodatku mam swoje preferencje, co do wyglądu, a w salonach meblowych ciężko je spełnić. Dlatego zdecydowałem się na firmę Stokan i uważam, że była to w pełni trafiona decyzja. Wszystko na czas, a to już dla mnie ogromny plus, bo nie lubię żadnych opóźnień. Po drugie wszystko było tak, jak chciałem – i ostateczny wygląd, i kolorystyka frontów, korpusów itd., także zależało mi na meblach bukowych, i takie też są. Widać, że są solidne, porządnie wykonane, bez żadnej fuszerki, idealnie pasują do mojej kuchni. Polecam wszystkim firmę Stokan, panowie są niezawodni i otwarci na propozycje klientów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: ok
Opinia dodana przez: Konrad Michnik dnia: 2014-06-02 08:51:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Stokan spełniła wszystkie moje oczekiwania. Jestem bardzo wymagająca osobą, długo szukałam firmy, która zrealizuje meble, o których marzę. Ta firma zaskoczyła mnie, ale i usatysfakcjonowała. Przede wszystkim są bardzo solidni. Zamówiłam nowoczesne meble, która będą się komponowały z kolorem mojej kuchni. Bardzo szybko przygotowano fachowy projekt i dano mi go do akceptacji. Panowie z firmy Stokan przygotowali meble z materiałów doskonałej jakości, fornirowe fronty świetnie się prezentują plus do tego błyszczące, srebrne blaty, które zostały odpowiednio przycięte według moich wymagań , a bukowe, bardzo solidne korpusy zostały dopasowane do kształtu mojej kuchni. Wszystko było ze mną konsultowane. Firma bardzo profesjonalnie podeszła do realizacji. Szybko pomierzyli i profesjonalnie zmontowali. Jestem bardzo zadowolona z dokonań i końcowego efektu. To wszystko razem stanowi naprawdę oryginalne rozwiązanie, którego trudno szukać w sklepach z meblami, nawet w tych markowych. Widać, że firma stawia na wysoką jakość. Dzięki temu meble będą mi długo służyć. Co więcej, Stokan zaskoczył funkcjonalnością swoich mebli. Bardzo podobały mi się np. proste uchwyty. Cenię sobie minimalizm, a takie właśnie są meble od Stokana – proste, a jednocześnie estetyczne. Firma jest terminowa. Wszystko było zgodnie z ustaleniami. To rzadkość, jeśli chodzi o firmy meblarskie. Dlatego zachęcam wszystkich do skorzystania z oferty firmy Stokan, bo naprawdę się opłaca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kornelia dnia: 2014-04-16 08:22:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po realizacji mebli wyrażam pozytywną opinię o firmie Stokan. Meble są wykonane bardzo dobrze i w całości tak jak sobie życzyłem. Myślę że ceny mają umiarkowane albo nawet niskie a jedyne co mogę zarzucić to ogólne opóźnienia przy zamawianiu. Pomimo opóźnień jestem bardzo zadowolony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam Marszałek dnia: 2014-04-06 20:23:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Doskonała firma!!!!!!!!!! Robią rewelacyjne meble w świetnych cenach. Polecam wszystkim!!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: anita dnia: 2014-03-24 08:42:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z mebli kuchenych, które zmaówiałam w firmie Stokan. Są bardzo nowoczesne, bardzo dobre jakościowo.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: iza dnia: 2014-03-21 08:55:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie mam im nic do zarzucenia. Prawdziwi fachowcy! Meble wyszły pięknie, a w dodatku nie musiałam długo na nie czekać - i co najważniejsze nie przepłaciłem. Polecam firmę Stokan!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Rafał dnia: 2014-03-20 09:05:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam firmę Stokan. To fachowcy w każdym calu. Wszystko było na czas, a moja kuchnia prezentuje się doskonale!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kamil dnia: 2014-03-19 10:11:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mam meble zrobione przez tą firmę i jestem bardzo zadowolona z jakości i obsługi klienta. Będę ich polecać bo mało jest takich firm, które nie patrzą na to żeby od klienta jak najwięcej wydrzeć i się zmyc ale jeszcze dac coś od siebie żeby klient był zadowolony
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Justyna dnia: 2013-12-29 21:36:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Robili u mnie niedawno kuchnię i szafę. Jestem mile zaskoczony (po różnych doświadczeniach na budowie z "fachowcami")przede wszystkim CENĄ, profesjonalizmem i fachowością. Robią naprawdę super projekty- jak zdjęcie gotowej kuchni. POLECAM FIRMĘ STOKAN
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jan dnia: 2013-06-23 20:57:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zamówione meble firma wykonała w solidny i rzetelny sposób. Wszystkie spotkania odbyły się terminowo a sam cenę jaką zaproponowali uważam za bardzo przystępną tzn 7mb mebli lakierowanych z dobrym wyposażeniem za 12500zł. Mogę polecić.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-03-22 22:34:43 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma ogólnie robi dobre wrażenie ale: właściciel mało konkretnie podchodzi do terminów i to jest strasznie denerwujące.Wszystko strasznie jest przeciągane w czasie i tak właściwie to jakimś tylko cudem można liczyć,że opóźnienie będzie minimalne, bo w moim przypadku miało miejsce dwa tygodnie!! Firma reklamuje się,że ma sensowne ceny i oferuje dobrej jakości meble.Prawda jest taka ,że w dzisiejszych czasach oferują meble w takim standardzie jak większość firm,a ceny wcale nie są u nich niskie,płaci się za każdą przysłowiową drobnostkę,szybkę inną niż zwykła,uchwycik inny niż standard itp.Zarabiają na każdym elemencie,który jest trochę inny niż w standardzie,a skoki cen potrafią być,w tym przypadku od 10 złotych za ich zdaniem"standard"do 100zł za coś co ich zdaniem nie jest standardem. Jednym słowem nie do końca jest ok.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: własciciel firmy nie dopuszcza możliwości,że można mieć jakieś ale do tego jak wykonał robotę
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-15 11:04:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: polecam wysoki profesjonalizm, jestem zadowolony
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-11-29 17:23:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z zamówionych mebli kuchennych. Nie ma się do czego doczepić a zapłaciłam 12300zł gdzie w innych salonach chcieli w jednym 15 500 i w drugim 18000zł za to samo. Wykonanie i obsługa bardzo dobra.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Alicja dnia: 2011-11-10 06:10:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Musze powiedziec, ze klient "negatywny" bez nicka czy imienia mnie zaskoczyl - ja mam tez meble firmy stokan , takze od dwoch lat i nie bylo sytuacji umowy skomplikowanej z klientem, gdzie klient nie wie co podpisuje - umowa dotyczyla tylko ustalonych materialow, oraz wydruku projektu.. kuchnia fajna - akcesoria blum, ekstra polaczone blaty - bez listwy, dobre projekty - robia na 2 programach - fusion i prosto. pochodzilem troche po studiach meblowych, o tyle o ile prosto jest w innych studiach to z fusion sie nie spotkalem - projekt wychodi jak zdjecie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: tylko piekarnik sie zepsul, ale odeslano nas do TEKA i zrobili na gwarancji
Opinia dodana przez: maksiu dnia: 2011-05-31 13:58:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam firmę STOKAN wszystkim przymierzajacym się do zakupu kuchni na wymiar. Najładniejszy projekt kuchni jaki dostałem, do tego za darmo. Standard naprawdę wysoki. Nawet jakbym chciał, nie miałbym się do czego doczepić. Pozdrowienia dla ekipy STOKAN!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Miosław dnia: 2011-03-07 19:27:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: dosc wysoka jakosc mebli, terminowe wykonanie, darmowy projekt
Opinia dodana przez: mateusz dnia: 2010-07-18 10:26:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobra jakość za wysoką cenę. Bezkonfliktowość podczas całego procesu projektowania i montażu kuchni. Poza tym terminowość. Miło się z firmą STOKAN współpracowało, więc jeśli chcesz mieć kuchnię w dobrej cenie to polecam Ci zatrudnić Michała Kozioła i jego pracowników.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Beniamin dnia: 2009-07-30 03:27:29 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją