Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Remart Joachim Mika

Zawód: budowlane usługi i remonty Architekt wnętrz 
Adres: Śląskie, Katowice Wajdy 18/65
Telefon: Kom. 501 211 422
Adres e-mail:
Strona internetowa: www.remart.katowice.pl
NIP:
954-118-32-64
Opis działalności: Artystyczne remonty wnętrz Słowa kluczowe: glazura, malowanie, gładzie, zabudowy z płyt kartonowych, kompleksowe remonty

Ocena: 90% pozytywna 18x 1x 2x

Jakość usług: 85% wysoka 18x 3x
Terminowość: 94% bez zastrzeżeń 16x 4x 1x
Ceny usług: 50% niskie 3x 10x 3x
Ilość opinii w serwisie: 21
Ilość odsłon profilu firmy: 8591
Data utworzenia profilu: 2010-08-30 22:43:56
Data ostatniej aktualizacji: 2012-03-20 16:40:25 

Opinie o Remart Joachim Mika

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: O wszystko trzeba się prosić po trzy razy, ekipa się zmienia - raz nawet przez tydzień się nie pojawiła, wszystko krzywe lub krzywo kładzione, namawia na swoje rozwiązania i denerwuje się gdy klient je podważa albo chce się zastanowić, po stronie klienta jest załatwiane wszystkiego na już - musieliśmy na już wybierać kolory itp, a potem to stało i czekało, aż się ekipa wyrobi i zacznie np. malowanie. Pomimo niedociągnięć i w niektórych miejscach fuszerki nie schodzi z ceny. Krzywo położone kafle; zamiast zagipsowania dziury w ścianie - pianka, którą zamalowano; większość wykończeń robót na poziomie ucznia nie fachowca - słabo jak na kogoś kto chwali się sporym doświadczeniem. Zostawiam opinie po pewnym czasie, ale mam nadzieję, ze ktoś się zastanowi dwa razy zanim zadzwoni po usługi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: słaba, przy poprawkach pojawia się bez narzędzi i ludzi, sporo narzeka
Opinia dodana przez: Marian dnia: 2019-09-16 09:12:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wykończenie mieszkania zakupionego w stanie deweloperskim. Od naszej przeprowadzki minęło już kilka miesięcy, mogę z czystym sumieniem napisać, że wszystko zostało wykonanie solidnie. Poza wykończeniem mieszkania pan Joachim doradził nam także w kwestiach urządzenia, np. dobór lamp. Świetna komunikacja z klientem i dbałość o szczegóły. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Aleksandra dnia: 2017-07-19 12:37:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma solidna,remont mieszkania przeprowadzony solidnie,sprawnie i szybko.Koszt remontu nie był wygórowany.Polecam usługi tej firmy!.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: miron dnia: 2016-03-10 09:57:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam wykonastwo Pana Joachima. Miałem do czynienia z różnymi firmami, było po 5 fachowców na raz i prace nie szły. A u Pana Miki jeden człowiek i robota solidnie wykonana i przed terminem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Dariusz dnia: 2016-03-04 01:51:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z przeprowadzonego remontu łazienki,P.Mika wiele mi doradził i remont przebiegł szybko i fachowo.Wszystko zostało po remoncie idealnie wysprzątane.Korzystałam już drugi raz z usług tego fachowca i polecam jego usługi.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Urszula S.Siemianowice Śl. dnia: 2016-03-02 09:13:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zachęcona pozytywnymi opiniami skorzystałam z usług p. Joachima i nie rozczarowałam się. Po pierwszej rozmowie telefonicznej miałam pewne obawy ale w trakcie i na koniec remontu okazały się one bezpodstawne. P. Joachim konkretnie wytłumaczył mi co warto zrobić i w jaki sposób. Doradzał mi na każdym etapie remontu. Co prawda, całość trwała kilka dni dłużej niż na początku zakładałam ale to głównie przez to, że zmieniałam po drodze koncepcje. Co oczywiście zwiększyło nieco ogólny koszt remontu. Dlatego dziwi mnie niżej załączona opinia, gdyż wiadomo, że jak w trakcie prac chce się coś ulepszyć, poprawić, czy dołożyć – to trzeba się z tym liczyć, że będzie dłużej i nieco drożej. Ale o tym za każdym razem p. Joachim mnie informował, także znałam wydatki na bieżąco (dostawałam kosztorysy na poszczególne etapy). Ogólny efekt jest taki, że moja łazienka wygląda prześlicznie. P. Tomasz tak ją wysprzątał na koniec remontu, że pozostało mi tylko wstawić akcesoria. Polecam wszystkim, którzy cenią sobie profesjonalizm i jakość, a przede wszystkim własny spokój.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Klientka z Chorzowa dnia: 2015-08-11 11:07:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dziękujemy serdecznie za doradztwo, wykonanie oraz profesjonalizm podczas wykonania remontu naszego mieszkania! Pan Mika profesjonalnie doradził nam podczas planowania oraz realizacji co pozwoliło po prostu zaoszczędzić pieniądze!!!! Rzadko spotykane w obecnych czasach!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: brak reklamacji
Opinia dodana przez: Tomek dnia: 2015-04-30 18:15:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wiem jak ciężko jest znaleźć fachową i dobra firmę remontową dlatego pozwolę sobie polecić firmę z Katowic. Panowie remontowali łazienkę w mieszkaniu a efekty są rewelacyjne. Uwinęli się szybko, niczego nie przedłużali i nie utrudniali, pełny profesjonalizm.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Marian dnia: 2015-03-24 09:06:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma REMART wykonała dla mnie kompleksowy remont mieszkania w starej kamienicy. Mieszkanie duże, do gruntownego remontu. Zależało mi na firmie, która większość obowiązków związanych z remontem weźmie na siebie. Mam tu na myśli m.in. zakupy (kolanka, rury, kable wkręty, zawory - dla mnie jest to czarna magia) a do tego czas, którego nie mogłam poświęcić na tego typu obowiązki. Pan Joachim jako szef doskonale zorganizował prace swoich ludzi, codziennie był na remoncie i sprawdzał zakres i jakość prac. Dowoził pracownikom materiały, narzędzia. Oczywiście podczas remontu pojawiały się nieprzewidziane problemy, które nie były uwzględnione w kosztorysie, jednak każda złotówka ponad kosztorys była ze mną uzgadniana i to ja podejmowałam decyzję, czy chcę ją wydać. Dużym atutem firmy jest to, że nie tylko wykonuje zadania zlecone przez Klienta, ale potrafi doradzić, zweryfikować pomysły i zaproponować takie rozwiązanie by każda ze stron była zadowolona (firma z wykonanej usługi pod którą się podpisuje a ja z efektu końcowego). Mieszkanie wygląda pięknie (szczególne podziękowania za łazienkę). Na uwagę zasługuje również fakt, że po zakończonym remoncie Pan Joachim nie zostawia swoich Klientów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Agnieszka z Sosnowca dnia: 2015-03-17 18:18:06 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kafelkowanie w Katowicach czerwiec i lipiec 2014. Na 56 m2 kafelek do zerwania było 14,4 m2. Mały prymitywny cwaniaczek. Pseudo budowlaniec, bez stałej ekipy. Idealny bohater do programu " USTERKA " Usługa obarczona dużą szansą złego wykonania a nawet gwarancją złego wykonania.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Waldemar Bartoszewicz 603223532 dnia: 2014-07-28 18:01:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo fajni ludzie pracują w firmie mili i bardzo poprawni znają się na robocie .Uratowali moją łazienkę od katastrofy za co bardzo im dziękuję polecam wszystkim ,,,
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: A.W dnia: 2013-06-27 17:06:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uzasadnienie: Firmę Remart mogę rekomendować z pełnym przekonaniem. Pierwszy raz oddałam swoje mieszkanie w ręce pracowników p. Joachima Miki dziesięć lat temu. Był to mały remont. Choć nie wierzyłam, aby jakikolwiek fachowiec był w stanie sprostać moim wymaganiom okazało się, że jest to możliwe. I dlatego teraz ponownie zaprosiłam ich do współpracy. Znowu spotkałam się z p. Zygmuntem, specjalistą od łazienek, a także z młodszym narybkiem w usługach budowlanych — utalentowanym p. Bogdanem. To najlepsi fachowcy, jakich można sobie wyobrazić. Znakomite kwalifikacje, dokładność i precyzja wykonywanych prac, a przy tym słowność, odpowiedzialność i gdy trzeba — delikatne podpowiedzi rozwiązań. Tym razem mieszkanie było w stanie deweloperskim, zatem kilkumiesięczny kontakt z firmą pozwolił mi w pełni ocenić ich możliwości i działania. Mieszkanie odebrałam nie tylko wykończone, ale i czyste! Co do cen trudno mi się wypowiadać, nie dokonywałam porównań. Z jednej strony, przy potężnych pracach wydawane sumy zawsze wydają się zbyt duże. Zwłaszcza gdy człowiek sięga po towary z wyższej półki. Z drugiej strony, wolę zapłacić więcej i mieć spokój niż za tanie pieniądze użerać się z byle kim. Dla mnie osobiście bardzo ważna jest kultura osób świadczących usługi i wynikające stąd relacje z nimi. W największej mierze zależą od szefa firmy, ale też od pracowników, których on zatrudnia. Remart to uprzejmi, komunikatywni ludzie. Gorąco polecam tych fachowców! Elżbieta z Tychów Jakość usług: Wysoka
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Elżbieta Górnikowska-Zwolak dnia: 2012-03-28 20:47:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam usługi świadczone przez firmę Remart wszystkim oczekującym wysokiej jakości za rozsądną cenę , ale przede wszystkim osobom ceniącym spokój oraz gwarancję wykonania remontu do końca. Remart to fachowe doradztwo, trafne funkcjonalne rozwiazania poparte wieloletnim doświadczeniem, nie popadającym w rutynę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: klientka dnia: 2012-03-08 19:07:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: pełen profesjonalizm,szczerze polecam ,solidnie wykonane prace.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: adama dnia: 2011-12-06 09:17:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobra firma dla wymagających klientów. Współpracujemy od ponad 1o lat i każda praca jest wykonana na najwyższym poziomie. Pan Joachim nie tylko bardzo solidnie wykonuje powierzone zadania, ale jest też bardzo kreatywny na etapie tworzenia i projektowania wnętrz. Polecam wszystkim tym, którzy chcą osiągnąć świetny efekt mieszkać w oryginalnych i perfekcyjnie wykonanych wnętrzach.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Obsługa reklamacji: praktycznie bez reklamacji
Opinia dodana przez: Mariusz dnia: 2011-10-25 11:11:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prawdą jest, że ceny usług nie należą do niskich. Jednak coś za coś. Uważam, że kreatywność Joachima Miki i jego zespołu pozwala nam się cieszyć piękną łazienką, ładniejszą niż mogliśmy sobie wymarzyć. Co do cyklicznego remontu i ogólnej aranżacji pomieszczeń oraz przyjaznego dla nas doboru kolorów ścian zaufaliśmy Jego doświadczeniu, fachowości i nie zawiedliśmy się. Nie braliśmy też urlopów by doglądać postępu prac i pilnować pozostawionego "bogactwa". Polecamy Firmę Remart tym wszystkim, którzy nie mają pomysłu na upiększenie swojego mieszkania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Jerzy Granowski dnia: 2011-09-09 21:04:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem świeżo po remoncie wykonanym przez Firmę REMART i z czystym sumieniem mogę ją polecić.Bardzo wysokiej klasy specjaliści, wykonanie i dopasowanie niezwykle staranne. Terminowe wykonanie, sam właściciel bardzo kreatywny,ma duże doświadczenie w remontach.Polecam usługi wykonywane przez firmę REMART.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Stanisław dnia: 2011-09-01 19:13:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam REMART, jako firmę, która wychodzi naprzeciw klientowi. Świadczone przez nią usługi to nie tylko wykonanie remontu zgodnie z projektem czy wymogami klienta. To również stała współpraca, analiza założeń projektowych, modyfikacje i ulepszenia. Całość składa się na finalny sukces, w postaci wnętrz mojego domu, olśniewających czystością, super jakością i niepowtarzalnością. Od tej pory każde prace remontowe będziemy zlecać Panu Joachimowi Mika.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2011-08-31 11:26:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo fachowe doradztwo przed zaplanowaniem prac - mam na myśli kreatywne tworzenie przestrzeni np łazienki – ciekawsze i bardziej optymalne niż otrzymałem od designerów wnętrz. Rozsądna cena za dodatkowe prace które musiały być wykonane a nie były wyszczególnione w kosztorysie jako że pojawiły się dopiero po odsłonięciu starych instalacji. Bardzo wysoka jakość wykonania generalnie, a szczególnie detali wykończenia, np precyzja w dopasowywaniu płytek przy obrabianiu skomplikowanych kształtów. Firma godna polecenia wszystkim poszukujacym wysokiej jakości wykonawstwa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2011-02-07 16:01:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wykonanie remontu przez Pana Joachima skończyło się bardzo pozytywnym zaskoczeniem. Fachowo i solidnie. Doradzi zawsze najbardziej optymalne rozwiązanie problemu budowlanego. Sam jest kreatorem wnętrz z długoletnim doświadczeniem. Szczerze mogę polecić firmę REMART Joachim Mika jako fachowca godnego zaufania!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Tomasz Walaszczyk dnia: 2011-01-28 08:32:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo wysokie ceny usług budowlanych. Zawsze dolicza do ceny wyjściowej usługi 15% na "nieprzewidziane" trudności bo jak twierdzi: w budowlance to standard. Ostrzegam przed wybraniem tego Pana - zwykły oszust, początkowo zjednuje sobie klienta jednak zupełnie nie zna się na robocie, zjawia się tylko poi kasę...
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak danych
Opinia dodana przez: dnia: 2010-08-30 22:51:25 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją