Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

PRIMAVERA

Zawód: drzwi - produkcja, sprzedaż  
Adres: Łódzkie, łódź ŻEROMSKIEGO 40
Telefon: 42 651 11 11
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: produkcja montaż drzwi i okien Słowa kluczowe: drzwi okna montaż produkcja

Ocena: 14% pozytywna 4x 24x

Jakość usług: 16% wysoka 4x 20x
Terminowość: 15% bez zastrzeżeń 4x 22x
Ceny usług: 23% niskie 3x 11x 10x
Ilość opinii w serwisie: 28
Ilość odsłon profilu firmy: 4770
Data utworzenia profilu: 2011-09-20 20:19:11
Data ostatniej aktualizacji: 2011-09-20 20:19:11 

Opinie o PRIMAVERA

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: terminowe wykonanie wszystko zgodnie z umową
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: joanna kubiak dnia: 2016-10-07 12:24:18 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma niekompetentna. Obsługa beszczelna. Jakikolwiek brak terminowości, a o realizacji zlecenia 3eba się przypominać wielokrotnie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Po niżej krytyki.
Opinia dodana przez: dnia: 2015-09-09 17:18:32 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niekompetętni,UWAGA UWAGA mieszkańcy Łodzi,omijać z daleka dużymi krokami ten salon.potwierdzam opinie pozostałych pokrzywdzonych
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: oburzona dnia: 2014-09-19 17:35:52 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma ta niestety niekompetentna umowiona usluga przekladana byla trzy razy bez podania konkretnego powodu w dodatku kiedy usluga doszla juz do skutku panowie od montazu przyjechali jedynie 3 godziny za pozno bez jakiegokolwiek tlumaczenia sie i chocby slowa przepraszam bardzo niechetnie sprzatali po skonczonej usludze choc mieli taki zakres w umowie stanowczo nie polecam uslug tej firmy
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: rozczarowana dnia: 2014-09-12 11:15:56 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Najgorsza firma usługowa z jaką miałem kontakt. Tragedia, omijajcie szerokim łukiem. Okna zamontowane bez obróbki, słychać co się dzieje na zewnątrz. Spod parapetów leci woda. Fuszerka jakich się nie spotyka. Zniszczyli nakładki obcinając je od dołu. Na moskitiery czekam drugi rok!! Pracownicy twierdzą, że jest OK
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: tragiczna, zero kontaktu. Szef nie odbiera telefonu.
Opinia dodana przez: załamany dnia: 2014-05-29 10:41:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Czwarta nazwa;grand&fort,primavera,domino propozycja-KRZAK/krzak się wyrwie i po firmie/.W umowie pkt 3-ustne zobowiązania nie są honorowane.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: zerowa
Opinia dodana przez: kolejny oszukany dnia: 2013-09-03 14:46:20 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: już opisywałam pod nickiem egra i ewa można przeczytać dziwię się że firma jeszcze istnieje
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: ewa egra dnia: 2013-07-31 01:18:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ogólnie porażka. Właściciel wymierzył okna po czym za 8 tygodni (miało być po 4 tygodniach) pracownik wywalił stare okna i zamontował o 12 cm za wąskie twierdząc, że tu się da jakąś obróbkę. Po reklamacji i kolejnych 4 tygodniach wrócił pracownik z oknami o dobrej szerokości, ale wyjmując okna zdewastował pół mieszkania. Później wziął się za obróbkę (chyba pierwszy raz w życiu), która daleko odbiegała od standardów - po prostu rzeźba. Po tej obróbce nie chciałem już nawet dzwonić do szefa,bo pewnie poprawianie tej fuszerki zaowocowałoby kolejnymi zniszczeniami w domu. W dodatku pracownicy zwyczajnie chamscy... acz trzeba powiedzieć, że był też jeden człowiek konkretny - znający się na rzeczy. Niestety był u mnie tylko za pierwszym razem. Później już sami pseudofachowcy. Obróbkę ostatecznie zrobiłem samemu. Same okna są ok, ale firma montująca to jakiś koszmar.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: PeBe dnia: 2013-07-08 08:32:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: UWAGA NOWA ODSŁONA FIRMY PRIMAVERA & DOMINO (ZACHODNIA 56) TERAZ TO CENTRUM OKIEN I DRZWI UL.LUTOMIERSKA 140 TE SAME TWARZE I OSOBY ZWŁASZCZA WŁAŚCICIEL KONRAD.J. OSTRZEGAM !!!!!!
Jakość usług: Niska
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: masakra
Opinia dodana przez: klient dnia: 2013-05-24 13:57:47 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: PORAŻKA!!!!! SZKODA CZASU I NERWÓW
Opinia dodana przez: KLIENT RTK dnia: 2013-05-16 14:35:12 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Omijajcie z daleka. Generalnie ta firma ma wszystkich w d.pie. Największy błąd jaki w życiu można popełnić to cokolwiek z nimi podpisywać.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: fatalna albo nawet brak
Opinia dodana przez: buffo dnia: 2013-03-27 15:16:26 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma taka nie powinna istniec zalatwiajakredyty w 5 min ale uslugi nie ma zadnego kontaktu klient
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-05 17:53:15 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: jestem kolejna osoba ktora naciela sie na uslugi tej firmy, montaz drzwi z opoznieniem, jakosc tego montazu tez moglaby byc lepsza, wiem bo sam pracuje w podobnej branzy i nieraz montowalem drzwi (wzialem z montazem bo tak samo finansowo jak bez a po co mialem sie meczyc), teraz popsul mi sie zamek i juz 5 tygodni nie moge nic wywojowac, na poczatku bylo milo, potem kilka kolejnych terminów reklamacji a teraz to juz nieodbieranie telefonow, chamskie odzywki. Szef jest na tyle zalosny ze w trzeciej rozmowie telefonicznej stwierdzil ze on sie tym nie zajmuje, nie jest szefem tylko przedstawicielem handlowym, nie wie wogole o co mi chodzi itp, masakra. NIE DAJCIE SIE U NICH NACIAGNAC!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak zainteresowania,chamstwo,unikanie konaktu, chyba już nic nie uda sie z nimi załatwic poza kamieniem w szyby
Opinia dodana przez: idzik dnia: 2012-09-14 14:31:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma nie dotrzymuje terminu jaki jest na umowie nawet nie maja zamiaru o tym poinformowac klienta uwazajcie ludzie na ta firme
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: anonim dnia: 2012-08-22 19:11:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ciekawe gdzie sie przenieśli bo na rogu Żeromskiego i 6 sierpnia jest zamknięte a tak w ogóle to mają kilka spraw sądowych i przestali brać towar z hurtowni z której brali do tej pory
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: żadna
Opinia dodana przez: egra dnia: 2012-08-16 22:20:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma oszukuje kogo sie da teraz niby domino . trzymajcie sie z dala od tej firm!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: afrodyt dnia: 2012-06-27 15:43:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ZAMÓWILAM U NICH DRZWI ZA 1850 ZŁ,PRZYJECHALI MONTAŻYSCI NIESTETY Z INNYMI GORSZYMI DRZWIAMI W INNEJ OKLEINIE NIZ TAM POKAZANO !!!!!!! PANI POWIEDZIALA TEL. POTEM ZE TAKIE WLASNIE ZAMOWILAM, DRODZY PAŃSTWO BIERZCIE DOKLADNIE NA PISMIE JAKIE DRZWI ZAMAWIACIE, NIE TYLKO KOLOR ALE CZY SA PROFILOWANE !!!!!! DOSTALAM ZWYKŁE GORSZE BEZ MOZLIWOSCI WYMIANY ANI ZWROTU ZADATKU !!!!!! MONTAZ WYKONANY NIESTARANNIE, TATA MUSIAŁ STAC NAD NIMI I IM MOWIC CO MAJA I JAK ZROBIĆ, BO IM SIE SPIESZYLO !!!!!!!!!!!! SKANDAL !!!!! CZEMU TA FIRMA JESZCZE EGZYSTUJE???? PROSZE UWAŻAĆ NA NICH !!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: NIEMOŻLIWA
Opinia dodana przez: dnia: 2012-04-26 19:58:55 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: wszystkich przestrzegam. Sama nie wierzę w opinie na forach internetowych, ale akurat co do firmy PRIMAVERA z ŁODZI te opinie (negatywne) są prawdziwe. Kupowałam drzwi za dużą sumę, montaż przekładano kilkakrotnie (miesiącami) i nadal nie został skończony bo źle został wykonany pomiar w związku z czym trzeba zabierać elementy do docięcia. Mówią, że oddzwonią. NIGDY nie oddzwaniają. Umawiają się na montaż i nie przyjeżdżają. Cały czas są mili i grzeczni a jak nie wiedzą co odpowiedzieć to nie odbierają telefonów. Dzisiaj zadzwoniłam z innego numeru, to pan odebrał ale po usłyszeniu mojego głosu udawał że "nie słychać". A ja muszę mieszkać z trójką dzieci w domu, w którym w drzwiach nie ma ani jednej klamki. Koszmar a nie firma. Omijajcie z daleka
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: zła
Opinia dodana przez: wystawiona do wiatru dnia: 2012-04-21 11:57:11 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ciagle zmiany nazwy firmy to fakt pseudo teraz niby zamiast primavera - domino wlasciciel i pseudo wlascicielka - nic nie potrafia, sciema za sciema- ciagle zmieniaja nazwy juz ktora z rzedu, licza na to ze ludzie to d..... i nadal beda miec klientow. odradzam. umawianie pomiarow na sile, zla informacja telefoniczna, przyjezdza ktos wogole nie kompetentny na pomiar i udaje ze mierzy a widac ze nie ma do tego drygu - jakis grubas- liczy z katalogu po kilka razu i zawsze zle, daje lipny rabat, ceny wymyla z glowy poprostu tragednia, obiecuje termin i wogole go nie dotrzymuje. NIE WIERZCIE TEJ FIRMIE . TO O.... wystrzegajcie sie tej firmy!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nie do uzyskania
Opinia dodana przez: fefrefew dnia: 2012-04-11 16:46:11 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: na początek kilka cytatów dla właściciela "Inwestor to nie kura znosząca złote jajka, a tak nas widzą niektórzy wykonawcy. Profesjonalizm wymaga załatwienia sprawy od a do z na 100%, żeby klient był zadowolony i polecał Pana firmę dalej. Zna Pan powiedzenie "jeden zadowolony klient zachęci do skorzystania z usług twojej firmy jedną osobę, podczas gdy niezadowolony zniechęci aż 10 osób". Klient jest najważniejszym partnerem firmy. Troska o klienta jest ważna, bo zdobycie nowych klientów jest bardzo kosztowne, a dbanie o tych, których się już zdobyło, jest stosunkowo tanie. Troski o klienta nie widać dopóki jej nie zabraknie." pisałam już wcześniej monterzy przyszli we wszystkich otworach założyli pół ościeżnicy w niektórych drzwi i dopiero wtedy oznajmili że więcej nie zrobią bo ściany krzywe właściciel firmy kazał mi szlifować ściany przy drzwiach a jedną ościeżnicę nową zamawiać na własny koszt i na tym koniec rozmowy .ściany pewnie nie za pionowe ale po co przyjechał i co mierzył spec od pomiarów? w efekcie zamówiłam innego montażystę drzwi obsadził i pięknie się otwierają i zamykają już przeszło pół roku a więc jak się chce to można
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: egra dnia: 2012-03-30 13:56:25 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przedstawiciel przychodzi,robi pomiar,podaje czas realizacji dwa do trzech tygodni,poczym umowa zostaje podpisana i na tym koniec.Od tego momentu klient przestaje dla firmy istniec.Po upływie ustalonego terminu z drzwiami nie zjawia sie nikt.Dzwonie do biura w/w firmy (zaznaczam że cudem jest gdy odbiora telefon),gdzie po krotkiej rozmowie zostaje ustalony nowy termin montarzu.Do dnia dzisiejszego termin przekładany był już cztery razy a drzwi nadal nie mam,zapłacilem natomiast już pierwszą ratę i niebawem przyjdzie mi zapłacic kolejna.Kazda rozmowa z kobieta z biura to stek kłamstw.Poza tym kobieta ta jest genialnym przykładem Arogancji,Opryskliwości w stosunku do klienta oraz Chamstwa i to na najwyższym poziomie.Kłamie mówiąc że szef przecież dzwonił do mnie osobiście dzwo i ustalał ze mną nowy termin,co jest wierutną bzdurą.Gdy powiedziałem że złoże na nich wniosek do prokuratury i wytocze im proces,to w odpowiedzi usłyszałem,że moge sobie składac co tylko chcę i gdzie chcę-my się nie boimy.Ta firma,to nie firma.To banda Chamów,Krętaczy i Naciągaczy !!! Najgorsze dziadostwo z jakim sie spotkałem.Pieniądze przytulili a drzwi nie ma.Na całym osiedlu porozklejane są ich ulotki.Ulotki świadczonych usług przez wybitnych nie kompetentnych i nie wywiązujących się z zawartych umów ludzi. To wirtuozi w swoim fachu. LUDZIE !!! Miejcie się na baczności,bo PRIMAVERA was wydoi z usmiechem na twarzy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Tomasz dnia: 2012-03-01 14:32:57 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: umowa,zadatek i pomiar w lutym.do tego momentu wszystko miło. 1 termin-przełożony o miesiąc, drugi o dwa dni, trzeci -byli ale mieli zły materiał.4 termin już się witali z gąską a tu znowu zabrakło komuś głowy. 5 termin nikt nie przyjechał. Zlecenia nie ukończyli...PORAŻKA.tam nikt o nic nie dba,partacze żle zamontowali to co zamontowali ,a na reklamację nie reagowali. sprawa zgłoszona do inspekcji handlowej. polecam strony: www.gowork.pl/opinie_czytaj2,380688,0,0 nie polecam NIEODPOWIEDZIALNA FIRMA BYLE KASKE DOSTAC i NASTĘPNY zgodnie z zasadą "Leszcz zapłacił to niech się wali" SZKODA CZASU I NERWÓW NA DOCHODZENIE SWOICH PRAW
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: beznadziejna.pojęcia nie mięli o towarze i jego specyfice,tam każdy żyje własnym życie i walczy o swoje...
Opinia dodana przez: nabity w butelkę dnia: 2012-02-11 10:03:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ludzie ,, nie wdawajcie się w kontakt wogóle z tą fimą oszukają was tak jak mnie:( zapłaciłam za drzwi i czekam już 3 miesiące na montaż. obsługa tragiczna a właściciel arogancki....
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: fatalna
Opinia dodana przez: dnia: 2012-02-06 10:29:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ZAMÓWIŁAM OKNA I DRZWI WSZYSTKO NA WYSOKIM POZIOMIE POLECAM JADWIGA MILLER
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: DOBRA
Opinia dodana przez: dnia: 2011-12-30 05:46:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: montowali u mnie okna , drzwi i rolety zewnętrzne wszystko na najwyższym poziomie naprawdę polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: witold dnia: 2011-11-25 16:49:23 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zaniepokojona negatywną opinią o tej firmie bo jak na razie to po klamki do drzwi jeździłam 4 razy choć powinny przyjechać z drzwiami jedna ościeżnica źle wymierzona i karzą mi płacić za nową panowie do montażu mieli przyjechać na 10 przyjechali na 13 i we dwóch chcieli przez 6 godzin zamontować 11 par drzwi w efekcie robotę rozgrzebali i pojechali sobie a żeby ktoś z firmy przyszedł i zobaczył ich partaninę musiałam być tam 2 razy jak zakończę sprawę z tą pożal się Boże firmą dam znać
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: egra dnia: 2011-10-18 00:16:40 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pierwsza wizyta w salonie , wybór drzwi , zaliczka i pomiar - wszystko miło i ok i na tym koniec pozytywów. W umowie data wykonania do końca września . Ponieważ 30 września a tu ani fachowców , ani drzwi , ani nawet teklefronu z firmy - dzwonimy sami. Pani przeprasza i umawia na montaż na 04 pażdziernika , w tym dni niesty też nikogo nie ma , kolejny telefon - już nie taki miły - kolejny wyznaczony termin, na 100 % w czwartek 6 października - Kolejny dzień z urlopu i oczekiwanie na fachowców - niestety ten termin też nie został dotrzymany , a rozmowa z Panią przez telefon bez słowa przepraszam itd - montaż znowu przesunięty na kolejny tydzień - wtorek 11-go. Wreszcie - montują - ja się nie znam - ale słowa na k....... niepokoiły mnie , że może coś nie tak z tymi drzwiami - tym bardziej , że jeden z Panów dwukrotnie musiał jechać do Castoramy - po co ? nie chciał powiedzieć. Po usłudze zapłata i myślałam , że to koniec przygody z tą firmą . Ale wieczorem widać prześwity światła z klatki schodowej - a takie drzwi miały być szczelne - być może przyczyną jest brak uszczelki - w salonie pani mówiła , że będzie uszczelka - a tu brak ,a może żle wymierzone są te drzwi - nie wiem i chyba się nie dowiem . Firma dostała pieniądze - ięc na kolejne telefony - odkłada słuchawkę i ma wszystko gdzieś . Szkoda - bo myśleliśmy , że jeżeli firma się sprawdzi zamówimy u nich drzwi do nowego domu zarówno zewnętrzne jak i wewnętrzne - ale nie będzie trzeba poszukać uczciwego fachowca NIE POLECAM
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie do wyegzekwowania -
Opinia dodana przez: dnia: 2011-10-13 10:54:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: bardzo rzetelna firma wszystko na czas robota wykonana czysto i szybko polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-09-20 20:21:04 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją