Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

DOOR-INSTAL Łukasz Szczepaniak

Zawód: drzwi - sprzedaż, montaż, zabezpieczanie itp. Monter 
Adres: Wielkopolskie, Owieczki 20, 62-260 Łubowo
Telefon:
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Montaż drzwi Słowa kluczowe: Montaż drzwi

Ocena: 17% pozytywna 7x 34x

Jakość usług: 21% wysoka 7x 3x 26x
Terminowość: 51% bez zastrzeżeń 16x 2x 15x
Ceny usług: 17% niskie 6x 29x
Ilość opinii w serwisie: 41
Ilość odsłon profilu firmy: 4665
Data utworzenia profilu: 2011-08-03 17:08:40
Data ostatniej aktualizacji: 2011-08-03 17:08:40 

Opinie o DOOR-INSTAL Łukasz Szczepaniak

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chlopacy swietnie wykonali swoja prace..firma fachowo zajmuje sie swojimi klientami!!!serdecznie polecam!!!gniezno..os.jagielonskie..
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: 5
Opinia dodana przez: dnia: 2014-12-10 22:55:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Czy ktoś miał z tą firmą (WOOL-MAX) jakąś umowę kredytową i wie, w jakim banku pan Szczepaniak ma konto? Za tylu naciągniętych klientów kara musi być. Komornik czeka. Bardzo proszę o info.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: egzekutor dnia: 2014-07-30 13:45:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wykonawstwo złe, reklamacja bez odzewu, koszty naciągane - cała usługa to jedno wielkie krętactwo; sprawa w sądzie wygrana ale firma wyrok olewa i zasądzonych kosztów spartaczonej roboty nie zwraca; był DOOR-INSTAL Łukasz Szczepaniak, teraz jest WOOL-MAX Leszek Szczepaniak, adres i siedziba ta sama.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Żadna - absolutne ignorowanie reklamacji
Opinia dodana przez: wierzyciel dnia: 2014-04-22 21:34:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ta" firma"montowała drzwi w moim mieszkaniu 3 lata temu, do dnia dzisiejszego nie oddano mi pieniędzy za futrynę.Jestem wściekła gdy tylko spojrzę się na moje drzwi, bo nie są takie jak zamawiałam, a ci którzy je montowali to przypominali zbirów.chciałam dzwonić na policję.Dzwoniłam, żeby odzyskać moje pieniądze, ale nie odbierano telefonów.Dziś weszłam na tę stronę i widzę że jeszcze działają. NIE POLECAM.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: NIE POLECAM TEJ"firmy" dnia: 2014-03-30 23:00:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wykonana usługa montazu drzwi jest niskiej jakości a właściwie spartaczona.Na moje prośby o poprawę brak reakcji./Nie odbiera telefonu.Nie wystawia gwarancji i faktury.Cena zawyŻona o co najmniej 100% w stosunku do innych firm.Drugi zamek za który zapłaciłam 350 zł kosztuje nie więcej niż 100 zł.Dałam się nabrać.Ostrzegam przed tą firmą.W Bydgoszczy na Uniwersytetach III wieku są ostrzeżenia przed tą firmą.Jednym słowem firma która bezczelnie naciąga ludzi.Nie dajcie się nabrać tak jak ja.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-02-02 14:37:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: drzwi solidne , monterzy bardzo kulturalni, precyzyjni i znający sie na swoim fachu..nie mam zastrzeżen. drzwi zamontowane w krótkim czasie i bez dodatkowych kosztów. polecam
Jakość usług: Wysoka
Obsługa reklamacji: do tej chwili nie mam powodu do reklamacji ...
Opinia dodana przez: zadowolony klient dnia: 2013-12-11 01:32:21 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nikomu nie polecam tej firmy.Zaoferowali dwa rodzaje drzwi.Wybrałem i zapłaciłem za droższe,bo miały być lepsze,a zamontowali tańsze.Ponad to cenę powiększyli o 8% VAT,ale faktury nie dostarczyli.Pobrli też pieniądze na zakup jakiejś dodatkowej części,którą obiecali wmontować następnego dnia,ale już się nie pokazali.Prace wykończeniowe musiałem zlecić innej osobie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Bez kontaktu.
Opinia dodana przez: dnia: 2013-10-22 12:41:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jakis kretacz co jezdzi od miasta do miasta, zmienia miejsca zamieszkania i naciaga ludzi. Chyba znajomy wystawil mu pozytywa podajac ze drzwi mozna zobaczyc pod fikcyjnym adresem ktory nie istnieje. Ulica owszem ale nie taki nr domu. Jak ponaciaga w jednym regionie, to sie usuwa gdzies indziej. Kupuje najtansze drzwi za 300 zl a sprzedaje za 3x tyle.
Jakość usług: Niska
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-03 22:30:51 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Najpierw ustalenia, potem wyrafinowane krętactwa, próby szantażu, fatalne wykonanie, finał - podła granda !!!
Jakość usług: Niska
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: żadna, zero odpowiedzialności
Opinia dodana przez: oszukany dnia: 2013-06-23 17:50:13 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Inna cena drzwi niż proponowana przed montażem. Chcieli kase za drugi zamek o czym wczesniej nie informowali. Po odmowie podpisania takiej umowy - skandaliczne zachowanie monterów.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Oszuści i naciagacze. Inna cena podana, inna na przygotowanej umowie po montażu, Chcieli tez kasę za drugi zamek o czym wczesniej nie było mowy.
Opinia dodana przez: Ilona dnia: 2013-06-19 13:00:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przedstawiciel tej firmy przedstawił zupełnie inny koszt, niż okazało się w dniu montażu. Firma zażyczyła sobie 350 zł za górny zamek, po mimo tego, że na umowie wyraźnie było napisane całkowity koszt wyniesie 990 zł, a nie 1400 zł.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Artur dnia: 2013-06-01 17:13:18 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ludzie broń boże .. Nie polecam ! p.Szczepaniak to oszu*t , krętacz , niewychowany cwaniak , który gra na naiwności ludzi zwłaszcza starszych . Wykorzystał mojego Ukochanego dziadka który jest na emeryturze i chciał sobie sprawić przyjemność i po wielu latach kupić sobie nowe drzwi . Drzwi miały kosztować 800 zł z dwoma zamkami i obudową futryny , minęło 6 tygodni drzwi są do tej pory nie wykończone pieniądze pobrał z góry w kwocie 1250 zł obiecując że drzwi zostaną wykończone w ciągu 2 tygodni , do dzisiaj są nie wykończone .OSTRZEGAM ! UWAŻAJCIE .
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-10 20:21:57 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam. Pragnę ostrzec ludzi przed zamawianiem montażu drzwi u Pana Leszka Szczepaniaka, który przekształcił się z firmy Door-Instal na nazwe Wol-Max. Oszukuje , pracuje pod innym szyldem. Przedstawiciel firmy obiecał, że założy takie drzwi jakie ja chciałam , a przy zakładaniu ich okazało się iz były one po pierwsze w innym kolorze, inny wzór oraz bez ozdobnych listw które miały na 100% byc. Do tego próg był z surowego świeżo ocheblowanej deski. Jeżeli by nie odcieli zawiasów ze starej futryny natychmiast bym ich wyrzuciła spowrotem z tymi drzwiami. Ponadto miały by 2 zamki a okazało się,ze w drzwiach jest tylko jeden zamek a za drugi musiałam dodatkowo płacic.... Najgorsze jest to ,ze Pan Szczepaniak doliczył do rachunku Vat a faktury do tej pory na oczy nie widze. Z tego wynika ,że oszukuje klientów pobiera vat a nie odprowadza do urzędu skarbowego. Oszukuje nie tylko nas a także urząd. I tym sposobem sie dorabia.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-12 18:57:02 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: bezczelne krętactwo, fuszerka i kłamstwa
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: wyrolowany dnia: 2013-03-03 15:08:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam! to jedno wielkie szachrajstwo i zdzierstwo. we wstępnych ustaleniach z przedstawicielem wszystko jest bajeczne, milusiński facet po prostu. a gdy przychodzi do podliczenia po założeniu nowych drzwi wychodzi na jaw, że to wcale nie takie złote góry. chociażby zamek - w umowie jest napisane, że jest jeden, ale montują drugi - za który trzeba dopłacić sporo pieniędzy. normalnie kosztuje taki niecałe 100zł, a tutaj prawie 400zł chcą - mimo, że jest to najprostszy typ. wykonanie fatalne, na odwal. monterzy zostawiają po sobie straszny bałagan. z futryny odstaje gips... miało być niecałe 900zł, a wychodzi prawie 2000zł. 'firma' żeruje na naiwności ludzi. Dodatkowo nie dają atestu na drzwi, jak również gwarancji pisemnej na wykonanie usługi.Dodatkowo w Zleceniu - Umowie zapisane jest że do montażu dochodzi futryna metalowa ale jej nie założyli.Tylko wykorzystali stare zawiasy i na nich osadzili drzwi.Taką robotę to sam bym wykonał.Co do progu to "wymienili" stary na nowy - wbili w istniejącą futrynę kawałek deski,to wszystko podbili pianką budowlaną i zagipsowali.Gips po pewnym czasie wysechł tak że zrobiły się szczeliny.Fatalnie to wygląda.Uważajcie również na to że nic nie mówili o wysokich kosztach bankowych i to one zawyżają koszty tych drzwi Wychodzi, że rata m-czna to 51,28 zł na 36 m-cy.Wychodzi ok.2 tys zł To dlaczego doliczają sobie kasę całościowo? Mieli oddać odpowiednio kwotę tej futryny ale na razie nic z ich strony nie ma.Sprawa będzie zgłoszona do Prokuratury o popełnieniu przestępstwa na szkodę klienta.Nie można im pobłażać zgłaszajcie się ludzie na zawiadomienia do Prokuratury o popełnieniu przestępstwa.Może razem ich załatwimy i nie będą już więcej oszukiwać ludzi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Mika49 dnia: 2013-02-28 10:16:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma naciąga ludzi sprzedawca obiecuje jedno a w umowie pisze co innego. Zwykli oszuści uważajcie na nich!!!!
Opinia dodana przez: dnia: 2013-02-15 14:34:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Piekne drzwi wraz z futryna za 1350 zł tak jak było dogadane bez zastrzezen pozdro
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: INOWROCŁAW dnia: 2013-01-24 00:39:45 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uwaga to są naciągacze.Teraz zmienili anzwe na Wool-Max.Drzwi mialy kosztowac 1300 a beda kosztowac ok.2500zl.NACIAGACZE
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-12-18 22:21:59 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma jest do bani naciąga starszych ludzi lubią kręcić im w głowie przedstawiając niższe ceny a po zamontowaniu ceny są z kosmosu drzwi w markecie kosztuja 400żł a oni 1500zł bez antywłamania jest to firma nierzetelna montuje byle jak a szef to jest facet chamski i niewychowany nie nadający się do prowadzenia firmy powinien jak najszybciej być w pierdlu
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: żadna
Opinia dodana przez: Dracula888 dnia: 2012-09-21 18:11:47 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam Firma naciagajaca osoby na instalacje drzwi!!!!Policja juz dawno powinna sie ta firma zainteresowac. Zeruja na naiwnosci ludzi zwlaszcza starszych!!!!ceny z kosmosu wykonanie fatalne a cena za zamek 300PLN gdzie daja niekompletna ilosc kluczy.Pan z numeru kontaktowego prostak jakich mało uzywal bardzo nieceznuralnych slow jak tylko poinformowalem go , ze zloze skarge urzedu ochrony konsumentow!!!
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Tomek dnia: 2012-08-07 10:59:40 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: montarz drzwi w ciagu 2godz wykonczenie w ciagu 3tygodni fakture otrzymalem ale na kawalku gazety nie polecam takich partaczy odebrac uprawnienia
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: tokarz dnia: 2012-04-25 16:11:53 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma nie RZETELNA ludzie UWAŻAJCIE
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Diabeł dnia: 2012-03-14 08:21:44 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szkoda słów.... na szczęście mamy wygraną już sprawę w sądzie, jeszcze chwila a temu osz....wi do du.. dobierze się komornik. Ludzie zgłaszajcie się do rzeczników praw konsumenta, a sprawę macie wygraną. Szczepaniak musi mi zwrócić cała kwotę jaką zapłaciłam za drzwi plus odsetki :)
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: żadna
Opinia dodana przez: klientka z Kluczborka dnia: 2012-03-11 13:48:57 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tak jak moja poprzedniczka napisała, to oszuści! Inna jest spisywana umowa z klientem, a co innego jest w dniu montażu drzwi! Naciągacze! Nieprofesjonalna firma!!!! Wykorzystują łatwowierność ludzi, przede wszystkim starszych ludzi!!! Jestem bardzo zawiedziona!! ;-(
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Agata dnia: 2012-02-12 20:51:21 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma naciągająca klientów. Co innego jest napisane w umowie przed wstępnej, a co innego wychodzi po założeniu. Metoda działania firmy polega na zwykłym kłamstwie. Montują zamek do drzwi, który kosztuje 80 zł, a każą zapłacić 300zł.Twierdzą,że tyle kosztuje w sklepie. Bezczelnie nawet mówią,że można sprawdzić cenę w sklepie.W dniu którym zakładają drzwi nie ma możliwości sprawdzić ceny. Doskonale wiedza o tym , dlatego mogą sobie pozwolić na takie kłamstwo. Gdy się zorientujesz i sprawdzisz - przeważnie na drugi dzień, już nie są tacy mili. Chociaż obiecali przyjechać i zabrać ten bardzo drogi zamek ( od listopada) do dnia dzisiejszego nie został zabrany.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: klientka z Bydgoszczy dnia: 2012-02-08 20:07:41 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam! to jedno wielkie szachrajstwo i zdzierstwo. we wstępnych ustaleniach z przedstawicielem wszystko jest bajeczne, milusiński facet po prostu. a gdy przychodzi do podliczenia po założeniu nowych drzwi wychodzi na jaw, że to wcale nie takie złote góry. chociażby zamek - w umowie jest napisane, że jest jeden, ale montują drugi - za który trzeba dopłacić sporo pieniędzy. normalnie kosztuje taki niecałe 100zł, a tutaj prawie 400zł chcą - mimo, że jest to najprostszy typ. wykonanie fatalne, na odwal. monterzy zostawiają po sobie straszny bałagan. z futryny odstaje gips... miało być niecałe 900zł, a wychodzi prawie 2000zł. 'firma' żeruje na naiwności ludzi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: anonim. dnia: 2012-02-01 18:17:38 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie dawno zamówiłem drzwi o których marzyłem od dawna po 2 dniach przyjechali ze złymi drzwiami i nie z tym kolorem nie chciałem ich ale oni zaczęli mnie besztać i zagrozili sprawą w sądzie wziąłem. przed robocizną mówili o kwocie 890zł. gdy zamontowali te drzwi stare zawiasy zdewastowali i chcieli 1700zł. bo mówili że zamek kosztuje z atestem 340zł. strasznie się zdziwiłem a no i jeszcze prowizja dla banku zapłaciłem i zadzwoniłem do ich szefa zaczął mnie besztać.nie dajcie sie oszukać tak jak ja:(
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-01-31 16:39:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam się w 100% z opiniami negatywnymi. Przedstawiciel co innego mówi , a co innego jest w koncowych rachunkach. Na dodatek bardzo niegrzeczny.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2012-01-18 09:35:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: usługa wykonana pozytywnie tak jak było mówione zadnych dotatkowych kosztów polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: witek dnia: 2011-12-05 18:15:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: drzwi ładne za 1250zł montaz ok nie moge nic złego napisac
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: neomi dnia: 2011-11-22 12:09:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przedstawiciel przedstawił mi oferte nie wnosze zadnych zastrzezen co do jaksci i wykonania usługi kupiłem piękne drzwi za 1100zł
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: katowice dnia: 2011-11-15 13:57:50 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gość to zwykły naciągacz. Szuka starych emerytów aby im wciskać kit. Umowę podpisuje na 900-1000 zl i obiecuje złote góry. Jak przychodzi do montażu to sie okazuje ze za polowe trzeba dopłacić, i do tego ile. np górny zamek oferuje za 400 zl gdzie taki sam w pierwszym lepszym markecie kosztuje 90 ZL ? Ciekawe ze nie podchodzi do lokali gdzie mieszkają młode osoby ? z prostej przyczyny wyleciał by razem ze swoimi drwami przez okno i tyle. No cóż to Polska i takich biznesmenów niestety chroni nasze prawo bardziej niż pokrzywdzonych.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-11-15 13:18:36 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: OSTRZEGAM wszystkich, którzy dali się nabrać zapewnieniom p.Szczepaniaka, że cała ta jego idealna oferta drzwi wcale nie jest w rzeczywistości tak idealna. Mianowicie moja babcia zamówiła u tego pana drzwi, które miały kosztować 840zł w ratach po 20zł, gdy o tym usłyszałam postanowiłam sprawdzić tę firmę, ponieważ p.Szczepaniak nie okazał żadnego dokumentu potwierdzającego jego tożsamość, ani rzekome istnienie swojej firmy. Odwiedziłam właśnie tą stronę i po odczytaniu opinii poleciłam babci napisanie rezygnacji z usług tego pana. Babcia takie pisemko napisała i wysłała, jednak jeszcze przed tym próbowała się skontaktować telefonicznie z tym panem, jednak bezskutecznie. Właściciel firmy odezwał się do mojej babci po 2 dniach, gdy ta powiedziała mu, że napisała i wysłała rezygnację, pan zaczął ją strasznie wyzywać, krytykować, używał strasznie wulgarnych słów (niestety nie mogę ich zacytować taki jest regulamin serwisu), mało tego pan Szczepaniak groził babci, "że go popamięta", "zdechnie" itp., itd. oraz mówił że nie ma prawa do żadnej rezygnacji co jest nieprawdą, ponieważ można zrezygnować z każdej usługi w ciągu 14dni. Dodatkowo groził wejściem na emeryturę, że doprowadzi do tego by babcia zdechła z głodu i jeszcze powiedział, że przyjedzie i weźmie niby należne mu się 600zł (oczywiście usługi nie wykonał, więc mu się nic nie należy). Miły pan wydzwaniał po tym telefonie jeszcze kilka razy strasznie przeklinał, groził itd. Chciałabym jeszcze powiedzieć, że ten pan podsunął babci do podpisu nie tylko umowę, ale jeszcze musiała złożyć podpis przy potwierdzeniu wykonaniu usługi (ten podpis powinno się dopiero po wstawieniu drzwi wykonać). Nie polecam, mam nadzieje, że te wszystkie opinie będą przestrogą dla innych ludzi. Pan Szczepaniak jest strasznie nieuprzejmą osobą (oczywiście przed podpisaniem umowy świecił oczkami, był przemiły). Z tego co wiem, firma DOOR-INSTAL nie posiada nawet swojej siedzimy, więc jak może być dobrą firmą. Ten pan jest bardzo nieuczciwy, żeruje na naiwności ludzi. OSTRZEGAM!!! Nie dajcie się nabrać.
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Lila dnia: 2011-11-14 12:41:12 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W kwietniu zamówiłam u przedstawiciela tej firmy drzwi marzeń.Montaż przyjechał szybko,ale to wszystko co pozytywne o tej firmie.okazało się,że kolor,który wybrałam jest inny.Gdy nie chciałam ich,ZAGROŻONO karą od odstąpienia od umowy.Zakrzyczana zgodziłam się na montaż,wstawiono mi próg jak do obory z mokrej pękniętej sosny,który teraz się kolibie.Za nie wmątowaną futrynę miałam dostać zwrot.Rachunek za drzwi wyniósł dużo więcej.Minęło pół roku.Pieniędzy za futrynę pan ŁUKASZ SZCZEPANIAK mi nie oddał.nie otrzymałam do tej pory GWARANCJI,a po progu się nie chodzi tak mi ostro doradził pan"fachowiec"w rozmowie telefonicznej jak już w końcu ktoś odebrał.Nie ma co też się nagrywać na sekretarkę bo i tak nikt nie oddzwoni,choć głos w telefonie to zapewnia.Jestem nie tylko niezadowolona z"usługi"ale jestem zła'że otworzyłam moje DOBRE STARE DRZWI tej firmie i pozwoliłam przejść jej przez mój STARY DOBRY PRÓG.Firmy DOOR INSTAL NIE POLECAM wręcz odwrotnie.PS.Proponuję założyć fan klub niezadowolonych i oszukanych przez firmę pana Szczepaniaka.nazbierałoby się.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-10-16 22:25:44 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wczoraj przyszedł do mnie przedstawiciel firmy pana Szczepaniaka z zapytaniem czy nie chciałabym wymienić drzwi, mówił też, że jak zgłosi się więcej niż 10 osób, to będzie korzystniej...nie zastanawiając się długo zgodziłam się, bo cena korzystna (980zl), a przedstawiciel w samych superlatywach zaprezentował mi ofertę. Dziś przybyli fachowcy w celu zamontowania drzwi. Progu nie wymienili, bo jak się okazało mają tylko 10-cio centymetrowe, a mój jest 15. Futryny też nie ruszyli, więc zostało im tylko obsadzenie drzwi. Jak przyszło do płacenia, to okazało się, że cena 980 złotych wzięta była nie wiadomo skąd przez przedstawiciela, ale tutaj przynajmniej nie musiałam dopłacać, bo po telefonie fachowca do "szefa" usłyszałam, że tym zostanie obciążony przedstawiciel , no ale była jeszcze kwestia dopłaty za zamek, który według przedstawiciela miał być w cenie. Powiedziałam fachowcowi, że to jest chyba jakieś nieporozumienie, więc drugą rozmowę z "szefem" odbyłam ja. Jak się okazało za zamek trzeba doliczyć 350 złotych. Jak powiedziałam panu Szczepaniakowi, że nie taka była mowa, on na to, że na umowie jest napisane wyraźnie, że w cenę wchodzi zamek z wkładką...no ale skąd ja jako laik w tej dziedzinie mam wiedzieć, który zamek jest z wkładką, a który z czymś innym? Ponadto w trakcie rozmowy z panem Szczepaniakiem dowiedziałam się, że:"jestem bezczelna i że on się zaraz rozłączy" co uczynił. Stanęło na tym, że zamiast 350 złotych musiałam za zamek zapłacić 250. Ogólnie nie polecam nikomu korzystania z firmy DOOR-INSTAL. Jest to banda nieprofesjonalistów, a pan "szef" to zwykły prostak i cham. Firma żeruje na naiwności ludzi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: rozczarowana dnia: 2011-10-14 21:37:15 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przestrzegam przed ta firmą !!!
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: klient dnia: 2011-10-09 17:41:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Absolutnie nie polecam usług tego człowieka i jego firmy i przestrzegam przed podpisaniem umowy.Przedstawiciel firmy owszem jest bardzo miły i potrafi zachecić do zakupu,ale niestety po podpisaniu umowy i wykonaniu montażu okazuje się,że oferta jest całkiem inna.Przede wszystkim żadają innej kwoty i to prawie 50%wyzszej niż zawartej w umowie,próg ,który jest jako gratis,okazuje się surowa dechą.Ościeżnica jest porysowana i przy próbie mycia schodzi farma.Proponowana forma zbiorowa montażu iopłata gotówką,miała być zniżką co nakłoniło mnie między innymi do tego zakupu.Okazało się,że to wszystko to jedno wielkie kłamstwo i naciaganie ludzi,którzy staraja się ufać drugim kosztem szybkiego dorobku pana szzcepaniaka,który po zgłszeniu do niego niejasności w związku z ofertą,okazał sie bardzo arogancki i wulgarny i kompletnie nie chciał przyjać do wiadomości.Drzwi tez nie sa zgodne z wybranym modelem w katalogu,oczywiście sa drozsze.Dlatego ostrzegam państwa przed tą firmą,nie dajcie się tak jak ja oszukać,a póżniej przy reklamacjach słuchac zniewagi pana dorobkiewicza!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nawet nie próbuja rozmawiać
Opinia dodana przez: klijent dnia: 2011-09-23 19:48:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jedna wielka"ściema". Miały by znizki za zbiorowy montaz, a po wykonaniu usługi kwota prawie o 50% wyzsza, bo trzeba doliczy "dodatki" takie jak np. zamek. Wykończenie fatalne. Szef arogancki. Po zakończeniu pracy mieli zabra stare drzwi - oczywiście zabrali i zostawili piętro niżej. OSZUŚCI !!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: klientka dnia: 2011-09-22 17:35:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam Usług Pana Szczepaniaka .! Pracownicy Pana Szczepaniaka reprezentują drzwi , które się najwięcej podobają . Jednak drzwi przywiezione do montażu są inne nie te , które się wybrało tłumacząc , ze takie drzwi które się wybrało są ale nie za te pieniądze . I zaczyna się horror . :/ Raty oferowane przez akwizytora miały wynosić 20zł .miesięcznie przez okres 36 m -cy i ani złotówki więcej to byłoby w przeliczeniu 720 zł .ze względu na dużą zniżkę dla emerytów . Drzwi montują następnego dnia od momentu podpisania umowy . To wszystko jest kłamstwem i brednią bo instalatorzy po wykonaniu usługi wręczają umowę na kredyt z bankiem w związku z tym drzwi , które miały kosztować 720 zł . kosztują 2 tys. złotych bo dochodzą koszty bankowe a co do zniżki dla emerytów to tej zniżki wcale nie ma to tylko ściema . Zamontowanie drzwi mają również dużo do życzenia co do ich montażu ponieważ trzeba dodatkowo na własny koszt zatrudnić osobę od wykończenia wnętrz , żeby drzwi nabrały jakiegoś przyzwoitego wyglądu i bezpieczeństwa . Próg wykonany z surowego drewna , ościeżnica nie pomalowana tylko zagruntowana przeciw korozji .Murarka nie wyszlifowana tylko ze strupami gipsowymi , które trzeba wygładzić . Na zwrócenie do tak pozostawionej usługi oświadczono mi ze nie moja czym wygładzić bo brak im narzędzi ,,to musi pani sama zrobić" . To wszystko podaje do wiadomości i ostrzeżenia dla osób , które myślą o wyminie drzwi , żeby więcej tak jak ja nie dali nabrać na te piękne bajki nieuczciwym akwizytorom , a umowy które się podpisuje czytać przed podpisaniem . Nie dajmy się wykorzystywać bo te słowa oferowane są przez ludzi , którzy kosztem biednych ludzi się dorabiają a my następnie musimy płakać i płacić .! Ta historia nadaje się do programu ,,DLACZEGO JA " .!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: oszukana mieszkanka Kalisza dnia: 2011-09-10 14:48:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam!!!!!!
Opinia dodana przez: tusia dnia: 2011-09-02 16:43:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetna, fachowa obsługa. Niska cena i piękne drzwi, które można zobaczyć na ul. Akacjowej 42 w Lęborku. Czego jeszcze chcieć ? Polecam serdecznie firmę pana Łukasz Szczepaniaka Door-Instal z Łubowa. Bardzo duży wybór drzwi i kompetentni pracownicy.Jeszcze raz polecam. pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Michał Rogowicz dnia: 2011-08-03 17:12:17 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją