Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Larix Domy Drewniane

Zawód: budowlane usługi i remonty Budowlaniec 
Adres: Podkarpackie, 35-213 Rzeszów Krakowska 375
Telefon: 17 779 95 70 Kom. 507 118 421
Adres e-mail: larix(małpa)e-domy.eu
Strona internetowa: http://www.e-domy.eu/
Opis działalności: Budowa domów drewnianych Słowa kluczowe: domy z bali

Ocena: 77% pozytywna 7x 2x

Jakość usług: 77% wysoka 7x 2x
Terminowość: 50% bez zastrzeżeń 2x 5x 2x
Ceny usług: 75% niskie 3x 4x 1x
Ilość opinii w serwisie: 9
Ilość odsłon profilu firmy: 3869
Data utworzenia profilu: 23.03.2011 22:40:15
Data ostatniej aktualizacji: 23.03.2011 22:54:56 

Opinie o Larix Domy Drewniane

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeżeli chcesz mieć kłopoty finansowe, to powierz budowę domu Firmie Larix z Rzeszowa której właścicielem jest (a raczej był, bo już ją wyrejestrował) Paweł Szczepaniak.Pan Szczepaniak podpisał z nami umowę w 2010 roku i miał wybudowac dom z bali. Wpłacona została duża zaliczka, ale niestety budowa się nie rozpoczęła. Odkładano terminy i podawano różne przyczyny. Po naszych naciskach, okazało się że niby materiał był nie wysuszony dobrze i się poskręcał. Prawda była taka, że nie było rzadnego materiału. Przywiózł na budowę kilka krokwi na dach, kiedy zagroziliśmy zerwaniem umowy i zwrotem zaliczki. Zapewne pomóg tu tartak, który niby z Panem Szczepaniakiem współpracuje, a o którym Pan Sz twierdził, że jest jego. Jednak w dalszym ciągu nas zwodził i nie rozpoczynał budowy. Ostatecznie, wręczyliśmy do rąk rozwiązanie umowy (telefonów nie odbierał). Cóż z tego, skoro zaliczka nie została zwrócona do dzisiaj, a która wynosiła 50% wartości domu. Sprawa trafiła do Sądu i w 2011 roku wydano prawomocny wyrok. Niestety Pan Szczepaniak nic z tego sobie nie robi. Nic nie posiada oficjalnie. Sprawa trafiła na prokuraturę, jednak ta w skandaliczny sposób dwa razy umorzyła ją wtierdząc że nie dopatrzono się przestępstwa, mimo posiadania na to dowodów. To nie koniec historii. Pan Szczepaniak nadal działa, ale pod inna nazwą rzeszowskiej firmy (proszę uważać, ponieważ kolejna firma to tylko lifting firmy Larix) a jej nazwę mogę podać na prośbę zainteresowanych. Jeżeli zostałeś oszukany przez Pana Pawła Szczepaniaka, proszę o kontakt, ponieważ podjęliśmy działania które mają na celu zablokowanie działalności gospodarczej tego Pana definitywnie i uniemożliwienie krzywdzenia kolejnych osób. Dodam, że nie jesteśmy jedynymi pokrzywdzonymi i mamy kontakt z conajmniej 2 osobami w podobnej sytuacji. tel: 508 351 967
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Natalia dnia: 24.08.2012 23:41:51 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chcę ostrzec przed firmą Larix która jest nieuczciwa i niebezpieczna dla inwestorów. Jestem powodzianinem z Tarnobrzega i podpisałem z firmą umowę we wrześniu 2010. Oferta wyglądała dość dobrze; ceny miała w miarę dobre, termin rozpczęcia był dość dobry zważywszy na moją sytuację (dom do rozbiórki). Jednak f-ma nie wywiązała się z umowy i nawet nie rozpoczęła budowy w terminie w którym miała ją zakończyć, czyli 15 luty 2011. Na nasze wyraźne wezwania do rozpoczęcia pracy nie reagowała, lub reagowała ale odkładając wciąż terminy. Gdy zażądaliśmy okazania materiału na dom, okazało się że materiału nie ma. Pan Sz.tłumaczył się że materiał był nie dosuszony itd. Zdecydowaliśmy się więc na bal klejony który mieli szybko załatwić. Po kilkunastu tygodniach znowu okazało się że materiału nie ma i ciężko się skontaktować z właścicielem. Pojechałem do biura (ulica Krakowska 375) a tu f-ma pod tym adresem już nie urzęduje, gdyż została po prostu wyrzucona przez właściciela budynku z powodu nie płacenia czynszu. Właściciel firmy przestał odbierać telefony i unikał kontaktu. Udało mi się jednak wręczyć mu rozwiązanie umowy, jednak do dnia dzisziejszego nie oddał mi wpłaconej dużej zaliczki. Zaznaczę że jestem powodzianinem i jestem w bardzo trudnej sytuacji mieszkaniowej (dom był do rozbiórki. Właściciel dokładnie znał naszą sytuację a mimo to oszukał nas. Brak słów!) Sprawa trafiła do Sądu jednak właściciel, pan Sz. nie odbiera korespondencji i uchyla się od zwrotu zaliczki.Przestrzegam przed właścicielem który kłamie nas w żywe oczy i zwodzi nas miesiącami. Jest do tego stopnia perfidny, że potrafił nas informować że już część zaliczki zwrócił na nasze konto, jednak to była tylko gra na zwłokę. OSTRZEGAM całkiem poważnie. Może nie odzyskam już pieniędzy, ale trzeba tą firmę wyeliminować z działalności gospodarczej aby nie oszukiwała innych ludzi. Dodam że to ta sama firma która występuje pod nazwą Larix Paweł Szczepaniak. Pozytywne opinie sypią się jak grzyby po deszczu, być może pochodzą z poprzednich okresów działalności firmy. Szkoda że ich autorzy nie podają namiarów na siebie, chętnie bym z nimi porozmawiał. Ja dla wiarygodności podaje swój i zachęcam do kontkatu tych, którzy mają zamiar "budować dom" poprzez firmę Larix. Mój numer; 508 351 967
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: L dnia: 05.07.2011 00:04:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma solidna, mały poślizg w terminach.Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam dnia: 29.06.2011 11:14:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpraca bez większych zastrzeżeń. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Wojtek dnia: 08.06.2011 14:22:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobre wykonanie, dobre podejście do klienta.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Daniel dnia: 18.05.2011 12:09:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wyrażam swoją opinie, bo jak widzę ludzie piszą co chcą. Z czystym sumieniem polecam Firmę Larix z Rzeszowa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek dnia: 09.05.2011 13:25:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dostarczam im towar, od kilku lat współpracujemy, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tartak dnia: 08.05.2011 21:25:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam Serdecznie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wiola dnia: 04.05.2011 11:31:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Budowałem z nimi dom, teraz z dziećmi i z żoną mieszkamy w naszym drewnianym domu. Jestem zadowolony. Piotrek
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 01.04.2011 14:16:10 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją