Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

FHU Maluty

Zawód: Budowlaniec 
Adres: Małopolskie, 34-100 Wadowice Putka 9
Telefon:
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Dachy i ich malowanie, rynny, ocieplenia - niesłownie! Słowa kluczowe:

Ocena: 66% pozytywna 10x 5x

Jakość usług: 76% wysoka 10x 3x
Terminowość: 69% bez zastrzeżeń 9x 1x 4x
Ceny usług: 75% niskie 3x 8x 1x
Ilość opinii w serwisie: 15
Ilość odsłon profilu firmy: 2028
Data utworzenia profilu: 17.09.2010 23:16:48
Data ostatniej aktualizacji: 17.09.2010 23:16:48 

Opinie o FHU Maluty

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Proszę uważać na tą firmę, szczególnie policzyć przed wypłaceniem, powierzchnię dachu, bo pracownicy oszukują (kilkadziesiąt metrów kwadratowych więcej policzono niż jest w rzeczywistości).Mija już rok od zgłoszenia właścicielowi firmy o niezgodności metrażu(bo wypłaciłem pracownikowi w osobie syna -to był mój błąd, że wypłaciłem wszystko przed sprawdzeniem-),.Po zgłoszeniu właścicielowi, żeby porównać nieścisłości, mija już rok tłumacząc się przy próbie kontaktu, że jak będzie przejazdem, to wpadnie-,to znów że korona wirus .Do tej pory go nie bylo.Po drugie przy rozmowie o wykonalności, wszystko mówią to co chce usłyszeć klient.Przy kominie czarny osad z zadymienia prosiłem o wytrawienie rozpuszczalnikiem ,-potwierdzenie że to zrobią-, kiedy zamalowali, a nie wytrawili ,to mi tłumaczy, że to się robi, jak się pali drzewem-ja palę drzewem-.Pod kolektorami słonecznymi ,długo dyskutowali jak to zrobią,powiedzieli że da się to zrobić .Po sprawdzeniu, okazało się że nie zostało pomalowane, ale zostało policzone .Szefowi przesłałem zdjęcia o tym ,to w telefonie słyszałem ;-my twierdzimy ,a pan twierdzi-ale bez skoordynowania.Mija rok i nic.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Władysław dnia: 11.10.2020 08:38:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawnie i solidnie. Polecam - ekipa z doświadczeniem i umiarkowanymi cenami.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Sebastian dnia: 11.05.2020 09:42:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam. Bardzo rzetelna i fachowa firma. Nie mam żadnych zastrzeżeń do wykonania i jakości. Wszystko tip top 5+.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Wojtek dnia: 24.02.2020 16:57:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Najlepsi fachowcy. Rzetelni i słowni. Prace zostały wykonane zgodnie z ustaleniami.Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mateusz dnia: 08.01.2020 14:06:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo udana współpraca. Rzetelna i profesjonalna firma. Wszystko odbyło się zgodnie z ustaleniami. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Mariusz dnia: 09.12.2019 16:00:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam! Czyszczenie i malowanie elewacji wykonali solidnie i dokładnie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Piotr dnia: 04.10.2019 13:14:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam - firma wykonała malowanie elewacji bloku. Praca zgodnie z ustalonym terminem, ceną, dokładnie i czysto. Profesjonalna obsługa i kontakt z panem Mirosławem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Zarządca nieruchomości z Krakowa dnia: 12.09.2019 16:29:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalny zespół specjalistów - panowie widać, że mają już duże doświadczenie. Praca wykonana terminowo, bez żadnych zastrzeżeń. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin dnia: 06.09.2019 22:30:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Serdecznie dziękuję za współpracę i doskonale zrealizowaną usługę malowania dachu. Świetna ekipa, bardzo dobry kontakt, szybka wycena, terminowa realizacja, sumienne wykonanie. Firma godna polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Grzegorz z Krakowa dnia: 27.08.2019 15:59:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry kontakt z właścicielem. Usługa wykonana profesjonalnie, szybko, dokładnie i czysto. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Artur dnia: 26.08.2019 14:21:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Solidna firma godna polecenia. Wszystko było zrealizowane zgodnie z ustalonym terminem. Usługa malowania elewacji wykonana dokładnie i starannie.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Krzysztof dnia: 10.06.2019 15:39:58 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po wykonaniu pracy-malowanie dachu(2015),zgłoszona reklamacja-lakier łuszczy się na całej powierzchni.Pan Matul obejrzał dach i stwierdził że będzie malował ponownie (czerwiec.2017).Niestety do tej pory prace związane z reklamacją nie zostały podjęte,właściciel firmy nie określił się też co dalej, może czekamy aż powłoka całkowicie zejdzie z dachu? Nie polecam tej firmy -brak terminowości,brak kontaktu w przebiegu reklamacji,niesłowność właściciela.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: tragiczna!
Opinia dodana przez: Zenek dnia: 19.08.2018 13:19:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie widziałem jeszce takiej firmy: niekompetenta, robora wykonana skandalicznie- pieniądze chcieli z góry, nie umieją konkretnie NICZEGO wykonać, porządna firma musi po nich poprawiać, reklamacja żałosna- zaden termin nie dotrzymany, stwierdzili, że nie oni spaprali robotę- to kto? tylko oni wykonywali ją ŻAŁOSNE. Wszystkich przed nimi przesrtzegam!!!!!!!!!!!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Obsługa reklamacji: Źle, nieterminowo w ogóle jakby I raz widzieli robotę
Opinia dodana przez: dnia: 07.04.2016 15:45:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma w terminie nie wykonała zlecenia, (malowała dach,cała farba się złuszczyła,a w dodatku właściciel nie wystawił rachunku za wykonane roboty. Brak faktury i warunków gwarancji uniemożliwia dochodzenie roszczenia w sądzie.Ludzie uważajcie na tą firmę. ps. Urząd Skarbowy powinien tą firmę sprawdzić
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: od 12 miesięcy pan Maluty nie pojawia sie
Opinia dodana przez: dnia: 31.05.2013 21:59:22 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chcę przestrzec potencjalnych Klientów przed niesłownością właściciela firmy. Umówione terminy wejścia na robotę są bez końca przesuwane, a wśród powodów pojawia się seria prawdziwych kłamstw (niedostępność materiału na składach budowlanych podczas gdy taki materiał zalega; zapowiedź wejścia na front robót po zakończeniu za 2-3 dni prowadzonych gdzieś indziej prac, po czym po trzech tygodniach od tej chwili - oburzenie, że ktoś oczekuje wejścia na pracę, podczas, gdy "my mamy rozgrzebaną robotę" (cyt.); złożenie stosownego dokumentu zabezpieczającego wejście na roboty, podczas, gdy taki dokument po tygodniu jeszcze nie powstał; powstrzymujące roboty deszcze podczas, gdy mimo zachmurzenia z nieba nic nie pada itd... - to są same fakty). Ewentualny klient tej firmy dla swojego zdrowia musi mieć nieskończoną cierpliwość i nie powinien sprawdzać przedstawianych przez jej właściciela informacji. Być może takie obserwacje nie występują na kontraktach, na którym FHU naprawdę zależy - prace na które się ogłasza przetarg i wybiera z konkurujących firm rządzą się innymi zwyczajami. Niezależnie - niesłowność i zwodzenie przez n tygodni trzeba piętnować.
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Budowlaniec P.Gwoździewicz dnia: 17.09.2010 23:38:42 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją