Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Centrum Kominków Czajka

Zawód: kominki i piece - produkcja, sprzedaż Budowlaniec 
Adres: Śląskie, Gliwice
Telefon:
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: firma kominkowa Słowa kluczowe: kominek, piec

Ocena: 91% pozytywna 11x 1x

Jakość usług: 100% wysoka 10x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 7x 4x
Ceny usług: 0% niskie 8x 3x
Ilość opinii w serwisie: 12
Ilość odsłon profilu firmy: 3536
Data utworzenia profilu: 08.05.2010 10:24:28
Data ostatniej aktualizacji: 08.05.2010 10:24:28 

Opinie o Centrum Kominków Czajka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam. Jedyna firma w moich okolicach, która podjęła się wykonania pieca kuchennego z kafli z wędzarnią, połączonego z kominkiem i zapieckiem. Obsługa na wysokim poziomie. Co do cen nie mam porównania. Czas montażu dość długi - siedzieli u mnie dziesięć dni po dziesięć godzin dziennie, tłumaczyli, że to ze wzgledu, że lepiej nie panelować kafli wcześniej. Całość na ogromny plus.Efekt przeszedł nasze oczekiwania. Polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Krzysztof z Rud dnia: 16.03.2015 13:47:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wita. Bardzo kompetentna firma w temacie dawno zapomnianego zduństwa. PO wielu debatach zamówiłem piec szamotowy z wkładem firmy Bruner i kaflami Mec oraz urządzeniem sterującym ciągiem. Wkład wyposażony jest w podwójną szybę i podejrzewam, że z tego powodu szya zawsze jest czysta. W zeszłym roku koszt za ogrzewanie gazowe zmniejszył się o 60% co spowodowało duże oszczędności i chęć zamówienia kolejnego pieca tym razem do sali bilardowej w piwnicy, co niedawno uczyniłem. Firma godna polecenia chociaż rzeczywiście nie najtańsza. Z gorącymi pozdrowieniami
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Maciej z Kędzierzyna dnia: 26.11.2013 11:28:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Na prośbę przesympatycznej Pani Ani z Centrum Kominków napiszę opinię. Wszystko - począwszy od zamówienia, przez realizację wszystko przebiegało na bardzo wysokim poziomie. Kominek, a raczej piec, idealnie dobrany do naszych potrzeb. Szyba, póki co, jeszcze się nie ubrudziła ;), piękne kafle i super dopasowana ławka do grzania pleców i do tego urządzenie sterujące ciągiem - REWELACJA. BARDZO POLECAM CENTRUM KOMINKÓW Z GLIWIC
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam Kozra z rodziną dnia: 30.10.2013 19:32:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolony. Pracownicy firmy posiadają olbrzymią wiedzę na temat ogrzewania z kominka. U nas wszystko dziala jak najlepiej. Wzysko zrobione w terminie. Z niczym nie było problemów. Polecam firme.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Karol dnia: 19.08.2013 09:17:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobry dzien. Ja, podobnie jak moja poprzedniczka jeszcze nigdy nie pisalam zadnej opnii. Postanowilam napisac, bo jeszcze nigdy dotad nie mialam do czynienia z podobna firma. Zaczne od tego, ze ceny, nawet jak na moje warunki (kominek montowany w Bawarii) prawie bandycko wysokie (porownywalne z cenami niemieckimi). Dodam rowniez, ze jestem Polka i caly dom wybudowali mi Polacy i tylko z firma pana Olka nie mialam zadnego problemu. Forme i wklad uzgadnialismy mailowo ( ja wyslalam projekt salonu, a pan Olek wizualizacje, kosztorys i propozycje elewacji - w naszym wypadku padlo na blache stalowa szlachetna, szczotkowana). Wybralismy wkład piecowy firmy Hokster z pelna akumulacja w postaci kanalow oraz obudowe z kafli z jakies polskiej firmy plus cieple sciany murowane z szamotu ze sterowaniem optymalizujacym proces spalania (wklad doslownie przemawia do mnie, gdy jest pora dolozenia drewna i sam rozpala, gdy w kominku niechcacy zgasnie ogien – jak to dziala nie mam pojecia). Kafle wybralismy w kolerze kosci sloniowej (na scianach pionowych) i cieply braz (na polkach). Od wczoraj u nas jest juz bardzo zimno jak na te pore roku (prawie zero stopni C), zapowiadaja opady sniegu, i uruchomilismy gazowe. Przedwczoraj wieczorem zapalilismy w kominku i, co bardzo nas zdziwilo, czujniki termostatowe wygasily calkowicie wspomniane ogrzewanie gazowe – od wczoraj nie zuzylismy wogole gazu ( to byl nasz cel inwestując w ogrzewanie kominkowe!) i udalo się! Kominek jest caly czas cieply, nawet do nastepnego popoludnia po wygasnieciu plomienia. Sprawdza sie super. Jeszcze jedna, przynajmniej dla mnie, wazna sprawa – Polscy pracownicy budowlani kojarza sie z piciem duzej ilosci alkoholi. Ekipa, ktora byla u nas nawet pogardzila naszym przepysznym piwem mimo, ze mieszkali u nas prawie piec dni, bo tyle trwala budowa kominka.Przyjechali zaopatrzeni w zupki chinskie i wode mineralna – masakra (to na minus). Konczac (bo sie rozpisalam), jak uzbieram kase zamawiam ich do budowy pieca kuchennego polaczonego z piecem do pizzy. Sorry za brak Polskich znakow. Jeszcze jedno na koniec dla wlasciciela O FACHOWCACH – proszę dac mozliwosc zamieszczania zdjec wykonanych realizacji. Ja berdzo chetnie zamiescilabym zdjęcia mojego kominka.
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 12.10.2012 15:43:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam! Jeszcze nigdy nie pisałam żadnej opinii. Dla mnie super firma. Miła atmosfera, żadnego sztywniactwa, merytoryczna wiedza. Przyjechałam do firmy i musiałam poczekać, bo akurat inni ludzie podpisywali umowę. Miła pani zaproponowała kawę i kolorowanki i szufladę ze słodkościami dla naszej córci :) Czas upływał nam na oglądaniu, głownie niemieckich katalogów. Po jakimś czasie, przesympatyczna pani Ania, poprosiła nas do biurka i zaczęła robić pranie mózgu :) Na wstępie zapytała ile mamy przeznaczonej kasy na inwestycje (mieliśmy 15000 PLN, zapłaciliśmy 21000). Nie dysponowaliśmy całością i rozłożyli nam końcówkę na raty ( tysiąc co miesiąc przez pół roku). faktycznie spóźnili się tydzień z montażem, ale oni chyba naprawdę mają sporo roboty i chyba rzeczywiście zbyt mało monterów ( to jedynie na minus), bo panowie montażyści pracowali u nas po dwanaście godzin dziennie (nawiasem mówiąc przesympatyczna i śmieszna ekipa). W kominku pali się rewelacyjnie. Właśnie teraz podgrzewamy sobie grzane winko na kratce kominkowej :) Mąż zachwycony jest elektroniką sterującą, a ja czystą szybą. Polecamy firmę. Możemy wysłać zdjęcie kominka na meila. Pozdrawiamy wszystkich.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Grażyna Kondrat dnia: 09.10.2012 21:23:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: U mnie wszystko OK. Kominek wyszedł rewelacyjnie. Pare dni spóźnienia, ale nie żałuje. Trochę drogo, ale po porównaniu mojego kominka z kominkami znajomych wiem za co zapłaciłem. Wkład firmy Bruner z elektroniką, kafle z jakieś niemieckiej firmy (nie pamiętam nazwy)i kanały zduńskie to koszt 25000 PLN Zdziwiło mnie, że oni budują ten kominek u mnie na miejscu, co niestety spowodowało, że montaż trwał prawie tydzień od rana do wieczora. Ale podobno nie da się inaczej. Reasumując: duży pozytyw za efekt końcowy
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nic nie reklamowałem
Opinia dodana przez: Klient z okolic Gliwic dnia: 27.08.2012 19:16:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: U mnie tez lekkie przesuniecie w czasie, ale wzieli tylko 10% zaliczki, wiec sie nie martwilem. Kominek rewelacyjny - przerosl moje oczekiwania. Idealnie dopasowany gabarytowo i kolorystyczne. Ciekawe uwagi wlasciciela (moj architekt na to nie wpadl). Nie moege doczekac sie sezonu grzewczego. Pozdrawiam wszystkich.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Andrzej K. dnia: 23.08.2012 10:04:30 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Super przed podpisaniem umowy, a teraz stoimy z robotą. Mam nadzieje że efekt końcowy będzie dobry. Zapłaciłeś kominek to czekaj.
Opinia dodana przez: dnia: 10.05.2012 09:32:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jedyna firma na rynku, ktora zdolala dopasowac kominek do mojej malej, zepsutej przez architekta, wneki. Pelen profesjonalizm. Polecam z czystym sumieniem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 20.03.2012 07:28:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobra komunikacja. Dyspozycyjność. Duża wiedza tematyczna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Konrad W. dnia: 02.08.2010 14:59:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalne podejście, duża wiedza w temacie odzysku ciepła
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nic nie reklamowałem
Opinia dodana przez: Krytyk dnia: 08.05.2010 10:25:56 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją