Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Zakład Usług Kominiarskich Mirosław Antos

Zawód: kominiarskie usługi Kominiarz 
Adres: Mazowieckie, 05-200 Wołomin Sienkiewicza
Telefon: 22 787 77 99 Kom. 602 704 566 Fax: 22 787 77 99
Adres e-mail: kominiarz.wolomin(małpa)neostrada.pl
Strona internetowa: www.kominiarz.nek.pl
NIP:
532-113-90-69
Opis działalności: Usługi kominiarskie w pełnym zakresie, kontrola szczelności instalacji gazowych, pomiary sprawności wentylacji mechanicznej Słowa kluczowe: kominiarz,czyszczenie kominów,udrażnianie kominów,kontrola kominów,kontrola instalacji gazowej,kontrola wentylacji mechanicznej,

Ocena: 25% pozytywna 2x 6x

Jakość usług: 40% wysoka 2x 2x 3x
Terminowość: 66% bez zastrzeżeń 4x 2x 2x
Ceny usług: 33% niskie 2x 1x 4x
Ilość opinii w serwisie: 8
Ilość odsłon profilu firmy: 3666
Data utworzenia profilu: 2009-12-29 00:53:11
Data ostatniej aktualizacji: 2009-12-29 00:53:11 

Opinie o Zakład Usług Kominiarskich Mirosław Antos

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Totalna pomyłka. Ten Pan uważa się za nieświadomo kogo. Poprosiłem o kontrolę i czyszczenie komina, przyszedł zaczął robić wykład na temat konieczności montażu rury kwasoodpornej do Kominka twierdząc że tak trzeba i takie są przepisy ( oczywiście on ma taką rurę i z chęcią ją zamontuje za 3000 zł)zadzwoniłem do innych kominiarzy czy jest taki przepis że trzeba montować rury do kominków, to się wszyscy dziwili ze do gazu jak najbardziej, ale do kominka nie ma takiego przepisu.Jak odmówiłem to jaśnie wielmożny Pan Antos się obraził. Warto zadzwonić po kominiarza z Warszawy, bo ten z Wołomina minął się z powołaniem. Odradzam, chyba że ktoś ma parę tysięcy złotych na montaż rur do kominków!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Nie sprawdzałem
Opinia dodana przez: Ryszard dnia: 2014-01-30 23:03:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Telefonicznie uzgodniłam z szefem firmy zakres prac do wykonania i ich cenę wyraźnie wskazując, że potrzebuję to do odbioru budynku po przebudowie (czyli na koniec protokół kominiarski a nie standardowa opinia). Po wykonaniu prac okazało się, że za dokument - protokół powinnam zapłacić dodatkowo 50% uzgodnionej wcześniej ceny. Wykonanie wentylacji 14 x 21cm po przewodzie od kotła węglowego, powiększenie nawiewu do średnicy 150 mm i zamontowanie łańcuszka do wyłazu wyceniono na 500 zł. Jak zapytałam dlaczego mam płacić dodatkowo za dokument 250 zł w bardzo arogancki sposób próbowano wmawiać mi rzeczy, które nie miały miejsca ! Nieporozumienie czy nieuczciwe naciąganie klienta ? Zalecam ostrożność w kontakcie z tą firmą.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-05 16:58:34 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ja prowadzę firmę i powiem jedno do bani z takim kominiarzem,mądrzy się jak by kominy były jego własnością a wiedza nie kompetentna . wziąłem kominiarzy z warszawy krótko i na temat ,sprawdzili dali opinie kominiarska dot.wentylacji .koszt 250 zł. Proszę Państwa nie opierajcie sie tylko w wołominie ,Warszawa jest konkretna i łachy nie robią .
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2013-06-21 17:35:21 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moje doświadczenia są bardzo złe, ale nie żądał zapłaty z tytułu wystawionej faktury, uważam, że słusznie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: znn dnia: 2013-03-18 17:19:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam tego fachowca. Z powodu sytuacji awaryjnej - problemów z tlenkiem węgla w mieszkaniu i podtruciem żony musiałem zrobić przegląd pieca i wezwać kominiarza. Zatelefonowałem przed południem w sobotę i Pan Antos, mimo, że umówiony już z kilkoma klientami "wcisnął" mnie na to weekendowe popołudnie. Po przyjeździe wszystko sprawdził, wytłumaczył i doradził, co w mojej sytuacji należy zrobić. Spędził ok. 1h i nie wziął ani grosza, tłumacząc, że ma takie zasady dla sytuacji awaryjnych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mirosław P. dnia: 2012-03-25 13:52:29 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Człowiek o zbyt wysokim mniemaniu o sobie i nie liczący się za bardzo z klientem. O umówionej telefonicznie wizycie po prostu "zapomniał" - przypomniał sobie dopiero po moim telefonie, kiedy zniecierpliwiony zadzwoniłem. Tym sposobem cały dzień miałem stracony, bo pan Antos nie umawia się na konkretną godzinę, tylko w przedziale czasowym, a przyjechał w końcu 3 godziny po zakończeniu tego przedziału. Wg niego, poza nim nikt inny nie ma nic do roboty, tylko może spokojnie tracić czas na bezsensowne oczekiwanie. Mimo to, sprawiał wrażenie fachowca i zależało mi na czasie, więc po wycenie zdecydowałem się na zlecenie mu prac - montaż wkładu kominowego (całkowity koszt 3 tys. więc nie było to tanie zlecenie). Nauczony doświadczeniem, dzień przed terminem, na który umówiliśmy się na wykonanie prac zadzwoniłem, aby potwierdzić, czy na pewno będzie. Potwierdził, że będzie osobiście. Następnego dnia przyjechała jego ekipa, ale bez niego. Wiedzieli co mają robić, ale nie za bardzo znali szczegóły, więc trzeba było sporo rzeczy wyjaśniać od początku. Pan Antos telefonu przez cały dzień nie raczył odebrać. Jego ludzie robotę wykonali w miarę sensownie, ale pobojowisko i zniszczenia, jakie po sobie zostawili nie pozwala wystawić im dobrej oceny. Pan Antos w następnych dniach również nie raczył odbierać ode mnie telefonu, nie raczył również oddzwonić. Kiedy trzeciego dnia odebrał (chyba przez nieuwagę), to tylko po to, żeby na dzień dobry powiedzieć, że nie może rozmawiać i żebym zadzwonił jutro. Nie skorzystałem z propozycji; i również nie polecam tej firmy innym. Widać pan Antos wychodzi z założenia, że jako kominiarz z taaaaakim doświadczeniem (o którym rozpisuje się na swojej stronie www) zlecenie zawsze dostanie. Mam nadzieję, że się w końcu przeliczy, jeżeli w dalszym ciągu tak będzie klienta traktował.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2011-02-12 18:05:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uwazam, ze firma p. Mirosława Antosa, jest bardzo dobrą firmą, zawsze można na nich polegac. Jak do tej pory cały czas korzystam z ich usług i jeszcze ani razu sie nie zawiodłem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-12-12 16:48:54 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak skorzystałem z usług tego pana to powiedziałem że pierwszy i ostatni raz. Robota została zrobiona na szybkiego i byle jak. Znalazłem drugiego kominiarza i wszystko jak na razie jest dobrze.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-02-01 01:38:06 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją