Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Abistol. Zakład stolarski. Niemiec Z.

Zawód: stolarka budowlana Stolarz 
Adres: Pomorskie, 83-110 Tczew Spółdzielcza 9
Telefon: 585312396
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 0% pozytywna 7x

Jakość usług: 0% wysoka 4x 3x
Terminowość: 40% bez zastrzeżeń 2x 2x 3x
Ceny usług: 0% niskie 3x 4x
Ilość opinii w serwisie: 7
Ilość odsłon profilu firmy: 1731
Data utworzenia profilu: 01.01.2009
Data ostatniej aktualizacji: 10.10.2010  

Opinie o Abistol. Zakład stolarski. Niemiec Z.

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Powiem krótko. Jakość mebli totalny badziew. Po kilku latach noc się nie domyka, drzwiczki mają szary po kilka cm. Nie polecam nikomu. Nie chce mi się z nimi walczyć na dniach wywalam to badziewie i montuje wszystko nowe. Dodam że mam od tej wspaniałej firmy kuchnie, salon i sypialnie. MASAKRA.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 08.05.2018 17:16:47 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Masakra. Nie wiem od czego zacząć. Projekt ładny i do zaakceptowania ale brak pomysłu na funkcjonalność. Ważne , że ma wygląd ale reszta zmartwień po stronie kupującego. Wykonanie i fachowość montażystów w skali od 0-10 stawiam -10 (minus 10) . Wystające śruby, niepodocinane kawałki a już skandal to montaż urządzeń z ich strony. Montaż pralki oznacza włożenie jej do mebli, montaz piekranika oznacza włożenie go do mebli , nie mylić z podłączeniem, montaż zlewu oznacza wycięcie dziury w blacie i włożenie go w otwór, dopiero po wymianie zdań zabezpieczyli silikonem wycięty otwór. Zrobili szafę w której nie otwierały się szuflady , na każdym kroku trzeba ich pilnować. Pani właścicielka jeżeli zgłaszasz uwagi to ma na to wylane. A najważniejsze dla nich to wpłacić pieniądze i mieć podpisany protokół. Więcej info na priv jak ktoś chce. W moim przypadku sprawa pewnie znajdzie finał w sądzie.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Brak kontaktu. Olewactwo,
Opinia dodana przez: niezadowolony dnia: 21.12.2016 14:43:40 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Cóż mogę napisać, może krótko i na temat Projekt ok, Pani ma gust i pojęcie choć ciężko jej przychodzi słuchanie klienta ;-) Meble ok, choć widziałam lepsze w podobnej cenie Montaż hm... zostawia dużo do myślenia, ale można przeżyć jak ma się męża złotą rączkę ;-) Podejście do klienta.... bez komentarza ;-( W życiu czegoś takiego nie doświadczyliśmy ;-( Pani Projektant powinna się cieszyć, że ma męża na poziomie z którym można się dogadać, bo inaczej by się to skończyło Podsumowując NIE POLECAM, no chyba, że ktoś lubi się szarpać i denerwować Mam nadzieję, że meble wytrzymają i nie będziemy musieli się z Abistolem więcej kontaktować.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Po szarpaninie reklamacja doszła do skutku, jak będzie dalej zobaczymy
Opinia dodana przez: dnia: 06.07.2016 15:03:43 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Może skomentuję jednym słowem tragedia - nie polecam nikomu. Omijajcie ta firmę i panią z daleka
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Brak - Abistol nie uznaje reklamacji :)
Opinia dodana przez: Niezadowolona dnia: 20.02.2015 20:50:26 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Meble wykonane niestarannie, odkleja się okleina, źle przyklejone do ściany płyty drewniane, niedziałające listwy ledowe pod pułkami, odklejająca się listwa ledowa pod szafkami. Generalnie masakra!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak kontaktu
Opinia dodana przez: zawiedziony dnia: 15.11.2014 08:09:17 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zamawialem w firmie Abistol meble do pokoju dziecka i po kilku miesiacach, szafki sie nie domykaja, szuflady zahaczaja jedna o druga podczas zamykania, uchwyty do szuflad przykrecone z drugiej strony na zwykle wkrety do drewna i sie odkrecily po tygodniu ! Montaz byl w cenie i zapomnieli jednej polki ktorej do dzisiaj nie przywiezli pomimo ze zapisano w protokole odbioru. Obsluga posprzedazna - standard bardzo niski
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Niezadowolony dnia: 08.07.2014 12:18:44 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: kuchnia zaprojektowana w lutym- do tego etapu wszystko ok. Projekt najlepszy ze wszystkich jekie zaproponowala nam konkurencja. Montaz rozpoczety w listopadzie ukonczony w lutym. Przez te miesiace caly czas bylismy zwodzeni roznymi wymowkami. Na koniec za czesc zamowionych elementow mielismy doplacic. Uzytkuje od ok. pol roku, jednen front wyrwal sie z mocowania. Ciesze sie ze projekt zostal zakonczony bo kosztowalo to sporo nerwow.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Artur dnia: 05.07.2014 17:03:12 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją