Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Czech Wojciech, adwokat

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Świętokrzyskie, 25-017 Kielce Paderewskiego 15
Telefon: 413448746
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 72% pozytywna 51x 1x 19x

Jakość usług: 73% wysoka 47x 1x 17x
Terminowość: 67% bez zastrzeżeń 36x 11x 17x
Ceny usług: 56% niskie 23x 23x 18x
Ilość opinii w serwisie: 71
Ilość odsłon profilu firmy: 16423
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Czech Wojciech, adwokat

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja sprawa jest o rozwód i władzę rodzicielską. Nie jest w ogóle nią zaangażowany, nie przesluchuje rzetelnie świadków, nie zna nawet akt! Na każdym miejscu daje mi odczuć że mu zajmuje czas i mnie zbywa. Finał będzie taki że mój mąż alkoholik suchy, przemocowiec także wobec 7 i 5 lat córek otrzyma dzieci. A do tego ma maz sprawe karną za art.207.Liczy się dla niego wysokie wynagrodzenie ! Porazka polskiego systemu i nieuczciwosci ludzkiej woła o pomstę do nieba.Aplikanci przychodzili bez wiedzy i znajomosci akt, nie bronili i nic nie umieli wniesc do sprawy.Nie polecam osobiście.
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2019-04-21 19:23:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Wojciech Czech, to wysoka kultura i klasa w zawodzie. Godny polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Klient z Końskich dnia: 2018-12-18 10:45:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo mądry adwokat z dużym doświadczeniem i imponującą wiedzą. Jak było tu już wspomniane, w sądzie jego obecność i wielka klasa daje spokój i poczucie, że jest ze mną odpowiednią osobą. Dziękuję i polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Karczoch dnia: 2018-09-26 03:55:15 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawę prowadzoną przez p. mecenasa przegrałem. Ale nie to jest najgorsze bo nie wszystkie sprawy się wygrywa. Boli mnie tylko to że moim zdaniem zaraz po zapłacie zmienił całkowicie podejście i z miłego pana stał się niekulturalny i oscentacyjnie pokazywał że mu przeszkadzam zadając pytania dotyczące mojej sprawy, telefonów nie odbierał i nie oddzwaniał. Następnie zamiast być w sądzie i reprezentować mnie na rozprawach osobiście - wysyłał w zastępstwie albo młodego i niedoświadczonego aplikanta, albo swoją córkę - też adwokat ale o opinii raczej średniej co widać na tym portalu. Osoby zastępujące mecenasa nie miały żadnej szczegółowej wiedzy na temat mojej sprawy. Było to bardzo, bardzo nieprofesjonalne podejście i nigdy więcej temu panu nie powierzę reprezentacji mojej osoby w sądzie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Krzysztof dnia: 2018-03-09 11:26:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobrze przeprowadzona sprawa o rozwód i podział majątku. Pan adwokat jest zaangażowany i skuteczny. Przy tym człowiek o wyjątkowej wiedzy i kulturze osobistej
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2017-07-01 05:16:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeśli Pan Mecenas czyta te komentarze, to chciałem pogratulować córki, a przy okazji jej podziękować. Na 4 terminy sprawy Pan Mecenas był jedynie na pierwszym, później w jego zastępstwie przychodziła jego córka, Pani Mecenas Zuzanna Czech. Sprawę o odszkodowanie wygrałem, była przeprowadzona solidnie i rzetelnie, Sąd przyznał mi całość kwoty, o którą walczyłem. Zastanawia mnie tylko ile w tym zasługi Pana Mecenasa, a ile jego córki, która była bardzo dobrze przygotowana do każdej sprawy, zadawała trafne pytania świadkom i biegłemu lekarzowi. Jestem zadowolony z usług kancelarii, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: seed dnia: 2017-06-27 16:27:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jest najlepszy! Sprawę o alimenty wygrała ! Pełny profesjonalizm i kompetencja!Dziękuję Panie Mecenasie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Lenka dnia: 2017-02-23 20:01:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przychodził asystent na niektóre sprawy, ale był przygotowany i nie moge złego słowa na niego powiedzieć. Chyba czech powinien o tym jednak powiadomić. Wygrałem ja, dlatego mimo pewnych zastrzeżeń wystawiam 8/10.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-08-19 12:40:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo prosze nie oceniac pana mecenasa pochopnie ja mocno wierze ze mi pomoze pozdrawiam e.k.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Ek dnia: 2014-01-06 20:52:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miła i profesjonalna obsługa, a sam pan mecenas - mądry i skuteczny, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-12-16 23:06:36 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: a ja nawet nie miałam okazji się przekonać czy jest dobry bo na 3 terminy spraw pojawił sie tylko na ostatniej kiedy już było wszystko powiedziane i nie dało się juz zadnych nowych wniosków uwzględnić, sprawę przegrałam - choc na pierwszym spotkaniu pan mecenas mówił ze jest do wygrania
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: jola b. dnia: 2013-12-10 14:26:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Solidna firma, bez owijania w bawełne masz od razu wylożone czy jest sens robić sprawe, jak widzi szanse wygranej, i co najważniejsze to co mówi i radzi sie sprawdza w sądzie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-12-03 19:45:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po części zgadzam się z tym, jak pisaliście Państwo, że bywa, że mecenas traktuje klienta z góry, miewa...hmmm...jakby to określić..."gorsze dni" i niekiedy można wyczuć, że nie ma w tej chwili czasu na rozmowę, jest zajęty itd. Mimo to jednak wystawiam ocenę pozytywną, bo mecenas jest naprawdę DOBRY - w sądzie na bieżąco reagował tak, że ja, choć z racji wykonywanego zawodu mam codzienny kontakt z prawem, nie wymyśliłbym tego po długich przemyśleniach :)Zgadzam się również z tymi opiniami, że wiedzę to on ma i potrafi ją wykorzystać. Dodam tylko, że sprawę wygrałem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-10-17 16:15:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawa o zniesienie współwłasności zakończona pomyślnie. Cena za prowadzenie sprawy znośna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-10-02 12:18:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Znakomity adwokat, polecam serdecznie. Zaangażowany i w pełni oddany swojej pracy. Zgadzam się z powszechnie panującą opinioą, że jest najlepszy w Kielcach. S.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-09-23 13:44:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem z pracy mecenasa zadowolony. Wygrał dla mnie sprawę o odszkodowanie, honorarium nie tak wysokie jak się spodziewałem
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-09-16 17:16:02 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: owszem drobne sprawy pan mecenas moim zdaniem ma za zupełnie nieważne, bo sam nie przychodzi na rozprawy
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-09-10 16:17:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: FakTycznie pan mecanas ma za duzo spraw nie skupia sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opinia dodana przez: Maria dnia: 2013-09-03 22:27:55 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Porażka. Do zainkasowania wynagrodzenia miły i bardzo elokwentny. Po przyjęciu wynagrodzenia pełna metamorfoza - nieuprzejmy i grubiański, daje wyraźnie odczuć że klient mu przeszkadza pytając o swoją sprawę, przestaje nagle odbierać telefony.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-08-28 13:00:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat godny polecenia w sprawach karnych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: CyK dnia: 2013-08-20 21:25:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W porządku facet, złego słowa nie można powiedzieć. Jest staranny i wnikliwy, nie traktuje klientow z gory
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-15 16:31:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas to rozsądny i ujmujący spokojem człowiek, o czym można przekonać się już przy pierwszej wizycie. Rada - interesować się swoją sprawą, dzwonić, przychodzić, opowiadać.
Opinia dodana przez: dnia: 2013-06-05 17:02:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas reprezentował mnie w sprawie o podział majątku wspólnego, spisał się bardzo dobrze, polecam tę kancelarię.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-22 19:46:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wg mnie kancelaria ok, problem załatwiony, wbrew temu co się mówi niedrogo
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-14 16:50:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wygrał dla mnie sprawe, która była dość skomplikowana, co wiedziałem a i sam mecenas nie gwarantował na wstępie sukcesu. Udało się dzięki dobrej pracy jego i jego zespołu. Wspominam usługi pozytywnie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-11 13:55:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do osób z pierwszych stron gazet może i podchodzi pan mecenas profesjonalnie, ale zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi uwagami bo sam tego samego doświadczyłem - całkowitej ignorancji prowadzonej sprawy, w czasie gdy pan mecenas powinien być na mojej sprawie - był na jakiejś innej sprawie w odległym mieście - być może na sprawie osoby z pierwszych stron gazet. Na moją sprawę przysłał swojego zastępcę niebardzo orientującego się w sprawie, który na całej rozprawie złożył tylko jeden bezsensowny wniosek dowodowy. Nigdy więcej nie skorzystam z usług tego pana. Ale nie jestem osobą z pierwszych stron gazet i moim zdaniem nie dla takich jak ja pan mecenas prezentuje profesjonalizm.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-06 00:14:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Warto skorzystać z usług mecenasa, ma duże doświadczenie i ciekawe pomysły. Zleciłem mu prowadzenie sprawy o zapłatę przeciwko firmie transportowej, nie miałem w moim przekonaniu twardych dowodów, bo jak głupi ufałem ludziom i wiele rzeczy załatwiałem na gębę. Mecenas dobrze poprowadził sprawę, zadawał świadkom trafne pytania, wydaje mi się że pozytywny wynik zawdzięczam w dużej części właśnie jemu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-24 18:58:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalna i zrozumiała porada, mądry adwokat. Wyraża się jasno i zrozumiale dla osób, które nie mają na codzień do czynienia z prawem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-20 21:45:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zupełnie nie zgadzam się z negatywnymi wpisami tutaj, nie chce mi się w to wierzyć, że mecenas poszedł nieprzygotowany lub posłał kogoś niezorientowanego na sprawę! To jest jegomość który zawsze jest należycie zapoznany ze sprawą, jak posyła asystenta to dobrze przygotowanego. Wiem to, bo współpracuję z mecenasem od wczesnych lat 90tych. To chyba konkurencja bzdury pisze, że nie angażuje się, itd... To co powiedzieć na to, że np. ludzie z pierwszych stron gazet angażują mecenasa, jak prezes Trybunału Konstytucyjnego Stępień. Pozdrawiam Mecenasa jeśli to przeczyta, życzę mu wszystkiego dobrego, bo jest bardzo szlachetnym człowiekiem!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-18 20:02:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam gorąco, zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy skomplikowane - w mojej opinii moja taka była, a pan Czech popisał się pierwszej klasy erudycją i intelektem w Sądzie.Prawdą jest niestety, że trudno się z nim skontaktować, rzadko odbiera. Ale jak moja sprawa jest nr 806 z tych "w toku"... no cóż... Daję dobrą ocenę, bo jak mówił tak było (w zasadzie przedstawił mi podczas pierwszego spotkania co będzie działo się na sprawie), wygrałam myślę w 85 %... Sądzę, że z innym pełnomocnikiem mogłoby być różnie. Mecenas odpowiednio ripostował przeciwnika, był zawsze w temacie, jak mi go z resztą chwalono.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-16 13:39:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja sprawa dotyczyła zasiedzenia nieruchomości. Mecenas przeprowadził ją jak należy, nie mam żadnych zastrzeżeń. Wcale nie jest droższy od innych, nawet początkujących adwokatów z tego co się zorientowałem, a wiedzę i doświadczenie ma przecież ogromne.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-12 19:33:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: polecam palącym.tyle;)
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-06 20:45:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Porządny adwokat który zna się na rzeczy, nie owija w bawełnę i mówi wprost na czym się stoi, czego można oczekiwać, jak widzi sprawę. Imponująca wiedza prawna.
Opinia dodana przez: dnia: 2013-03-28 13:55:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolony z obsługi prawnej kancelarii adw.Czecha, terminy dotrzymywane, efekty dobre. Nie jest niestety tanio. Jakość usług uważam za wysoką. Przedsiębiorca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-03-22 20:38:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prowadził mi sprawę rozwodową. Według mnie spisał się dobrze, zależało mi zwłaszcza na częstych kontaktach z dzieckiem i to się udało.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-02-27 21:29:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z całą pewnością talent prawniczy. Bardzo stresowałam się występem przed sądem moim, a zwłaszcza córki. Mecenas, można powiedzieć stwarza pewien komfort, on czuje się w sądzie jak w domu i ta pozytywna pewność siebie udzielała się mi. Trafne pytania do przeciwników i świadków, do nas. Imponuje spokojem i myślę, że taka postawa ma znaczenie dla sądu. A.L.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-02-22 19:27:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak najbardziej na "tak"!!! Bardzo mądry człowiek!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-02-08 18:27:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: no jak ktoś broni prezesa trybunału czy w aferze starachowickiej to chyba musi być niezły... ja mogę mówić tylko w superlatywach, dobry wybór. chodziło o odszkodowanie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-02-05 01:34:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tego adwokata polecił mi kolega, który stale współpracuje z mecenasem gdyż ma dość dużą firmę. Jestem zadowolony, sprawa zakończona pomyślnie. Adwokat ma dobre pomysły, sprawia wrażenie jakby miał wszystkie przepisy w głowie, po tylu latach praktyki pewnie może tak być. Było kilka rozpraw, na chyba jednej pojawił się zastępca ale był raczej zorientowany w sprawie. Ceny - nie mam porównania, ale z tego co czytałem w necie to dość standardowe.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-02-03 14:32:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szkoda że miałam pecha i żadnej z tych pozytywnych cech nie miałam szansy poznać bo pan mecenas nie pojawiał się na sprawach, widziałam tylko młodych i niedoświadczonych zastępców co nic o sprawie nie wiedzieli, porażka.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-31 11:47:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podsumowując - na plus, jednak jak już zauważyli poprzednicy mógłby częściej niż raz na ruski rok odebrać telefon :) Jednak wiedzy i profesjonalizmu mu odmówić nie wolno, w sądzie wnikliwy, dobrze rozgrywa sprawę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-29 19:25:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: polecam rozsądny facet i wie o co chodzi
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-27 17:14:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Splot dziwnych i nieszczęśliwych wydarzeń doprowadził do tego, że bliska mi osoba miała problemy z prawem. Zaangażowałem mecenasa do sprawy karnej. Bardzo wysoko oceniam jego pracę i jesteśmy wdzięczni za wszystko.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: belmondo dnia: 2013-01-26 10:14:32 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam to co zostało napisane poniżej i dotyczy całkowitego braku zaangarzowania w sprawę po przyjeciu należności i opryskliwości. To była moja największa pomyłka.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-25 03:38:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zachęcam do skorzystania z usług adwokata, do sprawy podchodzi rzetelnie, jasno przedstawia swój punkt widzenia i możliwe strategie działania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-13 09:41:30 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moim zdaniem mecenas nie przykładał się do mojej sprawy, zawsze inne sprawy miały pierwszeństwo i były ważniejsze, dlatego nie polecam takiej obsługi
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: jola.. dnia: 2013-01-10 14:10:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: O cholera ile różnych opinii :) Ja od siebie powiem tyle, że: - po części się zgadzam, że mecenas jest trochę szorstki (arogancki to za duże słowo), bywa, że trochę z góry traktuje klienta - na pewno jest profesjonalistą i jak ktoś napisał: "odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu", no zna się na tym co robi trzeba przyznać - u mnie też na sprawach bywali aplikanci (trzech różnych :)), ale nie mam większych zastrzeżeń co do nich; - nie zgodzę się, że nie angażuje się w sprawę. Wręcz przeciwnie. Według mnie jest to taki adwokat "starej szkoły", że nie musi podlizywać się klientom bo i tak będą przychodzić, nie owija w bawełnę i bardzo dużo wie, sporo potrafi. Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-08 23:27:02 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawa przegrana według mojej opinii z uwagi na totalny brak zaangażowania mecenasa.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-08 22:02:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Godny polecenia w sprawach spadkowych. Skomplikowane nabycie i dział, mecenas bardzo nam pomógł.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: A.M. dnia: 2013-01-08 15:02:25 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mam bardzo złe zdanie o poziomie obsługi mecenasa Czecha, opinie o aroganckiej obsłudze, lekceważeniu klienta jakie są poniżej jak najbardziej zasadne- u mnie sprawa została położona bez obecności Pana mecenasa na większości rozpraw. Nie wspomnę o całkowitym bałaganie w kancelarii u pracowników pana mecenasa. Moim zdaniem beznadziejny poziom obsługi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: kielczanin dnia: 2013-01-07 23:45:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zdecydowałem się skorzystać z usług tego adwokata ze względu na jego renomę. Wszak od wielu lat mówi się, że jest jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym w CK. Nie zawiodłem się, wygrał sprawę. Mały minus za trochę przydługie oczekiwanie w poczekalni kancelarii, nie raz i 2 godziny trzeba było siedzieć żeby porozmawiać z mecenasem :) Ale ogólnie jestem zadowolony, na pewno odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu - zna się na swojej robocie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-05 13:30:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pewien prawnik (z dobrymi opiniami na tej stronie z resztą) położył mi sprawę. Ale "podziękuję" mu już wpisem pod jego nazwiskiem. Do Czecha przyszedłem po jakiś ratunek mając małe nadzieje na naprawę sytuacji. Przyjął sprawę raczej niechętnie twierdząc, że woli prowadzić sprawy od początku. Podjął się jednak napisania apelacji. Odwołanie było w Krakowie. Jestem zadowolony z wyroku. Sprawa dotyczyła rozliczenia majątku zlikwidowanej spółki, napiszę tylko, że wyrok dla mnie dużo korzystniejszy niż pierwszy w Kielcach.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-12-28 22:50:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie wiem od jakiej kwoty jaką zainkasuje od klienta zaczyna być konkretny i rzeczowy. Nie miałam szansy się o tym przekonać bo na sprawach byli jego aplikanci ... raz jeden, innym razem inny. Tak sprawa się skończyła a ja nadal nie wiem jaki on jest. Sprawę przegrałam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Kora dnia: 2012-12-19 17:16:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Osoba bardzo konkretna, rzeczowa. Na rozprawie wnikliwy, zadaje trafne pytania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: tje dnia: 2012-11-24 12:01:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z czystym sumieniem polecam usługi adwokata Wojciecha Czecha. Profesjonalizm, doświadczenie, imponująca wiedza.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-05 20:57:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja od adwokata oczekuję efektu, a jeśli moja sprawa jest beznadziejna i nie ma na co liczyć - szczerości. Jestem przedsiębiorcą i miałem szczęście trafić na tego adwokata. Prowadzi moje sprawy już prawie 3 lat, narazie z dobrym efektem. Nie interesuje mnie, jak tu niektórzy się żalili, czy jest miły czy nie. Ważne, że w sądzie wygrywa. Dziękuje i pozdrawiam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: ??? dnia: 2012-09-14 10:17:47 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Człowiek zadufany w sobie z lekceważącym podejściem do swoich zleceniodawców, rutyna i lekceważenie powodują że pomija ważne wątki wpływające na rozstrzygnięcie sprawy. Szczerze nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Janina dnia: 2012-09-13 23:14:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeśli sprawa jest skomplikowana to tylko Czech. Myślę że tak najbezpieczniej, ja po próbach z innym prawnikiem poszedlem do czecha i sie nie zawiodłem. Facet ma już swoją sławe, też inaczej na takiego sędzina patrzy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-09-11 19:08:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: rozwód + podział majątku. wszystko ok.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-09-05 09:39:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam nikomu. Nie słucha wogóle klienta przez co pomija istotne dla sprawy elementy. Niegrzeczny w kontakcie z klientem. Żałuję że miałem z tym panem do czynienia.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Wojciech. dnia: 2012-08-29 22:58:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mogę polecić, jestem zadowolony. Moja sprawa załatwiona została tak jak oczekiwałem. Nie łatwo się z mecenasem skontaktować - rzadko odbiera telefony, ale najważniejsze, że powierzoną mu sprawę załatwił tak jak trzeba.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: P. dnia: 2012-08-15 15:53:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Lekceważy klienta po przyjęciu należności. Na sprawy deleguje młodych aplikantów którzy podczas rozprawy w ogóle nie znają tematu. Oscentacyjnie pokazuje klientowi pytającemu o swoją sprawę, że nie ma czasu i że klient mu przeszkadza.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Jan.W. dnia: 2012-08-11 14:30:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miły i rzeczowy do czasu zainkasowania należności - później niesumienny i opryskliwy. Na 5 terminów rozpraw nie pojawił się na ani jednej - przychodzili tylko aplikanci niewiele znający sprawę. Łaskę robi że wyduka jakąś informację przez telefon, jeśli go wogóle odbierze. Nie spotkałem się nigdy z tak dużym lekceważeniem klienta.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Piotr dnia: 2012-07-26 15:21:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Powierzyłem mu prowadzenie sprawy o odszkodowanie za wywłaszczoną pod budowę drogi działkę. Wycena biegłego wydawała mi się stanowczo za niska, dlatego też postanowiłem wziąć adwokata. mec. Czech zaproponował zamówienie dwóch prywatnych opinii, jedna i druga oceniała wartość nieruchomości na ponad dwukrotnie więcej od rzeczoznawcy zaproponowanego przez urzędników. Sprawa ostatecznie skończyła się procesem, z wyroku jestem usatysfakcjonowany. Myślę, że adwokat wykonał dobrą pracę. Był zaangażowany, prowadził twardo negocjacje. Za działkę dostałem w końcu prawie dwa razy więcej niż w pierwotnej wyceniee. Jeśli chodzi o wynagrodzenie, to Czech zaproponował, by było to 10% odszkodowania, które uda nam się wgrać. Suma nie mała, ale jestem zadowolony bo i tak w porównaniu do tego, co mi proponowano na początku jestem sporo bogatszy :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: kljhvgyutnm dnia: 2012-02-04 14:11:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: JEST JEDNYM Z NAJLEPSZYCH - BO MA UKŁADY, POTRAFI Z POSZKODOWANEGO ZROBIĆ WINNEGO, BO JA WŁAŚNIE DOŚWIADCZYŁEM NA SWOIM PRZYKŁADZIE NIE LICZYŁY SIE DOKUMENTY W SĄDZIE W MOJEJ OPINII JEST PIERWSZYM KŁAMCĄ ŁAMANIA PRAWA
Opinia dodana przez: XXXX dnia: 2012-01-24 01:50:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam, dobry adwokat. Na sali sądowej kulturalny, rzeczowy, konkretny. Jasno i przekonująco przedkłada swój pogląd.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-01-15 12:20:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Co by nie powiedzieć to o klasie Czecha świadczą choćby codzienne kolejki na korytarzu do jego kancelarii \pierwszy raz byłam u niego jakoś przed wszystkimi swietymi i bylam w kolejce o ile pamietam 9-ta, a ludzie czekajacy przede mną mówili, że dzisiaj i tak jest luźno. ostatnio tez musialam swoje odstać*sporo ponad godzine) ale okazalo sie, że było warto.Czech napisal swietne wezwanie do zapłaty i "wielki, renomowany ubezpieczyciel", który wcześniej notorycznie mnie "olewał" (a bylam juz wczesniej u jednego mlodego adwokata) nagle o dziwo spuszcza z tonu i chce sie dogadywać:) Ja polecam, slyszalam opinie ze jest w kielcach jednym z najlepszych i nie zawiodlam sie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-11-18 20:48:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo duża wiedza prawnicza i świetne pomysły. Prowadził 2 moje sprawy i jestem bardzo zadowolony. A że trzeba czekać? No cóż, świetny adwokat, to bardzo dużo spraw...
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2011-11-15 11:00:25 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Facet przez 4 miesiące nie potrafi się zorientować i odpowiedzieć na proste pytania-opryskliwy-zmyśla,kluczy ,nie odbiera telefonów
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-11-08 16:54:59 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan adwokat zostal polecony mi przez znajomego, ktory reklamowal go ze jest naprawde niezly. Po pierwszej wizycie stwierdzilismy ze faktycznie jest czlowiekiem konkretnym i stanowczym, podsunal nam kilka rozwiazan. W momencie kiedy zalozyl nam teczke, wzial dokumenty oraz pieniadze... przestal byc juz taki "fachowy", wrecz przeciwnie: stal sie opryskliwy, nie odbieral telefonow a gdy juz sie udalo z nim skontaktowac wyrazal niezadowolenie z natrectwa, tlumaczyl sie ze gdy przyjmuje klijentow nie ma w zwyczaju odbierac telefonow (a w poprzednich naszych wizytach jakos nie mial oporow zeby odbierac swoja komorke i to za kazdym razem jak dzwonila). W pewnym momencie to balismy sie do niego dzwonic i o cokolwiek pytac, rozmowa z nim byla wrecz stresujaca. Przy nastepnych wizytach nie pamietal o czym jest sprawa, bral teczke, przypominal sobie i za kazym razem proponowal inne rozwiazanie. Wkoncu nie wiedzielismy co robic az udalismy sie do innego adwokata ktory na szczescie wyjasnil nam cala sprawe od a do z, powiedzial o wiele wiecej niz adwokat Czech a na koniec okazalo sie ze sprawa ktora pan Wojciech Czech zalozyl w naszym imieniu byla bez sensu, poniewaz mozna byloby polaczyc ja z inna- tym razem juz wlasciwa sprawa.Chodzilo o ustalenie spadku i spadkobiercow, a wystarczyloby zalozyc wlasciwa sprawe o zachowki. Wtedy przy ustalaniu zachowkow sad najpierw ustalilby spadkobiercow. Wniosek: pan Czech, lasy na forse, postanowil to rozbic na dwie odrebne sprawy. Za pierwsza placilismy 600zl a na ktora pan adwokat wyslal aplikanta choc obiecywal ze bedzie osobiscie.Coz, widocznie za blacha sprawa na jego progi. Pojawil sie w sadzie co prawda, ale udal ze nas nie kojarzy i zamknal sie w pokoju dla adwokatow. Jest wiele innych przykladow, ale chyba nie starczylo by mi miejsca. Aha- chce dodac ze przez opieszalosc p. Czecha jedna sprawa ulegla przedawnieniu. Gdy pierwsza rozprawa sie zakonczyla i poszlam zestresowana odebrac dokumenty pan adwokat znow byl milusi i taki "fachowy" jak na poczatku znajomosci. Dzis dalsze sprawy prowadzi inny, kompetentny adwokat, ktory potrafi wytlumaczyc prostym jezykiem niektore zawile przepisy prawne, zawsze ma czas, oddzwania gdy nie moze odebrac telefonu i nigdy nie daje odczuc ze sie jest namolnym intruzem!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Qinom dnia: 2011-08-11 20:48:47 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Brak szcunku dla klienta umie tylko liczyć kase a potem na rozprawach zjawiaja sie aplikanci.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-09-29 16:56:02 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją