Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Mastalerz Tomasz. Kancelaria adwokacka

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Łódzkie, 97-300 Piotrków Trybunalski Słowackiego 9
Telefon: Fax: 0446470622
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 62% pozytywna 23x 14x

Jakość usług: 63% wysoka 21x 3x 12x
Terminowość: 67% bez zastrzeżeń 19x 1x 9x
Ceny usług: 6% niskie 1x 8x 15x
Ilość opinii w serwisie: 37
Ilość odsłon profilu firmy: 13297
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Mastalerz Tomasz. Kancelaria adwokacka

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mastalerz Tomasz jest osobą na której nie zależy na ludziach i ich sprawach .Nie Polecam a możne jednak Polecam tym którzy chcą przegrać sprawy a dużo pieniędzy wydać na jego nowe auto i wakacje za granicą .Wysoko ceni sobie usługi Jeśli chcecie uniknąć dużych strat finansowych oraz zdrowotnych lepiej zastanówcie się kilka razy nad korzystaniem z usług p. Mastalerza i spróbujcie poszukać kogoś kompetentnego kogoś 'kto będzie oczekiwał zapłaty dopiero po pozytywnym zakończeniu sprawy ,bo jeśli jest ktoś pewny swych umiejętności prawniczych to na pewno się na to zgodzi ... Pozdrawiam Serdecznie
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: piotr dnia: 2018-05-31 11:41:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: profesjonalista, to jak przeprowadził mój rozwód to po prostu mistrzostwo. Cena adekwatna do jakości.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: kkkkkkkk dnia: 2018-04-23 20:28:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Najlepszy mecenas pod słońcem- konkretny, rzeczowy a przede wszystkim swietny profesjonalista!!! W 2010 prowadził moją sprawę o odszkodowanie- sam podniósł kwotę odszkodowania o jakie wnosimy i wywalczył co do grosza!!!! A, mecenas to nie psycholog i porady trwają krótko to fakt ale facet ceni swój czas i bardzo dobrze! Konkret się liczy!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Ania88 dnia: 2018-04-03 16:32:32 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: KULTURA OSOBISTA TYLKO "NA OKO", CHAM JAKICH MAŁO, BEZCZELNY, KŁAMIE NA ZAWOŁANIE. BYŁO MI WSTYD ZA WŁASNEGO PEŁNOMOCNIKA!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: OLA dnia: 2018-02-27 09:11:02 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat dla , którego licza się tylko pieniądze, popełnia błędy przy składaniu wniosków, nie przychodzi, spóźnia sie, lub wychodzi w trakcie rozprawy z argumentem, że ma własnie następną, nie zasługuje na miano adwokata .
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2017-06-01 09:05:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: skandaliczne zachowanie na sali sadowej.tylko pieniadze,zero moralnosci.
Opinia dodana przez: ad dnia: 2017-05-25 21:23:58 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mastalerz Tomasz jest osobą na której nie zależy na ludziach i ich sprawach .Nie Polecam a moze jednak Polecam tym którzy chcą przegrać sprawy a dużo pieniedzy wydac .Wysoko ceni sobie usługi ..Przedłuża sprawę w sądzie naciągając klienta na koszty a drugą stronę na przeciąganie sprawy.Potwierdzam Wysyłanie na sprawy swoich pracowników średnio wiedzacych cokolwiek o sprawie. Minutowe spotkania bez podania żadnych konkretów. Zgadzam sie z opinia,ze ten adwokat moze tylko pomoc bandziorowi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Była dnia: 2017-02-08 16:59:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Trudna sprawa o adopcje ,wiele przeciwności .Polecam .zaangazowanie ,poświęcony czas .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Małgosia dnia: 2017-01-02 22:33:15 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Negatyw pod każdym względem. Brak zainteresowania sprawa . Wysyłanie na sprawy swoich pracowników średnio wiedzacych cokolwiek o sprawie. Minutowe spotkania bez podania żadnych konkretów. Strasznie żałuję, że trafiłem na takiego człowieka. Odradzam i przestrzegam . Szkoda czasu straconych nerwów i nie małych pieniędzy. Szukajcie gdzie indziej .
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Zawiedziony dnia: 2016-07-16 20:06:52 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Masakra.Walczy o przyznanie domu "ojcu " siedzacemu w wiezieniu za znecanie nad rodzina i od trzech lat nie placacemu alimentow.Celowo przedluza sprawa wypisujac bzdury nie poparte zadnymi dokumentami.Zgadzam sie z opinia,ze ten adwokat moze tylko pomoc bandziorowi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: pokrzywdzona dnia: 2016-03-28 01:01:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam ,zaproponował rozwiązanie w rozwodzie podział majątku. Adwokat Przedstawił co za takim rozwiązaniem przemawia ,gdy mąż się zgodzi. Zaoszczędziliśmy na kosztach .Rozwód i podział w jednej cenie.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Krysia dnia: 2016-03-24 20:29:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat poprowadził moją sprawę majątkową ,wysoka kultura , trochę trwało ale było kilku biegłych.Wynik satysfakcjujący .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: maja dnia: 2016-02-14 00:40:52 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam. Zdecydowanie i z całego serca odradzam usługi u mec.Tomasza Mastalerza. Kompletny brak zaangażowania w prowadzeniu mojej sprawy, aby osoby mające zamiar korzystania z usług mecenasa nie zmylila pewna rozmowa na początku i słodkie uśmiechy, a już na pewno żeby nawet nie myślały płacić za usługę przed rozpoczęciem działań bo wtedy finał może być jak w moim przypadku, czyli stracony rok pełen nerwów oraz stratą jak u mnie kilkudziesięciu tysięcy złotych - bez żadnego przejęcia!!! Gdy na ostatniej wizycie powiedziałem mecenasowi o strasznym niezadowoleniu wzruszył ramionami i jak to zwykle na każdym minutowym spotkaniu w delikatny sposób wypchnął mnie za drzwi swego gabinetu. Człowiek po roku czuje się "nie jakby był klientem tylko wrogiem ... Nie mam pojęcia czym to było spowodowane ale nie okazał żadnej skruchy swoją zawodową porażką " zmylily mnie wcześniejsze opinie dość pozytywne, choć niektóre były prawdziwe a mianowicie o tym że wysyła swoich pracowników na sprawy,którzy nie mają w ogóle pojęcia o sprawie... Jest to coś co nie mieści się w głowie człowiek musi tyle pracować na to by zapłacić masę pieniędzy osobie która całkowicie lekceważy swojego klienta doprowadza go do stanów nerwowych oraz pogłębiania długów bo jak zapewniał wcześniej sprawa jest trudna ale do ogarnięcia ... Myślę że znajdzie się kilka osób,które potwierdza to o czym piszę i sprowadza mecenasa na ziemię 'bo przydałoby się takiemu człowiekowi troszkę przemyślenia i zmiany stosunku do ludzi.. Mi pozostaje ostrzec zwykłych ludzi oczekujących sprawiedliwości i szacunku od osoby która tym się zajmuje już tyle lat , a u Pana Mastalerza niestety tego brakuje , być może za bardzo błacho potraktował tą sprawę i dlatego tak postąpił ,ale sądzę że jeśli nie wywiązał się z obowiązku wykonania swej pracy chociaż powinien poczuć się do tego by zwrócić koszty za "źle" a nawet za nie wykonanie swej pracy .. niestety ja jestem żywym dowodem na to żeby nie liczyć na cokolwiek pocieszajacego ... Jeśli chcecie uniknąć dużych strat finansowych oraz zdrowotnych lepiej zastanówcie się kilka razy nad korzystaniem z usług p. Mastalerza i spróbujcie poszukać kogoś kompetentnego kogoś 'kto będzie oczekiwał zapłaty dopiero po pozytywnym zakończeniu sprawy ,bo jeśli jest ktoś pewny swych umiejętności prawniczych to na pewno się na to zgodzi ... Pozdrawiam Serdecznie
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Mocno niezadowolony klient dnia: 2016-01-14 18:19:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przyzwoicie poprowadzona sprawa
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Górnik dnia: 2015-07-09 19:03:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretny ,rzeczowy adwokat. Duże wyczucie i bez bajerów.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Basia dnia: 2015-07-07 18:15:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rozważnie i skuteczne prowadzona sprawa.Poświęca dużo czasu na przygotowanie do sprawy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Poryz dnia: 2015-05-26 20:52:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobrze poprowadzona sprawa cywina,trudna Jesteśmy zadowolone.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Fac. dnia: 2015-03-24 20:36:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretny adwokat pełen profesjonalizm prowadził Moją sprawę rozwodową jestem usatysfakcjonowany
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-11-06 11:33:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wynegocjował optymalne warunki ugody.Duże wyczucie w rozmowach,cierpliwość w dochodzeniu do celu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: marek dnia: 2014-06-17 20:56:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan adwokat prowadził sprawę rozwodową ,jest może do przesady konkretny ale to ostudziło moje emocje i słusznie .Uważam ,że osiągnęłam optymalny pozytywny rezultat.Bieżąca informacja ,dobry kontakt z sekretariatem.Każda wiadomość natychmiast przekazana.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Renata dnia: 2014-06-02 14:58:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam mającym trudne sprawy.Adwokat konkretny i inteligentny
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: dobra
Opinia dodana przez: aneta dnia: 2014-05-23 22:35:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: "Szczwany lis"- nie prowadzi sprawy tylko kombinuje.Metoda pracy: tupie nogą na sędziego jak się zdenerwuje, gdy jego racja jest podważana.Potwierdzam, że na rozprawach bardzo często zastępuje go córka lub syn, którzy w ogóle nie są zorientowani w sprawie. Wchodzą, wychodzą w trakcie sprawy, odbierają telefony.wszystko jest zaprotokołowane, ale bez żadnych konsekwencji.Przedłuża sprawę w sądzie naciągając klienta na koszty a drugą stronę na przeciąganie sprawy - 5 lat trwa sprawa, która powinna zakończyć się na 3 rozprawach.Polecam tylko tym,którzy kombinują tak samo :)
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: kaka dnia: 2014-01-25 23:21:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ukochana żono dlaczego piszesz ,że adwokat przegrał sprawę,przecież był twoim przeciwnikiem.Sędzia zamknął sprawę uprzednio pytając cie czy są wnioski dowodowe.Ja jestem zadowolony.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: zadowolony dnia: 2013-08-26 12:45:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam.Przegrał sprawe,nie zgłośił wniosków dowodowych,które chciałem złożyc,obejrzałem się i Sędzia już zamknął przewód sądowy.Widac było że P.Mastalerz chciał szybko zakończyc moją sprawe a wynik był sprawą drugorzędną.
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: dnia: 2013-08-22 10:09:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat konkretny ,zleciłem sprawę rozwodową do której pozew ściągnąłem z internety od innego adwokata .Okazało się ,że sporządzony żle,gdyż zażądałem swojej winy Mecenas na rozprawie pozmieniał żądania ,za moim zezwoleniem porozmawiał z małżonką i już jestem po bez orzekania o winie i optymalnymi alimentami .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: stefano dnia: 2013-08-19 10:30:06 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zawiodłam się na całej linii...Nie pojechał na żadną z rozpraw,wysłał swoją córkę aplikantkę...przegrał sprawe prostą do wygrania.Okłamał mnie,że sprawe kieruje do prokuratury.Ba, zataił przede mną wiadomość,że kancelaria mojego pozwanego zarzadała zwrotu kosztów i zadośćuczynienia.Dowiedziałam się przypadkiem po ponad roku,że mam dodatkowe koszty do zapłacenia wraz z rocznymi odsetkami..ODRADZAM od uslug tego adwokata
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-08-13 21:10:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fachowiec bez wątpienia wysokich lotow , czasami terminy sie nakladaja wiec czlowiek nie moze byc w dwoch miejscach na raz.Prowadzil mi sprawe gospodarczą przeciwnik potezny ale dal mu rade. Polecam- czy drogo? cena na wage problemu jak cie nie stac i ci nie zalezy to szukaj innych ale tu warto zaplacic i miec dobrego fachowca
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Mak dnia: 2013-07-11 16:34:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zlecilam sprawę o alimenty do apelacji.Cicho skromnie,dobrze.Czekalam na korytarzu.Wynik pozytywny.Dziekuje.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Panewce. dnia: 2013-05-09 21:35:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat dobry do trudnych spraw,przede wszystkim myśli nie obiecuje.Pieniądze dobrze zainwestowane
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Arkadiusz K. dnia: 2013-04-19 23:41:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat kompetentny ,bez owijania w bawełnę wyjaśnił mi moją sytuację w sprawie. Dało to mi możliwość podjęcia ważnych decyzji i osiągniecie optymalnego wyniku.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Hubert dnia: 2013-02-20 17:39:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan adwokat prowadził mi sprawę rozwodową.Na bieżąco informował mnie o tym co się działo.Konsultował każde posunięcie.Czułam się bardzo bezpiecznie. Poświęcił mi dużo czasu.Obie instancji wygrałam.Ceny jak na ilość wizyt i terminów przeciętne.Jestem zadowolona. Bardzo życzliwy i miły cały personel kancelarii. polecam
Jakość usług: Przecięta
Opinia dodana przez: Asia dnia: 2013-02-18 22:48:24 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: OCENIAM PRACĘ PANA ADWOKATA NEGATYWNIE, NA PIERWSZĄ SPRAWĘ NIE PRZYSZEDŁ A NA DRUGĄ PRZYSŁAŁ APLIKANTKĘ, KTÓRA NIC O SPRAWIE NIE WIEDZIAŁA.NIE POLECAM
Jakość usług: Niska
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: NIEZADOWOONA dnia: 2013-02-17 19:19:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wyciągnął mi syna z aresztu.Nie jest bandytą ,wysoka kultura.Ciągła informacja na temat sprawy. Ciechocinek pozdrawia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: zadowolona matka dnia: 2013-02-12 21:32:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Facet bardzo konkretny.Miałem problem w sprawie karnej,duży problem i pomógł.Zdarzało się ze zastępował go syn też adwokat. Dobra szkoła i dobry duet.Podobno ojciec tez był adwokatem. Popieram wpis Mirka.Słowa o band są obrażliwe ale świadczą o nieuzasadnionej zazdrości i złośliwości w takich kategoriach to też jestem banbo popełniłem przestępstwo a on mnie bronił i to skutecznie.Pozdrawiam klient z Lubochni.Niech się Pan nie przejmuje małymi ludżmi.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: kalisz dnia: 2013-02-11 00:05:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: czytałem opinie i jestem zbulwersowany. Dla mnie jest to znakomity fachowiec. Wybronił mnie \ 2 razy kasacja w SN! mówi to komu cos?\ a sprawa do łatwych nie należy.Jest przepracowany i może dlatego zawali jakiś termin - ale nie przed sądem. Uważam że w Piotrkowie to Mastalerz ...a potem długo nic.Ceny - przystępne i nie jest zachłanny jak mój poprzedni adwokat.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Mirek Wujek dnia: 2012-11-18 22:08:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: brak zainteresowania zleconą sprawą, zawalanie terminów, lekceważenie klienta, zdecydowanie szukajcie kogoś lepszego
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: olewactwo
Opinia dodana przez: petent dnia: 2012-11-10 22:55:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Facet zasłynął w Piotrkowie ponieważ bronił tylko tutejszych bandziorów i kryminalistów ( o nim też chodzą opinie ,że jest taki sam jak jego klienci ) ODRADZAM chyba ,że jest bandziorem
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-02-26 18:52:08 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją