Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Berger Serwis Techniki Grzewczej, Krzysztof Berger Krzysztof Berger

Zawód: ciepłownictwo, technika grzewcza Serwisant 
Adres: Wielkopolskie, 62-090 Rokietnica Poznań Wyspiańskiego 12
Telefon: 601818785 Kom. 601 81 87 85
Adres e-mail: krzysztof.berger(małpa)gmail.com
Strona internetowa: www.berger-serwis.com
Opis działalności: BERGER - Serwis Techniki Grzewczej , Krzysztof Berger Słowa kluczowe: Krzysztof Berger serwis kotłów opinie

Ocena: 100% pozytywna 29x 1x

Jakość usług: 100% wysoka 29x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 24x 1x
Ceny usług: 100% niskie 10x 16x
Ilość opinii w serwisie: 30
Ilość odsłon profilu firmy: 3895
Data utworzenia profilu: 19.06.2012 01:27:53
Data ostatniej aktualizacji: 13.11.2020 09:25:54 

Opinie o Berger Serwis Techniki Grzewczej, Krzysztof Berger Krzysztof Berger

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Punktualnie chociaż na terminową wizytę czekałam 3 tygodnie. Warto było. Pan wyczyścił piec, wymienił elektrody wyregulował specjalnym przyżądem palnik. Piec nie stuka, od 2 tygodni nic się nie dzieje z nim złego. Rachunek trochę spadnie, bo oszczędzam ok 2 m3 gazu na dobę. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Edyta dnia: 29.09.2020 23:08:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam Państwa. UWAGA - od września 2019 roku zaprzestałem serwisowania i sprzedaży kotłów TERMET. Dziękuję za docenienie mojej pracy komentarzami. Zajmuję się różnymi kotłami, a rezygnacja z jednej marki - Termet, nie oznacza rzecz jasna likwidacji działalności. Nadal serwisuję i sprzedaję kotły gazowe. Pozdrawiam i do usłyszenia. Krzysztof Berger - właściciel.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Krzysztof dnia: 01.08.2020 00:26:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobra cena w stosunku do jakosci wykonania,p Berger grzebał dobre 4 godziny w piecu - ale wyszło fantastycznie. Przestał wybuchać , dławić się palnik i spala o wiele mniej gazu. Bardzo dziekuję jeszcze raz, bo mam nizsze rachunki. Teraz epidemia więc zadzwonię w sierpniu a nie w maju - jak obiecalem. Usługa była w listopadzie i jak się zima skończy podlicze oszczędności. A pan fantastyczny sprzet do pomiarow - kosmiczny normalnie, zaden znajomy nie mial takiego fachowca, b0 rozmawialismy na Sylwestra. Piec Hoval w Murowanej Goślinie. Andrzej Pietrzak.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie trzeba było...
Opinia dodana przez: Jędruś dnia: 26.03.2020 15:39:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam fachowca. Przed trzema laty sprzedał mi kocioł gazowy - kończyliśmy budowę i p. Berger z p. Sobczykiem byli jednymi z najlepszych fachowców - ich zainteresowanie nie skończyło się z chwilą wpłaty, jak bywało często. Kotłownię uruchomił szybko w środku zimy, mamy najmniejsze rachunki za ogrzewanie domu wśród znajomych!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Asia Frączyk dnia: 29.02.2020 20:41:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo punktualny człek, zestaw narzędzi i przyrządów do badania spalin, profeska nomanie!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: otrzymałem na rok gwarancję
Opinia dodana przez: Zdziś na dziś dnia: 16.01.2020 20:57:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z przyjemnością daję 5 gwiazd (z minusem). Pan Krzysztof bardzo punktualny jest i słowny, a po spięciu w piecu, postarał mi się o nową "płytkę elektroniczną" do mojego i nie produkowanego od dawna Predoma ze Świebodzina. Piec wyczyścił i wyregulował. Zapewnił, że popracuje jeszcze góra ze 2 lata i żebym więcej nie dzwoniła z naprawą (to ten minus). Ale raczej był to żart...więc pozwalam sobie na własny. :-)
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Super
Opinia dodana przez: ElizaBeta dnia: 10.12.2019 23:47:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Trochę poczekałem, ale chłody i kolejka. Pan kocioł Hovala ustawił na nowo. Od miesiąca spalił mi 20% mniej gazu. Jestem bardzo zadowolony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie ma reklamacji
Opinia dodana przez: Adam Kiszkowski dnia: 29.10.2019 22:34:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo przyzwoity człowiek poza tym , że dobry fachowiec. Mama ma 83 lata i Pan Krzysztof naprawił u niej piec. Mama dała o 100 zlotych za dużo, a Pan Krzysztof nie przeliczył. Dzwoniłam w tej sprawie A Pan Krzysztof na to ,,byłem na zakupach i podłodze zaraz ,,. Potem oddzwonił i przelał mi różnicę od razu. Polecam To, bo znam takich co by się wyparli.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Anna Dziekońska dnia: 01.07.2019 13:43:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fajny facet przede wszystkim, punktualny i niedrogi. Okazało się że mój piec 10 lat nie był tak naprawdę przeglądany, pomimo że płaciłem innym. Jak się okazało dmuchanie kompresorem to lipa. Pan rozebrał kocioł i płukał chemicznie nagrzewnicę od zewnątrz i jakąś machiną od wewnątrz. Zapłaciłem 450 zł ale wiem za co - już prawie się zwróciło od października, bo piec chodzi cicho i spala mniej gazu. POLECAM.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Termet dnia: 12.01.2019 20:19:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wizyta była prawie rok temu. Całkiem sensowny Pan, nie tylko do porozmawiania na różne tematy w czasie pracy: przyjechał bardzo punktualnie, nie trzęsły mu się ręce, oświadczył że mu nie przeszkadza moja obecność i wścibska ciekawość. Zamontował regulator Hoval RS-OT, obniżając tym samym koszty ogrzewania o około 15% w stosunku do roku ubiegłego. Berger ma naprawdę imponujący zestaw utensyliów w torbie. Wielkie WOW! Pozdrawiam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jacek Gbiorczyk dnia: 11.09.2018 22:27:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan całkiem sensowny: junkers mi wysiadł, jak się okazało trzeba wymianić baterie :-D Ale skąd miałam o nich wiedzieć? Pan Krzychu skoczył do auta, zamontował i wziął tylko pięć dych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ewa dnia: 06.05.2018 16:42:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konserwacja i naprawa pieca - warta polecenia. Punktualnie, fachowo, bez pośpiechu i dużo mi Pan wyjaśnił, w zakresie obsługi i bezpieczeństwa gazowego.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marysia dnia: 10.09.2017 17:49:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak i poniżej - super fachowiec. U mojego pieca kondensacyjnego był dwa razy. Firma, która go montowała zwyczajnie się wypięła na mnie po okresie gwarancji w 2016 roku. Piec Hoval Topgas. W czasie gwarancji bywały już z nim problemy, którego tamta szemrana firma, nie mogła opanować. W październiku 2016 r zadzwoniłam (kierując się opiniami Usługobiorców z Internetu) do Pana Krzysztofa. "Elbląg - trochę daleko od Poznania - odpowiedział - Oddzwonię jutro jak uporządkuję kalendarz." Pan oddzwonił i oświadczył "Przyjadę na rekonesans - zobaczę co tam się dzieje i albo opanuje na miejscu, albo przyjadę raz jeszcze - policzę tylko za dojazd. Ponieważ to duża odległość i mogę nie mieć wszystkich części". Pan zawitał punktualnie. Popatrzył i ocenił iż piec źle zamontowano. Szybko znalazłam instalatora, który przyjechał i wg wskazówek p. Bergera poprawił. Piec zaczął funkcjonować. W listopadzie poprosiłam p. Krzysztofa o przyjazd i przegląd i ustawienie. Piec pracował dzielnie bez zająknięcia od października, aż do dzisiaj. Naprawdę świetny i obowiązkowy serwisant - nic tylko polecać!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ewelina Tarnacka dnia: 18.07.2017 13:07:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawa kotła w marcu 2016. W październiku popsuła,sie wymieniona cześć -elementy. Pomimo, ze pan Berger nie wystawił gwarancji, przyjechał i ,,na słowo,, cześć zużytą wymienił na gwarancji rocznej. Prawdę mówiąc nawet nie sądziłem ze jest taka gwarancja na rok :). Będę korzystał z usług i polecam!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: bez,zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Zbyszek Kolski z Dopiewa dnia: 06.11.2016 17:27:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo punktualny i zorganizowany Pan. Zadzwonił pól godziny wcześniej że przyjedzie, zgodnie z umową. Piec dokładnie wyczyścił i wyregulował. Zniknęły szumy i trzaski i jest cichszy niż "przed". Poprzedni bral 12o zloty, za pól godziny roboty. Pan B. był trzy godziny i wziął za to 250 - więc koszt nieadekwatny do efektów. Będę polecała Alina S. (posiadaczka Smarta). ;-)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ala dnia: 07.10.2016 00:42:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Krótko mówiąc - rewelacja. Fachowiec z powołania. Drugi raz skorzystaliśmy z jego pomocy. Za pierwszym razem ożywił nasz stary piec gazowy, tzw. starą poczciwą "EL-kę". Za drugim razem poratował nas w kwestii bojlera. Fachowo, sprawnie, za bardzo rozsądne pieniądze. Polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Anka dnia: 03.06.2016 23:47:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan zna się na swojej pracy i widać że ją bardzo lubi. Powiedział że awaria jest trudna, bo ktoś pozmieniał elektr. pieca (poprzedni właściciel). Po kilku godzinach wyszedł uśmiechnięty a piec chodził cała zimę aż do wczoraj bez zapalonej lampki awarii...uff. :) Oby więcej takich "zaciętych" serwisantów było. Pozdrawiam wiosennie! :) Aldona
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Aldona dnia: 26.05.2015 23:07:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: 5 2015-03-11 Jestem seniorem i nie mam za wiele pieniazkow, a Pan znalazl mi nietypowa częśc do 30-letniego pieca od swego kolegi z serwisu w Holandii. Polecam za zaangażowanie i słownosc tego pana!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Antoni dnia: 11.03.2015 00:10:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolona. Facet konkretny. naprawił piec w 1,5 godziny pracując cały czas. Inny sobie nie poradził, marzłam przez 3 dni! Nie kazał mi wychodzić z kotłowni, bo mu to nie przeszkadza(!) Lubi porozmawiać i jest interesującym rozmówcą! :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Janka dnia: 28.11.2014 17:39:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystam drugi raz. Pan tak punktualny, że można regulować zegarek. Widać że zna się i ma pasję. Ceny średnie za doskonałą obsługę, wiedza jak dla mnie ogromna na tematy grzewcze. Oby więcej takich fachowców. Profesjonalizm to zdecydowanie zbyt skromna moja nota. Gorąco polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: zepsuta część wymieniona po 10 mies. gwarancji, bez zastrzeżeń i bezpłatnie
Opinia dodana przez: Ryszard Krzyżaniak dnia: 25.08.2014 16:44:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo wdzieczny za drugie życie pieca co. Przepracowal całą zimę a rachunki ciut mniejsze, mimo ze w domu ciepelko. Polecam tego serwisanta:punktualny i kompetentny fachowiec. Gerard z Poznania
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było reklamacji
Opinia dodana przez: Gerard M. dnia: 25.06.2014 23:38:18 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałem bardzo mocno podziękować za wszelkie uwagi Państwa dotyczące mojej pracy i za docenienie jej miłymi komentarzami. Swoją pracę traktuję jako pasję i wykonuję ją tak, jakbym sam chciał być obsłużony. Krzysztof Berger (właściciel
Obsługa reklamacji: Brak oceny, wypowiedź właściciela
Opinia dodana przez: Krzysztof Berger dnia: 20.03.2014 16:03:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Berger doradził mi w modernizacji kotłowni w roku 2000. Piec dobrał taki, że nie popsuł się przez 14 lat, o czym sąsiedzi i znajomi mogą tylko pomarzyć. :) Jestem bardzo zadowolona i polecam pana wszystkim! Pozdrowienia ślę. Jadwiga
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było od 2000 r.
Opinia dodana przez: J.z Kobylnik dnia: 11.03.2014 23:37:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam usługi Pana Krzysztofa Bergera jako bardzo dobrego fachowca, z powołania, o co w dzisiejszych czasach wcale nie tak łatwo. Służy fachową pomocą przy wyborze sprzętu, jak i w zakresie jego użytkowania. Profesjonalny, punktualny, uprzejmy i konkretny, nie naciąga na niepotrzebne usługi. Polecam stałą współpracę z Panem Krzysztofem, wtedy można mieć pewność, że zakupiony sprzęt długo posłuży nam w dobrej formie, o bezpieczeństwie użytkowników już nie wspominając.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Kasia R. z Poznania dnia: 02.02.2014 17:55:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry fachowiec. Za konserwację wziął 250 złotych i siedział murem 4 godziny dopóki piec nie chodził tak jak on chce. Nie poniosłam opłat dodatkowych. Piec ma 10 lat i jeszcze tak dobrze nie pracował. Rachunki spadły mi o 30% !!! Jestem po prostu zachwycona. Będę polecała, pozdrawiam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: reklamacji nie było
Opinia dodana przez: ...od Hovala dnia: 09.01.2014 16:09:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie zalał mi wyremontowanej łazienki, jak poprzedni fachman... Miał część na wymianę w piecyku, ale przeczyścił starą (wysoka cena) i oświadczył że jak zawiedzie to co zrobił, to mi w ciągu 3 miesięcy wymieni część i tylko za nią weźmie opłatę, no i policzył rozsądnie na koniec. Minęło póltora roku i nadal chodzi ten sprzęt. A sam Pan Berger to mężczyzna elokwentny, czysty, używający dezodorantu i nie ubrany w jakieś łachmany i aż miło było go do domu wpuścić, nie wniósł mi na butach błota do mieszkania i wyczyścił nawet z zewnątrz piecyk ;) Pozdrawiam. Kasia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nie było reklamacji
Opinia dodana przez: Kataryna dnia: 31.07.2013 14:48:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dobry specjalista, nie zdziera i jest punktualny - co mnie zadziwiło. Zleciłem temu wykonawcy nadzór nad trzema kotłowniami i nie żałuję. Dobrze doradza i wykonuje swoją pracę jak należy. Można z nim porozmawiać na wiele tematów, jest towarzyski i uprzejmy. Polecam wszystkim.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: KK dnia: 25.06.2013 12:38:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam w 100% żadko spotykany fachowiec i do tego strasznie sympatyczny.Sprawnie,szybko i na temat POLECAM!!!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Przemek dnia: 07.02.2013 09:01:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Punktualny, rzeczowy. Uczciwie wycenia zakres prac. Jak próbowałam targować się, to poradził kontakt z innym wykonawcą. Ma normalne ceny rynkowe, potem sprawdziłam u innych. Kocioł rozebrał na czynniki pierwsze i złożył po ciemku, bo akurat wyłączyli prąd. Robił wszystko o latarce przez prawie godzinę. O dziwo - poskładał go idealnie. Zapewnił też, że będzie pracował i bez obaw mam używać do jutra. Następnego dnia przyjechał sprawdzić i ustawić palnik. Nic nie policzył za tą usługę.
Jakość usług: Wysoka
Obsługa reklamacji: Brak
Opinia dodana przez: Tallinka dnia: 11.10.2012 01:24:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zawsze na czas. Zawsze fachowo i konkretnie. Zawsze ma części na wymianę. Zero pierdołowatości. Korzystam od lat i polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: od ręki
Opinia dodana przez: dnia: 03.07.2012 23:20:20 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją