Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Adwokat Michał Sadowski Kancelaria Adwokacka

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Mazowieckie, 00-842 Warszawa, Toruń Warszawa Marszałkowska 68/70/26
Telefon: Kom. 602443106
Adres e-mail: m.sadowski(małpa)amslegal.pl
Strona internetowa:
NIP:
8911572260
Opis działalności: Kancelaria Adwokacka Słowa kluczowe: spory korporacyjne, sprawy gospodarcze o zapłatę, sprawy cywilne, sprawy spadkowe, sprawy rodzinne

Ocena: 100% pozytywna 20x

Jakość usług: 100% wysoka 20x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 19x
Ceny usług: 100% niskie 14x 5x
Ilość opinii w serwisie: 20
Ilość odsłon profilu firmy: 3876
Data utworzenia profilu: 12.10.2014 01:37:57
Data ostatniej aktualizacji: 09.10.2020 11:47:34 

Opinie o Adwokat Michał Sadowski Kancelaria Adwokacka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zdecydowanie polecam współpracę z Panem Mecenasem Michałem Sadowskim. Pan Mecenas reprezentował mnie w kilku sprawach. Między innymi: Pomagał w sporządzeniu odwołań w języku angielskim. W nagłej sytuacji reprezentował mnie przed kontrahentem zagranicznym wykazując pełen profesjonalizm i dyspozycyjność. Dodam, że negocjacje prowadzone były w języku francuskim. Pan Mecenas pomógł również w windykacji niezapłaconego wynagrodzenia za zrealizowany transport międzynarodowy. Kancelaria wystosowała mocne wezwanie w języku francuskim, które poskutkowało zapłatą należności, bez konieczności zgłaszania sprawy do sądu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: MIDAN dnia: 10.01.2021 19:14:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Michał prowadził dla mnie kilka spraw - między innymi wspierał mnie w negocjacjach warunków umowy B2B oraz prowadził sprawę sądową. W każdym przypadku muszę podkreślić jego pełne zaangażowanie, wsparcie i profesjonalizm który pozwolił mi zakończyć te sprawy zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin dnia: 21.10.2020 11:01:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas Michał Sadowski prowadził już kolejną sprawę, którą zleciłyśmy z Mamą. Ostatnia dotyczyła prawa o odszkodowanie za bezumowne korzystanie z gruntu. Dzięki dobremu wezwaniu przedsądowemu i twardym negocjacjom udało się wynegocjować kwotę odszkodowania wyższą niż oczekiwana, w 2 miesiące, bez udziału sądu. Z usług jesteśmy bardzo zadowolone.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: JF dnia: 17.08.2020 17:49:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas Michał Sadowski reprezentował nas przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym w Bydgoszczy dotyczącej stwierdzenia nieważności pozwolenia na budowę budynku biurowego o przeznaczeniu projektowo-badawczym wraz z infrastrukturą towarzyszącą. Pozwolenie to zostało wydane dla firmy sąsiadującej z naszą posesją przez Starostę Włocławskiego i podtrzymane przez Wojewodę Kujawsko-Pomorskiego. Dzięki wnikliwej analizie zgromadzonego materiału i perfekcyjnie sporządzonej przez Pana mecenasa skardze, Wojewódzki Sąd Administracyjny w Bydgoszczy uchylił wcześniejszą decyzję i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia. Pan mecenas jest najlepszym prawnikiem jakiego mieliśmy przyjemność poznać. Jest perfekcjonistą w tym co robi. Bardzo angażuje się w swoją pracę. Jest cierpliwy, wszystko spokojnie tłumaczy i wyjaśnia, a co najważniejsze jest konkretny i rzeczowy. Jesteśmy pod wielkim wrażeniem jego pracy i osoby. Z całego serca polecamy Pana mecenasa. Jeszcze raz dziękujemy za zaangażowanie oraz okazane zrozumienie i pomoc. Ewa i Marek S. 02.12.19r.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 03.12.2019 16:02:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystałem z usług mecenasa Sadowskiego w sprawie sporu z NETIA S.A. Chodziło o stwierdzenie nieważności zapisów umowy. Pan Mecenas wygrał w obu instancjach! Zamiast ja płacić operatorowi, to operator musi zapłacić mi! Bardzo dokładny i precyzyjny, co jest rzadkością w tym środowisku. Ze świeżym spojrzeniem na sprawę. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wojciech B. dnia: 08.11.2017 17:08:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: To juz kolejna sprawa wygrana przez kancelarie, tym razem chodzilo o spadek, kolejny raz jestesmy bardzo zadowoleni! Teraz smialo moge powiedziec iz nasza rodzina ma juz swoja kancelarie na dobre i zle. Polecam w 100 %
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 18.10.2017 12:57:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Właśnie zakończyła się moja sprawa którą prowadził Pan Mecenas Michał Sadowski,sprawa dotyczyła podziału majatku.Mecenas wykazał się olbrzymią wiedzą, profesjonalizmem oraz nieprzeciętną prawniczą inteligencją. Solidny, słowny doskonale przygotowany do sprawy, zaangażowany, a przede wszystkim kompetentny i skuteczny. Moja sprawa była bardzo trudna i skomplikowana ale dzięki Mecenasowi wygrałam.Młody ambitny adwokat z ponadprzeciętną inteligencją warty polecenia.Dziękuję Panie Mecenasie za poświęcony czas ,za to że zawsze Pan był przygotowany i gotowy do walki.GORĄCO POLECAM PANA MECENASA Justyna
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Justyna dnia: 17.10.2017 21:08:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam! Chciałabym bardzo gorąco podziękować p. Michałowi Sadowskiemu prawnikowi, który okazał się bardziej merytoryczny niż urzędnicy z jednego z Warszawskich urzędów. Byłam bardzo zaskoczona ale teraz już wiem, że jeśli będę miała jakikolwiek problem mogę się z nim skonsultować i być zupełnie spokojna ponieważ okazało się, że ma we wszystkim rację!!! Najpierw dokładnie wypytał mnie jak wygląda moja sytuacja a później okazało się, że jest przygotowany do odpowiedzi na każde pytanie. Był na tyle uprzejmy, że zgodził się napisać w bardzo szybkim, interwencyjnym trybie potrzebne mi dokumenty. Później na bieżąco wyjaśniał, że kolejne fakty czy dokumenty można uznać lub nie w sądzie. Informował co jest niezbędne aby się zabezpieczyć w razie tzw. czarnego scenariusza. Pan Sadowski zapewnia ogromną wiedzę ale także spokój z niej wynikający!!! Dziękuję bardzo jeszcze raz. Polecam wszystkim!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 13.10.2017 20:07:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niedawno moją sprawę związaną ze sporem z pracodawcą prowadził pan mecenas Michał Sadowski. Jestem bardzo zadowolona z jego usług. Jest osobą bardzo kompetentną i wyważoną. Bardzo rzetelnie przedstawia konsekwencje każdego rozwiązania. Stara się doradzić takie postępowanie, które jest najbardziej korzystne i realne. Jest osobą bardzo wspierajacą, osobiście zaangażowaną w sprawę i skuteczną. Ze wszystkiego wywiązuje się bardzo terminowo. Jeżeli była potrzebna jego pomoc podczas rozmów, zawsze znalazł czas. Byłam pod ogromnym wrażeniem fachowości i empatii pana Sadowskiego. Gdybym jeszcze kiedyś potrzebowała porady prawnej, na pewno zwrócę się do tego adwokata.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jagoda dnia: 19.07.2017 16:16:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas reprezentował nas w sprawie dotyczącej stwierdzenia nieważności pozwolenia na budowę. Sprawa była na tyle poważna, że groziła nam rozbiórka domu. Po tym jak Wojewódzki Inspektorat Nadzoru Budowlanego cofnął nasze pozwolenie na budowę z powodu rozbieżności w kwestii dojazdu do parceli znaleźliśmy się w bardzo trudnej sytuacji. Dzięki odwołaniu jakie wniósł Pan mecenas sprawa zakończyła się na etapie GUNB, który to uchylił wcześniejszą decyzję i umorzył sprawę. Pan mecenas jest najlepszym, najbardziej inteligentnym oraz godnym zaufania prawnikiem jakiego mieliśmy przyjemność poznać. Zainteresowanie naszą sprawa jakie wykazywał przez cały okres jej trwania, czas poświęcony na wytłumaczenie sytuacji w której się znajdujemy i co najważniejsze genialne, treściwe-pełne różnego typu argumentów odwołanie, które napisał Pan mecenas to wszystko jest godne uznania i zasługuje na podziw. Tak więc z całego serca polecamy Pana mecenasa i dziękujemy za pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Żaneta Babula dnia: 02.08.2016 22:27:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas reprezentował mnie w sprawie o naruszenie dóbr osobistych i wizerunku. Cechuje go niezwykła rzetelność i skrupulatność. Poza ogromną wiedzą prawniczą ma duże wyczucie taktu i dyplomacji. Po zapoznaniu się z całą dokumentacją sprawy przedstawił wszystkie możliwe warianty, szacując zyski i straty każdej decyzji. Zawiłe kwestie i kruczki prawne przedstawił w bardzo przystępny sposób. Słuchał potrzeb klienta, był w stałym kontakcie, na bieżąco odpowiadał na wszelkie pytania i wątpliwości. Wszelkie pisma przygotowywał z wyjątkową precyzją i sztuką prawniczą. Polecam: profesjonalna opieka i prowadzenie sprawy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Monika dnia: 03.02.2016 11:40:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z usług mecenasa skorzystałam w sprawie mojej matki o podział majątku. Do podziału było kilka nieruchomości, kilka samochodów, pojazdów dostawczych i maszyny przedsiębiorstwa, nakłady na działki. Sprawę od kilku lat prowadził inny adwokat, ale nie byłyśmy zadowolone. mec MS zapoznał się z aktami sprawy, okazało się, że nie zgłoszono zarzutów do opinii biegłych i nasza sytuacja była bardzo niekorzystna, a było to tuż przed ostatnim terminem rozprawy. mecenas zaryzykował, znalazł dobre dla nas wyroki sądu najwyższego, przystąpił do negocjacji z drugą stroną i bardzo bojowo zarzucił ich taką ilością argumentów, że adwokat drugiej strony aż zaczął nerwowo wertować akta sprawy, szukając jakichś argumentów. Nie znalazł :) Ostatecznie mecenas wynegocjował o jakieś 250-300 tysięcy więcej, niż byśmy realnie dostali od sądu, co uratowało nas przed przegraną. Mecenas spokojnie tłumaczy i wyjaśnia wszystko, ale dla drugiej strony jest bezwzględny i potrafi sprowadzić drugą stronę do parteru. Bardzo szczegółowy i konkretny, a także szczery – jeśli coś jest niepewne, to po prostu o tym mówi i szacuje ryzyko. Żałuję, że nie trafiłam na mecenasa wcześniej. Bardzo dziękuję i polecam serdecznie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Joanna S. dnia: 16.01.2016 21:16:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas reprezentował mnie już drugi raz w sprawie przeciwko PZU, i ponownie z doskonałym skutkiem. Pomimo moich obaw związanych ze sprawą (ze stron z poradami prawnymi które wcześniej przeglądałem wynikało że w wypadkach takich jak moje często się przegrywa) mecenas napisał bardzo wnikliwą i przekonującą replikę na - początkowo bardzo twarde - stanowisko PZU, i po krótkich negocjacjach sprawa zakończyła się bardzo dla mnie satysfakcjonującą ugodą. Pan Michał jest młody, ale widać że ma serce i talent do swojej pracy. Serdecznie polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Przemysław dnia: 06.12.2015 20:15:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Michał Sadowski reprezentował mnie w Sądzie II Instancji. Była to sprawa o podział majątku, która trwała w Sądzie I Instancji 8 lat, i którą przegrałam. Zwróciłam się do Kancelarii Adwokackiej z prośbą o apelację. Mecenas szczegółowo i dokładnie zanalizował sprawę i orzecznictwo, znalazł odpowiednie zarzuty. Napisał tak perfekcyjnie apelację, że Sąd II Instancji uwzględnił ją w całości. Na sprawie wykazał się ogromnym zaangażowaniem i kompetencją. Sprawa została wygrana. Jest to wyłączna zasługa mecenasa Michała Sadowskiego, który jest profesjonalistą i perfekcjonistą w swoim zawodzie; wnikliwy, zorganizowany, dbający o szczegóły i zaangażowany w pracę. Człowiek wysokiej klasą i kultury osobistej. Byłam i jestem pod wielkim wrażeniem jego pracy i jego osoby. Bardzo dziękuję Panie Mecenasie, bez Pana, by się to nie udało.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ivona B. dnia: 17.10.2015 19:24:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas reprezentował mnie w sprawie o naruszenie dóbr osobistych i zadośćuczynienie. Proces relacjonowany był przez lokalne, warszawskie media. Przeciwko mnie i Mecenasowi był jeden z najbardziej znanych warszawskich adwokatów oraz znany pełnomocnik dwóch pozostałych współpozwanych. Na początku usiłowali oni obarczyć mnie współodpowiedzialnością za działania, które podejmowali bez mojej wiedzy. Mecenas zebrał dobre dowody i tak je przedstawił w odpowiedzi na pozew i podczas rozpraw, że powód sam wycofał pozew wobec mnie jeszcze przed końcem sprawy. Mecenas Sadowski jest rzetelny, skrupulatny, terminowy, konkretny, dzięki młodemu wiekowi również bardzo ambitny, ale też uważny, wnikliwy i nie popada w rutynę. W sądzie nieustępliwie bronił moich racji, wchodził w mocną polemikę z drugą stroną. Na rozprawie był zawsze przygotowany, skupiony i uważny, na bieżąco analizował zeznania świadków. Zadawał pytania, na które udzielane odpowiedzi wykazywały zaprzeczanie sobie i kłamstwa współpozwanych. Mecenas opracował aż trzy strategie prowadzenia sprawy - na wypadek różnego rozwoju sytuacji i niepowodzenia dwóch podstawowych. Współpraca byłą bardzo dobra. Uwolniła mnie od nieprawdziwych zarzutów i sideł zastawionych przez nieuczciwych współpozwanych, którzy bronieni przez innego adwokata nie potrafili udowodnić swojej niewinności. Polecam współpracę z Mecenasem Michałem Sadowskim, bo gwarantuje jego oddanie sprawie, komunikatywność i skuteczność.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Prowadzenie sprawy rzetelne - nie było powodów składania reklamacji. :)
Opinia dodana przez: Patryk Z. dnia: 04.10.2015 15:57:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dziękuję za wygraną sprawę przeciwko PZU. W sądzie zdziwiłem się dwukrotnie. Najpierw dlatego, że sąd potraktował mnie jak oskarżonego i agresywnie zadawał pytania, które miały na celu wykazać, że próbuję oszukać PZU. Drugi raz – kiedy mecenas o tak młodym wyglądzie nie dał się zakrzyczeć sędziemu i twardo odpowiadał sądowi, zmuszając sąd do przyjęcia moich wniosków dowodowych. Ostatecznie sąd okręgowy oczywiście oddalił pozew, ale mecenas napisał taką apelację, że sąd apelacyjny nie pozostawił na wyroku sądu okręgowego suchej nitki. Wygraliśmy w 110 %, bo realnie liczyliśmy na mniej. Bardzo skrupulatny i szczery, konkretny adwokat, czujny na rozprawie, analizuje i przedstawia wprost wszystkie opcje, zagrożenia i szanse, bez owijania w bawełnę i prawniczej nowomowy. Jeśli sąd jest przeciwko Wam – na pewno mecenas się przyda. Na bieżąco informuje o tym, co się dzieje w sprawie. Pozdrawiam i dziękuję!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Przemek S. dnia: 02.06.2015 20:18:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria mecenasa Michała Sadowskiego obsługuje nas od wielu lat. Sporządza dla nas umowy z podmiotami zewnętrznymi (umowy dotyczące projektów architektonicznych i praw autorskich, umowy o dzieło, umowy najmu, umowy świadczenia usług, o współpracę, zlecenia, o pracę) oraz opinie w zakresie prawa nieruchomości, prawa budowlanego, prawa zagospodarowania przestrzennego, w tym procedur planowania przestrzennego i reprywatyzacji gruntów warszawskich. Szczegółowy, staranny i przewidujący, długo analizuje zagadnienia prawne, ale w zamian dostajemy wyczerpujące i kompleksowe opinie oraz umowy, które w pełni zabezpieczają nasze interesy. Zawsze przedstawia różne warianty i dopytuje o nasze potrzeby, żeby dostosować umowę do naszych konkretnych potrzeb. Finalnie dostajemy konkretną odpowiedź, co robić, a czego nie robić. Zdecydowanie rekomendujemy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Forum Rozwoju Warszawy dnia: 14.05.2015 16:41:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas doradzał mi w sprawie przeciwko byłemu pracodawcy, który próbował zdobyć ode mnie odszkodowanie za rzekomo uszkodzony samochód służbowy. Pan Mecenas wybrał taktykę, która mnie na początku nie przekonywała, ale okazało się, że była w 100 % słuszna. Pracodawca odpuścił po pierwszej rozprawie. Bardzo dobry kontakt, spokojnie wyjaśnia klientowi jego sytuację w ludzkim języku. Szczerze polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: karolina dnia: 24.03.2015 08:39:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas sprawdzał nam umowę nabycia mieszkania przedstawioną przez dewelopera. Otrzymaliśmy kompleksową analizę, z oszacowaniem ryzyka, przedstawieniem „za” i „przeciw”. Porada uchroniła nas przed wpadnięciem w prawną pułapkę zastawioną przez dewelopera, na której stracilibyśmy dziesiątki tysięcy złotych. Dziękujemy!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 14.03.2015 21:20:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zleciłam mecenasowi przeprowadzenie procedury powołania stowarzyszenia. Przygotował ambitny, dostosowany do konkretnych potrzeb stowarzyszenia statut, następnie sprawnie i profesjonalnie przeprowadził zgromadzenie założycielskie, dzięki czemu nasze dokumenty nie miały żadnych luk i braków. Dobry prawnik, dobry kontakt, terminowy, staranny i bardzo szczegółowy, odpowiada na potrzeby klienta i stara się je zrealizować nie tylko w 100, ale i 110 %. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Eliza Dec, Stowarzyszenie Absolwentów i Sympatyków ZS UMK Gimnazjum i Liceum Akademickiego dnia: 07.03.2015 17:37:19 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją