Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Maria Feric - Pawlak

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Śląskie, 40-045 katowice Katowice Astrów 10
Telefon: Kom. 502 03 15 48
Adres e-mail: adwokat(małpa)feric.pl
Strona internetowa: www.feric.pl
Opis działalności: prawo rodzinne,rozwody,prawo majątkowe,prawo cywilne,prawo karne,prawo pracy,prawo ubezpieczeń społecznych Słowa kluczowe:

Ocena: 96% pozytywna 27x 1x

Jakość usług: 96% wysoka 27x 1x
Terminowość: 96% bez zastrzeżeń 26x 1x 1x
Ceny usług: 85% niskie 6x 21x 1x
Ilość opinii w serwisie: 28
Ilość odsłon profilu firmy: 12486
Data utworzenia profilu: 2013-01-02 22:53:51
Data ostatniej aktualizacji: 2016-12-20 21:47:40 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Maria Feric - Pawlak

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas jest bardzo pracowitą osobą,dotrzymuje obiecanych terminów. Wykonuje 100% swoich powierzonych obowiązków,ceny są adekwatne do nakładu pracy. Ten Adwokat jest zaangażowany w sprawę którą prowadzi, Pani Mecenas podchodzi do sprawy psychologicznie co daje duże oparcie klientowi. Dziękuje Pani za pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2017-01-20 20:35:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas Maria Ferić-Pawlak prowadziła moją sprawę rozwodową. Wykazała ogromną cierpliwość i zaangażowanie dla mojej ilości pytań. Bardzo ciepła i empatyczna osoba,stwarzająca poczucie bezpieczeństwa - co jest bardzo ważne na takim zakręcie życiowym. Podczas spotkań w kancelarii omówiłyśmy wszystkie warianty rozwiązania sprawy. W stałym kontakcie ze mną, jeśli nie mogła w danym momencie rozmawiać dzwoniła lub pisała sms-a. Pełna kultura i profesjonalizm na sali sądowej. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: ANNA P. dnia: 2016-08-06 07:14:51 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani adwokat nie dotrzymała terminu napisania pozwu bo zapomniała powiedzieć, że ma zaplanowany urlop.Dodatkowo, pozew napisany z błędami, gdzie po rizmowie telefonicznej usłyszałam, że mam sama pousuwać pomyłkowo napisane dane, a na dodatek usłyszałam " czy to dla mnie problem".Jestem bardzo rozczarowana podejściem pani adwokat do całej sprawy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Roaczarowana dnia: 2016-07-17 23:17:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas obecnie zakończyła mi sprawę o podział majątku. Jestem ze współpracy z Panią Mecenas bardzo zadowolona. Jest osobą ciepłą i słuchającą, a z perspektywy swojego doświadczenia służyła mi radą i wszystko wyjaśniła. Dla mnie najważniejsze teraz po sprawie jednak było przygotowanie mnie przez Panią Mecenas do sprawy. Zmiana pełnomocnika po sprawie rozwodowej na Panią mecenas wyszła mi na dobre.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Beata dnia: 2015-10-22 14:13:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeżeli potrzebujesz pomocy prawnej,zgłoś się do Pani Marii Feric-Pawlak. Ja tak zrobiłam i otrzymałam w pełni profesjonalną i życzliwą pomoc. Pani mecenas była obecna na każdej rozprawie, służyła wsparciem i dobrym słowem. To osoba w pełni zaangażowana w prowadzoną sprawę, którą doprowadziła do satysfakcjonującego mnie końca. Jeszcze raz dziękuję za okazaną mi pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Olga R. dnia: 2015-08-06 15:39:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gorąco polecam Panią Marię. Jest osobą pełną zaangażowania, rzetelną, posiadającą ogromną wiedzę i wysokie doświadczenie a jednocześnie bardzo wyrozumiałą i cierpliwą. Po prostu niesamowita skuteczność w działaniu połączona z wielkim zrozumieniem dla potrzeb klienta. Potrafi doradzić w sprawie i spokojnie ocenić sytuację. Prawdziwy profesjonalista. Współpraca przebiegała bez zarzutu i żadnych trudności. Odpisywała na maile, smsy, oddzwaniała jak nie mogła rozmawiać. Tak jak obiecała, uczestniczyła w każdej rozprawie. Jeszcze raz dziękuję Pani Mecenas.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ewa dnia: 2015-06-23 14:53:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani mecenas prowadziła moją, z mojego punktu widzenia, zawiłą sprawę. Profesjonalnie, zawsze w kontakcie (nawet jeśli nie mogła odebrać - oddzwoniła). Zawsze przygotowana do rozprawy. Wywiązała się z umowy w 100%, a nawet więcej. Kreatywna (moim zdaniem bardzo ważne w tym zawodzie), zaproponowała i przygotowała pisma dodatkowe. Jeśli, nie daj Boże, będę musiał jeszcze kiedyś skorzystać z pomocy adwokata - Pani Maria będzie pierwszą osobą, z którą się skontaktuje.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Łukasz dnia: 2015-06-17 21:41:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam Panią Mecenas, która jest profesjonalnym adwokatem. Prowadziła moją sprawę rozwodową z orzekaniem o winie męża oraz odebranie mu praw rodzicielskich, która zakończyła się pełnym sukcesem. Uczestniczyła w każdej rozprawie. Bardzo sumienna, konkretna, terminowa, w stałym kontakcie z klientem. Podczas spotkań robi miłą atmosferę, potrafi wysłuchać, jest osobą serdeczną i pełną zrozumienia. Szczerze polecam i jeszcze raz dziękuję Pani Mecenas.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ania dnia: 2015-04-27 11:56:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, chciałem podzielić się swoimi odczuciami z podjętej współpracy z Panią Mec. Marią Feric - Pawlak. Pani Mec. prowadziła mi sprawę o zapłatę zaległego czynszu z umowy najmu. Na początku wszystko wydawało się proste, ale po sprzeciwie od nakazu zaczęło się komplikować. Dla mnie niestety wszystko co P. Mec. powiedziała sprawdziło się. Po rozprawie byłem zadowolony bo widziałem jej pracę na sali sądowej, pełny profesjonalizm. Dla mnie najważniejsze było żeby poszła ze mną na salę sądową co zrobiła jak powiedziała, oddzwaniała na moje telefony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam Z. dnia: 2014-11-24 14:49:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szczerze polecam. Pani Mecenas - zaangażowana, konkretna, rzeczowa, terminowa, profesjonalistka. Odpowiada na maile, smsy, oddzwania. Pomaga nie tylko jako adwokat ale także emocjonalnie jako empatyczny człowiek. Wywalczyła wysokie alimenty dla syna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: miranda dnia: 2014-10-20 19:12:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po sprawie o alimenty zmieniłam pełnomocnika i w rozwodzie reprezentowała mnie mec. Maria Feric - Pawlak. Jestem bardzo zadowolona ze sposobu prowadzenia przez nią tej sprawy. W pełni podzielam wszystkie pozytywne wcześniejsze opinie. Pani Mecenas jest osobą życzliwą i bardzo waleczną na sali. Zabezpieczyła wszystkie moje sprawy na tyle na ile można było to zrobić. Jeśli w przyszłości będę potrzebowała pomocy, to na pewno ponownie skorzystam z jej usług.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2014-09-08 09:26:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do Pani Marii zwróciłam się w sprawie alimentów na dziecko. Pani Maria jest ciepłą, wyrozumiałą osobą a zarazem rzetelną. Potrafi wysłuchać, doradzić i pomóc co bardzo sobie cenię. Na sali rozpraw czułam się bezpiecznie z Panią Marią gdyż dawała mi poczucie bezpieczeństwa. Dzięki Pani Marii wygrałam rozprawę o alimenty i bardzo jestem za to wdzięczna :). Pani Marii powierzę każdą swoją rozprawę. Dziękuje jeszcze raz za pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Weronika dnia: 2014-08-06 23:22:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Maria jest bardzo rzetelna, wyrozumiała i stanowcza. Potrafi bardzo dobrze doradzić, umie bardzo dobrze podejść do danego tematu oraz poradzi jak należy zachować się na sali sądowej i czego można się spodziewać. Daje duże poczucie bezpieczeństwa. Kontakt z Panią Marią - bez żadnych zastrzeżeń. Pani Maria jest słowna, terminowa i nie zapomina o kliencie - ten wyznacznik był dla mnie dość ważny, gdyż mieszkam za granicą. Jeśli ktoś chce powalczyć o swoją przyszłość i przyszłość swoich dzieci - to jest to osoba, której można tą przyszłość powierzyć. Wiem, że jeśli będę miała jeszcze jakieś sprawy w Polsce - to bez wahania skieruję się do niej po "pomoc". Odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. POLECAM!!!! I jeszcze raz DZIĘKUJĘ. :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Aneta S-B dnia: 2014-03-11 09:59:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Maria jest osobą rzetelną, życzliwą, wyrozumiałą i bardzo waleczną na sali sądowej. Prócz faktu że można z nią porozmawiac na każdy temat, zawdzięczam jej bardzo duże wsparcie na sali sądowej. Potrafi stanąc w obronie klienta sprzeciwiając się sądowej przemowie podczas jej trwania. Dzięki jej pomocy, moja sprawa została bardzo pozytywnie dla mnie rozpatrzona, za co jestem jej niezmiernie wdzięczny. Bardzo jej dziękuję również za słownośc i terminowośc, nigdy nie zapomina o kliencie. Z wyrazami szcunku Mirosław S.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-12-10 21:08:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: polecam pomoc pani adwokat w sprawach trudnych. Uzyskalem rozwod z moja zona po trudnej walce o dzieci i majatek. Dzieki pani mecenas w czasie sprawy mislem z czego utrxymac dzieci ktore byly ze mna. Teraz zaczynam dzielic majatek. Z pomoca fachowego prawnika z duza cierpliwoscia... mam nadzieje wygrac sprawe. Polecam uslugi tego mecenasa tj. Marii Feric Pawlak
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin Z. dnia: 2013-09-09 17:26:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani mecenas dzisiaj, od wielu lat uporządkowala mi Pani zycie: dzieci mam przy sobie, dla starszego syna zapewnila Pani komfort bo widuje się z ojcem, mam takze za co dzieci utrzymać i wyksztalcić (alimenty ekstra), a moja coreczka gdy dorosnie - poprosze Panią o zwiększeie dla niej alimentów. Przede wszystkim dziękuję za wsparcie i pomoc w rozmowach poza rozprawą, za rozmowy w Kancelarii i Pani obecnosc w Sądzie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Anna Z. dnia: 2013-08-27 22:22:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzięki pomocy adwokat Marii Feric Pawlak wygrałam sprawę o alimenty oraz pozbawienie władzy rodzicielskiej. Pani Mecenas jest niesamowicie fachowa i kompetentna. Na sali rozpraw jest bardzo aktywna co daje duże poczucie bezpieczeństwa. Jest osobą ciepłą, która potrafi słuchać i pomóc. Pozdrawiam i polecam wszystkim.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sandra D. dnia: 2013-04-04 16:24:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zostałam skazana za spowodowanie wypadku wiem,ze byłam winna.Zawdzięczam pani mec,Fericz niewielką karę o którą walczyła.dała mi wsparcie na rozprawach.Powierzyłam jej sprawy rodzinne,życiowe i mam zaufanie,że mnie obroni i pomoże tak jak w tamtej sprawie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Joanna P. dnia: 2013-03-21 20:05:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: polecam usługi pani Mecenas. Sprawdzony rzetelny adwokat. sprawa majątkowa zakończona dla mnie pozytywnie. Bardzo miła obsługa, konkretnie i rzeczowo. polecam i dziekuje Pani Mecenas jeszcze raz !
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magdalena dnia: 2013-03-15 13:00:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałam dodać swoją opinię. Sprawa spadkowa z zagranicy, trudna wydawało się na poczatku do wygrania. Pani Mecenas dokonała cudu:) Sprawnie, spokojnie i bardzo fachowo. Przemiła kobieta, delikatna a na sali rozpraw- istny bulterier:) Polecam bez wahania i jeszcze raz dziękuje :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magdalena K. dnia: 2013-03-14 12:56:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja Mecenas prowadzi mi obecnie sprawę o alimenty, tzn o ich podwyższenie, od byłego męża na mnie i na dzieci. Miałam trudności w obliczeniu wydatkow na dom i dzieci mimo, że posiłkowałam się formularzami i wzorami z sądu. jednak na sali sądowej okazało się że jestem zupełnie nie przygotowana, a sedzia do końca nie chciał mnie wysłuchać. zaraz po rozprawie rozpytałam znajomych i koleżanka poleciła mi tego właśnie adwokata, z ktorego jestem bardzo zadowolona. oprocz fachowości, punktualności i wielkiej życzliwości, na sali działa w taki sposób, że czuję się bezpiecznie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: anna dnia: 2013-03-11 18:39:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do adwokat Marii Feric Pawlak zwrocilem sie w sprawie rodzinnej o uregulowanie kontaktow z dziecmi oraz o alimenty na ich rzecz. Miałem poważne trudności z widywaniem sie z moimi synami i corka, mimo że mialem prawo je widziec, co wywalczyla mi w sądzie moja Pani adwokat. Po wniesieniu kolejnej sprawy do sadu rodzinnego wygralem ją dzieki pomocy i wsparciu mojego adwokata. Jestem w trakcie sprawy o wydanie zgody na paszport dla dzieci na letnie wakacje, mam nadzieję że pani mecenas będzie mnie nadal wspierac i zakonczymy również sprawę z sukcesem. Dziekuję za pomoc. Leon Fachowiec
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Leon Fachowiec dnia: 2013-03-05 18:34:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas prowadziła mi sprawę majątkową (sprawa spadkowa - krewny zmarł za granicą) a potem niestety rozwodową. Przede wszystkim to bardzo ciepły człowiek, który potrafi wysłuchać i mądrze doradzić. Obie sprawy wygrane dla mnie. Na sali rozpraw Pani Maria jest rzeczową i niezwykle kompetentną osobą. Wiedza poparta dużą empatią. Polecam jej usługi :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Katarzyna dnia: 2013-01-26 21:43:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas przygotowała dla naszej firmy umowy z podwykonawcami, jako pełnomocnik w postępowaniu ugodowym. Dzięki Pani Mecenas zawarłem bardzo korzystną ugodę, jestem zadowolony z profesjonalizmu, kompetencji i uroku osobistego!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Siara dnia: 2013-01-11 13:49:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do tej Pani adwokat trafiłem z polecenia kolegi lekarza,któremu Pani mecenas pomogła w trudnej sprawie o zachowek.Moja sprawa karna dotyczyła działalności spółki i gdyby nie pomoc Pani mecenas dzisiaj nie prowadził bym już mojej firmy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jurek dnia: 2013-01-10 18:48:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam. Mnie Pani Mecenas pomogła w sprawie majątkowej. Sprawa zakończyła się wygrana. Jednak najważniejsze jest to, iż Pani Mecenas ma cudowne podejście, jest konkretna, rzeczowa a przede wszystkim jest bardzo ciepłą osobą z którą chce się rozmawiać, bo czuję się autentyczną chęć pomocy. Bardzo Pani dziękuję!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Katarzyna dnia: 2013-01-03 11:42:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z gory przepraszam za pisownie i za blendy, niestety wyjechalem z polski Jako mlodzieniwc i mam troche deficytow jezeli chodzi o pisownie polska i nie mam poolskiej Tastatury. Pani Maria doswiadczyla mi niesamowita pezysluge reprezenzujac mnie w polsce w sprawie spadkowej. Mialem steszne Probleme terminowe zeby za kazdym razem byc w polsce. Ale dzieki Angarzu i dlamnie wspanialego ludzkiego podejscia jestem bardzo wdzieczny za wszystko. Jeszcze raz dzuekuje Pani Mario.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Przy takim Service nie ma Reklamacji.
Opinia dodana przez: Sz. P. Tores dnia: 2013-01-03 10:12:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani mecenas prowadziła mi sprawę o rozwód, a potem sprawę o zapłatę. W pierwszej sprawie przede wszystkim na czym mi zależało była ze mną na każdej rozprawie. Była aktywna na sali co dawało mi duże poczucie bezpieczeństwa. Sala rozpraw to jej żywioł. pozdrawiam Adam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam Piszczek dnia: 2013-01-02 22:59:12 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją