Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Michał Hajduk

Zawód: Adwokat 
Adres: Dolnośląskie, 53-505 Wrocław Lelewela 23/6
Telefon: Kom. 601-153-747
Adres e-mail: mh(małpa)kancelariamh.pl
Strona internetowa: www.kancelariamh.pl
NIP:
882-18-95-367
Opis działalności: Prowadzenie spraw i udzielanie porad z zakresu upadłości konsumenckiej prawa wekslowego, praw cywilnego, prawa gospodarczego, praw upadłościowego i prawa rodzinnego oraz świadczenie usług w zakresie rejestracji spółek i sporządzania i analiz umów Słowa kluczowe: adwokat wrocław,upadłość konsumencka, weksle, obsługa prawna, umowy, porady prawne, prawo cywilne, prawo handlowe, prawo wekslowe, prawo rodzinne, odszkodowania, windykacja, spółki, rejestracja spółek, spadki, rozwód

Ocena: 100% pozytywna 33x

Jakość usług: 100% wysoka 33x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 32x 1x
Ceny usług: 81% niskie 18x 11x 4x
Ilość opinii w serwisie: 33
Ilość odsłon profilu firmy: 12046
Data utworzenia profilu: 2013-02-09 21:51:28
Data ostatniej aktualizacji: 2016-08-17 23:41:11 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Michał Hajduk

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo ale to bardzo polecam Pana mecenasa dzieki niemu i jego fachowemu podejściu i ogromnej wiedzy na temat upadłości udało mi sie wyjsc z mojej beznadziejnej sytuacji i to wlasnie mecenas dal mi nadzieje ze moge zacząć myslec pozytywnie i ze to ze cos sie nie uda od raz nie można się załamywać tylko potrzeba probowac dalej i aby kazdy mecenas mial takie podejście do ludzi to bylo naprawde bardzo dobrze
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marlena dnia: 2018-03-27 23:19:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sporządzenie wniosku zajęło trochę czasu, jednakże co najważniejsze sprawa wygrana. Sąd ogłosił moją upadłość pomimo, że długi pochodziły z działalności gospodarczej i nie były małe. Co istotne mecenas osobiście bierze udział w rozprawach nie nie wysyła na nie aplikantów. Widać, że sędziowie już go znają - w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Beff dnia: 2017-09-24 12:40:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wielkie podziękowania dla Pana Mecenasa od "upadłej" kobiety ;) Wprawdzie przed mną jeszcze trochę drogi do pełni szczęścia, niemniej dzięki fachowości Pana Mecenasa mam już bliżej niż dalej do pozbycia się wierzycieli. A sprawa wydawała się beznadziejna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: wilkunia dnia: 2016-11-10 15:54:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do mecenasa przywiało mnie aż z Gdańska. Niestety nie miałem wyboru z uwagi na charakter sprawy - upadłość konsumencka. U mnie na miejscu niestety nikt z adwokatów i radców prawnych, do których się zwracałem nie zajmuje się tego typu sprawami i z rozmowy z nimi wnioskowałem, że są zupełnie zieloni. Zresztą sam więcej wiedziałem od nich po lekturze bloga Pana Mecenasa :) Nie chciałem też zlecać swojej sprawie firmom oferującym oddłużenie, które powyrastały jak grzyby po deszczu. Wprawdzie stawki niższe, ale z tego co na forach czytałem już nie jeden się przejechał na ich "fachowości" i "doświadczeniu" w tego typu sprawach. Z usług Pana Mecenasa jest bardzo zadowolony. Sąd ogłosił mi upadłość, a sprawa nie byłą prosta. Miałem około 1.000.000 zł długu z działalności gospodarczej. Tak więc jeżeli chcecie fachowca w dziedzinie upadłości konsumenckiej i macie jeszcze trochę grosza przy duszy, to uderzajcie do Pana Mecenasa. Pełna fachura i obeznanie z tematem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Dzideczek dnia: 2016-08-30 14:33:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adres kancelarii chyba trochę niekatulany :) Jeżeli chodzi o osobę Pana mecenasa, to w sprawach upadłościowych nie można lepiej trafić - spora wiedza praktyczna. Widać i czuć, że jest obeznany z tematem. Z mojego karku zdjął prawie okrągły milion długu. Niestety dla większości prawników to nadal terra incognita. Przynajmniej tak wynika z mojej autopsji, gdyż wcześniej byłem u 4 innych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2016-08-09 01:44:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzisiaj z pomocą pana mecenasa sąd ogłosił upadłość. Fahowość na najwyższym poziomie. Ze 100% pewnożścią polecam usługi pana mecenasa
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: lukasgregor dnia: 2016-02-18 17:32:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: wielki specialista w swojej dziedzinie odnosnie upadlosci konsumenckich mnie zalatwil sprawe bardzo szybko i profesionalnie za normalne pieniadze godny polecenia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: robert dnia: 2016-01-21 11:18:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeżeli do sądu to tylko z adwokatem a jezeli sprawa dotyczy upadłości konsumenckiej to tylko mecenas Michał Hajduk.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ryba dnia: 2015-08-10 17:00:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeden z naprawdę nielicznych adwokatów zajmujących się i znających na upadłości konsumenckiej. Dzięki mecenasowi udało mi się ogłosić upadłość i po wielu latach katorgi z komornikami ja i moja rodzina mamy szanse na normalność.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Upadły dnia: 2015-05-27 17:19:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Awszytsko po to aby było dobrze co jaets grane tego nie wiem bo jest dziwne.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: wer dnia: 2015-03-16 22:30:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpraca z Panem Mecenasem była wzorcowa. Świetny kontakt i profesjonalne podejście do prowadzenia sprawy. Sprawa dotyczyła dochodzenia należności z obligacji korporacyjnych jeden z podupadłych spółek. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: obligatariusz dnia: 2014-10-15 23:12:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawo wygrana więc chyba dobry, chociaż za bardzo to nie musiał się wykazywać, bo przeciwnik marny. Sprawa dotyczyła weksla.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: anion dnia: 2014-08-19 00:38:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie jest tanio ale solidnie. Dobry, stały kontakt. Zwłaszcza na pochwałę zasługuje fakt odbierania telefonów do klientów po uiszczeniu honorarium, co w tej profesji nie jest normom :) Pisma z sądu i od strony przeciwnej były mi niezwłocznie przesyłane na maila w formie snaków. Zaś pisma składane w moim imieniu zawsze były ze mną konsultowane, co niestety też nie jest standardem :) Jedyny minus to moim zdaniem wysokie ceny świadczonych usług. Niemniej z uwagi na pozytywny wynik mojej sprawy nie mogę narzekać, dlatego też jeżeli ktoś szuka dobrego specjalisty z zakresy prawa nieruchomości i nie musi liczyć się z groszem, to z czystym sumieniem mogę polecić Pana Mecenasa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Wlad dnia: 2014-05-07 22:55:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, mialem mozliwosc wspolpracy z adwokatem Hajdukiem. Sprawe zalatwil szybko, kompleksowo, mialem z nim dobry kontakt i przede wszystkim sprawa zostala wygrana. Polecam wszystkim bo widac ze ma wiedze i pojecie o tym co robi. To bula sprawa gospodarcza. Pozdrawaiam Marek Sz.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-03-21 12:35:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Błyskawiczna obsługa!! W zeszłym tygodniu w poniedziałek koło 15 zleciłem sporządzenie zgłoszenia wierzytelności. Rano o 9:00 już miałem go na skrzynce. Byłem w szoku, więc zleciłem innej kancelarii żeby sprawdzili czy wniosek został dobrze sporządzony, bo nie mogłem uwierzyć, że w tak krótkim czasie można przygotować poprawnie takie pismo. Sprawdzenie pisma zajęło im trzy dni!! Okazało się, że pismo jest sporządzone prawidłowo i nie dopatrzono się żadnych uchybień. Nic tylko pogratulować fachowość Panu Mecenasowi.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Zadowolony dnia: 2014-02-05 13:21:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pomógł mi odzyskać pożyczone pieniądze, których dłużnik odmawiał zwrotu twierdząc, że nigdy nic ode mnie nie dostał. Sprawa toczyła się prawie rok ale z happy endem :)Mecenas zmiażdżył na rozprawie linie obrony i świadków mojego przeciwnika, do tego stopnia, że zrezygnował z apelacji.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Janusz Z. dnia: 2013-12-31 04:57:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas przeprowadzał mi podział nieruchomości między współwłaścicieli. Otrzymałem tyle co chciałem więc jestem zadowolony. Drogo mnie to kosztowało, ale przynajmniej był skuteczny. I nie radzę nikomu występować przed sądem bez adwokata czy radcy prawnego. Taka osoba dla sądu po prostu się nie liczy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Spyrtko dnia: 2013-12-02 09:44:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nię będę tutał piał z zachwytu nad mecenasem jak inni, ale sprawa wygrana więc pozytyw się należy :) MOja sprawa dotyczyła podziału nieruchomości i do tego typu spraw pan mecenas jest jak najbardziej kompetentny.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Brunon K. dnia: 2013-11-16 21:59:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Oby więcej było takich mecenasów. Konkretny, rzetelny i terminowy. Fachowiec pełną gębą :) Dzięki mecenasowi mogę znów cieszyć się spokojnym snem, nie martwiąc się, że deweloper wyrzuci mnie z mieszkania, za które zapłaciłem, zostawiając mnie ze spłatą kredytu przez kolejne 30 lat. Życie znowu nabrało kolorowych barw :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: zadowolony dnia: 2013-11-07 22:29:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W miarę dobry, w miarę skuteczny, w miarę niedrogi. Solidny adwokat, ale bez jakiegoś szczególnego zachwytu. Zresztą w mojej sprawie nie było możliwości wykazania się. Sprawa w mojej ocenie prosta i wygrana od początku. Grunt, że nie zaszkodził, jak to w niektórych przypadkach bywa. Sprawa dotyczyła kar umownych z robót budowlanych przeciwko deweloperowi. Gościu siedzi w temacie nieruchomości to fakt.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Budowlaniec dnia: 2013-10-02 00:58:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat. Nie prze za wszelką cenę do procesu. Dzięki jego radą i mediacji udało mi się uniknąć długotrwałego procesu i odzyskać należne pieniądze. Bardzo wysoki poziom inteligencji emocjonalnej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: zadowolony dnia: 2013-09-21 01:37:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z czystym sumieniem mogę polecić Pana Mecenasa. Jeżeli ktoś szuka adwokata we Wrocławiu z zakresu prawa nieruchomości to lepiej nie może trafić. Pan Mecenas reprezentował mnie w postępowaniu o zniesienie współwłasności gruntu. Początkowo korzystałem z usług innego adwokata, z którego pracy nie byłem zbytnio zadowolony, gdyż sprawa nie szła po mojej myśli, ślimaczyła się, a i trudno było o jakiś kontakt. Dopiero Mecenas przywrócił mi wiarę w pozytywne dla mnie zakończenie sprawy i tak też się stało. Za co najbardziej należy pochwalić to świetny kontakt z Klientem, którego nie unikał. Jeżeli chodzi o ceny to mogą wydawać się wysokie, jednakże nie odbiegają od tych w innych kancelariach we Wrocławiu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: galicyjski dnia: 2013-08-23 15:29:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak sprawa z wekslem to tylko do tego Pana!! Skutecznie załatwił sprawę, której inni bali się podjąć. Dzieli mecenasowi zachowałem w portfelu dużą bankę :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wystawca dnia: 2013-08-04 23:40:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny adwokat nie segregujący klientów według grubości portfela. Pomógł mi wygrać sprawę z galerią handlową, która żądała ode mnie horrendalnych kar umownych za odstąpienie od umowy najmu. Ceny może ma i wysokie, ale można się dogadać i rozłożyć je na raty.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-14 17:25:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystałem z usług Kancelarii dochodząc zapłaty kar umownych od nierzetelnej firmy budowlanej. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do pracy Mecenasa. Sprawa została wygrana.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Felix
Opinia dodana przez: dnia: 2013-06-23 10:41:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas skutecznie pomógł mi odzyskać pieniądze od upadłego dłużnika. Świetny specjalista z prawo upadłościowego. Rzetelny, terminowy i co najważniejsze nie unika kontaktu z klientem. Nawet gdy są troche "upierdliwi" jak ja :)Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zenon dnia: 2013-06-06 10:19:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpracuje z Kancelarią już od dłuższego czasu. Mecenas pomaga mi dochodzić wierzytelności od nierzetelnych kontrahentów. Rejestrował też moją spółkę. Jeżeli ktoś szuka rzetelnego fachowca polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: mida dnia: 2013-05-19 00:27:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas pomógł mi odzyskać moje pieniądze od syndyka i chwała mu za to !! :) W sprawach upadłościowych gorąco polecam. Jeden minus... kibicuje barcy ;)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Cała Polska w cieniu Śląska dnia: 2013-05-14 00:06:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dużo bierze ale jeszcze więcej robi. Biorąc pod uwagę relacje jakości do ceny można powiedzieć, że niedrogi :) Mecensa pomógł mi wybronić się od kar umownych z umowy o roboty budowlane, którymi inwestor chciał mnie bezpodstawnie obciążyć. Teraz pomaga mi bronić się przed wekslami, które moja była żona powystawiała. Mam nadzieje, że równie skutecznie jak przy piewszej sprawie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-14 17:03:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gorąco polecam. Ponad rok czekałem na wypłatę zaległego wynagrodzenia z umowy o dzieło. Wystarczyło jedno pismo Pana Mecenasa i pieniądze w ciągu tygodnia pojawiły się na moim koncie. Gorąco polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Penk dnia: 2013-04-05 11:23:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jedyny adwokat we Wrocławiu, który potraktował mnie poważnie i pomógł oczyścić ze stawianych mi a wyssanych z palca zarzutów. Obecnie prowadzi moją sprawę rozwodową i jestem mu wdzięczny za zaangażowanie z jakim to czynni.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Karol B. dnia: 2013-03-21 08:20:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wprawdzie nie tani ale skuteczny. Załatwił mojego ex na cacy. Dzięki Mecenasowi dostałam mieszkanie, opiekę na dziećmi i przyznano mi alimenty. Jak dla mnie najlepszy adwokat we Wrocławiu :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Wesoła rozwódka dnia: 2013-02-24 16:42:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeden z nielicznych prawników we Wrocławiu zajmujący się prawem wekslowym. Skutecznie pomógł mi uchylić się od zapłaty weksla in blanco, który jak się okazało był niepoprawnie wypełniony. Gorąco polecam!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam K. dnia: 2013-02-12 10:29:45 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją