Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Schody galicja

Zawód: Stolarz 
Adres: Śląskie, Katowice Krakow Rzeszow
Telefon: 511 798 722
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Wyrob i montaz schodow Słowa kluczowe: Schody

Ocena: 33% pozytywna 4x 8x

Jakość usług: 44% wysoka 4x 3x 5x
Terminowość: 50% bez zastrzeżeń 3x 4x 3x
Ceny usług: 100% niskie 7x 3x
Ilość opinii w serwisie: 12
Ilość odsłon profilu firmy: 2102
Data utworzenia profilu: 2016-05-18 20:43:17
Data ostatniej aktualizacji: 2016-05-18 20:43:17 

Opinie o Schody galicja

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ogólna opinia pozytywna.W jesieni 2018r. umówiłem się z Panem Kazimierzem na kalkulacje ułożenia schodów betonowych w moim nowo wybudowanym domu.Przyjechał pokazał materiały oraz zdięcia wykonanych schodów.Z natury jestem nieufny i chciałem obejrzeć ich robote,obejrzałem na osiedlu dwa komplety schodów,podobało mi się.Spisaliśmy umowe,za około jeden miesiąc przyjechał stolarz P.Marek z pomocnikiem z obrobionymi schodami oraz elementami balustrady.Za trzy dni miałem schody dywanowe które mi się bardzo podobają a na kolejny dzień miałem zamontowaną balustradę.Spodobało mi się i z chęcią podpisałem protokół odbioru.Jakość usługi wysoka,terminowość zgodnie z umową
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zygmunt dnia: 2019-01-29 14:01:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam wszystkich .Chciałbym wszystkim polecić tę Firmę . Latem ubiegłego roku zleciłem panu Kazimierzowi wykonanie schodów samonośnych na na strych mieszkalny . Przyjechał zgodnie z rozmową wyrysował schody , pokazał materiały oraz zdjęcia innych schodów .Wskazał gdzie u nas na osiedlu wykonywane były ich schody . Trafiło na moich znajomych . Porozmawiałem , pooglądałem - byli zadowoleni . Spodobały mi się. Spotkaliśmy się ponownie i podpisaliśmy umowę na wykonanie schodów z jego materiałów . O dziwo nie chciał żadnej zaliczki - rzadkość .Za ok. 3 tygodnie telefon i ustaliliśmy datę montażu . Przyjechał wraz ze stolarzem Grzegorzem z gotowymi elementami moich schodów . Stolarz wprowadził tylko małe korekty .Po 3 dniach schody wraz z balustradami już miałem . Oboje z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni . Konkretny czas realizacji - konkretna robota . Już w okolicy kilka schodów wykonali z naszego polecenia . Jeszcze raz polecam .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Jak na razie nie mieliśmy powodów do reklamacji . Pozdrawiam
Opinia dodana przez: Jarek ze śląska dnia: 2019-01-28 21:04:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Za pośrednictwem tego portalu chciałem podziękować panu Kazimierzowi za fachowe i profesjonalne podejście do zlecenia położenia schodów w moim domu. Muszę napisać że firma zgodnie z terminem i według planu wykonała to zlecenie. Dla innych internałtów powiem, że ceny w porównaniu z innymi ofertami były najkorzystniejsze. Schody nadały wykończenia w moim domu i naprawdę robią wrażenie. Polecam wszystkim tą firmę. MAX
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: SEBASTIAN dnia: 2019-01-25 17:43:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawdę,szczerze ODRADZAM współpracę z tymi "panami". Arogancja, zero podejścia do klienta, kłamią patrząc prosto w oczy, źle wykonana praca, niedokładnie, po kosztach i to z pełną premedytacją! A nie daj Bóg przyjedzie (o przepraszam, przywiozą go!) na montaż cwaniak o imieniu Marek. Dużo gada, dużo pije, dużo pali, mało robi. A "właściciel" Kazimierz też krętacz. Walczymy z nimi kolejny miesiąc. Szkoda nerwów i pieniędzy. Po kasę byli pierwsi, do poprawek ostatni. Cała produkcja schodów odbywa się na miejscu (nocują na budowie)! Wszędzie syf! Ale jak człowiek jest stale na procentach to mu przecież wszystko jedno i "ale będzie pan zadowolony". Otóż nie! LUDZIE, NIECH WAS REKA BOSKA BRONI ZANIM NAWET POMYŚLICIE O TYCH PARTACZACH!!! To była najgorsza ekipa przy całej budowie domu!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: KOSZMAR!
Opinia dodana przez: J. dnia: 2017-12-20 23:43:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wybitnie nie profesjonalna firma, wykonawcy nie uwzględniają uwag do partackiego wykonawstwa. Arogancja przyjmującego zamówienia do zgłaszanych poprawek powykonawczych. Fakt że ich ogłoszenia z nr telefonu są rozwieszane na słupach elektrycznych już o czymś świadczy Ostrzegam przed firmą i kłopotami przy realizacji schodów.
Jakość usług: Niska
Obsługa reklamacji: bez szans wyegzekwowania
Opinia dodana przez: kerim dnia: 2017-11-30 17:21:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: STANOWCZO PRZESTRZEGAM każdego przed skorzystaniem z usług „firmy” Schody Galicja z Rzeszowa. Ta firma to jedna wielka kpina. Brak zarejestrowanej działalności, brak wystawiania faktur, rachunków na pobierane kwoty i nierozliczanie się z nich. Co najważniejsze - bardzo niska jakość wykonania, a właściwie – bylejakość. Podejście do reklamacji i zgłaszanych zastrzeżeń – bez komentarza. Kpina, absurd i niepoważne traktowanie klienta, a raczej traktowanie jak idiotę. P. Ćwiąkała podpisuje umowę, a schody wykonuje „najlepszy człowiek”, niejaki Witalij. Schody owszem, położone szybko i tanio. ALE: materiał był u mnie cięty na miejscu, w salonie, brudząc wszystko. Miejsce pracy nie zostało w żaden sposób zabezpieczone, w efekcie ściany do pół metra zachlapane były olejem. Podsumowując jednym słowem – schody robione były byle jak, niewykończone, „niedopieszczone”. Zostały szpary, szczeliny, niewykończone ‘dziury’, które p. Witalij, opowiadając na zgłaszane przez nas zastrzeżenia, zaproponował zakryć regipsem… (oczywiście w naszym własnym zakresie?) Co więcej, gdy zgłosiłem, że jeden ze schodów jest wykonany niezgodnie z umową, półtorej godziny wykłócałem się z tymi panami żeby we własnym zakresie poprawili źle wykonany schód na zgodny z umową. P. Ćwiąkała najpierw próbował nam wmówić, że tak było w umowie, potem przyznał że nie, ale za poprawę mieliśmy zapłacić dodatkową opłatę jego pracownikowi, bo ten tak sobie zażyczył. P. Ćwiąkała proponował nam więc zapłacenie p. Witalijowi po połowie, potem żebyśmy się dołożyli w ¼ - paranoja!!! Układ między tymi panami to kolejny absurd! Po ciężkich bojach p. Ćwiąkała poddał się - zdecydował zapłacić za poprawę p. Witalijowi z własnej kieszeni (bo ten powiedział, że bez zapłaty nie poprawi;)) Po poprawie schoda i zakończeniu usługi okazało się, że uszkodzili mi panel. Zareklamowaliśmy wykonanie schodów. P. Ćwiąkała owszem, zjawił się u nas i pooglądał uszkodzenie, po czym stwierdził, że panel się wygiął, bo podłoga jest krzywa – patrząc na leżącą na podłodze poziomicę, pokazującą idealny poziom, rozmowa brzmiała jak absurd. Odmówił naprawy, twierdząc, że to nie wina jego „najlepszego człowieka”, który robił te schody, tylko naszej rzekomo krzywej podłogi, po czym wyszedł. Rzeczoznawca już był. Sprawa jest w toku. Szczerze i uczciwie ostrzegam przed tymi „fachowcami” – schody tanio, szybko i byle jak. Lepiej dołożyć trochę więcej, ale zaoszczędzić sobie nerwów, dodatkowych kosztów i wielkiego rozczarowania…
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Porażka i absdur
Opinia dodana przez: Przestroga dnia: 2017-10-21 19:55:29 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wykonawca tworzy umowę pod siebie, bardzo niekorzystna dla inwestora, w umowie umieszcza skrycie bardzo kiepski materiał ( klejenie poprzeczne i podłużne - co przekłada się na najgorszy sort materiału np. odpady ), gwarancji nie chce realizować, przy reklamacji nie odbiera telefonów. Dokładnie o tym wykonawcy w kontakcie na maila : numia370@wp.pl Udostępnię dobrą umowę na takich wykonawców.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2017-09-24 20:55:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ta firma to nieporozumienie. Wszystko dobrze do puki nie doszło do właściwego montażu, zła jakość powłoki lakierniczej oraz rozsychający się schód. W moim przypadku całokształt tragiczny obym na swojej drodze nie spotkał więcej firmy tego " kalibru".
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Brak
Opinia dodana przez: Nigdy więcej dnia: 2017-09-14 22:57:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety, Pomimo dobrych chęci właściciela - "stolarze", którzy w konsekwencji wykonują usługę to porażka. Właściciel organizuje klienta, czyni uzgodnienia, podpisuje umowę, przywozi materiał wraz ze "stolarzem" i jego rola się kończy. Do gry wchodzą stolarze ..w moim przypadku schody położone przez pana Marka zostały zerwane przez innego pana, który kompletnie nie wiedział jak się zabrać do tematu. Za trzecim podejściem temat ogarnął sympatyczny Vitalij z Ukrainy (pozdrawiam;)) Drugi raz napewno nie zdecydowałbym się na wykonawstwo tej firmy. Kosztowało mnie to sporo urlopu i stresu - w ustalonej pierwotnie cenie. Jednak gdyby zważyć mój czas i nerwy i chaos jaki panował przez prawie 1,5 miesiąca to ta firma powinna zapłacić mnie a nie ja jej - niestety!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2017-09-11 19:58:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Schody ze średniej półki cenowej. Zamówiłem żeby były dobre. Teraz mam kilka pęknięć (mokre drzewo?) rozklejoną bramkę, oraz kilka stopni luźnych. ABSOLUTNY BRAK MOŻLIWOŚCI REKLAMACJI. Nie odbierają telefonów ani korespondencji pocztowej. Odbierają z innych numerów. A ponadto nie wpisują swoich danych do umowy, a ich firma nie istnieje w cedig!!! Spisujcie go sobie chyba z dowodu osobistego, zanim dacie mu coś zrobić!!!
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Brak reklamacji. Muszę zamówić inne schody
Opinia dodana przez: Łukasz dnia: 2017-05-05 09:57:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretna firma i fachowcy!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: jagoda dnia: 2017-03-31 07:24:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z przykroscia musze wystawic opinie negatywna. Powod: Niepowazne podejscie firmy do zglaszanej reklamacji i zupelny brak kontaktu mimo obietnic oddzwonienia i ustalenia terminu naprawy. Historia: Wiosna 2016 roku firma Schody Galicja wykonala dla mnie debowe schody w stylu angielskim. Montaz (a raczej produkcja) odbywala sie od zera na miejscu. Wykonujacy stolarz - mily, profesjonalny czlowiek z mniej profesjonalnym pomocnikiem. Samo wykonanie - elementy na ktore zostalo "przymkniete oko" przy odbiorze - uznalem ze mozemy z tym zyc (na wszystko moge dostarczyc zdjecia): zle wymierzone tralki na gornej czesci stopni - mialy byc 2 na 1 stopien i tak jest w umowie - jedynie w dolnej czesci jest w porzadku. Gorna linia tralek na gornym podescie nie wyszla w 1 linii, krzywo przyciety podest wystajacy nierowno nad sciana. Wykonczenie ostateczne - brak koncowego dopieszczenia. Wiec dla wybrednych nie ma o czym mowic. Wada podlegajaca reklamacji: Podest latem tego roku wysechl (musial byc mokry w momencie montazu) - wyzsze temperatury latem. Zawinal sie z brzegu nad podstopnica do gory powodujac rozsuniecie cokolow przy scianie. Generalnie podest kwalifikuje sie do wymiany. Reklamacja zgloszona poczatkiem lipca. Wlasciciel nie odbiera telefonow (odbiera z nieznanych mu numerow, a gdy odbierze informuje ze oddzwoni i umowi termin, co tez sie nie dzije). Zaproponowane rozwiazanie - naprawa lub obnizenie ceny. Zadne nie zostalo wykonane. Sprawa w toku. Pozostaje droga sadowa. Odradzam wszystkim. Cena moze atrakcyjna, zdjecia na stronie ladne, ale w razie awarii nie ma co liczyc na poprawki i powazne podejscie do klienta. Zachecam tez do poszukania opinii nt poprzedniej firmy wlasciciela - zaluje ze tego nie zrobilem zanim zdecydowalem sie na ich uslugi.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Obsluga reklamacji nie istnieje. Niepowazne podejscie do klienta
Opinia dodana przez: Maciej dnia: 2016-08-23 11:14:51 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją