Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Robert Ofiara Robert Ofiara

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Mazowieckie, 00-697 Warszawa Al. Jerozolimskie 47/2
Telefon: 22 114 94 11 Kom. 531 200 380 Fax: 22 404 54 68
Adres e-mail: a.szmurlo(małpa)obronca.com.pl
Strona internetowa: www.obronca.com.pl
NIP:
7981336908
Opis działalności: Kancelaria adwokacka założona w 2008 roku przez Adwokata Roberta Ofiara oferuje pomoc prawną w sprawach o odszkodowania, rodzinnych oraz karnych. Słowa kluczowe: dobry adwokat warszawa, kancelaria adwokacka, rozwód adwokat, wykorzystywanie seksualne dzieci, odszkodowania, odszkodowanie, porady prawne

Ocena: 89% pozytywna 66x 8x

Jakość usług: 89% wysoka 65x 8x
Terminowość: 91% bez zastrzeżeń 56x 7x 5x
Ceny usług: 72% niskie 18x 42x 7x
Ilość opinii w serwisie: 74
Ilość odsłon profilu firmy: 19497
Data utworzenia profilu: 2011-03-15 20:08:06
Data ostatniej aktualizacji: 2015-03-25 13:58:01 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Robert Ofiara Robert Ofiara

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Ofiara tygodniami nie ma czasu odebrac telefonu taki jest zajety, nawet po wczesniejszym umowieniu sie, przeklada terminy wielokrotnie i tym samym kompletnie nie szanuje klientow. Uwazam ze jakosc uslug jest ponizej jakiejkolwiek normy i dlatego nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: MKR dnia: 2017-04-26 08:46:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo polecam usługi kancelarii mecenasa Roberta Ofiary. Szczególnym wsparciem była dla mnie Pani Dominika Jura, która była punktualna i przygotowana do każdej rozprawy. Przy tym dbała o mój komfort i z niezwykłą uważnością odpowiadała na każde moje pytanie. Dzięki fachowej pomocy i dużej wiedzy Pana Mecenasa i Pani Dominiki na spokojnie i pozytywnie rozstrzygnięto dwie moje sprawy w sądzie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Aneta W. dnia: 2016-12-08 19:23:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z Kancelarią zarówno z Mecenasem Ofiarą jak i jego pracownikami, szczególnie Dominiką Jura, osobą przeznaczoną do bezpośredniego kontaktu ze mną. Należy zwrócić uwagę na terminowość, pomocność, doradztwo, skuteczność, dostępność w każdej chwili, przyjazną atmosferę, spokojną. Tak oceniam pracę Kancelarii. Polecam gorąco i jeśli przyjdzie mi kiedyś jeszcze skorzystać to będę kontynuować współpracę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Żanetta Jarosz dnia: 2016-12-04 12:47:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Panem apl. adw. Krzysztofem Kononowiczem, który udzielił mi rzetelnej porady prawnej. Profesjonalista w każdym calu z dużą wiedzą prawniczą. Ponadto można się szybko i łatwo skontaktować z kancelarią p. Roberta. Zdecydowanie polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jacek Pełka dnia: 2016-08-10 20:26:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dziękuję całej kancelarii za pomoc - długo szukałam kancelarii, która podjęłaby się mojego nietypowego przypadku i w końcu udało mi się znaleźć. Sprawy w sądzie rodzinnym zostały zakończone błyskawicznie, z pozytywnym rezultatem, z pełnym profesjonalizmem - i co ważne w tego typu sprawach - również ze zrozumieniem i wsparciem. W przyszłości, w razie potrzeby, na pewno ponownie zgłoszę się do kancelarii Mecenasa Roberta Ofiara.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Katarzyna dnia: 2016-07-12 21:45:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z czystym sumieniem w 100% mogę polecić usługi Pana Roberta Ofiara. Kancelaria prowadziła moją sprawę dotyczącą wypadku komunikacyjnego. Od samego początku byłem traktowany bardzo profesjonalnie i miałem poczucie, że ktoś rzetelnie podchodzi do tematu. Szczególne wyrazy wdzięczności, kieruję do Pana Krzysztofa Kononowicza. Bardzo rzeczowo i na bieżąco wyjaśniał mi wszelkie kwestie związane z moją sprawą, a co najważniejsze był ze mną w ciągłym kontakcie. PEŁEN PROFESJONALIZM. Polecam wszystkim, którzy potrzebują jakiejkolwiek pomocy prawnej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kamil dnia: 2016-06-02 12:06:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria Pana Roberta Ofiary prowadziła dla nas sprawę przed sądem rodzinnym. Ustalona strategia była konsekwentnie realizowana aż do pomyślnego zakończenia. Byłem mile zaskoczony stałym kontaktem ze strony kancelarii, jak i błyskawiczną reakcją na wszelkie nowe okoliczności. Fachowe i rzetelne podejście do sprawy, pełen profesjonalizm. Ani przez chwilę nie miałem wątpliwości co do słuszności wyboru. Polecam szczerze i pozdrawiam Panią Dominikę Kolosek.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Maurycy dnia: 2015-12-17 22:41:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas prowadził dla mnie sprawy rodzinne, oraz majatkowe. Wszystkie zostały dla mnie pomyślnie zakończone dzięki rzetelności, bardzo dobrze napisanych pism, poważnego zaangażowania w sprawę. Dzięki Panu Robertowi Ofiara oraz Pani Dominice Kolosek mam spokój i rozwiązane sprawy prawne dotyczące mnie jak i mojego dziecka. Z całą pewnością polecam dla wszystkich.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jolanta dnia: 2015-12-13 17:23:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W mojej sprawie od samego początku do finału PEŁNA SATYSFAKCJA: oprócz profesjonalizmu otwarta empatia, która pozwalała mi na przedstawienie swoich oczekiwań. Realizacja zlecenia w odpowiednim tempie, bezproblemowe kontakty zarówno osobiste jak i telefoniczne i internetowe. Bardzo przyjazny kontakt z adwokatem a przy finalizacyjnym spotkaniu szybka decyzjalność pozwalająca na zakończenie sprawy. Podziękowania za zajęcie się moją sprawą łącznie z satysfakcjonującym mnie finałem. POLECAM GORĄCO.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bogdan Chrzanowski dnia: 2015-10-15 09:20:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z całą odpowiedzialnością mogę polecić kancelarię pana Mecenasa Roberta Ofiary. Sprawa dotyczyła odszkodowania za zalane mieszkanie. Pracownicy kancelarii reprezentują wysoki poziom świadczonych usług. Sprawa była prowadzona profesjonalnie od samego początku do końca. Oczywiście z pozytywnym zakończeniem. Bardzo dziękuje.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Leszek P. dnia: 2015-08-03 17:47:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W mojej sprawie, dotyczącej uznania ojcostwa, zaproponowano mi już na samym początku,różne propozycje podejścia do sprawy i doradzono oczywiście najkorzystniejsze i najszybsze rozwiązanie. A zaangażowanie w sprawę, przerosło nawet moje oczekiwania. To była naprawdę usługa na wysokim poziomie. Jestem bardzo wdzięczny i Polecam szczerze!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin Trygar dnia: 2015-06-25 22:56:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas prowadził mi dwie sprawy w Sądzie Rodzinnym.Obie zakończyły się dla mnie pozytywnie. Na początku Pan mecenas przeprowadził dokładny wywiad dotyczący obu spraw. Pozwy oraz kolejne pisma do Sądu były merytoryczne i konkretne. Działania Pana Mecenasa są wyważone i oparte o przemyślaną strategię. Przed każdą rozprawą poświęca klientowi czas, aby omówić istotne kwestie.W czasie rozpraw jest doskonale przygotowany, czujny, dba o to, by każda rozprawa przybliżała sprawę do końca, choć często bywa to bardzo trudne.Poza tym Pan Mecenas daje ogromne wsparcie.Chciałabym też podkreślić doskonałą organizację Kancelarii - rzetelność, terminowość i dbałość o interesy klienta.Pani mec.Dominika Kolosek współpracująca z Mecenasem Ofiara, która zajmowała się bieżącymi kwestiami związanymi z moimi sprawami zawsze była bardzo pomocna i zaangażowana. Bardzo dziękuję za fachową i skuteczną pomoc i z wielkim przekonaniem polecam Pana Mecenasa i Jego Zespół.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: M.Nowak dnia: 2015-04-17 18:57:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas i jego Kancelaria, szczegolnie Pani Dominika Kolosek, rozwiazali dreczace mnie kwestie w trudnych sprawach rodzinnych, gdzie wchodzilo w gre prawo nieeuropejskie, zagraniczne, jako iz ja i dziecko nie mieszkamy w Polsce. Wymagana byla tu znajomosc konwencji i umow miedzynarodowych. Machinie sadowniczej, ktora prowadzila te sprawy od dawna, zajelo 2 lata, aby dojsc do wnioskow i odnalezc przepisy, ktore w ciagu zaledwie kilku dni przygotowala dla mnie Kancelaria. Majac w rece te oto przepisy moglam nareszcie dopiac swego. Gdybym trafila na Pana Mecenasa 2 lata temu, oszczedzilabym dwoch lat stresow i kolosalnych wydatkow energii i finansow i szukania po omacku. To jest Kancelaria na ktorej mozna polegac i spac spokojnie. Korzystalam tez z porad z innych dzialow prawa i jak zwykle dostalam wyczerpujace informacje, na temat przepisow i konsekwencji moich dzialan. Jest to 100% profesjonalizmu, nieprzebita wiedza i doswiadczenia. Niemniej wykazuja oni bardzo przyjazna dla klientow postawe, sa wyrozumiali, ciepli w obyciu, cierpliwi i nastawieni na sukces klienta- to osladza wiele w tych ciezkich chwilach. Chetnie podejma wszystkie mozliwe kroki, aby wygrac sprawe. Wiem to, bo wielokrotnie bylam zbywana przez innych adwokatow, korzy nie mieli czasu badz dostatecznej wiedzy. Jestem szczesliwa, ze natknelam sie na Kancelarie Roberta Ofiary i wszystkim ktorzy szukaja obroncy polecam z calego serca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Katarzyna M G dnia: 2015-04-17 15:40:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobra współpraca. Miałem duży problem z podniesieniem marży przez bank DNB Nord (jak i wielu innych klientów tego banku), który na szczęście udało się pozytywnie rozwiązać po profesjonalnych pismach sporządzonych przez kancelarię. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Mariusz dnia: 2015-04-03 14:58:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem klientką kancelarii adwokackiej pana Roberta Ofiary.Bardzo dobra współpraca , bardzo mili ludzie a w szczególności adwokat Marcel Marszałek który prowadzi moją sprawę.Jest bardzo zaangażowany w to co robi.Informuje na bieżąco o wszystkich poczynionych krokach w sprawie. Bardzo gorąco polecam kancelarię.Sprawna i szybka obsługa. Ewa E.zCzęstochowy.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: ewa z Częstochowy dnia: 2014-11-28 14:01:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas Robert Ofiara prowadził moją sprawę o kontakty. Jestem bardzo zadowolona z usług kancelarii. Moja relacja z byłym partnerem w pewnym okresie była fatalna. Pan Mecenas bardzo mi pomógł, doradzał jak mam postąpić, tłumaczył sprawy prawne. Przez cały okres korzystania z usług kancelarii czułam, że jestem w dobrych rękach. Jestem także bardzo wdzięczna za pomoc i wsparcie asystentce mecenasa, która była bardzo rzetelna w wykonywaniu swoich obowiązków. Cieszę się, że wybrałam kancelarię Roberta Ofiary i ze spokojnym sercem polecam wszystkim potrzebującym pomocy prawnej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Dorota dnia: 2014-11-24 20:36:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria reprezentowała mnie w sprawie o odszkodowanie od PZU. Na skutek udziału w wypadku miałem złamaną nogę, biodro i wiele innych obrażeń. Od PZU otrzymałem 14 tysięcy. Dzięki zaangażowaniu zarówno mecenasa Roberta Ofiara, jak i mecenasa Mateusza Nowickiego udało mi się wygrać po stoczeniu ciężkiego kalibru postępowania prawie 130 tysięcy na czysto. Uważam, że PZU jest bardzo nie w porządku i źle się zachowują ich radcy prawni czy aplikanci na rozprawach. Gadają takie obrażające człowieka głupoty, że nie raz miałem ochotę na rozprawie wstać i powiedzieć a udławcie się, już nic od was nie chcę. Po trzeciej rozprawie zrezygnowałem właśnie z chodzenia na rozprawy. Wiedziałem, że mecenas który by nie był to sobie poradzić a mnie za dużo zdrowia by samodzielne walczenie kosztowało. Z rezultatów jestem bardzo zadowolony, cieszył bym się już od 100 tysięcy więc jest ok. Jestem wdzięczny i będę polecał
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tomasz Jak. dnia: 2014-11-13 11:13:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystałem z pomocy Pana mecenasa w sprawie o rozwód. Pan mecenas był zaangażowany w sprawę, zawsze aktywnie działał na rozprawie i omawiał ze mną wszelkie kwestie przed terminem sprawy. Cieszę się, zwłaszcza z przygotowań do rozpraw, bowiem udało nam się dzięki nim wiele rzeczy wyprostować. Żądałem rozwodu bez mojej winy i taki został orzeczony. Jestem usatysfakcjonowany i polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie
Opinia dodana przez: Mateusz z Pruszkowa dnia: 2014-10-19 16:48:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mogę z całego serca polecić kancelarie Pana Mecanasa Roberta Ofiary. Bardzo nam pomaga w uzyskaniu odszkodowania z powodu błędu lekarskiego. Teraz liczy się tylko dobro i godne zycie naszego synka, na dzień dzisiejszy sprawa jest jeszcze w toku. Bardzo jesteśmy zadowoleni z usług kancelarii, w każdej chwili mogę zadzwonić i uzyskam wyczerpującą i przydatna odpowiedź. Z czystem sumieniem polecam kancelarię każdemu kto ma podobny problem. Pozdrawiam Ewa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-09-09 22:02:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mogę polecić kancelarię Pana Mecenasa Roberta Ofiara. Bardzo mi pomógł, w zakresie uzyskania odszkodowania za błąd lekarza. Jestem mu bardzo wdzięczna za przeanalizowanie moich dokumentów i podjęcie się mojej sprawy. Na chwilę obecną sprawa jeszcze się nie zakończyła, ale jestem zadowolona z powstałego pozwu. Pan Adwokat wszystko tłumaczy na spokojnie, ma naprawdę ludzkie podejście do klientów, zna się dobrze na prawie w tym zakresie i chciałabym Go polecić.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-09-08 20:08:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fachowa i rzetelna obsługa. Na szczególną pochwałę zasługuje aplikant adwokacki Pan Marcel Marszałek, który sprawnie i z sukcesem poprowadził moją sprawę odszkodowawczą związaną z wypadkiem samochodowym(uzyskałam satysfakcjonujące odszkodowanie), a także sprawę karną, która również została przeprowadzona bez zastrzeżeń. Pan Marszałek posiada dużą wiedzę merytoryczną, pomimo młodego wieku może poszczycić się również imponującym doświadczeniem. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Anna1 dnia: 2014-07-16 12:23:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja sprawa dotyczyła odzyskania ubezpieczenia, które otrzymałam. Sprawa przeprowadzona szybko na ile to było możliwe i bez żadnych zakłóceń. Wszystkie terminy były dotrzymane. Jestem zadowolona z usług Kancelarii.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Elżbieta Szymańska dnia: 2014-06-12 18:25:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Robert udzielił nam wskazówek, jak mamy się przygtować do sprawy z tytulu błedu lekarzy. Teraz liczy się dobro naszego dziecka i jego godne życie i będziemy o to walczyć. Zachęcamy innych rodziców do czynnego rodzicielstwa. Jeśli ktoś z Państwa ma sprawę dotyczącą błędu lekarskiego, to niech Państwo dosyć szybko wezmą dokemnetację ze szitala, to ważne, bo czasem "giną" papiery. Małżeństwo,Radom
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-05-23 13:18:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Trafiliśmy do kancelarii za p jako bardzo poleceniem znajomego. jakoś usług nieporównywalna z tymi jakie panują na rynku tego typu. Cena do jakości zadziwiająco niska. Wszystko załatwione w terminie i bez problemów. Fachowość tej kancelarii bije na głowę inne !!! W kwestii wypadków i wyjaśniania spraw po prostu mistrzostwo. DZIĘKUJEMY PANI KLAUDII ZA WSZELKIE WYJAŚNIANIA !!! Życzymy dalszych sukcesów. Robert z Beatą :D
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Betti dnia: 2014-04-17 20:56:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem mecenasowi ogromnie wdzięczna za pomoc jakiej udzielił mi i mojej córce. Gdyby nie jego zaangażowanie i niesamowita znajomość, obycie w sprawach o świadczenia za wypadki samochodowe, na pewno byśmy sobie nie poradziły. Z czystym sumieniem polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Adrianna Wolny dnia: 2014-04-03 18:55:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo kompententna i profesjonalna pomoc,życzliwość i szacunek Pana Mateusza.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jarek dnia: 2014-03-18 15:34:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zleciliśmy adwokatowi Robert Ofiara sprawę odszkodowania za śmierć syna który zginął w wypadku drogowym. Adw.Robert Ofiara poprowadził sprawę znakomicie. Uzyskaliśmy spore odszkodowanie. Ponadto w ramach zlecenia, bez dodatkowej opłaty, prowadził nam jednocześnie sprawę karną wobec sprawcy wypadku z wynikiem pozytywnym. Dla nas to adwokat z górniej półki.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: bogdan draber dnia: 2014-03-18 12:42:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Usługi swiadczone przez pana Mateusza Nowickiego na bardzo wysokim poziomie.Od pierwszego kontaktu wiele empatii i profesjonalizmy.Ogromne zainteresowania moja sprawa i do konca zaangazowanie.Na kazde moje pytanie czy watpliwosc otrzymywalam natychmiast odpowiedz.Zawsze byłam informowana o toku mojej sprawy.Nawet po zakonczeniu- owocnym moge bez problemu zwrocic sie do Pana Mateusza z pytaniem i zawsze uzyskam odpowiedz w kwestii prawnej.Jestem pod ogromnym wrazeniem osoby Mecenasa Nowickiego pod wzgledem profesjonalizmu jak i uroku osobistego.Otrzymałam ogromna pomoc i jestem zadowolona z efektu końcowego.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2014-03-17 12:19:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, chciałabym podziękować serdecznie Panu Mecenasowi za pomoc w sprawie za błąd lekarski. Była dla mnie nie to łatwa sytuacja, bo dotyczyła bliskiej osoby, ale dzięki okazanemu wsparciu odważyłam się walczyć ze szpitalem i udało się nam wygrać sprawę. Dziękuję i dopiero po woli zaczynam wierzyć, że już wszystko mamy za sobą. No prawie wszystko, bo niestety zdrowia nie zwróci. Są za to fundusze na lepsze leczenie. Mogę polecić Pana adwokata Roberta Ofiara.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2014-02-14 14:58:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uważam że Pan Robert Ofiara jest jednym z najlepszych adwokatow w Polsce. Od samego początku wiedziałam że dokonałam trafnego wyboru i sprawy potoczą się pomyślnie. Pan Robert zawsze miał dla mnie czas a jeżeli nie było go w Kancelarii to jego asysten służył radą. Pan Mecenas zawsze pamiętał wszystkie szczegóły mojej sprawy a właściwie to spraw. Czułam się jakby to moja sprawa była dla niego najważniejsza, jakby właśnie czytał, przeglądał moje akta. Z czasem zaufałam mu i wiedziałam że nie muszę martwić się ani nawet myślec o sprawie/sprawach.Wiedziałam że trzyma on rekę na pulsie. Pan Mecenas poprowadził moje sprawy genialnie. Rozwiązał wszystkie moje problemy! Zdjął mi olbrzymi ciężar z serca. Jeszcze raz serdecznie dziekuję Panie Mecenasie! Zawsze będę Panu olbrzymie wdzięczna za pomoc!! Szczerze polecam Kancelarię Pana Roberta Ofiary.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marzena dnia: 2014-01-09 18:47:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas zakończył moją sprawę zgodnie z oczekiwaniami. Jestem przekonany, że to doskonały pełnomocnik i polecam go serdecznie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-11-28 22:45:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas prowadził mi sprawę o rozwód i ostatnio ponownie o kontakty. Jestem bardzo zadowolona z tego jak Pan Mecenas pisma pisał czy reprezentował mnie na rozprawie. Mecenas działa strategicznie, można na nim polegać.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magdalena Werblinska dnia: 2013-11-21 13:21:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałam serdecznie podziękować Panu mecenasowi za wszystko co dla mnie uczynił. Mój mąż zmarł w wypadku 4 lata temu. Pomimo to, że jestem nadal osobą samotną wiele nie odczuwam tego tak dotkliwie, jak pewnie bym odczuwała gdybym nie zdecydowała się zaufać Panu mecenasowi. Dziś myślę sobie (święto zmarłych jest dla mnie nieprzyjemne)jakby wyglądało moje życie gdyby nie te pieniądze z odszkodowania, gdybym się dała przekonać jednej firmie odszkodowawczej by podpisać niekorzystną ugodę. Wydaje mi się, że byłoby mi bardzo ciężko. Dzięki wsparciu Pana mecenasa przynajmniej nie martwię się o pieniądze, o to co będzie jak się zestarzeję a gdy mam zły dzień wiem, że mam pieniądze na zakupy czy wyjście do kosmetyczki. Może ktoś uzna to za żenującą próbę ratowania się, ale ja dziś wiem, że pieniądze mi męża nie zwrócą, ale dają mi choć chwile kiedy mogę sobie humor poprawić i pożyć tak jakby to co się stało nie miało miejsca. Miałam wiele ciężkich chwil po śmierci Tadzia, wiele trudnych nastrojów i byłam nieprzyjemna. Tym bardziej dziękuję Panie Robercie za tą wyrozumiałość, za spokój, za opanowanie, wyważenie, pomocną dłoń. Chcę żeby Pan wiedział, że Pana praca ma duże znaczenie dla ludzi, dla mnie miała a podeście do człowieka w tak ciężkiej sytuacji ma duże znaczenie dla jego samopoczucia czy nawet funkcjonowania. Życzę Panu by zawsze miał Pan energię i chęć do swojej pracy, uśmiech na co dzień i by dzieciaczki się Panu zdrowo wychowały. Pozdrawiam serdecznie, Sabina
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sabina, Pruszków dnia: 2013-11-03 12:05:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zważywszy na okoliczność, że w dzisiejszych czasach trudno o inteligentnego mężczyznę, zmuszona jestem polecić usługi p. Roberta. Nie jest może doskonały, ale uwzględniając całą resztę gatunku niższego, wyróżnia się inteligencją i sprytem. Umiejętnie potrafi podejść drugą stronę, wie jak udowodnić, że kłamie. Osobiście mam oczywiście nadzieję, że nie będę już potrzebować pomocy adwokata,ale jeżeli któraś pani ma problemy w sprawach z samcami to uważam, że p. mecenas może być użyteczny.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-10-27 19:17:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas pomógł mojemu mężowi dochodzić odszkodowania za błąd lekarski. Sprawa prosta nie była, ale ostatecznie ją wygraliśmy. Mąż nie był przekonany, czy w ogóle warto się prosić o jakiekolwiek pieniądze, ale za moją namową zdecydował się zawalczyć i warto było. Piszę, żeby osoby mające dylemat, czy podejmować walkę o odszkodowanie, podjęły ją. Nie ma co się przejmować biurokracją, bo człowiek nie zostaje sam z tymi formalnościami. Nam Pan Mecenas pomógł i uważam, że możemy go śmiało polecić.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Barbara dnia: 2013-10-24 14:05:12 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ocena negatywna, nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Tomasz dnia: 2013-10-01 15:39:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawdę rzetelna kancelaria z czystym sumieniem polecam Wszystkim Moim znajomym .W szczególności chciałabym podziękować panu Ernestowi Ciechowiczowi za bardzo rzetelne podejście do klienta. Naprawdę z wielką przyjemnością się z Panem Ernestem współpracuje. Nie mogę pozostawić bez komentarza mecenasa Roberta Ofiarę po prostu pan Robert urodził się chyba z zawodem adwokata :) Jeszce raz serdeczne podziękowania za obecną obsługę w sprawie odszkodowania i zadośćuczynienia Liliana Lubieniecka
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Liliana Lubieniecka dnia: 2013-06-14 09:00:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dziś rano dostałem 560 000 tys. zł za rury, za stare rury! Czuję się jakbym wygrał w toto-lotka. Niesamowite. Jestem ogromnie wdzięczny. Wiedziałem, że wybór mecenasa ofiary to dobry wybór bo mam kolegę w gaz-systemie i ten mi polecał go wybrać bo mówił, że jak widzą w GS jego nazwisko to już ich krew zalewa i sądzę, że jak robili przelew ponownie ich zalała:-) Dla mnie pan Robert to zawodowstwo w najlepszym wydaniu. Miałem tam jakieś zastrzeżenia do niego (czasami ciężko się dodzwonić) ale były to drobne rzeczy i nie warto wypominać. Tak to pisma bardzo dobre pisze, na sali walczy, ma dobrze gadane. No i najważniejsze- uczynił mnie dziś bogatym. Sumując, ja do p. mecenasa będę wracał.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie dotyczy mnie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-17 15:20:48 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Ofiara reprezentuje mojego męża przy naszej sprawie rozwodowej. Za pieniądze zrobi wszystko by klient był zadowolony, potrafi zredagować piękne pisma na potrzeby klienta. Nie znając mnie, potrafi " ocenić" mnie jako matkę. Poucza mnie co jest dobre dla moich dzieci, jak mam się nimi zajmować, chociaż jestem matką od 23 lat i doczekałam się mądrych synów, którzy wspierają mnie w sprawie rozwodowej. Ale pan Ofiara od kilku miesięcy twierdzi, że nie zdaję sobie sprawy jakie potrzeby ma mój jeszcze niepełnoletni syn. Porady Ofiary w stosunku do mnie, jako matki są żenujące. Tak jak wspomniałam wcześniej, pan Ofiara za pieniądze napisze wszystko czego chce klient, każdą bzdurę. Podpisze się nawet pod przekrętami finansowymi klienta( u mnie właśnie jest taka sytuacja).
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: wawa dnia: 2013-04-16 17:40:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Agnieszka Prętczyńska prowadziła moją sprawę o odszkodowanie za błąd lekarski. Konkretnie i rzeczowo. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: M.C. dnia: 2013-02-14 13:04:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chcę podziękować kancelarii P mecenasa Ofiary a w szczególności p aplikant Agnieszce Prętczyńskiej która z całym swoim zaangażowaniem broniła na sprawie mojego nieletniego syna ,oczywiście z sali sądowej wyszliśmy w pełni usatysfakcjonowani z decyzji sądu i muszę tu nadmienić że mojemu dziecku groził bardzo wysoki wyrok ,gdyż były przesłanki do odpowiedzialności karnej jako dorosły SERDECZNIE POLECAM
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Beata dnia: 2013-01-17 23:00:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mec. Robert Ofiara, prowadziła moje dwie sprawy karną oraz odszkodowawczą, zawsze miała rzetelnie przygotowane dokumenty do rozprawy, jasne i przejrzyste wyjaśnienia i odpowiedzi na zadane pytania. W rozprawach towarzyszyła mu aplikantka Aleksandra Nowicka, która też jest godna polecenia, przed rozprawą udzielała cennych wskazówek, spokojnie i po kolei wszystko tłumaczyła. Lepszej obsługi nie można sobie wyobrazić.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: AW dnia: 2013-01-16 16:32:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja zastrzeżeń co do sposobu prowadzenia sprawy nie mam i mieć bym nie mogła bo p. mecenas miał mi załatwić rozwód z winą męża i taki wyrok dostałam. Ostatnio jednak podesłałam do niego moją koleżankę ze sprawą o alimenty i ta mi powiedziała, że zapłaci połowę tego co ja 4 lata temu za sprawę. Rozumię oczywiście że łzami można wiele załatwić ale chyba p. Robercie ma pan już wystarczająco duże doświadczenie by fałszywe rozpoznać. Moim zdaniem ją by było stać na te stawki co ja płaciłam. Generalnie wpis robię by Pan sprawiedliwie ustalił jednakowe stawki za sprawy. Nie wiem czy sama nie wrócę nie długo, bo mi ustalone kontakty przestają funkcjonować jak należy i nie wyobrażam sobie by być teraz potraktowana gorzej niż koleżanka.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-12-17 18:58:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moją historię rozpocznę od tego jak mnie złamał tzw. wymiar sprawiedliwości. Miałem sprawę o rozwód i pomimo, że żona mnie zdradziła i zaszła w ciążę z drugim, sędzina stwierdziła że ja również mam wiele na sumieniu i orzekła, że wina w rozwodzie jest i jej i moja. To mnie zszokowało. Dobiło zaś przyznanie jej dzieci, tym bardziej że dzieci nie były małe bo miały już wtedy 6 i 8 lat a biegli z RODEK stwierdzili że mamy takie same kompetencje do wychowywania dzieci. Pozostawili wówczas sędzi wybór a ona stwierdziła, że dzieci powinny być przy matce. Dobiło mnie to i zacząłem szukać pomocy w różnych stowarzyszeniach itp. aż trafiłem do sekretariatu w sądzie i tam mi panie poleciły mecenasa Ofiara. Na początku jego nazwisko mnie odstraszyło, tym bardziej, że pamiętam, że wtedy był piątek 13 ale stwierdziłem, że co mi tam szkodzi- działałem racjonalnie nie wyszło więc pójdę na ten żywioł. Dziś jedyne czego żałuję to że nie poznałem go wcześniej. Straciłem przez to dwa lata z życia dzieci, bowiem żona skutecznie mnie od nich odcinała. Temu człowiekowi zawdzięczam zaś to że dziś Antoś i Kamilka mieszkają ze mną i mogę je widywać codziennie. Zarzuty co do kompetencji mecenasa jakie ma poprzednik/poprzedniczka wydają mi się śmieszne. Wybrałem go ze względu nie tylko na to polecenie z sądu ale właśnie dlatego, że zrobił na mnie ogromne wrażenie. Ja nigy jego pism nie poprawiałem, bo nawet nie śmiałbym, szczerze powiem. Co do kontaktu to jak się nie mogłem dodzwonić na komórkę to dzwoniłem na sekretariat i nie zdarzyło mi się, żeby nie oddzwonił. Raz zaś gdy mi żona dzieci porwała to cały weekend ze mną spędził i nic nie narzekał. Z mojej strony to lepszego wsparcia w tych sprawach uzyskać nie mogłem. Dziękuję i pozdrawiam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Raz miałem za wysoką fv to zgłosiłem i mnie ładnie pani przeprosiła i wystawiła korektę.
Opinia dodana przez: Hubert, Mokotów dnia: 2012-12-04 19:44:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenac prowadzil moją sprawę 3 lata temu. Nie był zaangażowany, nie pamiętał ustaleń, prawie spóźnil sie na rozprawę, kontakt z nim był słaby. Nie ma tej mocy i siły przebicia, nie potrafi walczyc o klienta, a wiedza merytoryczna bardzo słaba. Mam wrazenie ze sama tę sprawę prowadziłam, poprawiałam pisma. ODRADZAM!
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: dnia: 2012-11-20 21:07:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z usług Pana Mecenasa. Z łatwością poprowadził moją sprawę, która nie należała do łatwych i oczywiście zakończyła się powodzeniem. Otrzymałam wszystko czego mogłam oczekiwać. Ogromny profesjonalizm, zaangażowanie i wiedza Pana Mecenasa sprawiają, iż jest On godny polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-25 19:47:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po bliskim wcześniejszym kontakcie z siedmioma innymi prawnikami, pozostaję pod wrażeniem kompetencji i konkretnego podejścia do sprawy Pana mecenasa Roberta Ofiary. Nie jest to osoba, która wdzięczy się do klienta, to prawda. Może sprawiać wrażenie nieco surowego, za to uważnie słucha i jest bardzo skupiony na meritum. W mojej ocenie to bezwzględny plus - nie przyszłam po poradę terapeutyczną, tylko po realną, rzetelną, konkretną i wymierną pomoc prawną. Już pierwszy wniosek, jaki napisał w mojej sprawie, wytrącił parę poważnych argumentów z ręki pełnomocnikowi strony przeciwnej. Szczerze polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Krystyna dnia: 2012-10-24 12:01:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas prowadzą moja sprawę z tytułu szody wyrządzonej przez dużą firmę budowlaną wykazał się profesjonalizmem i dużą wiedzą. Nawet nie spodziewałem się, że otrzymam tak wysokie odszkodowanie. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-13 17:16:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam bardzo serdecznie.Pan mecenas prowadził moją sprawe z konwencji haskiej, walczylismy o mojego synka przez 3 lata, dzieki Panu Robertowi mamy wkoncu spokój i normalne życie. Synek jest ze mną a ja jestem przeszczesliwa.Moje sprawy były bardzo ciężkie, trudne ale kompetencjie Pana mecenasa umozliwiły nam wygraną. Pan Robert okazał sie nie tylko adwokatem ale w wielu sytuacjach także przyjacielem. Podobnie jak osoby z kancelarii, nigdy nie odmowiły pomocy, wsparcia... Dziekuje panie mecenasie, zasługuje Pan na najlepsze słowa i referencje.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Małgorzata Dylewska dnia: 2012-10-11 19:49:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: rzetelnie przygotowane dokumenty do rozprawy, jasne i przejrzyste wyjaśnienia i odpowiedzi na zadane pytania
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: choufleur dnia: 2012-10-08 18:32:22 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety potwierdzam nierzetelność w przygotowanu do sprawy, brak wiedzy i zaangażowania, przegrana prosta i łatwa sprawa w wyniku zaniedbania. Odradzam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Pan mec. na propozycję zwrotu części kosztów nienależytego prowadzenia sprawy zaproponował podanie swojego ubezpieczenia, co nie nastąpiło.
Opinia dodana przez: Sławomir Sokół dnia: 2012-09-17 14:32:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas zna się na tym co robi. Mi bardzo pomógł. Myślę, że gdyby nie jego pomysły to bym przegrał. Problemów z kontaktem nie miałem ale ceny jak na moją kieszeń duże.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Darek dnia: 2012-09-08 23:19:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Panie Mecenasie, jestem ogromnie szczęśliwa, że zdecydował się Pan Mecenas poprowadzić moją sprawę. Dziś moje życie wygląda inaczej, tak jak bym chciała. Dziękuję Panie Robercie serdecznie i obiecuję, że będę Pana w zamian za ten trud wychwalać dalej. Łączę wyrazy szacunku i życzę dalszych sukcesów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Karolina S. dnia: 2012-07-16 00:10:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moją sprawę o odszkodowanie (i pozostałe tj. rentę itd.) za poważne uszkodzenia ciała w wypadku autokarowym złożyłam w ręce P. Mecenasa dokładnie dwa lata temu. Sprawa zakończyła się prawomocnie niespełna miesiąc temu na moją korzyść. Nie dostałam dokładnie tyle ile wnosiłam ale dostałam jakieś 85-87% z żądanych od PZU pieniędzy. Nadmienię, że pzu na początku nic mi nie wypłaciło w likwidacji. P. Mecenas prowadził sprawę w sposób dla mnie satysfakcjonujący. Przed rozprawami zawsze się spotykaliśmy (na kilka dni przed a nie pod salą), przygotowywaliśmy wspólnie i szłam na nie spokojna. Przed pierwszą się denerwowałam, ale jak sprawdziło mi się wszystko co p. mecenas powiedział to następnych się już nie bałam. Zawsze chodziłam na rozprawy i patrzyłam co się dzieję. Z racji tej bardzo mnie się podobała reprezentacja p. mecenasa- pełnomocnik pzu był dużo gorszy od niego na sali- mniej wiedział, mniej się odzywał. Doceniłam zatem aktywność p. Mecenasa i też wyważenie. Potrafił się dostosować do sytuacji co mnie się osobiście bardzo podobało i uważam, że taka sztuka zasługuje na polecenie. Z podziękowaniami i najlepszymi życzeniami.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Hania dnia: 2012-06-21 11:04:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chociaż nigdy nie dodaje swoich opinii na forach internetowych ,tym razem zrobię wyjatek .Jestem zaskoczona negatywnymi opniami co do współpracy z Kancelarią Adwokata Roberta Ofiary ,chyba że piszą je ludzie stojący po przeciwnej stronie P.Mecenasa.Stanowczo nie zgadzam się z tymi opiniami .Będąc w bardzo ciężkiej sytuacji rodzinnej znalazłam stronę Kancelarii P.Mecenasa ,wlaśnie dzięki opiniom umieszczonym na forach zdecydowałam się na współprace .Teraz mogę w 100%potwierdzić rzetelne prowadzenie moich spraw .Jest to fantastyczny Adwokat ,posiada ogromną wiedzę ,nie wyciąga pieniędzy i każdemu pomaga .Jestem pełna podziwu że poradził sobie z moją trudną skąplikowaną sprawą rodzinną .W dużej mierze zawdzięczam to również pracującej z P Mecenasem P Aplikant Aleksandrze Nowickiej ,która również jest bardzo zaangarzowana w moje sprawy .Muszę nadmienić iż P Mecenas jak rownież P Aleksandra Nowicka prowadzą moje sprawy od dłuższego czasu ,z bardzo zadowalającym dla mnie skutkiem .Również obecnie zajeli się też sprawą karną prowdzoną przeciwko mojemu byłemu partnerowi .Oddając sprawę w ich ręce jestem pewna pozytywnego dla mnie zakończenia .Czeka mnie jeszcze wiele, bardzo nie przyjemnych rozpraw sądowych ale z pomocą Kancelarii P Roberta Ofiary wyjdę z tych wszystkich opresji z podniesioną główą .Adwokaci są zawsze przygotowani do sprawy, dzięki czemu czuję się na sali rozpraw pewna . Z czystym sumieniem tę Kancelarię każdemu kto jest w potrzebie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Beata Biernat dnia: 2012-06-12 21:28:59 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety - zdecydowanie odradzam korzystanie z usług pana mecenasa Ofiary. Przede wszystkim uderzający jest brak zaangażowania mecenasa w sprawę. Już po pierwszym spotkaniu miałam pewne wątpliwości, ale uznałam, że skoro ma tyle pozytywnych opinii na forum, należy dać szansę tej współpracy. Zawiodłam się na całej linii; mecenas nie dotrzymywał terminów, w ostatniej chwili informował np. o tym, że upływa termin złożenia pisma procesowego, obiecywał, że coś prześle, a nie przesyłał, nie odbierał telefonów i nie miał w zwyczaju oddzwaniać - co uznałam za zwyczajny brak kultury, niestety. Ponadto nie czytał maili, nie zapoznawał się z ich treścią, może z braku czasu, a może raczej z braku szacunku. O swoich zastrzeżeniach taktownie poiformowałam mecenasa, raz jeszcze podkreślając, co jest dla mnie ważne w tej współpracy, ale ta rozmowa nic nie zmieniła. Kontakt się nie poprawił, miałam poczucie bycia intruzem na umówionych spotkaniach oraz poczucie, że o wszystko muszę zadbać sama. Ale przede wszystkim mecenas był nieprzygotowany do sprawy! Nie dość, że choć umówiliśmy się kwadrans przed rozprawą, spóźnił się i togę wkładał wchodząc pospiesznie na salę, przez co nie dogadaliśmy istotnych szczegółów, a mnie było wstyd, bo mecenas strony przeciwnej była już pół godziny przed rozprawą i omawiała wszystko ze swoim klientem. Na sprawie okazało się, że jest kompletnie nieprzygotowany!!! Nie wiedział jakie pytanie zadać, nie pamiętał tego, co zostało ustalone i zapisane podczas naszej konsultacji, jąkał się, co sprawiało wrażenie, jakby był niepewny. Przez cały czas towarzyszyło mi okropne uczucie, że w ogóle mnie nie bronił. Jedyne, czym był zainteresowany to rozliczenie za swoje usługi i tutaj akurat zaangażowania nie można mu było odmówić. Policzył mi nawet 15 minut rozmowy po rozprawie, luźnej rozmowy, która była formą odreagowania w korytarzu oraz koszty dojazdu, mimo że został na kolejnej rozprawie w tym samym miejscu... To już przepełniło szalę goryczy - zła jakość usług plus wycenianie swojego czasu po rozprawie - najdroższy kwadrans wymiany wrażeń w moim życiu.. Nie napisałam tego pod wpływem emocji, ponieważ już dość czasu upłynęło od tamtej fatalnej "współpracy"; na szczęście zmieniłam adwokata i nie ma mowy o tak karygodnych błędach, niedociągnięciach i kpinach. Ale postanowiłam umieścić tutaj swoją opinię, by przestrzec osoby, które chcą skorzystać z marnej jakości usług mecenasa Ofiary.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Małgorzata Sarnowska dnia: 2012-06-07 23:29:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wystawiam pozytywną ocenę przede wszystkim za wynik sprawy. Oczywiście można się rozpisywać nad pozytywnymi i negatywnymi aspektami współpracy ale to nie ma większego sensu. Każdemu z nas zależy bowiem na wygranej sprawie a adwokat Robert Ofiara z tym poradził sobie genialnie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Stanisław Boler dnia: 2012-06-03 22:12:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mam już swoje lata, a w życiu bardzo często korzystam z pomocy fachowego pełnomocnika bo wolę wydać parę złotych za poradę lub prowadzenie sprawy niż potem płacić kilkadziesiąt tysięcy za swoją pomyłkę. Z uwagi na to, wydaje mi się,że mogę w miarę obiektywnie, na tle innych osób, ocenić Mecenasa Robera. Przede wszystkim wielkim plusem jest to, że Mecenas jest naprawdę uczciwym człowiekiem i na pewno nikogo nie oszuka. Może to się wydaje śmieszne ale naprawdę taka postawa to dzisiaj rzadkość. Prawnicy celowo przedstawiają stan sprawy tak żeby potem na niej jak najwięcej zarobić natomiast Mecenas Ofiara rzetelnie informuje jak sprawa wygląda i jakie są szanse powodzenia. Niewątpliwą zaletą Mecenasa jest również jego ogromne zaangażowanie w sprawę. Myślę, że może wynikać to z jego stosunkowo młodego jeszcze wieku lub po prostu z tego, że lubi to co robi. Widać, że pomaganie sprawia mu przyjemność. Na początku miałam trochę obaw, że ze względu na młody wiek Mecenas może nie poradzić sobie ze sprawą. Okazało się jednak, że Mecenas jest naprawdę merytorycznie bardzo dobry, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest specjalistą, ma ogromną wiedzę, obycie i doświadczenie. Oczywiście nikt nie jest idealny i co do zasady zgadzam się z tym, że Mecenas rzadko kiedy odbiera telefon jednakże wynika to raczej z tego, że jest zapracowany aniżeli ze złej woli. Zawsze jednak oddzwania. Nie wiem z czego wynikają negatywne komentarze ale domyślam się, że piszą je ludzie, którzy oczekują cudów od sprawy beznadziejnej a potem wyładowują swoją frustrację na innych. Z pomocą Mecenasa moja sprawa zakończyła się sukcesem, za który Panie Mecenasie jeszcze raz dziękuję. W razie problemów na pewno do Pana wrócę. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: TAK
Opinia dodana przez: Klientka dnia: 2012-06-02 18:57:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas prowadził mi dosyć skomplikowaną sprawę cywilną, którą przejął już w trakcie toczącego się postępowania. Poprzedniemu pełnomocnikowi musiałem wypowiedzieć umowę i pełnomocnictwo ponieważ sprawa zmierzała pod jego kierownictwem w złym kierunku. Adwokatowi Ofiarze zaufałem między innymi ze względu na liczne pochlebne opinie jakie znalazłem w internecie na jego temat i muszę przyznać, że od strony merytorycznej mecenas poprowadził sprawę perfekcyjnie. Jedyne zastrzeżenia miałem do niewielkich opóźnień w zaplanowanych działaniach oraz nieraz utrudnionego kontaktu z Panem Robertem, o czym jednak uczciwie ostrzegał. Zawsze do dyspozycji był jednak jego aplikant zaznajomiony ze stanem sprawy. Rozliczenie godzinowe - wysoką fakturę dostałem tak naprawdę tylko w pierwszym miesiącu kiedy mecenas przejął sprawę. Ocena pozytywna za wynik Panie Mecenasie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: MarcinO dnia: 2012-05-21 21:01:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: My dziś opijamy zdrowie mecenasa! Niech mu się wiedzie jak najlepiej! Pan mecenas się do tego fachu wstrzelił jak ch...w p...:-) Dla mnie mecenas robił sprawę o odszkodowanie od GAZ Systemu. Trzy lata walki. Walki bo Gaz jest nieuczciwym przeciwnikiem, non stop coś kombinuje w sprawie. Walka na mega plus. Dziś jestem bogatszy o prawie 600tysięcy/ było trochę więcej ale już tydzień pije:-))))))) Gorące i słoneczne pozdrowienia!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-05-03 12:36:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas prowadził mi najpierw sprawę o rozwód, a później o podział majątku. Jego pomoc była bardzo ważna, gdyż umiał on spojrzeć na pewne sprawy z boku i dobrze mi doradzić. W sprawie rozwodowej przekonywał mnie do rozwiązań, które w jak najmniejszym stopniu wpłyną negatywnie na dobro moich dzieci. Natomiast w sprawie o podział majątku prowadził twarde negocjacje, co zakończyło się podpisaniem korzystnej dla mnie ugody. Polecam usługi Mecenasa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Maria dnia: 2012-04-26 20:08:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szczerze mnie dziwią te negatywne opinie, bo ja z usług mecenasa jestem ogromnie zadowolona. Mecenas na rozprawy zawsze przychodził i zawsze był przygotowany. Gdyby nie jego uwagi co do błędów szkicu sytuacyjnego czy podniesienie, że biegły nie uwzględnił utraty energii na skutek hamowania itp. itd. (sprawa o wypadek samochodem), to nie wiem jakby się sprawa potoczyła. Nie miałam żadnych zarzutów co do naszej współpracy. Mecenas mi sprawę najpierw karną a później o odszkodowanie robił i obie wygrał. Jak dla mnie rewelacja. No co do zarzutów, to może o tyle, że czasami ciężko mi się było do niego dodzwonić, ale oddzwaniał. Z pewnością będę mecenasa Roberta dalej polecać, bo uważam, że jest na prawdę dobrym adwokatem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Magda dnia: 2012-04-23 14:18:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Robert prowadził mi sprawę o odszkodowanie za błąd lekarski. W wyniku tzw. złego porodu, moje dziecko jest ciężko chore. Dzięki wsparciu mecenasa, na drodze sądowej dostaliśmy kilkakrotnie więcej (sześć razy) niż nam proponowano w ugodzie. Mecenas jest biegły w przepytywaniu biegłych. Podobało mi się także szczere zaangażowanie w sprawę. Jestem mu bardzo wdzięczna i będę go polecać.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Joasia P. dnia: 2012-04-16 13:44:22 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas prowdził moją sprawę o podział majątku. Osiągnięty efekt - znacznie poniżej moich oczekiwań. Dowody jakimi dysponowaliśmy, w mojej ocenie dawały dużą szansę na osiągnięcie lepszych warunków ugody. A i tak nie wszystkie dowody możliwe do zdobycia Pan Mecenas zdobył. Wiele rzeczy oduszczałam sobie, ufając i wierząć, że Pan Mecenas wie co robi, a teraz, z perspektywy czasu, uważam, że można było się bardziej do tej sprawy przyłożyć. Pan Mecenas wykonywał zwykle to, co ustalaliśymy na spotkaniach, ale miał kilka potknięć przy prowadzeniu tej sprawy. Np. nie uprzedzając, nie pojawił się na jednej z rozpraw. Przeprosił po fakcie, ale zafundował mi olbrzymi stres, pozostawiając mnie samą sobie na sali rozpraw. Poinformał mnie, że ważny dowód jeszcze nie wpłynął do akt, a w rzeczywistości ten był już od kilku tygodni w aktach w Sądzie. W rezultacie choć dowód w Sądzie był, nie został zupełnie przez nas wykorzystany. Pan Mecenas chyba nie wiedział, że dowód obiążający drugą stronę już jest i na ostaniej rozprawie doprowadził do podpisania mało korzystnej dla mnie ugody. Abstrahując od niesatysfakcjonującego mnie wyniku sprawy, zabrakło mi większego zaangażowania Pana Mecenasa w sprawę, inicjatywy i bycia twardym graczem w negocjacjach z przeciwną stroną. To co jest na plus, to poprawnie i zgrabnie pisane pisma procesowe oraz w miarę łatwy kontakt i krótki czas oczekiwania na spotkanie. Podsmowując, myślałam, że znalazłam prawnika, który będzie mi pomagał w innych sprawach (o ile by się taka konieczność pojawiła), ale zdecydowanie nie. Pomyliłam się.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-04-14 17:44:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałem ciężko sprawę o podział majątku (zakupione w konkubninacie mieszkanie z kredytem itp.)oraz o kontakty z synem nieślubnym. Obie sprawy prowadził mi mecenas Robert. Osiągnął rezultaty przeze mnie oczekiwane i generalnie będę do niego wracać jak mi się coś przytrafi.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Janusz z Woli dnia: 2012-03-21 19:20:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wszystkie negatywne opinie zostały usunięte a zostały tylko pozytywne i to pisane, no właśnie przez kogo:) Bardzo odradzam korzystanie z ich pracy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: gosc123 dnia: 2012-03-08 14:36:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo POLECAM!! Zgłosiłam się do Pana mecenasa Roberta Ofiary w sprawie odszkodowania w wypadku drogowym. Wszystko potoczyło się szybciej niż się spodziewałam. Profesjonala obsługa. Jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Daria S dnia: 2012-02-09 11:45:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria prowadziła moją sprawę rozwodową. Pierwsze czym byłam zaskoczona to fakt, że na pierwszym spotkaniu mimo iż chciałam wnieść pozew z całkowitym obarczeniem męża odpowiedzialnością za rozpad mojego małżeństwa, mecenas Ofiara powiedział mi żebym poważnie się zastanowiła ponieważ takie postępowanie może trwać znacznie dłużej, być "mało przyjemne" a przecież jak zasugerował słusznie mecenas najbardziej liczy się dobro mojego 7 letniego Michasia i 12 letniego Rafałka. Miał rację, proces skonczył się już na 2 posiedzeniu i wreszcie jestem szcześliwą mamą - kontakty z dziećmi wywalczyłam bajeczne, a nawet alimenty jak na męża alkoholika są wysokie. uwierzcie mi, jak spotkacie się z mecenasem Ofiarą, to szybko podzielicie moje zdanie ze jest wspaniałym mężczyzną. Sama Kancelaria w ścisłym centrum Warszawy, zawsze przed spotkaniem (niestety zawsze trzeba parę minut na mecenasa zaczekać - jedyny mankament) można napić się kawy, herbaty albo soku i zjeść jakieś ciasteczko. Wynagrodzenie naliczane jest godzinowo - na początku byłam przerażona, ale okazało się że cała sprawa nie kosztowała mnie wcale dużo pieniędzy, i tu jeszcze raz podkreślę że mecenas sam odwiódł mnie od rozwodu z orzekaniem o winie, które trwało by znacznie dłużej a tym samym mecenas dla mojego dobra zrezygnował ze swojego dodatkowego wynagrodzenia. Panie Mecenasie, jeszcze raz dziękuję! Ilona K.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ilonka36 dnia: 2012-02-02 22:51:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja jestem mecenasem zachwycona.Gdyby nie obrączka na palcu...
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Anonimus dnia: 2012-01-16 11:00:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fantastyczni są tam wszyscy począwszy od Pani na recepcji. Możesz już sobie z nią porozmawiać, dowiedzieć się jak wygląda proces, jak to bywa w podobnych sprawach. To była mecenas Agnieszka. Później miałem spotkanie z mecenasem Ofiara i panią mecenas Nowicką. No i jak na razie jestem zachwycony ta współpracą. Wszystko idzie po mojej myśli.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Bez zarzutów
Opinia dodana przez: Dobry klient dnia: 2012-01-03 19:02:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przyznam, że na początku nie wiedziałam jak to będzie, trochę się obawiałam czy aby dobry będzie, ale po pierwszej rozprawie zyskałam do niego ogromny szacunek. Na sali to nie Ofiara a Obronca:-). Spóźniał mi się co prawda dwa razy z pismami- nie było terminu sądowego więc mi przekładał termin bo musiał innym coś na termin robić a ponoć teraz jest najgorszy okres w sądach. To mi się nie podobało ale wiedziałam, ze ma dużo klientów- czasami przez to że się właśnie jakiś zasiedział to wchodziłam na spotkanie z 15-20 minutowym opóźnieniem. I spotkania polecam bookować co najmniej na parę dni przed bo tak to zostają jakieś wybiórcze godziny, zazwyczaj dla ludzi pracy wybitnie nie na rękę. No a teraz może co na plus:-). Robił mi rozwód z kanalią i mnie się bardzo podobało jak tą moją kanalię i jego mecenasa niszczył na sali rozpraw. Reasumując dostałam rozwód z winy męża i takie jak chciałam alimenty na siebie. Teraz robi mi negocjacje z byłym mężem co do podziału majątku bo się kanalia ugodowa zrobiła.HAAAAA. Już mam 90% czego chciałam, więc co by nie było dalej to jestem zadowolona.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: brak reklamacji, nie wiem
Opinia dodana przez: SuperLaska:-) dnia: 2011-11-24 19:41:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas uchronił mnie przed konsekwencjami podjętej decyzji o poślubieniu kobiety, której zależało wyłącznie na pieniądzach. W trakcie sprawy o podział majątku wszystko szło dobrze i dobrze się skończyło. W trakcie sprawy o kontakty z dziećmi to bywało różnie ale ostatecznie zwyciężyła uczciwość. Reasumując uważam, że to bardzo dobry adwokat w sprawach rodzinnych aczkolwiek z tego co wiem, to teraz więcej i chętniej robi sprawy odszkodowawcze i niestety nie każdą rodzinną bierze.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie miałem reklamacji więc nie wiem.
Opinia dodana przez: Gość123 dnia: 2011-10-21 13:03:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas konkretny, cierpliwy, tłumaczył mi wszystko, a bywam męcząca- zadawałam dużo pytań, żeby dobrze wszystko zrozumieć :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Katarzyna L dnia: 2011-08-19 14:28:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zachwycona i polecam, polecam i jeszcze raz polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magdalena Matecka dnia: 2011-03-15 20:10:03 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją