Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

raj-bud Andrzej Kośka

Zawód: Budowlaniec 
Adres: Lubelskie, Lublin
Telefon:
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 46% pozytywna 6x 7x

Jakość usług: 46% wysoka 6x 7x
Terminowość: 45% bez zastrzeżeń 5x 1x 6x
Ceny usług: 50% niskie 2x 6x 2x
Ilość opinii w serwisie: 13
Ilość odsłon profilu firmy: 3251
Data utworzenia profilu: 2011-06-27 10:03:38
Data ostatniej aktualizacji: 2015-03-11 07:48:29 

Opinie o raj-bud Andrzej Kośka

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: OSTRZEGAM PODWYKONAWCÓW!!!. W pierwszym kontakcie przekonujący i rzeczowy lecz nie płaci podwykonawcom. Schemat wygląda tak: najpierw tłumaczy się z przedłużającego przelewu który ma otrzymać od inwestora, potem nie odbiera telefonów, a na końcu(gdy odbierze dzwoniąc do niego z innego telefonu) ze szczerością przyznaje że nie ma po prostu pieniędzy i nie zapłaci. Opinie klientów też nie pochlebne. Dużo fuszerek i nie doróbek. Przykłady: Przeciekający dach, źle wykonana wentylacja, źle osadzone drzwi.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Mietek dnia: 2017-08-04 08:25:13 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przestrzegam podwykonawców. Nie płaci za wykonanie usługi. Dobry i przekonujący w gadce, ale radze brać poprawkę na jego słowa. Pozdrawiam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: mietek dnia: 2017-05-28 21:23:51 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie płaci swoich długów. Wziął towar i za niego nie zapłacił. Tym sposobem bogaci się na krzywdzie innych. Oczywiście sam jest formalnie "golusieńki".
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: GA dnia: 2016-09-29 21:45:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Raj-Bud wybudowała mi budynek użyteczności publicznej. Firma wykonała wszystko zgodnie z umową i zachowaniem wyznaczonego terminu. Szczególne podziękowanie dla wykonawcy Pana Andrzeja Kośki za fachowe sugestie, które pozwoliły na etapie budowy wprowadzić kilka zmian podnosząc tym samym standard mojej inwestycji. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: E.Kędzierawska dnia: 2013-05-08 20:46:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dziękuję Pani E.B za opinię i również Pani życzę wszystkiego dobrego.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Andrzej Kośka dnia: 2013-03-23 11:01:59 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: UWAGA!!! Nawiązuje bliski kontakt z klientem – doprowadza do emocjonalnego „RAJU” - manipuluje emocjami – pewny siebie zdobywa zaufanie – szybko przechodzi na per ty. Per- ty pozwala być na lepszej pozycji w rozmowie ze swoim klientem wręcz go wyśmiewać - czy tak nie było z wami? – piszcie bo tak jest niemal zawsze jeśli jest problem to zawsze dla Pana Andrzeja błahy – jak piszecie że szambo nie działa czyli dla Pana Andrzeja Ojtam!!! Ojtam !!!– pewnie źle użytkowałeś- to jest farsa, groteska. Przykład. Budowane przedszkole pod Lublinem, budowane bez wiedzy merytorycznej i analizy przepisów dotyczących tego typu obiektów. Praktycznie wszystkie branże do poprawki. Ale kto winny- wszyscy tylko nie Pan Andrzej. Panie Andrzeju mam prośbę niech Pan nie dopisuje pozytywnych komentarzy proszę (są dziwnie bardzo krótkie). Znam kilka osób którym Pan coś budował i wszystkie żałują że Pana spotkały na swojej drodze albo że Panu uwierzyły jako znajomemu. A najgorsze jest to że gro robót robił Pan właśnie swoim znajomym, którzy naprawdę nie zasłużyli na to co im Pan zrobił(co nam Pan zrobił) (ufały Panu)- czyli partactwo, niefachowość, nerwy. Brak Panu podstawowej wiedzy by kierować ludźmi, brak fachowości. Ten raj z Pana nazwy jest w Pana głowie - klientom pozostawia Pan po sobie piekło i niepewność jutra. Jeśli coś się Panu się nie udaje – niech Pan tego nie robi -błagam. Niech Pan zacznie szanować innych ludzi – i zacznie Pan dotrzymywać słowa bo to też jest forma umowy
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: W raju dnia: 2013-03-19 11:04:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: To, co "wychodzi" po dwu latach użytkowania domu zbudowanego przez (firmę ha, ha, ha)p.Kośki - przekracza wszelkie wyobrażenia. Przykłady, proszę bardzo;niedziałająca oczyszczalnia ścieków - wg.opinii producenta z powodu nieprawidłowego montażu. Skutkiem jest przelewanie się nieczystości, ich powrót do instalacji w domu. Mało? proszę bardzo. Przeciekający dach. Wg.opinii specjalistów jego nieprawidłowe wykonanie. Brak odpowietrzenia instalacji sanitarnej powodujący powrót "zapachów" z oczyszczalni do domu. Zastosowanie zamiast płyty osb na podłogi poddasza - innej miękkiej płyty powoduje, że podłogi się uginają, a wykładzina się przesuwa. Wyłożenie terakoty w łazience na tychże płytach, powoduje jej pękanie, wysypywanie się wypełnienia. A poziom wykonania pożal się Boże. Zamontowanie drzwi zewnętrznych chyba z poza/poza gatunku, powoduje, że się odkształcają i są nieszczelne tak latem (od słońca), jak i zimą z powodu mrozu. Odklejanie się okładziny klinkierowej z kominów. Brak właściwej wentylacji całego domu, odklejanie się płytek z obudowy kominka. Nieszczelne okna. Mogłabym wymieniać jeszcze bardzo długo większe i mniejsze niedoróbki tej firmy. Te pozytywne wpisy są nieuczciwe i nieprawdziwe. Ja swojego też bym nie zamieściła, gdyby p.Kośka zechciał w sposób profesjonalny podejść do moich reklamacji i chociaż część z tych usterek usunąć. Niestety moje monity i prośby nie przyniosły żadnego efektu. Spójrzcie na informacje o tym panu. Jest w rejestrze dłużników, czemu tego wcześniej nie sprawdziłam, nie wiem, może dlatego że nie doceniłam wagi takich informacji. Nic w "jego" firmie nie jest jego. Firmy i producenci niektórych zamontowanych u mnie urządzeń, na dźwięk tego nazwiska odkładają słuchawkę. Nie należy się na niego powoływać. Ja próbowałam wszelkimi znanymi mi sposobami mieszczącymi się w moim pojęciu kultury - wyegzekwować jakąś reakcję tego pana lub tej firmy na moje zastrzeżenia. Łącznie ze skargą do rzecznika praw konsumenta. Nic z tego, tacy ludzie i takie firmy są bezkarne. Chyba że pójść w walkę "na noże": sąd, adwokaci itp. Żałuję ale mnie nie stać. Wszystkie pieniądze jakie miałam pochłoną mój wymarzony dom. Teraz będąc już na emeryturze zbieram środki na niekończące się naprawy, poprawki i remonty. Powodzenia wszystkim współpracującym z firmą p.A.Kośki Raj-Bud. EB
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: EB dnia: 2013-02-24 13:46:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma pana Andrzeja dobudowala mi nowy dom do mojego starego domu takze teraz mam duzy dom za niewielkie pieniadze mieszkamy tam prawie rok i jestesmy bardzo zadowoleni ze wybralismy ta firme a jezeli trafia sie jakies usterki co jest rzecza normalna (zlosliwosc rzeczy martwych )to poprawiaja . Jak bysmy mieli drugi raz wybierac tez wybralibysmy ta firme. Naprawde rzetelna firma ,polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: diana dnia: 2011-11-01 07:28:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma wybudowła mi dom z bali 200m za 320tys pod klucz w ciągu 6m-cy. Dom jest super wszystkie prace przebiegły dość szybko gdyby była lepsza pogoda pewnie zamieszkalibyśmy szybciej ale i tak jest okey. Dużo rozwiązan podpowiedzianych przez Pana Andrzeja okazało się bardzo fajnych.Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-08-21 17:16:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo pozytywnie. Owszem wpadki się zdarzają, nie ma konkretów, jeżeli chodzi o pieniążki, ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Dom za bardzo rozsądne pieniądze, w bardzo dobrym tempie. To co było zrobione nie tak, lub nie zrobione zostało jeszcze w terminie nadrobione. Gdybyśmy wybierali jeszcze raz na pewno była by to ta sama firma!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: W terminie realizacji zlecenia
Opinia dodana przez: DP dnia: 2011-07-21 19:46:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Za 240 tys zbudowali mi dom 100m2 i to w 4mies, odrazu moglam sie wprowadzac, dodatkowe uslugi jak malowanie pokoi na konkretny kolor za naprawde minimalna doplata. Mila i kompleksowa obsluga prawdziwych fachowców. Mieszkam tu juz 6 mies jestem zadowolona, niema zadnych usterek.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Ależ zadnych reklamacji niebylo..
Opinia dodana przez: Andzia dnia: 2011-07-12 19:20:54 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Budowany przez tego człowieka dom, niestety nie spełnia naszych oczekiwań. Za 250 tyś. oczekuje się poważnego traktowania, terminowości (poza wypadkami losowymi, które też się zdarzają), ale przede wszystkim jakości wykonania. Niestety, naszym błędem było zlecenie pracy tej osobie, a już na pewno zapłacenie mu całej kwoty. Nie możemy doczekać się na usunięcie usterek i niedoróbek, które zostawił. Oczywiście nie było mowy o terminowym i fachowym podejściu podczas budowy domu. Lista rzeczy do poprawy jest długa, a my jesteśmy wodzeni za nos. Ostatnio nawet nie odbiera telefonu. Zastanówcie się za nim zatrudnicie tą "firmę". Jeżeli chcieli byście poznać całą historię, oraz dostać parę fotek, to napiszcie na mojego maila. Pozdrawiam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie odbieranie telefonu jest metodą na nie zadowolonych klijentów- metoda pana Andrzeja Kośki.
Opinia dodana przez: czakilb@poczta.fm dnia: 2011-06-30 21:06:48 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Począwszy od trudności w sformalizowaniu umowy, tj.jej sporządzenia na piśmie - co uznał za zbędne (mam teraz tego skutki), prace przebiegały w nierównym tempie. Moim karygodnym błędem była regularna wypłata oczekiwanych środków. Wykonawca nie dokumentował mi wydatków. Umówiliśmy się na oddanie budynku "pod klucz", wiec szczegóły wydawały mi się nie istotne. Wykonawcy udało sie szybko zejść z placu budowy. Jednakże efekty jego pracy i jego ekipy są powalające. Nieuczciwy i niesolidny wykonawca. Ostrzegam. Chętnie udokumentuję moją opinię. Zainteresowanych odsyłam do kontaktu e-mailowego. "E.B"
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: "E.B" dnia: 2011-06-27 10:10:30 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją