Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Adwokat Bartosz Sobolewski

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Mazowieckie, 01-233 Warszawa Bema 87/27
Telefon: 22 465 70 25 Kom. 506145460
Adres e-mail: b.sobolewski(małpa)adwokatsobolewski.pl
Strona internetowa: www.adwokatsobolewski.pl
Opis działalności: Kancelaria Adwokacka prowadząca sprawy z zakresu prawa cywilnego, rodzinnego, gospodarczego, karnego, administracyjnego i in. Słowa kluczowe: Adwokat, Prawnik, Prawo cywilne, Prawo Karne, rozwód, spadek, prawo gospodarcze, prawo rodzinne, prawo karne

Ocena: 100% pozytywna 41x

Jakość usług: 100% wysoka 41x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 39x 1x
Ceny usług: 77% niskie 14x 22x 4x
Ilość opinii w serwisie: 41
Ilość odsłon profilu firmy: 7981
Data utworzenia profilu: 2012-05-13 22:35:06
Data ostatniej aktualizacji: 2015-03-08 19:39:35 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Adwokat Bartosz Sobolewski

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mec. Sobolewski wywalczył dla mnie wcześniejszą emeryturę z tytułu warunków szczególnych pracy i to pomimo, iż ZUS wydał negatywną decyzję, ba, nawet sąd I instancji oddalił moje odwołanie. Ale Kancelaria Mecenasa sporządziła apelację i sąd odwoławczy przyznał mi rację i uchylił wszystko poprzednie! Dzięki Panie Mecenasie!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2017-02-03 12:02:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria mec. Sobolewskiego obsługuje prowadzoną przeze mnie działalność gospodarczą, muszę powiedzieć, że robi to bardzo profesjonalnie, rzetelnie i terminowo. Nie muszę myśleć o kwestiach prawnych, mogę skupić się na własnym biznesie :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2016-10-24 00:52:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo sprawnie poprowadzona sprawa o podział majątku, z energią i zaangażowaniem, kontakt na bieżąco i kontrola nad przebiegiem sprawy przez cały czas. Duża wiedza, zdecydowanie do polecenia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Janina dnia: 2016-08-09 22:20:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wygrał mi mecenas sprawę karną, zostałem uniewinniony, dlatego go polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin F. dnia: 2016-06-05 23:41:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretny gość, konkretna pomoc z sukcesem
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Johnny be good dnia: 2016-02-28 02:17:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałam prawdziwą przyjemność współpracować z Panem Mecenasem Bartoszem Sobolewskim, świadczącym bardzo wysoki poziom profesjonalnych usług. Pan Mecenas wykazał się bardzo dużymi kompetencjami w prowadzonej sprawie, która została przeprowadzona sprawnie, dynamicznie i skutecznie. Pan Mecenas jest wyjątkowo wnikliwy, zorganizowany, dbający o szczegóły i zaangażowany w pracę.Tam, gdzie większość postawiłaby kropkę, ja osiągnęłam sukces.Wiedza poparta doświadczeniem. Bardzo polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Klientka dnia: 2015-07-28 11:03:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria Adwokata Bartosza Sobolewskiego prowadzi kompleksową obsługę prawną prowadzonej przeze mnie działalności. Współpracujemy już długi czas i nigdy się nie zawiodłem na kompetencjach mecenasa. Jest pewny siebie i skuteczny nie tylko na sali sądowej, kiedy trzeba walczyć z dłużnikami, ale również w trakcie negocjacji z potencjalnymi kontrahentami. Mimo tego, że jest mocno zapracowany i nie zawsze udaje się od razu złapać z nim kontakt, to zawsze ktoś z jego kancelarii lub on sam oddzwania, więc nie ma kłopotu z komunikacją, wszystko na czas i wszystko dopracowane. Bardzo dobry prawnik.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: AGM AB dnia: 2015-06-17 10:45:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawie przeprowadzona i wygrana sprawa o zapłatę, mogę polecić mecenasa
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mirka Zalesinska dnia: 2015-06-15 21:33:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo konkretny, nie naciąga, świetnie kombinuje, uratował mi cztery litery przed sądem karnym...
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Doris dnia: 2015-05-17 16:54:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalizm w każdym calu
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Caro dnia: 2015-03-06 14:17:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalne podejście do sprawy.
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-02-27 15:22:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam ws. karnych
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Toudi dnia: 2015-02-16 09:29:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystałam z usług ws. o rozwód, kontakt dostałam z polecenia i się nie zawiodłam. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ala S. dnia: 2015-01-09 13:57:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystałem to wiem
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-10-07 17:18:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podział majątku, parę razy mieliśmy z Mecenasem Sobolewskim ostre dyskusje pomiędzy nami co do sposobu prowadzenia sprawy, moim zdaniem były delikatne opóźnienia, ale suma sumarum wynik wszystko mi wynagrodził, więc generalnie duży plus.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: firestarter dnia: 2014-08-14 15:44:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawnie poprowadzona sprawa o rozwód. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Yoda dnia: 2014-08-07 18:02:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelarię p. Sobolewskich wynająłem do postępowania rozgraniczeniowego, gdzie wśród dokumentów było wiele zaszłości nierozstrzygniętych w przeszłość, straszny galimatias...Inne kancelarie chciały jakieś horrendalne ceny, Sobolewscy nie mieli niskiej, ale do zaakceptowania, za to postępowanie - w miarę możliwości polskiej administracji i sądów - odbyło się szybko i pomyślnie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-01-13 16:46:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawnie przeprowadzony rozwód z orzeczeniem wyłącznej winy eksżony i alimentami na dzieci w rozsądnej, realnej co do kosztów utrzymania, wysokości (wbrew wysiudanym żądaniom żony). Miód malina :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-09-02 11:47:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wygrali dla mnie kasę za przepracowane nadgodziny, obracając całą argumentację pracodawcy przeciwko niemu, miło było patrzeć na prezes toczącą pianę, tą samą, która prawie 2 lata temu wyśmiewała mnie zwalniając. Choć trochę sobie policzyli za prowadzenie sprawy, ale przynajmniej wiem za co.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-28 12:11:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Sobolewski prowadził moją sprawę rozwodową. Jestem pod ogromnym wrażeniem jego sprytu i inteligencji. Potrafi skutecznie i rozsądnie negocjować. Sprawa zakończyła się nieorzekaniem o winie i brakiem alimentów, mimo że żona początkowo chciała orzeczenia rozwodu z mojej winy i dość sporych alimentów dla siebie. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Tiger dnia: 2013-01-15 10:27:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Powierzyłem tej Kancelarii sprawę z góry praktycznie przegraną, co prawnicy z Kancelarii od razu mi uświadomili pomimo mojego uporu. Toteż sukcesem było nie wygranie procesu, co doprowadzenie do ugody satysfakcjonującej obie strony, w tym mnie oczywiście. Bardzo dobrzy mediatorzy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-04 10:56:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szybko i skutecznie załatwili kartę pobytu dla mojego znajomego z zagranicy, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-12-20 11:42:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wprawdzie dość długo czekałam na spotkanie, ale udzielona została mi solidna porada, z zakresu prawa spadkowego. Chociaz nie do końca okazało się po mojej myśli, to jednak w 100 % prawdziwie i jak powiedzieli, tak się w życiu okazało.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-12-10 16:28:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawa rozwodowa zakończona winą exmęża, dzieci dla mnie,alimenty na dzieci spore i dla mnie też coś zostało. Nie jest to najtańsza kancelaria ale zyskali dla mnie bardzo dużo. Czasami problemy z dodzwonieniem się, ale rzadko.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-22 13:16:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podział majątku to była moja sprawa i ludzie z tej kancelarii sprawdzili się bardzo dobrze. Podobało mi się, iż możliwy był kontakt o różnych porach dnia, jak również spotkania nie koniecznie w kancelarii, ale też tam, gdzie mi bardziej pasowało. Kontrolowali sprawę od początku do końca, nie obiecywali gruszek na wierzbie, a wywalczyli moim zdaniem naoprawdę sporo.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-10 15:21:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Żona mnie zostawiła i dzieci dla kochanka wiec rozwod okazał sie konieczny, ale Kancelaria Sobolewski bardzo mi przy nim pomogła, rozwód przeprowadzony szybko i skutecznie, a jakiekolwiek absurdalne żądania żony zostały storpedowane.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2012-09-28 14:21:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Oddział Warszawski Kancelarii odzyskał moje pieniądze od dłużnika,do których długo nie mogłem się dobrać, polecam, niezłe, spryciarze i profesjonaliści zarazem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: jarooo dnia: 2012-09-13 18:33:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zleciłam Kancelarii wykonanie regulaminu dla serwisu internetowego. Zlecenie zrealizowane bardzo szybko i rzetelnie, wraz z wyjaśnieniami dotyczącymi poszczególnych punktów. Bardzo miły kontakt, świetni ludzie, choć ceny średnie. Ale było warto.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Drozd dnia: 2012-08-29 18:32:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałem roszczenie do ubezpieczyciela po wypadku komunikacyjnym w którym zostało mocno poszkodowany. Początkowo starałem się sam poradzić w negocjacjach i w sądzie, jednakże pomoc prawnika okazała się potrzebną. Kancelaria Sobolewski jeszcze w drodze negocjacji uzyskała dla mnie pokaźną sumkę, a resztę wyegzekwowaliśmy już po procesie i wyroku zasądzającym. Zespół Kancelarii się naprawdę spisał
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Mus dnia: 2012-08-28 17:22:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo duża pomoc przy rozwodzie, mąż z pełną winą, a ja z dziećmi i alimentami, Dzięki!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-08-27 15:34:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawa może i prosta, ale i tak w sposób błyskawiczny przeprowadzona przez Kancelarię, chodziło o stwierdzenie nabycia spadku, troszkę może skomplikowane. Pełna dyspozycyjność i genialny kontakt z klientem wszystkich w Kancelarii, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-08-24 21:29:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pomogli mi odzyskać pieniądze od klienta tam gdzie innym się nie powiodło, super kontakt z właścicielem i aplikantami.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-08-22 19:16:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prawnik z dużym doświadczeniem w sprawach rodzinnych, podobnie jak cały zespół kancelarii. Uratowali mnie przed alimentami z kosmosu, konkretni i rzetelni ludzie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Miro dnia: 2012-08-22 13:11:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria prowadziła proces przekstałcenia mojej spółki cywilnej w zoo wobec rozwoju mojej firmy. Wszystko przebiegło sprawnie i bez problemów. Jak było to obiecane na początku tak zostało przeprowadzone do końca. Warty polecenia fachowiec dla przedsiębiorców.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Łubu dnia: 2012-08-16 11:49:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kancelaria doradzała mi i zapewniła reprezentację w sądzie w trakcie rozwodu a następnie podziału majątku. Jedna i druga sprawa przeprowadzone znakomicie, jestem bardzo zadowolony i wdzięczny za pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Burek dnia: 2012-08-09 11:20:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo szybko i bezproblemowo przeprowadzono mi postępowanie spadkowe, które było dość zagmatwane, głownie przez poprzedniego pełnomocnika... Świetny kontakt i dbałość o klienta, ceny umiarkowane, ale było warto zapłacić za spokój i pewność działania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-07-23 15:49:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pracownicy Kancelarii w szybki i dokładny sposób służyli mi pomocą w zakresie prawa autorskiego do publikowanych materiałów, dzięki czemu nadal jestem ich właścicielem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Konrad dnia: 2012-07-23 08:44:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Długo szukałem Kancelarii, która byłaby w stanie w pełni i rozsądnie poprowadzić sprawy mojego biznesu i znalazłem taką dopiero w osobie Pana Mariana i jego zespołu. Od momentu, kiedy korzystam z jego usług śpie spokojnie o moją firmę, wyciągnął mnie z kilku naprawdę okropnych kwestii na których straciłbym kilkadziesiąt tysięcy złotych. Prawdziwy fachowiec.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-07-10 13:01:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dostałem od tej Kancelarii Bardzo dobrą opinię w zakresie prawa handlowego i odpowiedzialności członków zarządu. W pełni satysfakcjonująca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-05-14 14:38:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałam przyjemność współpracować z Kancelarią w trakcie procesu odzyskiwania długu od jednego z moich kontrahentów i jestem bardzo zadowolona z efektu. Pieniądze zostały odzyskane w całości, a Kancelaria dopilnowała, by dokonać tego w jak najszybszym okresie. Zaufałam zespołowi Kancelarii i nie zawiodłam się, na pewno w przyszłości w razie innych kwestii prawnych znowu skorzystam z jej pomocy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: mika84 dnia: 2012-05-14 08:59:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo profesjonalna obsługa, w moim przypadku w zakresie prawa spadkowego. Otrzymałam rzetelną i szybką pomoc. Gorąco Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Maggie dnia: 2012-05-13 22:36:37 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją