Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Adwokat Dawid Karolczyk

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Śląskie, 41-200 Sosnowiec Modrzejowska 22/19
Telefon: 32 265 21 08 Kom. 660470989 Fax: 32 265 21 08
Adres e-mail: biuro(małpa)adwokat-karolczyk.pl
Strona internetowa: http://adwokat-karolczyk.pl
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 100% pozytywna 11x

Jakość usług: 100% wysoka 11x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 8x 3x
Ceny usług: 100% niskie 8x 3x
Ilość opinii w serwisie: 11
Ilość odsłon profilu firmy: 3256
Data utworzenia profilu: 2014-06-09 19:33:18
Data ostatniej aktualizacji: 2014-07-05 13:51:59 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Adwokat Dawid Karolczyk

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niewiele brakło dokładnie jeden dzień, a nie mógłbym już się odwołać i było by bardzo źle. W błąd wprowadził mnie inny prawnik który powiedział że nic się nie da zrobić, i że jest za późno. Całe szczęście że dziewczyna wysłała mnie jeszcze do Pana mecenasa, dzięki czemu nie muszę spłacać nie swojego długu!Mecenas mówił że może się co prawda nie udać, ale na szczęście się udało. Bardzo dziękuję!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Karol dnia: 2018-12-06 12:37:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: prowadził mi sprawę o zadośćuczynienie, w pierwszym sądzie wygraliśmy więcej niż zakładaliśmy, w drugim sądzie niestety trochę zbili, ale i tak wyszła kwota z której byłem zadowolony.Sprawa nie była prosta bo ubezpieczyciel w ogóle nic nie chciał zapłacić bo twierdził że nie jest odpowiedzialny...Kontakt był z mecenasem dobry, zazwyczaj był na sprawach osobie( raz była jakaś inna adwokat), nie było problemu żeby się spotkać i porozmawiać co i jak tam w sprawie się dzieje, więc jestem z niego zadowolony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mirek G. dnia: 2018-04-12 12:00:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas prowadził mi sprawę o zadośćuczynienie i odszkodowanie ponieważ mój tata został potrącany przez kierowcę i zmarł.Początkowo miałam iść do firmy odszkodowawczej, bo mówili mi że to za darmo, że nic nie będę musiała płacić. Na szczęście poszłam na poradę do pana Mecenasa którego polecił mi kuzyn, i on mi wyjaśnił na czym polega ta "darmowa pomoc", i ile tak na prawdę mnie to kosztuję. Skorzystałam wiec z usług tego adwokata, i współpraca była dobra, udało się wywalczyć kwotę jakiej się nawet nie spodziewałam. Jedyne zastrzeżenia jakie miałam to że trochę według mnie za długo zwlekał z założeniem sprawy, bo po co pisać do ubezpieczyciela pisma skoro wiadomo że i tak przecież odmówi ? W każdym razie, ogólnie jestem bardzo zadowolona i mogę śmiało tego adwokata polecić innym.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: kangurjack@onet.pl
Opinia dodana przez: Magda K. dnia: 2018-02-01 11:00:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan adwokat pomógł mi w sprawie gdzie rodzice zadłużyli mieszkanie, w którym ja nie mieszkałem, ale i tak sąd nakazał mi zapłacić. dowiedziałem się o tym dopiero jak komornik mi wypłatę zajął. nie wiedziałem co mam juz zrobić, bo podobno było to już uprawdopodobnione, a inny prawnik powiedział że to juz za pozno, ze mozna cos sprobować żeby był nowy termin ale ze to mało prawdopodbne bo to juz za długo. Na szczęście żona od koleżanki dowiedziała sie że w podobnej sprawie ten adwokat jej jakoś to załatwił i że nie musiała płacić MZZL . Nie wiem do końca o co tutaj chodziło ale pan adwokat powiedzial ze da sie to zalatwic tylko ze inaczej, ze cos bylo nie prawidłowo, i ze nie trzeba tego terminu robić. Bardzo sie przejmowałem, ale na szczęście po 2 wiytach w sadzie okazalo sie ze miał racje i nie musze spłacac długów rodziców. bardzo ale to bardzo polecam pana Karola bo nie musze spłacac ponad 30 000 zł temu MZZL. Dziękuję mu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: matekos89@wp.pl
Opinia dodana przez: M dnia: 2017-02-22 00:13:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pana Mecenasa polecam każdemu kto potrzebuje fachowej opieki i uważa że poradzi sobie sam. Już po pierwszej wizycie i analizie wiedziałem ile zapłacę oraz jak może potoczyć się moja sprawa. Nie tylko otrzymałem dużo wyższe odszkodowanie niż proponował mi ubezpieczyciel ale przez cały proces czułem że jestem pod opieką fachowca który nie tylko wie co robi ale ma plan na każdą ewentualność. Na prawdę nie żałuję i każdemu polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jacek dnia: 2015-07-24 20:17:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Adwokat nim wziął moją sprawę karną,jazda po alkoholu choć nie zatrzymali mnie jak jechałem. Najpierw zrobił analize i powiedział co może dla mnie zrobić,oraz jakie warunki może wynegocjować z prokuratorem gdybym chciał się dobrowolnie poddać każę.na szczęscie zdecydowałem sie isc do sadu, i choć najpierw przegralismy, to w apelacji sie udało wygrać. Byłem u innego prawnika wcześniej i na samym początku chciał ode mnie więcej pieniędzy niż w sumie zapłaciłem tutaj.Generalnie jestem zadowolony, jedyny mankament ze w wekendy nie zawsze odbierał telefon i nie odpisywał na smsy, no ale wygraliśmy wiec nie bede się czepiał.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Michał dnia: 2015-07-24 00:34:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Dawid Karolczyk był adwokatem mojej cioci. Jej rozwód był trudny , ale zakończył się z korzyścią dla niej, dlatego sama skorzystałam z usług tego adwokata. Jego profesjonalizm, podejsce do sprawy, zaangażowanie wzbudziły moje pełne uznanie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Katarzyna D. dnia: 2014-10-08 02:05:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Karolczyk zajmował się w II kwartale 2014 roku moim rozwodem. Podczas pierwszego spotkania w sposób rzeczowy wyjaśnił całą procedurę dalszego postępowania oraz na co mogę liczyć - bez zbędnego kolorowania. Oczywiście dobrego fachowca poznaje się po tym jak kończy, nie zaś jak zaczyna. W efekcie wygrałem rozprawę, która do wygrania łatwa nie była (nie będę się tu wdawał w szczegóły)- z tego powodu zdecydowanie polecam kancelarię Pan K.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: łUKASZ dnia: 2014-10-02 10:17:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mec. Karolczyk to dobry prawnik. Prowadził mi sprawę o zwrot pozyczki od kolegi, który mnie oszukał i nie chciał zwrócić. Mimo, że sprawa była skomplikowana bo przeciwnik miał dobrych świadków Pan Mecenas dobrze sobie z nimi poradził. Do sądu przychodził dobrze przygotowany, no i też warto powiedzieć że zawsze odbiera telefon, a z adwokatami to różnie jest. Polecam go.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin S. dnia: 2014-08-08 18:58:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: słyszałam, że jest Pan Karolczyk jest wybitnym specjalistą z dziedziny prawa pracy i tylko tą tematyką się zajmuje tj. jak wynika ze strony www dokonuje szkoleń z zakresu prawa pracy. Dobrze znać specjalistę z zakresu prawa pracy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-07-07 12:24:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenasa Dawida Karolczyka oceniam bardzo, bardzo, bardzo pozytywnie! Posiada niebywałe zaangażowanie w to co robi, co widać od razu, wysokie kwalifikacje, terminowość to dla niego priorytet - mecenas Karolczyk wywiązywał się ze swoich obowiązków w każdym calu! Reasumując, mecenas Dawid Karolczyk jest najlepszym wyborem. Bardzo polecam !!!!!!!!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Monika Stolarska dnia: 2014-06-30 11:45:51 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją