Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

A.B. Witand Andrzej Wilhelmi

Zawód: dekarskie usługi Dekarz 
Adres: Łódzkie, 94-313 Łódź Smulska 43
Telefon: 426404583 Kom. 603375564
Adres e-mail: aw.witand(małpa)gmail.com
Strona internetowa: www.witand.pl
NIP:
727-100-42-78
Opis działalności: Uslugi ciesielsko-dekarskie Słowa kluczowe: Dekarz, usługi dekarskie, dach, cieśla, pokrycia dachowe, dachówka

Ocena: 80% pozytywna 4x 1x 1x

Jakość usług: 80% wysoka 4x 1x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 5x
Ceny usług: 50% niskie 1x 3x 1x
Ilość opinii w serwisie: 6
Ilość odsłon profilu firmy: 4398
Data utworzenia profilu: 2011-01-21 00:53:31
Data ostatniej aktualizacji: 2014-03-31 01:09:28 

Opinie o A.B. Witand Andrzej Wilhelmi

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przez 9 misięcy szukaliśmy DEKARZA który, przeprowadzi naprawę dachu LUKARNY i 4x ½ wolego oczka pokrytego karpiówką w systemie koronkowym. Dach ten był w 2005 roku remontowany nową dachówką, ale trafiliśmy na firmę z Opola „W...X” która nie miała pojęcia i konstrukcję – podłoże łat pod wolim oczkiem posztukowała kawałeczkami luźnych klocków i listeweczek (czarne gwoździe i czarny cieniutki rdzewiejący drucik) w niedopuszczalny sposób doprowadzając do zapadanie i obsuwania się dachówek z „wolego oczka” stwarzając wysokie niebezpieczeństwo dla przechodniów. Jednym słowem „FUSZERSTWO 1 KLSY”, że taka firma jeszcze egzystuje – hańba dla dekarzy. (zainteresowani tym fuszerstwem moga otrzymać cyfrowe zdiecia). Nawiązaliśmy kontakt z blisko 60-oma firmami najcześciej były odpowiedzi - kompletny dach tak ale nie naprawa - i absolutnie nie wole oczko. Od 30 lat mieszkam za granicą i zbulwersowany byłem takim podejsciem firm do zleceniodawcy. Przy szczególowych rozmowach z 12-ma firmami zaczynały sie klopoty: 1.- nie dotrzymywali terminu przyjazdu na ogledziny obiektu lub żadali wynagrodzenia za przyjazd 2.- że okres wyprzedzenia 9 misięcy jest za krótki że już mają zaplanowane prace – czyżby?, 3.- jak doszło do sporządzenia kosztorysu podawali ogólną sumę: a.- za robociznę / nie podając jakie prace będą wykonywali i co przewidują jako dodatkowe, b.- za materiał / nie podając jaki materiał zastosują do tych zaplanowanych prac, czyli wielka niewiadoma – co bądzie nas jeszcze oczekiwać i do jakiej sumy dojdzie – nie wiadomo? 4.- Niektórym przeszkadzało nawet to że na ten temat posiadamy za dużo wiadomości technicznych. W rezultacie zdecydowaliśmy się na fimę „WITAND” - A.Wilhelmi z Lodzi, mimo tego że jest 200km od Opola i to wiązało sie z dodatkowymi kosztami - delegacji. Nie żałujemy, prace remontowe to są prace specyficzne wymagające wysokiej wiedzy teoretycznej a przede wszyskim odpowiedniej w tym kierunku praktyki, sprecyzowany kosztorys robót i fachowość ich wykonania jest naprawdą na poziomie mistrzowskim. Dziekujemu Panie Wilhelmi za współpracą z nami, wykonanie tych prac remontowych i życzymy Panu na przyszłość powodzenia i dużo zadowolonych zleceniodafców. (Udzielamy Panu rownież pozwolenie na umieszczanie zdięć obiektu z tych robót remontowych). Z poważaniem: S.Lukaszynski i R.Smiłek Frankenthal 08.10.2014
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Lukaszynski dnia: 2014-10-08 09:37:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: zna się na pracy dekarza, fachowo doradzi, dokładnie zrobi. Czytając wcześniejsze wypowiedzi nasuwa mi się jedno przysłowie, że: szewc bez butów chodzi... Gorąco polecam. Wg mnie warto było zapłacić niewiele więcej. Nie mam zastrzeżeń do wykonanego dachu. Można się dogadać, co w dzisiejszych czasach jest rzadkością
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie dotyczy
Opinia dodana przez: Tomasz dnia: 2014-05-27 22:57:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak dla mnie super fachura!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: nie wiem
Opinia dodana przez: Walery dnia: 2013-07-18 22:34:19 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tak to jest jak kogoś nie stać na moje usługi. Skoro koronnym argumentem są moje wąsy to nic dodać nic ująć. Pozdrawiam.
Obsługa reklamacji: Nie mam reklamacji.
Opinia dodana przez: Andrzej Wilhelmi dnia: 2013-06-10 21:14:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Czytając wcześniejszą opinie nasuwa się myśl co można stwierdzić widząc dach właściciela nie znając osoby ani w jakich okolicznościach powstał ten dach. Znam pana Andrzeja od 3 lat i wiem że solidnie wykonuje swoją pracę ma papiery mistrzowskie wiec nie jest byle kim. Zasłużył na dobre ceny swych dachów jest uczciwym i osobą miejącym pojęcie o dachach. Więc polecam naprawdę wszystkim którzy chcą mieć dach na lata.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: marek dnia: 2013-04-23 14:30:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jechałem do niego dogadać się za robotę. Ale jak zobaczyłem jego dom to mnie zdołowało. Sobie tak dach zrobił to jak zrobi klientowi? Do tego kręcił się jakiś gość z wąsem (chyba on). Zawróciłem pod wpływem impulsu i tak sobie myślę teraz że dobrze bo jest drogi i ma chyba zbyt wysokie zdanie o sobie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Nie wiem ale sąsiadowi dalej naprawia a sąsiad boi się wypowiadać w internecie.
Opinia dodana przez: Zbyszek dnia: 2013-01-15 17:24:21 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją