Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Dwujęzyczny Punkt Przedszkolny Sandra Cichacka Mi Mundo

Zawód: przedszkola  
Adres: Łódzkie, 94-237 Łódź Ul. Slalomowa 25
Telefon: Kom. 669 033 795
Adres e-mail: mimundo(małpa)mimundo.edu.pl
Strona internetowa: www.mimundo.edu.pl
Opis działalności: Słowa kluczowe: przedszkole łódź, przedszkola łódź

Ocena: 92% pozytywna 13x 1x

Jakość usług: 100% wysoka 13x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 14x
Ceny usług: 92% niskie 13x 1x
Ilość opinii w serwisie: 14
Ilość odsłon profilu firmy: 1613
Data utworzenia profilu: 28.03.2014 17:51:46
Data ostatniej aktualizacji: 28.03.2014 17:51:46 

Opinie o Dwujęzyczny Punkt Przedszkolny Sandra Cichacka Mi Mundo

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Placówka dla rodziców nie dla dzieci. Przez pierwszy okres uczęszczania dziecka do przedszkola ja byłam zadowolona, dziecko nie. Wydawało mi się, że wszystko jest w porządku i dziecko powinno być zadowolone,jednak mnogość zajęć, brak elastyczności nauczycieli w podejściu do dziecka spowodowały, że dziecko przestało chętnie uczęszczać do przedszkola dodatkowa rotacja nauczycieli spowodowała dalszą niechęć i niepewność. Mimo przekazywanych wskazówek jak postępować z dzieckiem nie otrzymało ono wsparcia, zrozumienia.Bardziej liczyły się opinie innych rodziców niż znalezienie powodu problemu. Stąd wniosek, że JEST TO PLACÓWKA KOMERCYJNA. Sytuacja się zagęszczała, zachowanie dziecka się pogarszało. Indywidualne podejście w placówce do dziecka jest wyłącznie mitem, gdyż tego nie zaobserwowaliśmy. Placówka szkoli dzieci niemal jak w Korei północnej, co na pewno nie sprzyja kreatywności. Liczy się wyłącznie nie koniecznie ze zrozumieniem wyrecytowany tekst. Wychowawcy sprawiają wrażenie jakby nie wiedzieli, że wszyscy jesteśmy inni - mamy własne, inne, róże, potrzeby. Poza tym bardzo rzadko się uśmiechają, kontakty z rodzicem i dzieckiem są "oschłe" niemal "oziębłe". Brak jakiejkolwiek współpracy i pomysłów w rozwiązywaniu problemów. Dzieci, które mają dużo ciepła w domu i czas jest im organizowany - liczne zabawy z rodzicami, śmiechy, drobne wygłupy - moim zdaniem nie będą czuły się dobrze w tym miejscu. Drodzy rodzicie uważam, że w tym miejscu w przypadku jakiegokolwiek problemu,który zawsze z małym dzieckiem może się pojawić, nie otrzymacie wsparcia i chęci pomocy, zostaniecie odesłani do placówek specjalistycznych, które najprawdopodobniej na tym etapie NIE będą konieczne. Zmieniliśmy przedszkole, w którym pracują Wychowawczynie zawsze uśmiechnięte, chętne do pomocy z sercem na ręku i moje dziecko funkcjonuje tam PRAWIDŁOWO I PRZEDE WSZYSTKIM JEST SZCZĘŚLIWE. Niestety dziecko dokładnie pamięta poprzednie przedszkole zadaje pytania czy jedzie do nowego czy do starego przedszkola. Na odpowiedź "zawsze będziesz chodził do nowego" odpowiada "dobrze bo w starym było smutno a w nowym jest wesoło". Lepiej podsumować swojej wypowiedzi chyba nie mogę - niestety bardziej wrażliwe dzieci nie odnajdą się w tym miejscu jeśli Zarządzanie nie ulegnie tam zmianie. Dodam, że Pani Dyrektor/Właścicielka jest przesympatyczną, bardzo miłą i uprzejmą osobą, która mnie urzekła i zachęciła do skorzystania z oferty placówki. Nie sądziłam, że mimo to przedszkole funkcjonuje inaczej niż można się tego spodziewać.
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Wysokie jak na brak współpracy, nie otrzymałam tego czego oczekiwałam.
Opinia dodana przez: ROZCZAROWANA dnia: 10.07.2020 11:14:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Cóż mogę dodać... Przedszkole jest najfajniejszą placówką w Łodzi. Nie dziwi mnie to, że aż tak tylu rodziców chciało się ubiegać o przyjęcie swojego dziecka i przykro, że tak wielu się nie udało. Przedszkole jest rozwojowe i nastawione na zainteresowania dzieci.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 20.11.2015 10:53:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mnie przekonała oferta przedszkola. Na tle innych przedszkoli Mi Mundo pokazało profesjonalizm i wysoki poziom nauczania. POLECAM.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 04.12.2014 14:00:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przedszkole, które rzeczywiście wyróżnia się na tle innych. Tutaj moje dziecko może liczyć na doskonałą opiekę i rozmaite atrakcje w postaci teatrzyków. Do tego wspaniale wyposażone sale.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ula dnia: 09.11.2014 09:58:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zajęcia artystyczno-językowe wpływają wszechstronnie na rozwój mojego dziecka, które coraz bardziej chwali sobie pobyt w przedszkolu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 21.10.2014 13:57:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Krótko mówiąc, przedszkole spełnia moje oczekiwania moje i mojego dziecka. Syn pozytywnie wypowiada się na temat panującego klimatu oraz zajęć językowych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 06.10.2014 13:37:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Córka zaczęła swoją przygodę w zeszłym roku i przyznam, że wakacje bez Mi Mundo były naprawdę męczące, a córka budziła się każdego dnia wcześnie przekonując mnie, że przecież idziemy do przedszkola, hehe :):) Bardzo tęskniła za placówką, ale już wszystko wróciło na swoje miejsce. :):)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 15.09.2014 11:12:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo przekonuje mnie nauka dwóch języków, ilość zajęć w czasie dnia i spotkania z kulturą.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Beata Rogoźna dnia: 28.08.2014 09:35:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do tego przedszkola chodziło moje starsze dziecko i teraz od września będzie tu uczęszczać także młodsze. To placówka warta polecenia, a pracująca tu kadra ma znakomite podejście do dzieci. Dzięki temu codzienne zajęcia prowadzone są w ciekawy i przystępny sposób. Dodatkowo liczne wycieczki są fajnym pomysłem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marzena dnia: 20.08.2014 14:40:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moje dziecko było bardzo nieśmiałe. Dlatego też posyłając je do przedszkola byłam pełna obaw. Na szczęście grupa dzieci była bardzo przyjaźnie nastawiona i moja córeczka szybko nawiązała pierwsze przyjaźnie. Teraz Ninka bardzo chętnie chodzi do przedszkola i uczy się języka hiszpańskiego.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 20.07.2014 13:47:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zabawa w teatr to ulubione zajęcie mojego dziecka w tej placówce. Jestem szczęśliwa, ponieważ Tadek może rozwijać się tu pod każdym względem. Zabawy ruchowe i taneczne oraz język obcy to ważne zalety tej placówki. Dodatkowo organizowane są tu różne spotkania z ciekawymi gośćmi.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 20.06.2014 19:39:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam serdecznie tę placówkę. To znakomite miejsce dla rozwoju dzieci. Zajęcia logopedyczne oraz z języków obcych są bardzo ciekawe. Mój syn jest bardzo zadowolony i chętnie chodzi do przedszkola. Opieka jest tu bardzo dobra i moje dziecko jest tu naprawdę bezpieczne.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 29.05.2014 16:49:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przedszkole jest nastawione na naukę i wszechstronny rozwój dziecka, co sobie bardzo cenię. No i doceniam liczne spotkania z kulturą.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Olga dnia: 22.05.2014 17:22:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moim zdaniem najlepsze łódzkie przedszkole językowe, na jakie mogłam trafić. Po pierwsze kameralne, a więc nastawione indywidualnie na potrzeby dziecka. Po drugie świetnie wyszkolona kadra, w tym świetna nauczycielka języka hiszpańskiego. Po trzecie czesne wobec takiego poziomu bardzo atrakcyjne. Przedszkole jest doskonale zorganizowane, czas mija dzieciom nie tylko na swobodnej zabawie, ale przede wszystkim na nauce - i to sobie bardzo cenię. Kadra jest wyszkolona, gotowa do zajęć z dziećmi. Pani Kasia potrafi zwrócić uwagę na każdego malucha. Jest odpowiedzialna i czuła. Tam po prostu oprócz miłości i bezpieczeństwa przekazują potrzebną wiedzę i umiejętności, tak aby dzieci miały w przyszłości lepiej i by uczyły się nowych rzeczy szybciej. Super. Osobiście - polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Agnieszka dnia: 17.04.2014 21:11:49 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją