Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelarie adwokackie: Margasiński Janusz, Sierka Łukasz, Kapral Paweł

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Śląskie, 41-200 Sosnowiec Targowa 8
Telefon: 322661448 Kom. 502133700 Fax: 0322661448
Adres e-mail: p.kapral(małpa)op.pl
Strona internetowa: www.adwokat-kancelaria.net.pl
Opis działalności: usługi prawnicze, porady prawne Słowa kluczowe: porady prawne, sprawy karne, cywilne, gospodarcze, rozwody, alimenty, obsługa firm

Ocena: 100% pozytywna 11x

Jakość usług: 100% wysoka 11x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 8x 1x
Ceny usług: 100% niskie 8x 1x
Ilość opinii w serwisie: 11
Ilość odsłon profilu firmy: 3592
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2014-02-15 22:38:52 

Opinie o Kancelarie adwokackie: Margasiński Janusz, Sierka Łukasz, Kapral Paweł

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Karol prowadził mi sprawę o podzial majątku z moją żoną która wypłaciła wszystkie nasze pieniądze i nie chciała mi nic z nich oddać, i wyglądało na to że wyjdę z małżeństwa jak przysłowiowy "święty turecki". Na szczęście udało się uzyskać dobre orzeczenie Sądu,a co ważniejsze żona oddała co miała oddać. Nie powiem żebym się nie stresował, szczególnie że żona też miała dobrego prawnika, który cały czas twierdził ze nic mi się nie należy. No ale w końcu skończyło się dobrze w pierwszym sądzie, a w drugim nic już na szczęście nie zmienili...Mecenas był sam na wszystkich sprawach, zazwyczaj nie było problemu żeby się spotkać, no i ogólnie współpraca była dość dobra, choć nie sądziłem ze potrwa ona az 3 lata. Mogę go polecić, choć oczywiście nikomu nie życzę żeby się rozwodził i musiał dzielić majątek. Co do pieniedzy to nie wiem jak to określić , bo z jednej strony dość dużo mnie to kosztowało, z drugiej większość pieniędzy była uzależniona od tego czy uda się pieniądze jakieś uzyskać, i liczona dopiero od tych które dostałem od żony, a gdyby się nie udało to i zarobek Mecenasa byłby bardzo mały, także myślę że stawka uczciwa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: MK dnia: 2018-10-11 11:39:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam wszystkim mecenasa Pawła Kaprala. Choć miałem go przydzielonego z urzędu, to po zakończeniu sprawy muszę powiedzieć że nie wiem czy znalazłbym drugiego takiego prawnika nawet gdybym to ja sam go sobie wybierał. Od razu było widać fajne podejście do sprawy i zaangazowanie. Widać, że są jeszcze prawnicy którym zależy przede wszystkim na tym, żeby ludziom pomagać, a nie tylko na nich zarabiać. Szczerze wszystkim polecam Pana mecenasa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: grzesiek84 dnia: 2017-04-26 12:26:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, pragnę dodać moją opinię na temat Pana Mecenasa Pawła Kaprala. Nie kieruję się tutaj jakimiś względami korzyści jedynie pragnę napisać o kimś z dobrego serca. Pan Mecenas został mi przydzielony z urzędu, więc też kwestia ekonomiczna nie gra tutaj roli, lub bardzo gra, bo świadczy o profesjonalizmie i elokwencji Pana Mecenasa. Jak wspominałam Pan Paweł Kapral został mi przydzielony z urzędu przez Sąd w Sosnowcu. Po przedstawieniu Panu Mecenasowi mojej sprawy Pan Kapral przygotował wszelkie niezbędne dokumenty na rozprawę. Zaangażował się w sprawę jak by dotyczyła jego osobiście, jest to osoba, która potrafi słuchać, odpowiednio nakierować swojego klienta i przede wszystkim walczy o niego w sądzie jak lew. Pan mecenas poza tym, że jest osobą bardzo kulturalną, inteligentną, to potrafi zawsze znaleźć czas dla swojego klienta, odebrać telefon, doradzić co dalej, informować na bieżąco o stanie prowadzonej sprawy, wspólnie ustalać jakiej argumentacji można użyć, a przede wszystkim to bardzo skuteczny, dobry i ludzki prawnik. Co w dzisiejszych czasach jest zjawiskiem bardzo rzadkim prawie nieosiągalnym nawet nie wiadomo za jakie pieniądze. Polecam z całą odpowiedzialnością Pana Adwokata Pawła Kaprala i dla mnie zawsze to będzie już „mój” prawnik, do którego w razie potrzeby nie zawaham się zwrócić. Tłumacz przysięgły Języka Francuskiego Z.H.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zdzisława dnia: 2015-11-10 17:07:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam wszystkim Mecenasa Pawła Kaprala.Moja sprawa dotyczyła alimentów na dziecko od byłego męża-kombinatora. Na sprawie okazało się że ex-małżonek zarabia 1500 zł/miesięcznie, choć rok wcześniej około 5.000 tys. Sąd dzięki pismom Mecenasa, nie zważając na to i tak podwyższył alimenty do 1.000 zł. O dziwo ex-mężulek nawet się od wyroku nie odwoływał.Serdecznie dziękuję Mecenasie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2015-10-29 14:11:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim mecenasa Pawła Kaprala. Moja sprawa o podział majątku z byłym mężem co prawda trwała prawie dwa lata, ale najważniejsze że skończyła się dokładnie tak jak chciałam, były mąż nie składał nawet apelacji. Serdeczne dzięki Panie Mecenasie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Grażyna dnia: 2015-05-27 10:37:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Solidność i rzetelność tego adwokata - to połowa drogi do osiągnięcia rozwiązania - twojego prawnego problemu na twoją korzyść .Bardzo polecam ,dziękuję Panie Mecenasie za pomoc . Dziękuj
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Katarzyna dnia: 2015-03-31 15:07:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gorąco polecam mecenasa Pawła Kaprala, którego poleciła mi znajoma. Z wyniku sprawy jestem bardzo zadowolony, choć inny prawnik u którego byłem po poradę powiedział, że sprawa jest beznadziejna i najlepiej dobrowolnie poddać się karze. Jako że wcześniej nigdy nie byłem karany Pan mecenas powiedział, żeby spróbować iść w kierunku warunkowego umorzenia postępowania. I dzięki Panu mecenasowi się udało, Sąd dał się przekonać. Nawet prokuratura się nie odwoływała. Takie zakończenie mi oczywiście pasowało, bo nie mam wyroku i nie jestem skazanym. Serdeczne dzięki Panie mecenasie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Grzegorz dnia: 2015-03-19 12:52:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Według mnie to świetny adwokat. Rewelacyjnie poradził sobie z moim rozwodem, dostałam to co chciałam czyli winę męża i alimenty na siebie i córkę, choć jak byłam wcześniej na poradzie u innego adwokata w Katowicach to powiedział, żebym sobie dała spokój z winą męża, bo nie ma na to szans, a tu proszę. Dziękuję Mecenasie za wszystko.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Agnieszka dnia: 2015-03-13 12:44:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gorąco polecam Adwokata Pawła Kaprala, naprawdę świetnie rozwiązał moją sprawę, do tego wszystko zostało załatwione bardzo szybko.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Miłosz K dnia: 2014-10-23 00:44:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wszystkim potrzebującym polecam adwokata Pawła Kaprala. Miałem naprawdę duże problemy przez głupi telefon który kiedyś wziąłem na firmę i go nie spłacałem. Zapomniałem o tym i wyjechałem do Anglii do pracy. Jak się później okazało Prokuratura wystawiła za mną list gończy. Przez dwa lata musiałem się ukrywać i nie mogłem przyjechać do kraju. Mecenas wszystko załatwił w prokuraturze, przyjechałem i stawiłem się u prokuratora na umówiony przez mecenasa termin. Pomimo listu gończego nikt mnie nie zatrzymywał, a prokurator po moich zeznaniach odwołał list gończy. Poddałem się karze 6 miesięcy w zawieszeniu na 2 lata, ale mogę wreszcie normalnie funkcjonować.Polecam wszystkim. Krzysiek
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krzysiek dnia: 2014-08-21 18:43:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szczerze polecam mecenasa Pawła Kaprala. Kompetentny, bystry, silnie angażujący się w prowadzoną sprawę no i przede wszystkim skuteczny. Nie wiem jak bym sobie bez niego poradził. Polecam wszystkim
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: bartosz1980 dnia: 2013-09-19 09:32:56 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją