Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Adwokat Jakub Czarnecki Kancelaria Adwokacka

Zawód: Adwokat 
Adres: Łódzkie, 90-416 Łódź 6 Sierpnia 14/5
Telefon: Kom. 600054519
Adres e-mail: czarnecki.adwokat(małpa)gmail.com
Strona internetowa: www.fkc-adwokaci.pl
NIP:
726-244-63-38
Opis działalności: Słowa kluczowe: adwokat, prawnik, łódź, warszawa, radca prawny, prawo cywilne, prawo gospodarcze, spółki, umowy, spadkowe, prawo internetu, prawo autorskie, prawo pracy, prawo podatkowe, nieruchomości

Ocena: 100% pozytywna 22x

Jakość usług: 100% wysoka 22x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 19x
Ceny usług: 100% niskie 17x 1x
Ilość opinii w serwisie: 22
Ilość odsłon profilu firmy: 10301
Data utworzenia profilu: 2011-12-14 07:25:10
Data ostatniej aktualizacji: 2014-01-02 12:02:30 

Opinie o Adwokat Jakub Czarnecki Kancelaria Adwokacka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fachowa obsługa, dokładne zapoznanie się z faktami oraz skupienie się na aspektach będących decydującymi w sprawie. Rzetelna i miła obsługa która wraz z jakością usług dała mi wygraną w sprawie. POLECAM!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Malwina dnia: 2017-09-22 09:22:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgłosiłem się do pana mecenasa Jakuba Czarneckiego z trudną sprawą majątkową.Dzięki jego zaangażowaniu i profesjonalizmowi udało się uzyskać zachowek na małoletnią córkę.Muszę zaznaczyć że sprawa była skomplikowana i nietypowa.Z czystym sumieniem polecam usługi pana mecenasa i dziękuję mu za pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mariusz Tompalski dnia: 2017-01-08 21:15:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawa o upoważnienie do wykonania zastępczego robót budowlanych i o zapłatę została załatwiona praktycznie bez mojego wielkiego udziału. Odzyskałam pieniądze i mogę z czystym sumieniem polecić tego właśnie prawnika. Zawsze służył mi dobrą radą i wyjaśniał zawiłości w rozumieniu prawa. Dzięki niemu moja córka uniknęła wpadki ze spadkiem, a wtedy jeszcze nie był adwokatem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Lena P.-B. dnia: 2016-04-21 14:19:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Informacje o pracy Pana Mecenasa znalazłam na tej stornie. Komentarze a było ich wtedy tylko trzy przekonały mnie do nawiązania kontaktu i była to najlepsza decyzja w trudnym dla mnie czasie. Pan Jakub reprezentował mnie w sprawie przeciwegzekucyjnej, sprawie o alimenty oraz w kontaktach z kancelarią komorniczą. Przez długi czas naszej współpracy zawsze rzetelnie przygotowany, terminowy, dostępny. Ludzkie podejście do klienta, opanowanie Pana Mecenasa wyciszało moje emocje. Wszystkie sprawy zakończone zgodnie z moimi oczekiwaniami. Dziękuję bardzo Panie Jakubie. Szczerze polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mira Cz. dnia: 2016-02-15 18:50:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rzeczowa porada, szybkie działanie i co najważniejsze 100% skuteczność.
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: luk dnia: 2015-08-04 15:30:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zwróciłem się do Pana Jakuba z prośbą o pomoc prawną związaną z naruszeniem prawa autorskiego - jedno z czasopism opublikowało bez mojej wiedzy i zgody zdjęcia, których jestem autorem. Mimo oczywistości sytuacji, redakcja była dość oporna i niechętna aby naprawić naruszenie prawa jakiego się dopuścili. Dzięki zaangażowaniu oraz nieszablonowemu podejściu mec. Jakuba Czarneckiego do tematu, sprawę udało się rozwiązać w satysfakcjonujący dla mnie sposób. Dziękuję jeszcze raz za pomoc i mogę potwierdzić inne pozytywne opinie przedstawione na tej stronie - polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Tomasz C. dnia: 2015-02-22 16:57:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Poprosiłem Pana Mec. Czarneckiego o poprowadzenie mojej sprawy w związku o niewypłacanie należnego mi zasiłku chorobowego i urlopowego w zakładzie pracy.Pan Mecenas zajął się sprawa rzetelnie.Jestem bardzo zadowolony z współpracy jak i kosztów.Polecam szczerze,pełen profesjonalizm.Zadowolony klient.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Jacek.B. dnia: 2015-02-06 20:47:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wygraliśmy sprawę moralnie i finansowo. Były pracodawca próbował zmusić mnie wszelkimi możliwymi sposobami do pracy poniżej moich kwalifikacji a ponieważ nie uległam jego presji - zostałam zwolniona. Pan Mecenas pomagał mi przejść przez te przykre wydarzenia wspierając zarówno wiedzą prawniczą jak i ludzką życzliwością.Zawsze mogłam na Niego liczyć.Dla Pana Jakuba Czarneckiego ważne było przede wszystkim to, żeby w tej trudnej dla mnie sytuacji znaleźć wyjście jak najbardziej dla mnie korzystne. Jestem Mu bardzo wdzięczna. Polecam, polecam, polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Adrianna Janota-Słocińska dnia: 2014-07-30 10:01:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo miła i jasna współpraca. Jestem w pełni zadowolona z usług. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paulina Ostrowska dnia: 2014-01-14 18:35:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam wszystkim Pana mec.Jakuba Czarneckiego dlatego,ponieważ jako jedyny...! po 13 latach i dwóch poprzednikach,moją trudna sprawę doprowadził do pomyslnego zakonczenia. Chodziło o kupioną przeze mnie działkę jeszcze w latach 90- tych, która nie miała dostępu do drogi publicznej. Bez tego ani nie mogłabym tej działki teraz sprzedać, ani pociągnąć prądu. Udało mu się uzyskać bez Sądu korzystne porozumienie z sąsiadem, który ustanowił na moją rzecz nieodpłatnie służebność. Dzięki swojej charyzmie i przeswietnej wiedzy prawniczej,obyło sie bez procesu sądowego i to własnie było sztuką w tym przypadku i z takim przeciwnikiem. Moja sprawa prowadzona była bez zarzutu a o wszytkim informowana byłam na bierząco. Ciesze się,ze skorzystałam z Pana usług i jeszcze raz bardzo dziękuje! Polecam...!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Elżbieta Bartnicka dnia: 2013-12-09 21:58:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam się ze wszystkimi superlatywami pod adresem Adwokata Pana Jakuba Czarneckiego. Dzięki staraniom Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka Pan Jakub Czarnecki został przypisany do mojej sprawy w formie Pro Publico Bono. Pana Mecenasa najlepiej opisują takie cechy jak: uczciwość, wiarygodność, optymizm którym wręcz zaraża swojego klienta, a także duży zasób wiedzy. Dziękuję za wszystko co do tej pory Pan dla mnie uczynił i jak najbardziej Polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Witold Krużyński dnia: 2013-10-22 21:23:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jako firma natrafiliśmy na nieuczciwego kontrahenta, który nie dość że nie uregulował należnej nam płatności , to łamał od wielu tygodni nasze prawa autorskie, nic sobie nie robiąc z naszych pism, zakazów, telefonów i upomnień. Po wnikliwym sprawdzeniu firmy okazało się że właścicielem jest człowiek wpływowy i bogaty, podejrzany o nieuczciwe prowadzenie interesów. Właściwie straciliśmy nadzieję na odzyskanie pieniędzy oraz ukrócenie procederu łamania naszych praw autorskich. Wtedy trafiliśmy do adwokata – p. Jakuba Czarneckiego – na którego zdecydowaliśmy się ze względu na specjalizację m.in. w Prawie Autorskim oraz kierując się dobrymi opiniami o jego osobie i pracy. Z pełną odpowiedzialnością potwierdzamy tę opinię. Pan Czarnecki zajął się sprawą z pełnym zaangażowaniem, przejął na siebie całkowicie kontakty z naszym nieuczciwym klientem, pomógł przygotować materiał dowodowy, jednocześnie negocjując z naszym dłużnikiem. W krótkim czasie osiągnął PEŁEN SUKCES: ustalił bardzo korzystne dla nas warunki ugody, odzyskał należność, odsetki i odszkodowanie za łamanie praw autorskich. Jest to osoba dyspozycyjna, zaangażowana i skuteczna. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ludomira Kurowska dnia: 2013-09-17 13:50:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam Pana Mecenasa Czrneckiego. Poprowadził moją sprawę o wznowienie postępowania podatkowego i juz na poziomie Urzędu Skarbowego, bardzo szybko udało się ją wygrać, co jeśli chodzi o Urząd Skarbowy nie jest łatwe. Jest On osobą kompetentną, konkretną i przede wszytkim skuteczną. Jeszcze raz szczerze polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna S. dnia: 2013-09-10 09:55:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W sierpniu b.r. skorzystałam z usługi adwokackiej p.Jakuba Czarneckiego, którego poleciła mi znajoma lekarka.Podczas spotkania udzielono mi kompetentnej porady prawnej oraz uzyskałam rzetelną pomoc polegającą na wniesieniu w zaistniałej sytuacji reklamacji przez Kancelarię Prawną. Po niespełna miesiącu, choć sytuacja była wielce skąplikowana otrzymałam pozytywne rozpatrzenie reklamacji, co świadczy o wysokim profesjonaliźmie w/w adwokata oraz jego świetnej znajomości przepisów prawa, na które się powoływał.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: MZ dnia: 2013-09-08 20:28:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja również skorzystałam z usług Pana Jakuba sugerując się opiniami w internecie i pisząc kolokwialnie był to strzał w "10" podpowiedział, doradził, pomógł - zależało nam na czasie, dzwoniłam o 18 spotkaliśmy się jeszcze tego samego dnia. Kilka dni po naszym spotkaniu dzwonił pytał, interesował się tym co dzieje się dalej. Na prawdę polecam!!!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Ewelina K. dnia: 2013-09-01 18:09:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prowadzi naszą sprawę z Urzędem Skarbowym i już bardzo dużo uzyskaliśmy . Już na tę chwilę mogę wystawić pozytywna opinię.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Andrzej dnia: 2013-03-24 22:08:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpracuje z klientem; podczas rozprawy potrafi umiejętnie wykorzystać materiał dowody przeciwko drugiej stronie. Podejmuje się spraw z różnych gałęzi prawa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Goldenlocks dnia: 2013-02-26 21:41:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Skorzystałem z usługi sugerując się opiniami w internecie i naprawdę nie spodziewałem się że tak dobrze trafiłem.Uzyskałem rzetelne informację i poradę prawną po perfekcyjnie napisanie pisma procesowego a na samej sprawie skończywszy.Oczywiście wszystko się skończyło pozytywnie i to już na pierwszej rozprawie sądowej.Pan Jakub jest osobą godną polecenia i można mu zaufać i to naprawdę za nieduże pieniądze.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: bogdan7774@interia.pl dnia: 2013-01-03 12:03:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Adwokat Jakub Czarnecki prowadził dwie sprawy z mojego powództwa dotyczące ochrony praw autorskich do znaków towarowych. Wieloletnich naruszeń moich praw dokonały duże firmy z regionu łódzkiego (branża piwowarska i rolnospożywcza). Obie sprawy (dzięki niezawisłej opieszałości sądów) trwały prawie 4 lata i zakończyły się korzystną dla mnie ugodą. Polecam Pan Jakuba, gdyż w tak trudnym temacie jak prawo autorskie okazał się bardzo dobrym fachowcem. A sam pewnie niebawem udam się do niego z kolejnym gigantem - tym razem z branży telekomunikacyjnej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Leonard G dnia: 2012-01-10 21:45:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: cd poniższego... Zasięgnęłam porady prawnej w temacie prawa spadkowego oraz w sprawie odszkodowania od firmy farmaceutycznej Bayer Sp. z o.o.. Jeśłi chodzi o pierwszą kwestię, niestety nie obejdzie się bez sprawy w sądzie, ale informacje, które otrzymałam pozwolą mi na sprawniejsze i szybsze załatwienie sprawy. Co do drugiego tematu - walczyłam o odszkodowanie od firmy Bayer za negatywne działanie obrozy dla psa Bayer Kiltix. Wypłacili połowę poniesionych kosztów leczenia. Gdyby nie Kuba, nie dostałabym zadnego zwrotu kosztów. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i do zobaczenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Justyna W. dnia: 2011-12-21 09:07:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z porady skorzystałam już dwukrotnie. Za każdym razem porada udzielona w sposób jak najbardziej rzeczowy. Co wiecej, bardzo miła obsługa, a od progu czuć profesjonalizm. Z pełną świadomością mogę polecić tę kancelarię każdemu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Justyna W. dnia: 2011-12-20 08:11:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: To mój kolega, więc bez wahania skorzystałem z jego usług.Cieszę się, że mam takiego kolegę... Zostałem zwolniony z pracy w ramach zwolnień grupowych.Prezes nie chciał nikomu wypłacić odpraw więc zgłosiłem się do Kuby.Dopatrzył się dodatkowo naruszenia ustawy o zwolnieniach grupowych i skończyło się kasą z tytułu odprawy i tytułu odszkodowania + koszty po stronie pozwanego.Dla koleżanki z tej samej pracy to samo i później wywalczył dla niej jeszcze 6000 z tytułu godzin nadliczbowych.Polecam.Dobry i skromny fachowiec.Dzięki Kuba!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krzysiek dnia: 2011-12-15 20:50:24 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją