Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Instal serwis Jabłonski jerzy

Zawód: budowlane usługi i remonty Budowlaniec 
Adres: Śląskie, 40-061 katowice Krzywa 2 2/11
Telefon: Kom. 501406298
Adres e-mail:
Strona internetowa:
NIP:
6341082485
Opis działalności: wszelkie rodzaje usług budowalnych i instalatorstwa na ktorych mozna zarobic Słowa kluczowe: instalator,instalacje,remonty,bruk,ocieplenie,budownictwo,dekarstwo

Ocena: 0% pozytywna 10x

Jakość usług: 0% wysoka 10x
Terminowość: 0% bez zastrzeżeń 10x
Ceny usług: 0% niskie 10x
Ilość opinii w serwisie: 10
Ilość odsłon profilu firmy: 2926
Data utworzenia profilu: 2013-09-10 19:52:36
Data ostatniej aktualizacji: 2013-09-10 19:52:36 

Opinie o Instal serwis Jabłonski jerzy

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Żaden fachowiec, fuszerka. Nie polecam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Nie odbiera telefonów.
Opinia dodana przez: dnia: 2014-11-25 13:11:12 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zeby zakończyc listę osiągnięc miszcza jablonskiego można to zrobić opisując sposób myślenia prostego i niezobowiązującego do wysiłku.Konstrukcja stojącego komina na rurce winidurowej okazała sie jeszcze bardziej ciekawa.Z uwagi na nieustające zalewanie łazienki woda z góry i koniecznością malowania podwieszanego sufitu nawet jak nie lało, rozebrałem te konstrukcje i trafnie przewidziałem ze miszcz oczywiście wie że gazy z kanalizacji płyną rurka do góry, ale już nie wie ze niosą parę wodną która nieustająco skrapla się na zimnej blasze komina i spływa na dół. Dla miszcza była to niespodzianka więc NIE DAŁ uszczelek łączących rurki, bo założył ze gaz płynie do góry.Nie wie ze woda...na dól.No cóż szkoła podstawowa, gdzieś koło piątej klasy.Nawet jak na budowlańca to..... za dużo.Zeby jednak Niemieccy klienci pana miszcza wiedzieli z kim maja do czynienia to dla nich ta piosenka....... Der Spezialist fuehrte 2 Ausguesse aus und beide hatte man wieder zusammen schmieden muessen. Anschliessend fuehrte er eine Baukonstruktion des Badezimmers aus, die demontiert werden musste. Er verbetonierte den Kaltluftkanal zum Kamin in die Badewanne-Verkleidung ohne Waermeisolation und baute die Fliessenwand in die Badewanne hinein. Alle montierten Heizkoerper waren undicht und tropften. Der Glattstrich aus Gips (Der Gipsputz) musste bereits eine Woche nach Fertigstellung nachgebessert werden. Als die Arbeiten noch andauerten, hatte er "kalte Fuesse" bekommen und wollte die Baustelle verlassen. Deutsche Freunde, denkt daran, bevor ihr ihn mit Bauarbeiten beauftragt; sonst kann er euch wie "Landsmaenner" behandeln, falls er z.B. von den Franzosen noch fuerstelicher bezahlt werden wuerde.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-11-17 14:18:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: miszcza DAŁ kolanko spustowe przy wejściu do komina na skropliny ale go...nie wykorzystał.Zakrecone jest z pewnoscią ze ZADNE skropliny tu sie nie pojawią.Miszcz zreszta nie reagował na wzmianki o skończenie instalacji skropleniowej. Taki sposób myślenia przewija sie w całym procesie twórczym miszcza ogólnie zwanym....bezmyślnym.Apogeum osiągnął kiedy zdemontował starą instalacje z rur żeliwnych osadzanych na cemencie,konstrukcji stabilnej i sztywnej slużącej do wentylacji kanalizacji i wyprowadzonej kominem stalowym 120 mm na dach .Miszcz zdemontował te instalacje zgodnie z zalożeniem i zastąpił je rurkami winidurowymi 50mm które POŁACZYŁ z 1,5 mb kominem 120mm na dachu.Otwory przejściowe przez strop rurek winidurowych nie zalał cementem ,rurek nie umocował w sposób trwały i teraz konstrukcja stoji na cienkiej rurce winidurowej która trzyma się w papie i kiwa się jak wiatr wieje.Oczywiście woda sie leje, ale dobrze ze jeszcze nie śnieg.Tak wygląda całokształt myślenia miszcza w przyszłość.Jako że miszcz wybiera zawsze prace dla Niemców niebawem spróbuję po niemiecku napisać również przesłanie do przyjaciół Niemców sznujacych solidność,uczciwosc i rzetelnośc w czym miszcz jest....kiepski.Ale to ...niebawem.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: zadna dnia: 2013-11-16 09:25:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wydawałby się ze już nie ma się do czego przyczepić.Okazało się ze miszcz policzył sobie za komin dla pieca z otwarta komora spalania który natępnie rozebrał, żeby zamiast tego zrobić drugi o mniejszej średnicy dla zamkniętej komory spalania tłumacząc to zmianą przepisów, co jest durnowate bo po prostu ktoś mu wytłumaczył rożnice w piecach.Następnie sobie policzył za niego jak za nowy .NAJLEPSZE jest to ze nie wykonał całego komina a jedynie jego połowę wpuszczając cieńszą rurkę w grubszą.A następnie szybko wszystko zamurował.Zachodzi teraz pytanie co ze skroplinami wodnymi.Czy jeśli nie dał przejściówki dla różnych średnic to woda leci.... w komin??? Czy miszcz generalnie coś wie o skroplinach i wodzie ze spalania gazu????Zeby to sprawdzić nalezałoby rozkuć metr komina w dopiero co położonych kafelkach.Chcecie to przeżyć sami?????Cokolwiek mu zlecicie przeżyjecie zyciowa przygodę.Ciekawe co na to firma Vaillant dajaca mu uprawnienia???/Bedzie dobrze.Od dwóch miesiecy miszcz znikł i nie odpowiada na wysyłane pisma.Czyżby organizował nastepnym życiowe przygody.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: zadna
Opinia dodana przez: durnapala. dnia: 2013-11-15 16:38:24 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jako ze niektórym mogą się wydawać zbyt odważne tezy o wyrzucaniu zaraz na początku działalności nowo zatrudnionej firmy to informuje ze pierwsza pracą firmy instalserwis było zamontowanie i uruchomienie ubikacji w piwnicy przeznaczonej dla pracujących przyszłych robotników w tym pana jabłońskiego.Ubikacja już stała swobodnie na podłodze , była podłączona wężykiem do instalacji ZW a jedynie brakowało jej elastycznego połączenia z kanalizacją. Miszcz podjął się pracy...tzn wymienił stare elastyczne połączenie na nowe, zainkasował jak za zainstalowanie nowej ubikacji a ubikacja stoi do dzisiaj nieprzykręcona do podłoża mimo kilkakrotnych uwag na przestrzeni dwóch miesięcy..Już wtedy należało się pozbyć miszcza co uchroniło by inwestycje przed miesięcznymi opóżnieniami i stratami idącymi w dziesiątki tysięcy zł.Sposobem dość prostym miszcza na klienta jest przedstawić mu katalog firmowy np pieców,zasobników gdzie ceny są zwykle dwa razy wyższe od tych rynkowych. Miszcz wziął zaliczkę na wybrany piec,kupił tańszy w ramach tej zaliczki a przy sprawdzeniu ceny w innej ogólnodostępnej hurtowni okazało się ze doliczył sobie jakiś 40 -50% haracz.Miszcz kręcac o jakiś chińczykach musiał spuścić z tonu do poziomu 20%. A to wszystko to nie ten piec który był zamówiony a cała impreza za całe pieniądze inwestora.To był drugi moment kiedy należało miszcza wywalić na ...yyysk.Potem już było tylko gorzej i drożej...Efektem tego jest sytuacja ze od dwóch miesięcy pan jabłoński nie jest w stanie rozliczyć się z wszystkich użytych materiałów oraz z około połowy zapłaconej mu sumy.Nie przedstawia faktur za wykonane prace jak i rachunków za zakupione materiały. Nie reaguje również na zgłoszone mu dwukrotnie reklamacje wykonanych przez niego prac.Tak wiec widzimy ze można by tego wszystkiego było uniknąć gdyby odpowiednio zareagować już po pierwszej ubikacji, a nawet już wtedy kiedy zaczęło się używać otrzymanych reklamowych długopisów instalserwisowych..To było TAKIE samo....dziadostwo.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: żadna.
Opinia dodana przez: kubusrozpruwacz dnia: 2013-10-27 07:12:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zeby jednak nauki nie poszły w las to udzielę kilku dobrych rad ..za darmo.NIGDY nie bierz firmy z ulicy.Nie bierz też z internetu.Absolutnie sprawdzaj jeśli już musisz takiego wziąść co zrobił i gdzie i nie sam, ale z kimś kto się zna.Na początku kontroluj każdy ruch i płać ZAWSZE do tyłu mając gdzieś sapania specjalisty.. Jeśli masz zastrzeżenia WYRZUCAJ natychmiast robiąc dokumentacje najlepiej w formie dziennika budowy i zdjęc. Bo lepiej nie będzie a tylko gorzej.I będzie drożej nawet dwa razy i daje przyklad..... Specjalista rozkuł podłogę w przyszłej kuchni żeby poprowadzić rurki instalacji CW i kanalizacji. Jednocześnie pozostawił starą kanalizacyjną instalacje po dawnej łazience bedącej w tym pomieszczeniu.Końcem tych działań była wylewka 1 cm powyżej poziomu przedpokoju bo nie wiedział co zrobić ze stara rura wodna instalacyjną stalową mimo ze sam robił instalacje w plastiku a wszystko mu się nie mieściło.. Odpływem miała być spirala rurek po scianach gr 50 mm bez spadku z kolankami w każdym rogu czyli trzema biegnąca przez dwie ściany i połowę szafek kuchennych.Koszmar..Coś co się sprawdzało w byłej łazience nie miało prawa sprawdzić się w kuchni.Tłuszcz zatkał by te kolanka a przepchanie tego było niemożliwe.Na całe szczęście spartolił te wylewkę i po jego wyrzuceniu następna firma wykuła wszystko po miszczu,odkryła tę instalacje odpływową i tak drążąc wszystkie głupoty miszcza dotarła do absolutnie mokrej waty mineralnej ulokowanej w drewnianym stropie z drewnianym elementami deskowania. Przypuszczalnie załatwił ją mistrz robiąc wylewkę bez wymaganego w takim momencie wyłożenia folii izolacyjnej mimo ze widział ze dotarł do starej papy izolacyjnej . Firma wyjęła cała watę i zastąpiła ją innym izolatorem,poprowadziła instalacje odpływową jedną 1,5mb rurką 50 mmm ,co zastąpilo 5 metrow dotychczasowej i trzy kolanka.Zrobiła izolacje,zrobiła wylewkę i zmieściła się z poziomem przedpokoju.Gdyby nie wyrzucone pieniądze na miszcza to koszt tego był porównywalny z bezrozumnym działaniem miszczu. Efekty jego działań tak naprawdę objawiłyby sie w ciągu następnych paru lat.Tyle że wtedy zdjęlibyście jeszcze kafelki, szafki etc.....i kuli i kuli. Właściwie miszcz potrafi tylko kuć robiąc WIELKIE..dziury. Jesli wybieracie firmę zobaczcie jej pracownikow. Jeśli ma jednego, to znaczy ze na więcej go nie stać przy takiej skali robót jaką oferuje w internecie, a wiec nie ma robót.Na DOBRA firmę czeka się od 3-6 mcy i dobre firmy nie reklamują sie długopisami jak pan jabłoński.Dobra firma zrobi wam dobrze za takie same pieniądze bez waszego udziału.Amator spartoli nawet jak będziecie nad nim stali .I nie ma tu współczynnika taniej.U miszcza było drożej i gorzej a nie wspomnę co by było gdyby inna firma która go zastąpiła była taka sama.Mokra wata w drzewie ,wylewka ponad poziomy.......zastanówcie się.....
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: zadna
Opinia dodana przez: jaswendrowniczek dnia: 2013-10-12 07:49:22 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gdybyż jednak potencjalny kliencie twoje potrzeby wysokiej andrenaliny i ochota przeżycia życiowej przygody zwycieżyła a i pieniędzy by wystarczyło na tę kosztowną przygodę to spieszę donieść ze jeśli remont będzie polegał na demontażu starego to musisz zastrzec na samym początku udział w demontażu bo nagle stwierdzisz ze wyparowały dobre zawory kaloryferowe, ze znikły dobre zawory termostatyczne,że wykręcono wszystko co dało sie wykrecić w tym DOBRE baterie łazienkowe i kuchenne. Sprawne do konca.Zabrano miedziane rurki.Przy czym ani słowem nie spytano o zgode na ich zabranie.Calość działań firmy instalserwis skłoniła mnie do zawiadomienia zarówno prokuratura jak i inspektora nadzoru budowlanego.NIc czym zajał sie specjalista miszcz nad miszcze nie zostało wykonane należycie i do końca, a były momenty zagrożenia dla zdrowia i życia.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: zadna
Opinia dodana przez: dzierzymordka dnia: 2013-10-09 20:36:43 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Specjalista zrobił krzywa wylewkę w pokoju 2cm powyżej ustalonego poziomu co wymagało skucia jej do pierwotnego stanu.Drugą wylewkę zrobił 1 cm nad ustalony poziom przedpokoju bo nie chciało mu się wyciąć niepotrzebnej stalowej rurki wodnej więc rurka ta zdecydowała o poziomie wylewki.Została skuta do pierwotnego poziomu a rurka wycięta.Odpływ wody ze zlewozmywaka 50 specjalista poprowadził dookoła kuchni w ścianach robiąc 90 stopniowe kolanka w rogach.Czyli ..trzy..Pytanie co będzie jak popłynie w takim czymś ..tłuszcz.I jak to...przetkać?Tym bardziej ze wtedy rura 50 biegnie przez wszystkie szafki kuchenne.I to wszystko w sytuacji kiedy wszystkie rurki biegną w podłodze a punkt kanalizacyjny jest oddalony od zlewozmywaka o 1,5m .Idiotyzm czy lenistwo?? Ściane łazienki specjalista pragnął poprowadzić tak że cała ściana z kafelkami oparta byłaby na obrzeżach wanny i w wypadku jej wymiany nastapiła by wymiana....całej łazienki.Kaaaaaaabaret... polski kuń.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: nawlasneoczy dnia: 2013-10-03 15:00:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Metalowy kanał nawiewu kominka zabetonowany w murku wanny i murze ściany bez izolacji termicznej gwarantujący zero stopni w wannie w zimie. Najlepsze ze wykuty za 150 zł kanał nie miał przebicia na świat a jedynie utknął w ścianie. Widocznie zabrakło mu 50 zł.Gładzie gipsowe na siatce po specjaliście od wszystkiego za 70 zł/mkw poprawia inna firma przez tydzień.Instalacja CO nie grzeje od miesiąca mimo zapłacenia wszystkiego w tym pieca z haraczem specjalisty kupionego za pieniądze inwestora.Jak się okazało nie tego który był zamawiany ale o klasę tańszego..Komin z nierdzewki wykonany i zapłacony przez inwestora został rozmontowany i kupiony drugi bo specjalista nie wiedział ze piece maja komry spalania otwarte i zmkniete. Zamontowane kaloryfery ciekły i wymagają zdjęcia i poprawy.Kanały rozkute a rurki niepodwieszone.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: zadna
Opinia dodana przez: dnia: 2013-09-27 22:03:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gładzie gipsowe z zmarszczkami i zaciekami gipsu z wyłażąca siatką i nacieciami szlifierki do poprawy przez inna firmę ,instalacja CO i CW do poprawy przez inna firmę. Miesiąc po zapłaceniu nie można sie doprosić poprawek,wszystko totalnie rozkute bez nadzieii na zamurowanie.Poległ na łazience gdyż w trakcie został wyrzucony za zupełna ignorancje konstrukcyjną grożącą zawaleniem konstrukcji.Nie reaguje na sugestie inwestora lub ignoruje je.Zachodzi obawa że nie zna się na rys. technicznym gdyż mimo miesiąca studiowania projektu w momencie jego realizacji nie miał o nim zielonego pojęcia mimo ze rysunki wisiały pod nosem..Wycena prac to jakieś 30% ponad standarty rynkowe a czasami nawet 100% jeśli pan sie znudzi i chce odejść..Wychodzi z resztą czasami na tydzień lub dwa zabierając wszystkie maszyny i pracownika a nawet kolanka instalacyjne ..na wczasy...jak mówi.Bierze wszystko do roboty nie robiąc nic w terminie.Ulubiony termin....będzie dobrze i ..my te łazienke prose pani w trzy dni.Zapomniec a jesli sie pojawi....wyrzucić.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: żadna
Opinia dodana przez: dnia: 2013-09-10 20:14:13 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją