Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

PPHU mLUKSUS

Zawód: dekarskie usługi Dekarz 
Adres: Łódzkie, 97-400 Bełchatów Kałduny 11/c
Telefon: 44 633 23 23 Kom. 500 840 000 Fax: 44 633 23 23
Adres e-mail: mluksus(małpa)mluksus.pl
Strona internetowa: www.mluksus.pl
NIP:
769-175-32-13
Opis działalności: Hurtownia Pokryć Dachowych, Usługi Blacharsko - Dekarskie Słowa kluczowe: dachy, pokrycia dachowe, blachodachówka, gonty, dachówka, usługi dekarskie, dekarz, dach

Ocena: 100% pozytywna 23x

Jakość usług: 100% wysoka 23x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 23x
Ceny usług: 100% niskie 18x 4x
Ilość opinii w serwisie: 23
Ilość odsłon profilu firmy: 6829
Data utworzenia profilu: 2012-10-26 12:07:05
Data ostatniej aktualizacji: 2012-10-26 12:07:05 

Opinie o PPHU mLUKSUS

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam wszystkich zainteresowanych firmą mLUKSUS. Zdecydowaliśmy się na tą firmę w marcu 2016 roku - po znalezieniu wielu bardzo pozytywnych opinii na ich temat jak i poleceniu przez jednego z moich kolegów, który był ich klientem. Z racji niesprzyjających warunków atmosferycznych tego lata ekipa weszła do nas dopiero na początku września. U nas była nietypowa sprawa z dachem, ponieważ chcieliśmy zdjąć starą blachodachówkę z łatami, kontrłatami i membrana a następnie zastąpić ją nową konstrukcją dachu pokryta gontem bitumicznym. Dodatkowym utrudnieniem były wstawione już okna połaciowe w dużej ilości ( poddasze było w pełni wykończone i użytkowane - dlatego tak długo czekaliśmy na idealną pogodę). Pan Sebastian (kierownik ekipy) przed przyjęciem zlecenia przyjechał na oględziny dachu, dzięki czemu mógł dobrać odpowiednią grubość materiałów konstrukcyjnych tak aby nie trzeba było ruszać już wstawionych i wykończonych od wewnątrz okien. Przed finalnym podpisaniem umowy dostaliśmy pełną wycenę prac, kosztorys materiałowy z wyszczególnionymi punktami co będzie potrzebne do zrobienia naszego zlecenia (żadna inna firma u których robiliśmy wycenę nie przedstawiła tak profesjonalnej wyceny całego zakresu pracy - co do śrubki). Cena w porównaniu do innych firm była bardzo konkurencyjna. Gdy nastały odpowiednie warunki atmosferyczne, dostałem telefon, że ekipa zjawi się następnego dnia. Ekipa wraz z materiałami przyjechała w pełni przygotowana więc od razu przystąpili do pracy. Prace trwały równy tydzień co na tę ekipę jest czasem długim. Zajęło im to tyle ponieważ, Panowie musieli obchodzić się z naszym dachem bardzo delikatnie.Zbyt szybkie działanie mogłoby uszkodzić wykończone wnętrze i dołożyć nam niepotrzebnych kosztów. Pan Sebastian bardzo profesjonalnie zarządzał swoją bardzo sympatyczną ekipą. Każdy z Panów wiedział dokładnie co ma robić i w którym momencie gdzie być. Prace każdego dnia trwały ok 10-12 godzin. Pok koniec każdego dnia Panowie zbierali swój sprzęt, czyścili go aby był w pełni przygotowany do następnego dnia pracy, ogarniali teren dookoła domu, więc nic niepotrzebnego nie walało się po podwórku. Przez cały okres trwania pracy mieliśmy pełne stuprocentowe zaufanie, że nasz dach jest w dobrych rękach. Po zakończonej pracy Panowie posprzątali podwórko, rozliczyli się z materiałów, które nie zostały wykorzystane (tak aby odjąć je potem od początkowej wyceny) i zmęczeni pojechali do domu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wykonanej pracy, nie mamy się do czego przyczepić, wszystko zostało wykonane ponad nasze oczekiwania. Cieszymy się bardzo, że zdecydowaliśmy się na tę firmę. Cieszy nas jeszcze fakt, że na polskim rynku są jeszcze tak profesjonalne firmy, które nie robią fuszerki i nie chcą oszukać klienta. Każdemu zainteresowanemu polecam firmę mLUKSUS. Terminy mają długie ale warto na nich czekać. Jeszcze raz dziękujemy za wykonaną pracę, pozdrawiamy wszystkich pracowników i do zobaczenia na robieniu podbitki :) Ola i Roland
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ola i Roland dnia: 2016-10-23 12:05:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzień Dobry, chciałem napisac coś nowego o tej firmir, ale czytając poprzednie komentarze, wszystko już zostało napisane, moge tylko napisać że zgadzam się ze wszystkimi komentarzami w stu procentach!!!! Naprawde firma LUX. POLEcam,polecam JESZCZE RAZ polecam, DZIĘKUJE Panom z tej firmy, pozdrawiam, Marek
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek Bedlechowicz dnia: 2015-07-21 18:11:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zostałem poproszony o wystawienie opinii,co tez czynię ,aby inni zleceniodawcy mogli bez wątpliwości wybrać firmę m Luksus, zlecić jej prace w branży w której działa i nie zawieść się.W moim przypadku miała miejsce naprawa dopiero co położonego pokrycia dachowego ,którego naprawy odmówił pierwotny wykonawca .Jednego tylko żałuje ,że nie znałem tej firmy wcześniej i jeśli zostanę poproszony o imienne referencje to ich udzielę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sławomir Łuczak dnia: 2015-07-06 11:20:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ja pakupil bitumaia cerepitsa ameryka gaf, duzo dobra firma pphu mluksus, dziekuju pan mateusz
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: VASYL ??????? ?????-????????? dnia: 2015-02-09 16:17:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: O czymże pisać na fachowcach forum? ;) Już w trakcie wykonywania robót przez ekipę mLuksusa stwierdziliśmy z małżonką, iże świat musi się dowiedzieć o naszym z ich pracy zadowoleniu. Zalogowaliśmy się więc tutaj i... nastąpiła konsternacja! Wszystko, co chcieliśmy napisać, już zostało (po wielokroć!) napisane! Tak naprawdę wystawienie opinii tej firmie powinno się ograniczać do odpowiedniego użycia kombinacji klawiszy Ctrl+C i Ctrl+V. ;) Jednak - aby dorównać ekipie mLuksus i nie iść na łatwiznę - niniejszym postaram się napisać coś od siebie: Terminowość: Mieli przyjechać w poniedziałek około 7:20. Na 10 minut przed terminem zadzwonili z zapytaniem, który konkretnie zjazd jest do mojego domu - czyli już byli do przodu. Prace miały trwać około tygodnia. Już po trzech dniach (w środę po południu) mógł Sebastian doprecyzować, że prace zostaną zakończone w piątek ~17:00. I tak się stało! :) Jakość usług: Nie lubię korzystać z "fachowców", bo często są zwykłymi paprokami, po których trzeba poprawiać - mLuksus przywrócił mi prawdziwe znaczenie słowa "fachowiec" - człowiek, który robi zgodnie z zasadami sztuki i nie trzeba go pilnować. :) Muszę przyznać, że nie potrafiłbym zrobić lepiej niźli oni zrobili, a i nie wyobrażam sobie (choć wyobraźnię mam nader bujną), by ktokolwiek mógł nam zrobić dach lepiej. Ceny usług: Po prostu normalne. I biorąc pod uwagę sposób, w jaki pracują, napisałbym, że są niskie - choćby dlatego, że ich praca nie generuje dodatkowych kosztów. Wrażenie, gdy podjechał pod nasz dom minikonwój z ciężkim bojowym wozem dekarzy na czele i wysypała się z niego schludna i karna ekipa pod dowództwem Sebastiana - nieziemskie! A jeszcze jak się popatrzyło, jak organizują swoje miejsce pracy i do niej się zabierają - no po prostu warte każdych pieniędzy. :) Dość powiedzieć, że widać, kto jest liderem - i wcale nie dlatego, że Sebastian krzyczy ale wręcz przeciwnie - trzyma nadzór nad całością prac, a w wolnych chwilach chodzi i swoim okiem konia tuczy ;) A to podniesie peta czy skrawek foliowego opakowania z ziemi, a to zarządzi dodatkowe porządkowanie placu. No po prostu serce roście! :) Wiemy, że nasz domek jest stosunkowo nieduży i ma prosty do zrobienia dach - tym trudniej ukryć potencjalne fuszerki i tym większa przyjemność z podziwiania efektów pracy mLuksusa. Specjalne słowa pochwały należą się pracownikowi biura firmy - p. Mateuszowi, który był dla nas dobrym duchem, świetnym doradcą i precyzyjnym koordynatorem. Jako świadomy inwestor doceniam również jego fachowość, którą niejednokrotnie wykazał się zadając nam podchwytliwe techniczne pytania. A wszystko po to, by każda ze stron była zadowolona ze współpracy i końcowego efektu. Tak wygląda nasz dach po zakończeniu prac: http://www.zbychewka.pl/domek/domek1.jpg http://www.zbychewka.pl/domek/domek2.jpg Uprzedzam krytykę: kominy na zdjęciach są _jeszcze_ nieobrobione. :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zbyszek i Ewcia dnia: 2015-02-02 10:42:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z wielką przyjemnością współpracowało nam się z firmą mLuksus ,świetna ekipa, bardzo miła obsługa klienta. Naprawdę każdemu POLECAM
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna Mastalerz dnia: 2015-01-24 11:56:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem kolejnym zadowolonym klientem, potwierdzam wszystko co napisali poprzednicy, dlatego nie bede sie rozpisywał, firma SUPER PROFESJONALNA, dziękuje i bede polecał
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Sławek Urban dnia: 2014-12-05 07:56:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z wystawieniem opini trochę czekałem, ale teraz po deszczach i wichurach mogę stwierdzić jedno - jeśli będę budował kolejny dom, z pewnością zdecyduję się na mLUKSUS. Bardzo dobrze dobrany materiał (blacha szwedzka), rzeczowe doradztwo i niespotykana precyzja wykonania. Dwóch moich sąsiadów, którzy w tym roku również kładli blachę stwierdzili że nie widzieli jeszcze tak sprawnie przeprowadzonych robót.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Arkadiusz P. dnia: 2014-11-16 14:39:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolony z wyboru mLUKSUS jako dostawcy materiałów oraz wykonawcy dachu - ogromny profesjonalizm i rewelacyjna obsługa - od wyliczenia dachu po wykonanie. Bardzo dziękuję Panom w biurze jak i Panom wykonującym pokrycie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej Pawelczyk dnia: 2014-06-28 22:39:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma godna polecenia, fachowcy profesjonalni i solidni.Jeszcze raz wszystkim polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Tomek dnia: 2014-05-11 12:06:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobrzy fachowcy, zaczynając od oferty, przez doradztwo, a na wykonaniu kończąc. Pełen profesjonalizm. Wszystkim gorąco polecam tą firmę
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sebastian/Płock dnia: 2014-04-30 13:42:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma godna polecenia. Bardzo dobre doradztwo i wykonanie. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sławek dnia: 2014-04-28 06:17:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wielki profesjonalizm w całym zakresie zaczynając od doradztwa a kończąc na wykonaniu. mLuksus jest firmą na której można polegać naprawdę godna polecenia. Jestem bardzo zadowolony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Przemysław Sieja dnia: 2014-04-17 15:41:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wszystko na najwyższym poziomie (doradztwo, materiały i wykonanie) To jedna z nielicznych firm (o ile nie jedyna), którą mogę polecać z czystym sumieniem. Mój dach jest super!!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna P dnia: 2014-03-28 08:36:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Proszę Państwa Z wielką przyjemnością stwierdzam, że firma mLUKSUS to profesjonalizm pod każdym względem. Dla kogoś kto szuka dobrego dachu to najrozsądniejszy wybór. Ceny przystępne, fachowe doradztwo, szybka i świetna realizacja a na koniec pozostawiony porządek. Jestem mile zaskoczony z wyboru tej firmy jako wykonawcy pokrycia dachu i jednocześnie żałuję, że nie wybrałem jej na nieco wcześniejszym etapie budowy domu ( dachu ). Obecnie dach jest po testach pogodowych ( deszcz i słonce ),które umocniły mnie w przekonaniu, że ta firma to trafiony i bardzo dobry wybór. GORĄCO POLECAM !!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek Lenda dnia: 2013-09-06 10:08:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem pod wielkim wrażeniem profesjonalizmu calej ekipy - od wyliczenia materiału a na wykonaniu skończywszy.Ogromny wybór wszelkich pokryć na dach oraz naprawdę fachowe doradztwo i wykonanie. Dach co prawda skończony został ponad miesiąc temu (gonty) ale chciałam poczekać z opinią do wiekszych opadów i teraz mogę powiedzieć z czystym sumieniem - mLUKSUS to najbardziej profesjonalna firma z jaką miałam do czynienia.Dziękuję raz jeszcze i czekam z obiecanym grillem :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krystyna M. dnia: 2013-08-25 17:17:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: SUPER ,SUPER, SUPER, ekipa zorganizowana, widać że już nie jeden dach wykonali, precyzyjni w wykonaniu, najlepsza ekipa z budowlańców
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej Owczarek dnia: 2013-08-08 18:06:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam wszystkim tą firmę. Współpraca układała się bardzo dobrze. Bardzo sympatyczni i kulturalni pracownicy. Duża wystawa gontów w siedzibie firmy. Bardzo ładnie obrobione kominy. Dach przeszedł już pierwsze testy opadów deszczu - wszystko ok. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-22 10:54:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z tej firmy. Zanim do nich trafilam, byłam w trzech innych firmach i dopiero Panowie z tej hurtowni powiedzieli mi, że blacha falista nie nadaje sie na mój dach(bo płaski).Zaproponowali papę termiczną, jakość materiałów i robocizny bardzo wysoka.Panowie bardzo mili, kulturalni, szybko i czysto.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krystyna J. dnia: 2013-05-04 17:36:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpraca z Firmą od samego początku przebiegała bardzo dobrze - od wyliczenia materiału na dach, poprzez dostawę i wykonanie.Pełen profesjonalizm - podpowiedzieli kilka rozwiązań z których jestem bardzo zadowolony.Bardzo fachowe podejście do sprawy zarówno Panów w biurze jak i ekipy dekarskiej.Dach 250m2 przykryli w 5dni.Gorąco polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej(motocyklista) dnia: 2013-05-03 15:37:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kupiłem w tej firmie towar na dach wraz z montażem. Zgadzam się z poprzednimi opiniami na forum że tą firme należy polecać innym. Mają bardzo ale to bardzo duży wybór gontów bitumicznych, wszsytko bardzo fajnie wyeksponowane,z tego co widziałem na placu,mają duży zapas towaru. Ekipa montująca moje gonty super wyposażona w różnego rodzaju sprzet dekarski, dawno nie widziałem takiej ekipy tak przygotowanej do pracy,a co najważniejsze, po skończonej robocie POSPRZĄTALI PO SOBIE. Na mojej budowie nigdy mi sie to nie zdarzyło:). Jestem bardzo ale to bardzo zadowolony z efektu ich prac. Takich firm powinno być jak najwięcej. Pozdrawiam serdecznie Kamil z Ksawerowa (dach 226 m2)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-03 12:15:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po zakończeniu prac dekarskich na moim dachu, chciałbym polecić tą firme przyszłym inwestorom. Firma ta zaopatrywała w materiał i wykonywała mój dach w miejscowości Wadlew. Od samego początku do samego końca tzw rozliczenia wszsytko na najwyższym poziomie. UCZCIWOŚĆ i PROFESJONALIZM 100%
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Krzysztof Owczarek dnia: 2012-12-18 14:50:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Hurtownia bardzo dobrze zaopatrzona w potrzebne materiały do pokrycia dachu. W trakcie krycia naszego dachu gontem bitumicznym, zdecydowaliśmy sie na dodatkowe okno dachowe,mieli je na stanie magazynowym. Mają ogromne wystawki towaru, mozna wszsytko zobaczyć, podotykać:). Ekipa dekarska super wyposażona w róznego rodzaju narzędzia, nawet wciągarke spalinową mieli. Jestem bardzo zadowolony z tej firmy. POLECAM
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-26 12:15:45 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją