Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

DORA Jan i Teresa Ratusz

Zawód: budowlane usługi i remonty Budowlaniec 
Adres: Łódzkie, 97-300 Piotrków Trybunalski Poprzeczna 15/46
Telefon: Kom. 691132555
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Partacz , na niczym się nie zna. Okradał mnie i kłamał. Ludzie! z dala od tej firmy Słowa kluczowe:

Ocena: 66% pozytywna 4x 2x

Jakość usług: 66% wysoka 4x 2x
Terminowość: 66% bez zastrzeżeń 4x 2x
Ceny usług: 100% niskie 2x 3x
Ilość opinii w serwisie: 6
Ilość odsłon profilu firmy: 2101
Data utworzenia profilu: 15.10.2012 22:51:12
Data ostatniej aktualizacji: 15.10.2012 22:51:12 

Opinie o DORA Jan i Teresa Ratusz

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Faktycznie obwinianie ludzi i szkalowanie na takich portalach to jakaś farsa. Sam kiedyś działałem w kraju i wiem ile złego może wyrządzć głupia opnia. Zamiast wspierać Polskich przedsiębiorców wszyscy ich atakują .Jakaś obsesja.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Obsługa reklamacji: do warunków kraju ok
Opinia dodana przez: dnia: 06.03.2015 12:55:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzień Dobry.Nazywam się Magda Wasilewska.Trafiłam tu przypadkiem szukając wykonawców do swojego nowego domu.Jestem zdegustowana Tym co widzę czytając o człowieku którego kiedyś znałam .Pan Jan bo tak mu było na imię wykonywał dla mnie remontowe .Nigdy również nie spotkałam się z nieuczciwością tego człowieka.W pracy był sumienny .I również ja mogę zaprosić każdego do siebie co chce zobaczyć prace Pana Jana.Tylko że ja drodzy Państwo Nie próbowałam oszczędzać na matariałach .Dałam odpowiedni czas wykonawcy . Nie ponaglałam bo mi zależało na jakości.Moi znajomi natomiast mieli przypadek zgoła odmienny zniszyła ich pazerność .Obwiniali wykonawcę za braki i zła jakość.Szukali dziury w całym a winę ponosili sami .Jak wdać pełno w polsce sflustrowanych zleceniodawców szukajacych okazji .Czytałam tu kilka opini o innych wykonawcach które hmmm... są naciągane i nie uczciwe.Ale wracając do tematu.Opinidawcy niech wyciągną wnioski sami .Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 23.01.2015 10:47:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dziękuje za pomoc z całego serca i wsparcie dla mojej rodziny.Czytając dzisiaj te negatywne opinie nie zgadzam się z nimi. mogę zaprosić każdego zainteresowanego by zobaczył naocznie efekty pracy Firmy Dora . Wraz z rodziną mieszkamy w świętokrzyskim w miejscu narażonym na powodzie .I jedynie dzięki pomocy pani Ratusz mamy gdzie mieszkać.Dwa lata do tyłu kiedy nikt nami się nie interesował Prosiłem wiele osób o pomoc i jedynie oni się na nią zdecydowali.Z co im serdeczne Bóg zapłać.W nawiązaniu do złych zdani o innych ,,zanim rzucisz kamieniem sprawdz czy sam jesteś bez winy'' Bo za dobrymi ludzmi stanie wielu .Szczęść Boże wszystkim
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Daniel Sobieraj dnia: 03.07.2013 12:09:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: to jest nieprawdca, co pisze ten człowiek, po kilku miesiącach jest większ tragedia, wszytsko do poprawki, a mało tego wiele uszkodzeń: futryny i maskownice zniszczone, fudi nierówne i wykonane brzydko, źle podłączona hydraulika, zniszczone panele, przewiercone listwy łączące, gładź z nierównościami, źle pomalowane ściany, sufit podwieszany całkiem nierówny w poziomie i szerokości, listwy przypodłogowe zaniszczone, jeśli komuś zależy na oględzinach zapraszam ...
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: żadna
Opinia dodana przez: dnia: 29.06.2013 17:53:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma jest ok.Nie zgadzam się z przedmówcą.Szkoda tylko że działalność jest przeniesiona za granicę .Robiłem w tej firmie szef jest uczciwy i rzetelny.Natomiast zleceniodawcy bywają w Polsce różni.Standard tego kraju .Robić dobrze za małe pieniądze .Sam widziałem jak na budowie Szef przekonywał że trzeba np robić wylewki a tak zwany inwestor olewał temat .Bo chodzi o koszty.Wiele błędów raczej jest ze strony inwestorów .Obecnie pracuje dla innej firmy.Ale nie jestem tak zadowolony jak z pracy dla firmy Dora .Podkreślam że jestem podwykonawcą i jestem fachowcem z dziedziny budownictwa wiec wiem co piszę . Powodzenia wszystkim budowlańcom w święta i zdrowia życzy.M.Gieroń
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin Gieroń dnia: 22.12.2012 14:59:11 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma przeprowadziła remont całego mieszkania: gładzie, malowanie, hydraulika, glazura i terakota po wszystkim okazało się: na łazienkę i kuchnię o powierzchni 10 m2 zużył 700 kg masy wyrównującej (to chyba niemożliwe), aby były kąty, ściany równe itp. nigdzie nie ma kątów, przez źle zainstalowaną kabinę prysznicową zalałem sąsiadkę, w kuchni nie ma zimnej wody, nie ma gazu, panele rozeszły się w pokojach po 2 tygodniach, malowanie w salonie trzeba było powtórzyć, dużo by wymieniać jeszcze...
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Absolutnie nie można się skontaktować z tym człowiekiem, nie reaguje na informacje dotyczące reklamacji.
Opinia dodana przez: rudi dnia: 15.10.2012 23:00:07 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją