Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

SIMO

Zawód: meble kuchenne  
Adres: Małopolskie, 32-085 Kraków Modlniczka Handlowców 19
Telefon: Kom. 501088587
Adres e-mail: simo(małpa)simo.pl
Strona internetowa: www.simo.pl
Opis działalności: Meble Kuchenne Słowa kluczowe: Meble Kuchenne

Ocena: 72% pozytywna 13x 5x

Jakość usług: 72% wysoka 13x 5x
Terminowość: 84% bez zastrzeżeń 11x 4x 2x
Ceny usług: 28% niskie 2x 10x 5x
Ilość opinii w serwisie: 18
Ilość odsłon profilu firmy: 4853
Data utworzenia profilu: 2011-05-28 15:27:14
Data ostatniej aktualizacji: 2011-05-28 15:27:14 

Opinie o SIMO

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kontakt z firmą SIMO miałam kilka razy, za każdym razem byłam bardzo zadowolona. Ostatnio zamawiałam kuchnię do małego mieszkania, wyszła świetnie. Współpraca projektowa z p. Agnieszką - na najwyższym poziomie; z troską o doprecyzowanie szczegółów, z rzeczowymi sugestiami, jeśli rozwiązań jest kilka. Wykonawstwo na najwyższym poziomie. Zdecydowanie polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Dagmara dnia: 2018-05-14 14:26:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Agnieszko! bardzo dziękuję za Pani pomoc przy mojej kuchni. Bardzo jestem zadowolona. Już 10 lat temu pracowałam z firmą Simo, też byłam zadowolona,ale przy nowym zleceniu sprawdziłam inne firmy. Wróciłam do Simo ,bo uważam ją za jedną z lepszych. Ceny porównywalne,jakość bardzo dobra. Prace wykonano profesjonalnie, szybko, terminowo. Wszystkim polecam tą firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: reklamacja nie jest potrzebna
Opinia dodana przez: Teresa Orbitowska dnia: 2018-04-25 17:10:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firmę Simo polecili mi znajomi i ja teraz polecam ją moim, którzy przymierzają się do kupna mebli. Podobało mi się zaangażowanie projektanta w trakcie ustaleń związanych z projektem - miałam dość skomplikowaną do wykonania wizję, która została zrealizowana z należytą pieczołowitością i taką starannością, jaką wymagałam. Sprawny i "czysty" montaż, fachowa i kompetentna ekipa - to dziś chyba rzadkość. Jestem Bardzo zadowolona z ostatecznego efektu :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie było reklamacji
Opinia dodana przez: Iwona Robak dnia: 2018-03-31 19:10:34 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: wysokie ceny jak na tą jakość wykonania mebli, kuchnia zamontowana po terminie , dokąd klient nie zapłaci to jest w centrum uwagi, natomiast po zapłacie zapominają przyjechać poprawić usterki. Nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nie można doprosić się o przyjazd kogoś na zgłoszoną usterkę- reklamacje
Opinia dodana przez: Klient dnia: 2018-01-08 22:46:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Projekt realizowała pani Agnieszka. Bardzo konkretna, profesjonalna i otwarta na indywidualne potrzeby. Etap opracowywania projektu bardzo przyjemny. Dostałam czego oczekiwałam. Fachowy nadzór projektu i perfekcyjne wykonanie usługi. Fachowcy montowali kuchnię w świeżutkim mieszkaniu, zostawili po sobie porządek, nie dokonali nawet najdrobniejszych uszkodzeń. Kuchnia zamontowana idealnie, wszystko zgodnie z ustalonym wcześniej projektem. Żadnych problemów. Polecam bez bez zastrzeżeń usługi tej firmy i z pewnością wrócę po dalsze realizacje.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: na razie nie mam zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Eliza Luty dnia: 2017-05-16 17:34:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Simo wykonała dla mnie kuchnię wraz z wyspą, połączoną także z szafkami w korytarzu. Projekt poprowadził Pan Mariusz, i muszę przyznać że bardzo fajnie się z nim współpracowało, ma pojęcie o projektowaniu a przy okazji potrafi w łatwy i zrozumiały sposób wyjaśnić dlaczego takie a nie inne rozwiązanie będzie lepsze. Jeśli chodzi o meble to przede wszystkim muszę pochwalić wysoką jakość wykonania. Wszystkie szczeliny pomiędzy frontami są idealnie równe, wszystko wszędzie dopasowane, chłopaki podczas montażu widać było, że przykładali się do jakości wykonania i nie szli na łatwiznę. Efekt końcowy kuchni jest zachwycający, fornir w rzeczywistości prezentuje się tak, że za każdym razem gdy przechodzę obok kuchni to zwracam na nią wzrok i uderzam w ścianę nie trafiając w otwarte drzwi pokoju :-) Żonie oraz mnie (głównie żonie) bardzo zależało aby w kuchni znalazł się kamienny blat, jednak potrzebne było sporo materiału a co za tym idzie ceny proponowanych blatów kamiennych były kosmiczne. Tutaj także Pan Mariusz znalazł rozwiązanie i zaproponował wykonanie blatów z materiału Technistone, stosunek jakości do ceny rewelacja. Jeśli chodzi o cenę wykonania mebli to projekt do wyceny wysłałem 6-7 firmom, oferta Simo była przeciętna, nie najdroższa, nie najtańsza, uważam jednak że SUPER jakość w przeciętnej cenie to wciąż bardzo dobry interes. Ja z czystym sumieniem polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Kamil Kozdroń dnia: 2016-12-06 16:56:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wysoka jakość i dokładność wykonywanych mebli. Praktyczne porady i wspólne rozwiązywanie problemów. Możliwość rozmowy i ewentualnych poprawek. Miła obsługa dokładny montaż. Ludzie z kulturą osobistą i dobrym wychowaniem. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Brzesko dnia: 2016-12-05 17:47:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z usług Simo korzystałam 7 lat temu zamawiając meble kuchenne. Szafki są fornirowane i lakierowane na wysoki połysk, na żadnej mimo upływu czasu nie ma uszkodzeń. Teraz postanowiłam powiększyć zabudowę kuchenną o cztery szafki z tych samych materiałów. Nie ma różnicy w wybarwieniu, kolory są identyczne z wcześniejszymi. Efekt doskonały, idealnie. Terminowość zgodna z zapisami w umowie. Kontakt osobisty, telefoniczny i mailowy wzorowy. Montaż - sprawny, szybki i BARDZO precyzyjny!!! JESTEM BARDZO ZADOWOLONA
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Obsługa reklamacji: Nie dotyczy
Opinia dodana przez: Agnieszka dnia: 2015-09-21 10:33:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z usług simo korzystaliśmy dwa razy. Rok temu zamawialiśmy meble łazienkowe. Zadowoleni z efektu końcowego po roku złożyliśmy zamówienie na meble kuchenne. Te również spełniały nasze wymagania. Konkretne i praktyczne rady Pana Mariusza sprawiły, że wszystko oprócz tego że jest ładne jest też funkcjonalne. Fachowy montaż. Ceny podobne jak w innych firmach.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie mieliśmy potrzeby korzystać
Opinia dodana przez: Dorota i Radek dnia: 2015-09-18 20:22:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z usług Simo skorzystałam trzykrotnie, pierwszy raz 6 lat temu zamawiając kuchnię, garderobę i meble do salonu i łazienki. Obsługa zadowoliła mnie na tyle, ze nie zastanawiałam sie nad wyborem innej firmy przy zamawianiu mebli do biura i kuchni podczas remontu mieszkania rodziców. Terminowość i jakość wykonania na najwyższym poziomie, niezależnie od tego czy zamawiałam meble drogie czy w wersji "budżetowej". Zdecydowanie polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Kasia dnia: 2015-09-13 21:01:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W firmie Simo zamówiłem pełną zabudowę kuchni wraz z barem, dodatkowo szafy przesuwne w zabudowie do pokoi. Zabudowa kuchenna była nietypowa, projekt na zamówienie. Wykonano z dobrej jakości drewna z dużymi przeszkleniami. Po kilku latach użytkowania jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania. Firma bardzo elastycznie podeszła do moich wymagań projektowych , z czym miałem duże problemy u innych wykonawców z którymi rozmawiałem wcześniej. Zabudowa szaf została polakierowana bardzo profesjonalnie i dopasowana kolorystycznie do moich mebli . Serwis powykonawczy-bardzo fachowy. Zastrzeżenia do terminu wykonania- nastąpiło niewielkie opóźnienie, ale zostałem o tym wcześniej. Polecam z czystym sumieniem komuś kto chciałby dobrą jakość, indywidualny projekt ,a nie gotowca zrobionego systemem garażowym!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Roman Klimecki dnia: 2015-09-13 14:07:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam. Patrzą na klienta przez pryzmat ubioru niestety i niechęcają jeśli widzą, że ktoś nie ma pieniędzy. ŻENADA
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: anonim dnia: 2015-08-25 17:08:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Hi, we have installed three SIMO kitchens, the last was an intercontinental project. This involved a incredible amount of trust and very little margin for error. We were very confident based on the past two kitchens and the this one was delivered with no issues. I would recomment SIMO highly, from the initial design, thorugh to construction and delivery. The team are very easy and good to deal with, incredibly responsive and the whole process was a pleasure and the final product was outstanding. If I have to install another Kitchen, I will definitley go with SIMO again !!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Richie dnia: 2014-12-07 21:00:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałem robioną szafę wnękową i kilka pomniejszych mebli jakiś czas temu. Parametry nie były dobrze odmierzone, bo szafa ma krzywe drzwi przesuwne (źle zamontowana prowadnica), mimo iż sprawdzałem z budowlańcem, że ściany są okej. Rysunek techniczny się kłania. Przywiercanie szafki do ściany to zniszczenie sklejki. Najcięższe półki są na uchwytach plastikowych (musiałem zmienić, bo jeden się wyrwał i groziło zawaleniem półki). W innej szafce - krzywo zamontowane drzwiczki nie domykały się, zahaczały o drugie i nic z tym nie zrobiono, mimo zwrócenia uwagi! Opóźnienia typowe dla tego typu firm, ale da się znieść. Cena horrendalnie wysoka jak za tak słabej jakości materiał i wykonawstwo na poziomie amatora bez przeszkolenia, w dodatku z niszczeniem zakupionego mebla (byle by przywiercić). Warto zwrócić też uwagę na to, iż właściciel jest nieuprzejmy i cyniczny, a pokaz jego kultury można zobaczyć choćby ujawnianiem tajemnicy handlowej i przedstawianiem z imienia i nazwiska klienta i opisywaniem szczegółowo sporu (na tej stronie). Dlatego też nie będę podpisywał się z imienia i nazwiska, bo musiałoby się to skończyć pozwem z mojej strony.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Po przejściach z tym panem w trakcie roboty, nie miałem ochoty na dalsze chamstwo i partactwo z jego strony. Pomógł mi inny stolarz.
Opinia dodana przez: Niezadowolony dnia: 2014-08-08 09:56:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, bardzo polecam firme simo. Są naprawdę profesjonalną firmą, godną postawienia pozytywnej opinii. Kontakt z Panią Agnieszką rewelacyjny, reakcja na małe usterki też szybka. Pamiętają o kliencie i liczą się z nim. Ja zamówiłam u nich meble do kuchni z montażem agd do zabudowy. Użytkuje je już rok i nie mam żadnych zastrzeżeń. naprawdę polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: szybka
Opinia dodana przez: sonya dnia: 2013-07-31 14:05:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Meble wykonane na czas, zgodnie z projektem. Usługa kompleksowa- meble z montażem urządzeń AGD. Miły kontakt zarówno z p. Agnieszką jak i p. Zbyszkiem. Polecamy!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: póki co brak
Opinia dodana przez: zadowoleni użytkownicy dnia: 2013-01-29 11:33:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie polecam drogo i beznadziejnie!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: a gawlik dnia: 2013-01-17 10:56:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Skandal! Katastrofa! Ten wykonawca i producent są zdecydowanie nie do polecenia. Białe fronty drzwiczek kuchennych (rzekomo polakierowane czterokrotnie lakierem samochodowym) już po kilku pierwszych miesiącach zmieniły kolor na różne odcienie beżu, kremu, brązu. Blat z bardzo drogiego korianu popękał wokoło zlewozmywaka i płyty ceramicznej. W pierwszym roku, po poinformowaniu o wspomnianych wadach mebli pan Zbigniew Mosoczy obiecał, że fronty zostaną w ramach gwarancji przemalowane a blat z korianu miał być uszkodzony na skutek wadliwego montażu. Po zdemontowaniu frontów i dostarczeniu ich do lakierni musiałam sama opłacić ponowne lakierowanie. Za wymianę blatu z korianu na zamienny blat z innego tańszego materiału musiałabym dopłacić 2.000zł. Kuchnie zakupiłam w Polsce do mojego domu w Szwajcarii i tam kuchnia została zamontowana przez pracownika od pana Mosoczego. Zła jakość materiałów, złe wykonanie i nie dotrzymanie obowiązku poprawek w ramach gwarancji niech będą ostrzeżeniem dla wszystkich, którzy chcą korzystać z usług firmy SIMO !!!
Jakość usług: Niska
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Małgorzata Schafroth dnia: 2011-05-28 15:42:11 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją