Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

FotoGrafArt Marek Balicki

Zawód: Fotograf 
Adres: Mazowieckie, 05-402 Świder Otwock Tuwima 5a
Telefon: 22 779 23 85 Kom. 501 055 590
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Wszelkiego rodzaju fotorgrafia Słowa kluczowe: Fotografia, ślub, wesele

Ocena: 37% pozytywna 6x 10x

Jakość usług: 54% wysoka 6x 4x 5x
Terminowość: 33% bez zastrzeżeń 5x 1x 10x
Ceny usług: 62% niskie 5x 8x 3x
Ilość opinii w serwisie: 16
Ilość odsłon profilu firmy: 5354
Data utworzenia profilu: 11.03.2011 12:42:01
Data ostatniej aktualizacji: 11.03.2011 12:42:01 

Opinie o FotoGrafArt Marek Balicki

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Radzę nie zawierać żadnej współpracy z tym człowiekiem. podpisaliśmy umowę z panem Markiem, szczęśliwi jakże wspaniała oferta, i tym jak wiele pan Marek oferuje, nie zwróciliśmy uwagi na to, że w umowie nie ma podanego terminu w jakim odda zdjęcia. Pomijając fakt, że nie przyjechał do pana młodego do domu na przygotowania. Minął rok, po milionie wykonanych polączeń ani razu nie udało nam sie do niego dodzwonić z żadnego numeru. Myśle, że gdyby dzwonili do niego ze "112" to i tak by nie odebrał bo by się bał, że dzwoni kolejny oszukany klient, wiecznie udaje, że go nie ma w domu a po podworku biega wielki pies. Do jego żony czy synów nie można miec pretensji, że nie chcą sie wtrącać, ponieważ jakby nie patrzeć, podpisaliśmy umowę z panem Markiem a nie z jego synem, czy żoną. Pewnego dnia stojąc przed jego studiem 3 godziny, spotkaliśmy drugą pare która była w tej samej sytuacji. Wielu ludzi zostało w ten sposób przez niego potraktowanych, i słynie z tego, ze do momentu wykonania zdjec kontakt jest pierwsza klasa, a problemy zaczynają się gdy chcemy odebrać zdjecia, albumy, i wszystkie cuda które nam oferuje. Po roku udało nam sie cudem dostać do studia ponieważ była nie domknięta furtka, w środku byli klienci a pies był zamknięty w kojcu postanowiliśmy skorzystać z okazji i wejść do środka, i okazuje sie, że nasze zdjęcia jak zrzucił z aparatu, tak nic z nimi wiecej nie zrobił. Nic przyjemnego jeździć i chować sie w krzakach licząc na to, że jak bedzie wychodził z domu to go spotkam i dowiem sie na jakim etapie sa prace nad naszymi zdjęciami. Jest to jedyny sposób zeby go spotkać ponieważ do studia nikogo nie wpuszcza, telefonów nie odbiera wiec trzeba miec duzo czasu, jeździć codziennie i czekać "a moze bedzie wychodził". NAPRAWDE N I E P O L E C A M !!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 20.10.2016 04:01:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja z kolei wykonywalem temu Panu usługę. Otrzymałem niewielką część wynagrodzenia. Na następną część wynagrodzenia czekam ponad dwa miesiące. Pan Balicki nie odbiera telefonu, o SMS nie wspomnę. Próby dzwonienia z innych telefonów kończą sie fiaskiem. Dziwne, wyczuwa, że ktoś z pretensjami dzwoni??? A gdyby dzwonił nowy klient??? Nie zależy mu. Niby sympatyczny ale to typowy krętacz. Oczywiście w domu nigdy nikogo nie ma, tylko wieczorem światła świecą, a furtki pilnuje wielki pies. Telefon stacjonarny nie czynny.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 12.10.2016 17:14:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przestrzegam wszystkich przed tym niby fotografem. Fotograf jak sama nazwa wskazuje wykonuje fotografie zaś Pan Balicki lubi spędzać czas ze swoimi potencjalnymi ofiarami. A mianowicie do momentu wykonania "niby" zdjęć jest wszystko ok miła atmosfera i kontakt wzorowy, gehenna zaczyna się po upływie 2-ch tygodni kiedy to dochodzi do odbioru naszych wymarzonych zdjęć, z niby to jakiś różnych losowych przyczyn transakcja zostaje przełożona o tydzień może dwa. Po upływie dwóch miesięcy intensywnego dzwonienia z mojego telefonu, siostry telefonu, mojej mamy telefonu, dodam tylko że nigdy nie udało mi się połączyć z abonentem więcej niż dwa razy z tego samego telefonu. Postanowiłem oczekiwać pod domem Pana Marka w celu wyjaśnienia pół rocznej zwłoki oczekiwania na moje upragnione fotografie. Po jednej z wielu wizyt bardzo się zaniepokoiłem gdyż domofon dalej nie odpowiadał, a w oknie zauważyłem postać obserwującą moją osobę za zasłoną. Szybko się domyśliłem, że skoro od dłuższego czasu mój kontakt z Panem Markiem Balickim był utrudniony to mogą być TERRORYŚCI którzy uprowadzili mojego fotografa. Postanowiłem działać. Samochód zamaskowałem po drugiej stronie ulicy w krzakach, po krótkiej obserwacji zauważyłem osobę która pośpiesznie chciała opuścić teren posesji. Nie zważając na ryzyko zajechałem drogę by odbić zakładników. Jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się kim tak naprawdę jest osoba pośpiesznie wyjeżdżająca z posesji. Po odbyciu pięcio sekundowej rozmowy ,gdyż kierowca się bardzo śpieszył dostałem zapewnienie, że obróbką moich zdjęć zajmie się w pierwszej kolejności i osobiście dostarczy mi je do domu. Ufff ulżyło mi ..............
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Yogi dnia: 25.01.2016 11:46:48 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam tego fotografa! Od 4 miesiecy czekamy na zdjecia, a ich ani widu ani slychu.. Najpierw drukarnia sie nie wyrobila, potem kurier, introligator, a potem pan byl rzekomo chory.. Udało mi się uzyskac na pismie termin odbioru zdjec, a Pana po prostu nie bylo w domu lub tez nie chcial wyjść.. Telefonu oczywiście Pan nie odbiera. Nie dajcie sie zwiesc temu 'fachowcowi', bo przy podpisywaniu umowy ma on gadane, wszystkie swoje uslugi opisuje w samych superlatywach, jednak bardzo odbiega się to z prawda. (podczas wizyty w studio pana Marka, gdy podpisywal umowę z nowym klientem, powiedzial mezowi, ze tego samego dnia podwiezie zdjecia do naszego domu, nic takiego nie mialo oczywiscie miejsca). Moze zdjecia robi fajne, zachowanie na weselu tez ok, ale realizacja na poziomie mniej niz zero! Zastanowcie sie dwa razy, zanim zdecydujecie sie na usługi tego Pana, wiem ze moja sytuacja nie jest wyjatkiem.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Niezadowolona klientka dnia: 09.12.2015 18:09:27 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pierwsza współpraca album ślubny współpraca przebiegła super, Pan Marek wszystkich gości oczarował kontakt świetny, terminowość , zdjęcia piękne wszystko tak jak być powinno. Więc jak mieliśmy współpracować drugi raz chrzciny wiedziałam ze wszystko będzie ok, a tu nie miłe rozczarowanie... Sesja przebiegła pomyślnie odbiór zdjęć zgranych na płycie bez obróbki z których wybiera się zdjęcia docelowe terminowo i szybko więc zapłaciłam z góry i tu dopiero się zaczęło... Najpierw termin odbioru zdjęć i portretu został odwlekany przez pogrzeb bliskiej osoby z rodziny, następie pan nie odbierał ode mnie telefonów kolejna wymówka: - tłumaczył się zepsutym komputerem który tak długo mu naprawiają, - zepsuta maszyna do wywoływania zdjęć Po kontakcie z pana fotografa rodzina odebrał telefon bo podobno mieli remont i obiecał że zdjęcia dowiezie sam do mnie do domu a następnie przestał odbierać moje telefony i tak jest do dziś a minęło już prawie 4 miesiące. Więc nie polecam albo nie płaćcie dopiero po całkowitym zakończeniu współpracy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: klientka dnia: 09.11.2015 09:43:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: My też mieliśmy wesele w sierpniu 2015 a wszystkie albumy i zdjęcia na pendraiwie dostaliśmy .Bardzo dobra robota, oglądamy ze znajomymi na TV.Albumy daliśmy naszym rodzicom, są bardzo zadowoleni i mama chwali się w pracy. Chyba piszecie o kimś innym albo pisze to jedna osoba co go nie lubi! Wybraliśmy wiele zdjęć dodatkowych i są piękne jak cała reszta. W czerwcu spotykamy się u mojej siostry Moni na weselu i będzie nam bardzo miło :)))
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zuza1991 dnia: 31.10.2015 01:42:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W sierpniu 2014 mieliśmy ślub Marek Balicki był super robił zdjęcia, zachwycił gości. Kontakt po weselu także był rzeczowy do momentu wykonania zdjęć plenerowych i zapłacenia kolejnej części zaliczki po 2 tygodniach miały być gotowe albumy i obrobione zdjęcia. Najpierw przestał odbierać telefon wiec zaczęliśmy dzwonić od znajomych i rodziców wtedy odbierał i tłumaczył ze czeka na kuriera ze ktoś z rodziny zmarł, remont itp Wkoncu zaczęliśmy do niego jeździć i wtedy albo go nie było albo nie otwierał albo rozmawiał przez domofon znowu głupio się tłumacząc. Raz nawet umówił się na odbiór albumów i okazało się ze ich nie ma. W chwili obecnej mija ponad rok od ślubu i nie mamy nic a co najlepsze ostatnio jak do niego pojechaliśmy to był zmuszony nas wpuścić do studia bo byli u niego znajomi. Pokazał nam ci do chwili obecnej wykonał i były to 3 strony albumu. Przestrzegam wszystkich przed tym człowiekiem jeżeli nie chcecie przeżywać tego co my to nie bierzcie go albo jak juz to napiszcie termin wykonania albumów bo inaczej tak jak my nic nie będziecie mieli. Ja wiem ze ten człowiek ma gadanie aby zachęcić do wybrania jego usług, super studio itp. ale po wykonaniu zdjec i zaplaceniu zaluczki olewa ludzi. Zastanówcie się dwa razy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: klientka dnia: 23.08.2015 12:20:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem mieszkańcem Otwocka od urodzenia. Poświęciłem dzisiaj jeden dzień z urlopu na załatwienie spraw urzędowych, bankowych. Zakończyła mi się ważność paszportu i postanowiłem dzisiaj uaktualnić. Poszedłem do kolegi z lat szkolnych , który prowadzi zakład a tam poczułem się jak w kawiarni jeszcze z lat 80-tych, pachniało chyba piwem! Otrzymałem zdjęcia z rabatem ale co z tego! Jakieś z przymkniętymi oczami i kolor kołnierzyka jakiś inny! Zapłaciłem , jednak bez zadowolenia. W telefonie znalazłem inny zakład, trudno dojechać bo nie Otwock a Świder. Nie wiem czy był to pracownik czy właściciel ale wykonał cztery ujęcia a ja wybrałem to gdzie wyglądałem naturalnie. Pan zaproponował mi wodę mineralną co nabrałem wiary,że jeszcze zdążę pozałatwiać formalności. Niby ta sama cena,trochę dalej samochodem ale jestem bardzo zadowolony. To w Świdrze Fotostudio Balicki.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krzysztof Z. dnia: 13.08.2015 23:42:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: My jesteśmy bardzo zadowoleni z usług pana Marka. Zdjęcie na nasze wesele zamówiliśmy już w 2014 roku. Od wielu lat fotografuje w naszej rodzinie i u znajomych wesela i chrzty, w zeszłym roku na weselu mojej siostry.Za każdym razem nowe,inne pomysły:) Może faktycznie delikatny obsów z terminem wykonania ale warto czekać , bo jakość zdjęć rewelacyjna ! Znajomi jak oglądają albumy
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 30.07.2015 22:31:17 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nieterminowy i nie odbiera telefonów, nie polecam!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 15.04.2015 11:35:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ślubna fotografia, przed weslem wszystko super, przykladny fotograf, super gość. PO weselu zbywa nie trzyma się terminów. Zrobił coś by zamydlić oczy, zagarnąc pieniądze i zbywa ludzi. NIERZETELNA FIRMA NIEODPOWIDZIALNY FOTOGRAF! Nie polecam.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 22.10.2014 09:38:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: zatrudniliśmy fotografa i zapłaciliśmy z góry za usługę. Facet zdjęcia zrobił, zobowiązał się w ciągu dwóch tygodni oddać nam albumy oraz płytę, ponadto portret na płótnie. Otóż po ok 5 tygodniach i kilkudziesięciu telefonach(z których 99 procent on nie odbiera) dostałam płytę i solenne zapewnienie że "dwa, trzy dni i będę mieć albumy". Mijają prawie trzy tygodnie, albumów nie ma, o portrecie nie wspominam, facet telefonów nie odbiera...
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie ma żadnej obsługi, nie odbiera telefonów
Opinia dodana przez: Klientka dnia: 18.09.2014 10:48:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Marek wykonywał nam zdjęcia na naszym ślubie na początku lutego 2014. Po dwóch tygodniach otrzymaliśmy cały komplet.Zdjęcia świetne,bardzo profesjonalnie wykonane.Bardzo miły i sympatyczny człowiek,pełna profeska, każdy kto był u nas na przyjęciu otrzymał już na weselu zdjęcia,które Pan Marek wywołuje na sali.Jesteśmy bardzo zadowoleni,będziemy Pana polecać,wszystkiego najlepszego
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ewa i Daniel dnia: 24.02.2014 22:01:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Osoba niesłowna, nie odpowiada na telefony, termin wykonania usługi tragiczny. Na zdjęcia czeka się kilka miesięcy, choć dzisiejsza technika wykonania poszła z postępem. Nie polecam tego Pana nikomu. Szkoda nerw, lepiej poszukać bardziej solidnego fotografa, który poważnie podchodzi do wykonywanej przez siebie pracy.
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: mama młodej dnia: 26.09.2013 22:43:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam się,wysoka jakość zdjęć,jesteśmy zadowoleni ze zdjęć ślubnych i ze chrztu. Nasz Antoś ma fajną pamiątkę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Gosik dnia: 17.04.2011 19:54:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Marek,fotografował nam uroczystośc ślubną,zdjęcia są wykonane z wielką klasą profesjonalisty. Albumy mało spotykane na rynku(fotoksięgi). Duża precyzja wykonania.Przy odbiorze zdjęc spotkała nas miła niespodzianka-dostaliśmy w prezencie wieeeelki portret na płótnie. Natomiast goście otrzymywali już na weselu swoje i nasze zdjęcia- to była dodatkowa ,niespodziewana atrakcja naszego wesela. Ślub mieliśmy we wrześniu a w Wielkanoc będzie Chrzest naszego Piotrusia i już zamówiliśmy zdjęcia u Pana Balickiego.To bardzo miły facet,wykonuje swoją pracę z entuzjazmem,w naszej rodzinie i u znajomych wykonał już wiele zleceń.Polecamy!!! Ania i Marcin Kosowscy z Józefowa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Anna Kosowska dnia: 25.03.2011 19:25:39 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją