Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Fach-Bud Usługi Remontowo-Budowlane Sławomir Chmiel

Zawód: budowlane usługi i remonty Tynkarz 
Adres: Podkarpackie, 35-504 Rzeszów
Telefon: Kom. 784-411-820
Adres e-mail: chmielek(małpa)onet.eu
Strona internetowa: www.tynki-fachbud.pl
NIP:
813-295-94-07
Opis działalności: Wykonywanie tynków maszynowych: gipsowych oraz cementowo-wapiennych Słowa kluczowe: Tynki maszynowe, tynki gipsowe, tynki cementowo-wapienne, tynki agregatem, tynki gipsowe rzeszów, tynki podkarpacie, tynki Rzeszów

Ocena: 96% pozytywna 54x 2x

Jakość usług: 98% wysoka 54x 1x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 43x 8x
Ceny usług: 100% niskie 36x 15x
Ilość opinii w serwisie: 56
Ilość odsłon profilu firmy: 24337
Data utworzenia profilu: 2011-03-04 10:03:56
Data ostatniej aktualizacji: 2011-03-04 10:03:56 

Opinie o Fach-Bud Usługi Remontowo-Budowlane Sławomir Chmiel

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Pana Sławka wykonywała wylewki i tynki w budowanym przeze mnie domu. Polecam usługi tej firmy. Szczególnie wysoko oceniam kompetencje oraz słowność właściciela firmy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: tomek z Rzeszowa dnia: 2017-05-02 14:29:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Są na świecie ludzie, którzy mówią, że się nie da i są ludzie, którzy potrafią ruszyć głową i rozwiązać problem. Fachbud i Sławek zdecydowanie należą do tej drugiej grupy ludzi. Doskonale zrobione tynki gipsowe, genialna ekipa - pozdrowienia :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kuba dnia: 2017-04-14 15:44:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam firmę Fach-Bud,w całym domu zostały położone tynki,posadzki oraz zostały wygładzone ściany / oszlifowane / wszystko zostało zrobione na szóstkę/6/. Dom znajduje się w Rzeszowie,można skontaktować się z Panem Chmielem i oglądnąć wykonanie robót na budowie.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Krzysztof Sieńko dnia: 2016-09-26 17:08:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, firmę znaleźliśmy w Internecie ale już po pierwszej rozmowie z Panem Sławkiem, który wykazał się ogromnym profesjonalizmem, wiedzą, kultura osobistą oraz cierpliwością:) wiadome było, że właśnie ta firma wykona u nas tynki. Dla Pana Sławka i jego pracowników nie ma rzeczy niemożliwych, wszystko jest kwestią dogadania się. Terminowość bez zastrzeżeń biorąc pod uwagę, że czas pomiędzy decyzją o współpracy a wykonaniem prac (tynki gipsowe twarde) to około 6tygodni. Inne firmy mają terminy nawet rok... Tynki wyszły super: równe, gładkie. Po zakończeniu prac idealny porządek na budowie (wyczyszczone nawet gąbkami na rurach od wodociągu, które nie były schowane w ścianie). Brawo Panowie Polecam Was z czystym sumieniem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Kamila dnia: 2016-09-18 21:52:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalne podejście do klienta, wysoka jakość usług i terminowość. Tynki wykonane dokładnie i starannie z dbałością o każdy szczegół omówiony podczas podpisania umowy. Trafiona nazwa firmy - to prawdziwi fachowcy gorąca polecam!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Karolina dnia: 2016-07-12 12:28:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sceptycznie podchodziłem do portalu Oferteo, jednakże dzięki niemu otrzymałem ofertę wykonania tynków przez firmę Fach-Bud, Pana Sławka Chmiela. Tynki wykonane zostały wzorowo! Jestem osobą, która przywiązuje uwagę do szczegółów. W przypadku firmy Fach-Bud nawet najmniejszy element był wykonany z należytą starannością i dokładnością. Widząc pełen profesjonalizm pracowników firmy Fach-Bud, a przede wszystkim indywidualne podejście Pana Sławka do klienta (czego ze świecą szukać u napotkanych do tej pory przeze mnie wykonawców) zdecydowałem się również zlecić firmie Fach-Bud wykonanie wylewek. To również okazało się strzałem w "10". Z czystym sumieniem polecam wszystkim firmę Fach-Bud.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Bartek S dnia: 2016-04-08 22:05:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam firma Fach-Bud wykonała w naszym domu tynki gipsowe twarde. Firma znaleziona w Internecie okazała się trafionym wyborem. Bardzo dobry kontakt z panem Sławkiem - właścicielem, dokładne wyjaśnienia odnośnie polecanych materiałów i rodzaju tynku, tynki wykonane bez zarzutu, odebrane przez kierownika budowy - gładkie, proste. Ekipa pracuje solidnie od rana do wieczora. Po wykonanych pracach wszystko zostało posprzątane. Płatność bez niespodzianek - zgodnie z umową. Tynki wykonane w uzgodnionym terminie. Z czystym sumieniem polecam tą firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Agnieszka Tarnawce dnia: 2015-12-09 18:49:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma godna polecenia, wszystko zrobione elegancko tak jak chcieliśmy:) termin pracy dotrzymany szybko i na temat..ekipa pozostawiła porządek na budowie. Łatwy kontakt z szefem telefoniczny i mailowy. Metry tynku wyliczone bezsciemy, brak niespodzianek przy finałowym rozlieniu...
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Iwona dnia: 2015-07-29 17:28:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firmę Fach-Bud znalazłam w internecie, i była wzięta do wykonywania prac na naszej budowie w ciemno. Zaczęliśmy od tynków(wszystko zgodnie z oczekiwaniem),a następnie zdecydowaliśmy się na wylewki,zabudowę i docieplenie poddasza płytami g/k oraz montaż elewacji.Jakość wykonanych prac na dużym poziomie (widzieliśmy realizację innych firm-kiepsko),kontakt z właścicielem b.dobry,pracownicy kulturalnie i profesjonalni w wykonywaniu swoich prac. Polecam tę firmę ponieważ można nie przebywać na budowie w celu pilnowania,a na sam koniec rozliczenia bez niemiły niespodzianek.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: BRAK
Opinia dodana przez: Benia i Kris z Budziwoja dnia: 2015-06-19 22:44:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma prowadzona w sposob profesjonalny. Bardzo dobra komunikacja z szefem i pracownikami. Duża elastycznysc w uzgadnianiu zlecenia. Firma dba o jakość i czystość. Wszelkie uwagi są załatwiane od ręki. Mozna liczyć na fachową poradę w temacie tynków i wykończenia. Zdecydowalem się, za sugestią Sławka na tynki gipsowe. Zostaly wykonane w taki sposób że przed malowaniem nie trzeba bylo szpachlowac, wystarczyło lekkie przetarcie ścian. Ceny konkurencyjne. Zdecydowanie polecam tą firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Reklamacje nie były konieczne. Wszelki uwagi załatwiane bez żadnych problemów.
Opinia dodana przez: dnia: 2014-11-17 09:42:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zastrzeżeń nie mam. Ani do terminowości (chociaż ciężko z szybkim terminem więc pewnie są dobrzy skoro trzeba umówić się dużo wcześniej i to jest jedyny minus), ani do jakości usług. Tynki jak tynki ktoś mógłby powiedzieć. Ja nic niepokojącego nie zauważyłem. Kanty osadzone, ściany ładnie powyprowadzane, budowa wysprzątana, ekipa niepijąca. Wylewki również zrobione zgodnie z ustaleniami. Właściciel słowny. Na pewno polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nie reklamowałem, ale myślę, że bez problemu.
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2014-09-29 20:24:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma z powołaniem...mega polecam.naprawdę tynkarz pracowici soli dni i uczciwi.pracują do późnej nocy jak trzeba.sprzątają po sobie.szef sprawuje nadzór nie ma możliwości niedociągnięć.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: magda i lukasz dnia: 2014-08-22 21:33:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wykonywane tynki gipsowe twarde (są naprawde twarde) oraz wylewki przez firmę P.Chmiela uważam ja oraz nasz wymagający kierownik budowy za wykonane zgodnie z obowiązującymi normami.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin z Boguchwały dnia: 2014-05-06 08:20:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wylewki maszynowe wykonane solidnie, szybko, z dobrych materiałów w przystępnej cenie. Uczciwe rozliczenie po wcześniej ustalonej stawce za metr kw. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie bedzie takiej potrzeby
Opinia dodana przez: Szczepan dnia: 2014-02-11 14:04:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem obecnie na etapie wykańczania domu ,czyli między innymi malowania tynków oraz układania płytek na wylewkach i tynkach zrobionych przez firmę Fach Bud. Tynki nadające się pod malowani (gipsowe) gładkie i proste oraz super zatarte wylewki w idealnym poziomie.Opinia naszego płytkarza dotycząca tynków i wylewek odnośnie wykonania pod kątem równości i zatarcia jest na +5 :) tym samym idzie nam mała ilość kleju pod płytki oraz całkowity brak szpachlowania tynków (oszczędzamy w tej sytuacji). Czysto i profesionalnie. SZAPO BA
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maciej z Świlczy dnia: 2014-02-05 22:37:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tynki w moim nowo wybudowanym domu wykonywała mi firma Fach-Bud,a było to późną jesienią w miejscowości Leżajsk.Od początku byliśmy zdecydowani na tynk cementowo -wapienny z uwagi na jego wytrzymałość i twardość lecz chcieliśmy mieć ściany gładkie bez inwestowania dodatkowych pieniędzy w szpachlowanie(ciągłe dylematy podczas budowy ;) ) Po spotkaniu z właścicielem firmy Fach Bud na mojej budowie dowiedziałem się znacznie więcej o tynkach wewnętrznych i moje wcześniejsze nastawienie uległo zmianie gdyż dowiedziałem się o tynkach gipsowych tzw.TWARDYCH o zwiększonej przyczepności i wytrzymałości na uszkodzenia mechaniczne,jest niemal idealnie gładki oraz niesamowicie mocny po wyschnięciu (jest mocniejszy od tynku cementowo wapiennego,który posiadam w garażu).Polecam wszystkim to rozwiązanie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-01-26 21:55:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam tą Firmę w 100% bo same fakty przemawiają za tym,a można je zobaczyć fizycznie na budowach (ich wykonanie tynków).Sam fakt utrzymania się tej Firmy na rynku przy obecnej konkurencji mówi sam za siebie SĄ PO PROSTU DOBRZY W TYM CO ROBIĄ.Wszystko dograne przez właściciela Firmy Fach-Bud i zero poświęcenia naszego czasu jeśli chodzi o organizację materiałów i dodatkowego sprzętu do tynkowania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Paweł z Bieszczad dnia: 2013-08-24 10:27:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma profesjonalnie podchodząca do swoich obowiązków. Właściciel firmy kontroluje swoich pracowników. Praca wykonana dokładnie, tynki cementowo wapienne zatarte ładnie na gładko. Pracownicy doświadczeni, znają się na tym co robią. Wszystkie uwagi klienta uwzględniane na bieżąco. Budowa została posprzątana po pracy a rozliczenie odbyło się bez problemów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-31 09:32:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałbym polecić firmę Fach - Bud pana Sławomira Chmiela. Wykonywała ona u mnie w Rzeszowie tynki cementowo-wapienne. Ekipa była bardzo solidna, dokładna, pracowała od rana do wieczora. Po zakończeniu pracy pozostawiła po sobie nienaganny porządek. Zależało mi na takim wykonaniu tynków, abym nie musiał kłaść na nie gładzi. Faktycznie taki efekt uzyskałem. Zarówno ściany, jak i sufity wykonane zostały ze starannością, z dbałością o detale. Z uwagi na wysoką jakość usług zdecydowałem się na powierzenie tej firmie wykonania wylewek. Jestem bardzo zadowolony z usług tej firmy i mogę ją z całą odpowiedzialnością polecać innym. Krzysztof ze Staromieścia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-15 20:03:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, dlaczego zdecydowalem się na firmę FACH-BUD dlatego że widzialem ich wykonane prace, sprzęt jakim dysponują. Ekipa tynkarska wykonująca u mnie tynki byla bardzo dokladna, spokojna, nie pijąca a przede wszystkim sprzątająca po sobie. Pan Slawek po rozmowie telefonicznej przyjechal na budowę doradzil jaki tynk wybrać, mial byc cem-wap, ale doradzil gips i nie żaluje tynki wyszly idealnie gladkie, bez konieczności powtórnego nakladania gladźi szpachlowej, wyprowadzone kąty ścian, listwy dylaktacyjne przy oknach, dokladne wyprofilowanie luków w salonie i pokoju, fajne dopracowanie wokól parapetów zero strat firma godna polecenia. Tynki do oglądnięcia w Chmielniku.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Marek z Chmielnika dnia: 2013-06-22 15:25:23 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: dlaczego nie ma na tej stronie miejsca na inną ocenę, jak pozytywna, dlaczego moja opinia nie została wyświetlona??? przedziwna "machina"
Opinia dodana przez: klient po raz ostatni dnia: 2013-06-19 09:39:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam budowlańców i nie tylko Na początku 2012 zacząłem szukać tynkarzy na moją budowę (tynkowałem latem 2012 tynki gipsowe i część cementowo-wapiennych), w necie znalazłem ofertę FACH-BUDU. Po pierwszej rozmowie telefonicznej z Panem Sławkiem Chmielem podjąłem decyzje co do wykonania tynków przez FACH-BUD. Od pierwszej rozmowy telefonicznej po przez następne ,pierwsze spotkanie na budowie z wyceną usługi było wszystko jak najbardziej na miejscu ,konkretnie ,szczegółowo i z całym profesjonalizmem ze strony Pana Sławka. Kontakt telefoniczny jak i e-mailowy bardzo dobry , jak nie mógł odebrać to niezwłocznie oddzwaniał (nawet w niedzielę). Ekipa zjawiła się w wyznaczonym terminie ,robota z ich strony staranna i dokładna . W czasie ich pracy dopatrzyłem się kilku niedociągnięć ,po zwróceniu uwagi na to bez najmniejszego grymasu po kilku godzinach wszystko było TOP ONE . Po zakończeniu tynkowania generalne porządeczki - w sumie po tynkarzach zastał tylko tynk na ścianach i miłe wspomnienia. Od zakończenia tynkowania minęło już ok dziesięć miesięcy w tym zima i jest wszystko OK zarówno w tynkach gipsowych jak i tradycyjnych. Tyle na temat tynków ,teraz wylewki. Szukałem ekipę do wylewek i chociaż ekipa FACH-BUDU się tym nie zajmuje ,to Pan Chmiel polecił mi firmę od wylewek i wszystkim się zajął ponownie- od kosztorysu do listy materiałów. Po prostu przyjechali w wyznaczonym terminie ,zrobili co mieli zrobić -sprawnie ,czysto i za za rozsądnie pieniążki. Na początku myślałem że jakiś procent zysku za wylewki pójdzie na konto FACH-BUDU i tu kolejne miłe zaskoczenie bo rozliczałem się z ekipą od wylewek. Po wszystkim chciałem się jakoś zrewanżować za fatygę ze strony Pana Sławka ,w odpowiedzi usłyszałem że nie ma o czym mówić i że wystarczy dobre słowo ,,DZIĘKUJE,, W podsumowaniu wszystkiego - jestem zadowolony ze współpracy z FACH-BUDEM i myślę że Pan Chmiel powinien rozwinąć swoją działalność po za tynki, to współpraca z takimi ludźmi byłoby czystą przyjemnością i budowanie o wiele prostsze. Tynki jak i wylewki do obejrzenia w Niebylcu tel 17 74 62 084 .Raz jeszcze dziękuję za dobrą robotę i poważne traktowanie z szacunkiem Mirosław Zegar
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mirek Z. dnia: 2013-05-30 23:26:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: 100% pozytywna opinia jeżeli chodzi o wykonanie tynków maszynowych (w moim przypadku gipsowych) Na pewno mogę polecić dalej. Właściciel poważnie traktujący inwestora. Nadzór nad pracownikami przez cały czas tynkowania. Cena wynegocjowania bardzo korzystnie. Pozostałe prace wykończeniowe w tym wykonanie elewacji zlecę również bez wahanie firmie Fach-Bud. Dziękuje, pozdrawiam i polecam raz jeszcze.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: gdyby była taka konieczność z pewnością bezproblemowa
Opinia dodana przez: Czudec dnia: 2013-03-25 12:28:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Solidna firma , godna polecenia. Pełny profesjonalizm. 100% polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Doping24.pl dnia: 2013-03-05 18:51:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Praca wykonana szybko, parę drobnych felerków, ale ogólnie pozytywne wrażenie. Ekipa na mocną czwórkę. Tynki ładnie wyprowadzone,proste. W kilku miejscach zrobiła się jednak gęsia skórka,również tynki cementowe w kliku miejscach nieco "za luźne".
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Artur B. dnia: 2013-01-17 09:32:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bez zastrzeżeń,usługa na wysokim poziomie,firma profesionalna z mega doświadczonymi fachowcami(robota pali się im w rękach). Polecam z czystym sumieniem w 100%!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marek z Tyczyna dnia: 2012-12-10 18:55:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: OPINIA: Dowiedziałem się o firmie FACH-BUD ze strony internetowej www.allegro.pl Mieszkam obecnie w Angli więc doglądanie prac budowlanych nie wchodziło w grę. Już po pierwszej rozmowie wiedziałem, że firma FACH-BUD poradzi sobie bez problemu z tym wyzwaniem. Właściciel firmy Pan Sławomir Chmiel przygotował czytelny kosztorys konkurencyjny do innych ofert, które otrzymałem. Gorąco polecam i pozdrawiam ekipę budowlana z firmy FACH-BUD Michał z Husowa
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Michał Szpunar dnia: 2012-09-27 21:32:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Na dzień dobry rzeczowa i konkretna rozmowa. Ustalenia co do wyboru tynku i czasu rozpoczęcia prac. Wszystko zgodnie z terminem. Budowa po tynkowaniu oddana w stanie nienagannym. Jakość prac oceniam bardzo dobrze pomimo drobnych poprawek które wyszły do zrobienia po kilku tygodniach od odbioru budowy a nie do końca były zawinione z przyczyn wykonawcy. Zaznaczam, że ta "reklamacja" uznana "bez gadania" i poprawki wykonane w ciągu kilku dni od zgłoszenia. Bardzo mnie to cieszy bo jak wiemy wszystko dobrze do momentu zapłaty. Ale w tym wypadku Pan Chmiel podszedł do wszystkiego bardzo profesjonalnie i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Polecam ale nie namawiam bo wiem, że każdemu nie dogodzi więc decyzję pozostawiam każdemu z Państwa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Szybko, sprawnie i dokładnie
Opinia dodana przez: Adam dnia: 2012-09-06 13:42:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalne podejście do Klienta i do tematu. Bardzo dobra jakość wykonania, uczciwość właściciela i pracowników wykonyjących tynkowanie.Ocena bardzo dobra.Polecam wszystkim Sławomira Chmiela!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek Ciura dnia: 2012-07-29 14:40:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Termin wyznaczony miesiąc wcześniej dotrzymany w 100%. Tynki gipsowe zrobione profesjonalnie, wszystko potem wysprzątane. Brak jakiś ukrytych kosztów i dodatkowych opłat. Gorąco polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Domin dnia: 2012-06-28 21:48:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Fach-Bud - godna polecenia. Znalazłam ją w internecie i choć odległość od Rzeszowa do Krakowa jest dość spora to w rozmowie telefonicznej Pan Sławek zapewnił mnie,że nie jest to problem. Ekipa przyjechała w umówionym terminie, w ciągu tygodnia prace były skończone.Tynki cementowo-wapienne bez zastrzeżeń. Ekipa pracowała od rana do nocy, zostawiając po sobie porządek.Co do rozliczenia to cena pozostała taka jaką ustaliliśmy przed rozpoczęciem prac - żadnych dodatkowych kosztów. Bezproblemowo. Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Fach-Bud. Jak dla mnie efekt zadowalający i miła współpraca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Magdalena dnia: 2012-06-22 10:44:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tynki gipsowe wykonane przez ekipę pana Sławka są prawie idealne, a prawie dlatego że jakiś pedant na pewno coś znajdzie, ryska dziurka ale naprawdę są to pedantyczne niedoróbki. Ekipa troszkę bałagani podczas pracy ale na koniec wszystko posprzątała, jeżeli zauważyłem jakieś niedoróbki podczas ich pobytu na budowie poprawiali je bez marudzenia. Rozliczenie bez problemów zgodnie z umową. Z czystym sumieniem mogę polecić tą firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Nie wiem, nie reklamowałem
Opinia dodana przez: Szymon dnia: 2012-06-04 08:02:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fach-Bud to firma godna polecenia. Ekipa wykonała tynk cementowo wapienny sprawnie, jakość bez zastrzeżeń. Po wykonaniu pracy pozostawili ład i porządek. Nie należą do tych ekip nad którymi trzeba stać i pokazywać palcem co mają robić. Jednym słowem znają się na rzeczy. Pan Sławek na bieżąco nadzorował prace. Po wykonaniu tynków nie było niespodzianek typu "dodatkowe nieprzewidziane koszty" jak to bywa z niektórymi firmami. Wszystko odbyło się sprawnie, bez problemów i terminowo. Polecam w 100%.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tomek dnia: 2012-05-27 10:28:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mogę powiedziedzieć tylko jedno POLECAM. Usługa polegajaca na położeniu tylków cem. wapiennych w domu średnie wielkości wykonana w przeciągu tygodnia. Firma wyposarzona w najlepszy sprzęt i samowystarczalna (nie mieliśmy dostepu do bierzącej wody co było dużym problemem dla nas, ale firma posiadała własny kontener na wode z hydroforem). Prace doglądane na bierząco, rozpoczęte i zakończone zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Rozliczenie również bez problemowo. Z czystym sumieniem polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Inwestor2 dnia: 2012-05-15 12:37:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tynki wyszły gładkie (jak na cementówę), zachowane kąty i piony. Sama współpraca bezproblemowa, materiały bardzo dobrej jakości. Prace doglądane na bierząco przez właściciela. Nie da się ròwnież nie zauważyć, że firma nie oszczędza ani na dobrze wykwalifikowanych pracownikach ani na sprzęcie. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nie było takiej potrzeby ale w razie konieczności na pewno bez problemu.
Opinia dodana przez: Inwestor dnia: 2012-02-16 12:31:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Cena co prawda przeciętna ale jakość usług na najwyższym poziomie. Polecam firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin dnia: 2012-02-02 12:33:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Na setki firm oferujących usługi tynkowania wybrałam właśnie Fach-Bud. Dlaczego? No faktem jest, że reklama dźwignią handlu i w przypadku tej firmy tak właśnie było. Zadzwoniłam więc, porozmawiałam. Hmmm, jak to wiele zależy od życzliwego podejścia do klienta. Otrzymałam odpowiedz na wszelkie dręczące mnie pytania który tynk byłby lepszy, no a wiadomo kobieta znać się na wszystkim nie musi ;). Co do wykonanej usługi nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Ekipa dokładna, spokojna, i co najważniejsze cierpliwie znosiła moje grymasy. Podczas pracy, no wiadomo, bałagan jest, ale po zakończeniu tynkowania budowa posprzątana bez zostawiania inwestorom jakiś śmieci których ekipie nie chciało się zabrać. Właściciel na bieżąca doglądał pracowników. Nie należę do osób które łatwo zadowolić, jednak w tym wypadku no... nie mam się do czego przyczepić. Terminowość zgodnie z planem, rozliczenie zgodnie z ustaleniami a nawet troszkę mniej :). Ach ten kobiecy urok ;). Z przyjemnością wystawiam tą opinię mając nadzieję, że firma się "nie popsuje" i polecając ją znajomym nie dadzą plamy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bi dnia: 2011-12-13 14:21:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firmę wybrałem co prawda z polecenia nie widząc ich pracy przed, jednak  na pewno nie żałuję. Poszło bardzo sprawnie. Ekipa rownież bez zastrzeżeń. 2 lata gwarancji na wykonaną usługę i jestem pewny, że gdyby zaistniała potrzeba poprawy czegokolwiek to można zadzwonić i będzie poprawione bez dodatkowych kosztów, ponieważ Pan Sławek jest tak "elastyczny" gość, że nie trudno o porozumienie. Co jeszcze. Na pewno nie ma problemu z dogadaniem terminu i pozostawieniem swojego dobytku ekipie która jest w pełni samowystarczalna, spokojna, niepijąca. Właściciel firmy sprawdza na bieżąco postępujące prace i samemu nie ma potrzeby przesiadywania na budowie. Na koniec worki po materiale posprzątane, okna umyte, budowa pozostawiona w stanie bardzo poprawnym. Rozliczenie zgodnie z ustaleniami. Dla mnie przyjemność współpracy z taka firmą, którą mogę polecić z czystym sumieniem nie mając żadnych wątpliwości co do umiejętności ekipy, ani właściciela. 
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nie mam wątpliwości, że w razie konieczności ekspresowo.
Opinia dodana przez: dnia: 2011-12-08 18:52:26 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zacznę od pozytywów: Pan Sławek to szczerze świetny gość. Odbiera telefony, oddzwania gdy nie może odebrać, da się z nim dogadać i terminy które podaje są rzeczywiste. Na koniec prac dostałem na jakieś drobne poprawki kilka worków materiału gratis - więc tym bardziej się ucieszyłem. Dlaczego negatyw? ..nie jest już tak wesoło z ludźmi którzy wykonują owe zamówione usługi. Wybraliśmy z żoną tynki cementowo-wapienne z racji tego że widziałem już wybrany przez nas produkt w akcji i bardzo mi się spodobało. Od Pana Sławka dostaliśmy zapewnienie że będzie ok. Było ok.. na górnym piętrze gdzie ciężko przyczepić się do jakości usługi. Potem jednak okazało się że trochę więcej czasu upłynęło niż zakładaliśmy na początku i panowie wykonawcy najwyraźniej zaczęli się spieszyć, czego efektem jest tragicznie wykończone dolne piętro. Laik zdaje sobie sprawę z wykonania tynków dopiero później, kiedy pojawia się malowanie, widzi się co tak na prawdę wniosły poprawki na ścianach, jak wyglądają syfity, itp - a wtedy jest już za późno. W efekcie nie obyło się bez gipsowania bo sufity pokazały tragedię. Udałoby się tego uniknąć gdybym potrafił to sprawdzić i dopilnować wszystkiego na czas ale nie znam się na tym więc pozostawiłem sprawę fachowcom" a w efekcie musiałem zapłacić dodatkowo. Mimo tego do wszystkiego co budziło moje wątpliwości panowie podchodzili spokojnie i poprawiali wedle mojego życzenia - za co mają mały plus.. mały! Co do sprzątania - starali się jak mogli, jednak schody nie obyły się bez skuwania zastygniętego opadłego tynku którego panom chyba nie chciało się sprzątać. ..a już najgorszym przekrętem jaki miał miejsce podczas prac to ingerencja w instalację elektryczną która polegała na unieszkodliwieniu różnicówki, która najwyraźniej panom przeszkadzała. Wg. tego co odkrył zaprzyjaźniony elektryk najpierw były próby przyblokowania jej poprzez blokadę cięła, lecz chyba misterny plan się nie powiódł, więc trzeba było zaglądnąć do środka.. przez boczną obudowę.. za pomocą śrubokrętu albo innego narzędzia. Różnicówka przestała spełniać swoją rolę i działała jak zwykły włącznik do światła! Efektem tego zabiegu było zabezpieczenie przeciwprzepięciowe w głównej skrzynce elektrycznej które raczej nie wybijało w tym samym momencie co różnicówka, tak więc mogłem zginąć nawet przy wkręcaniu głupiej żarówki!! Wystarczyło szczerze powiedzieć że jest jakaś potrzeba a dałoby się to załatwić łatwiej i BEZPIECZNIEJ - szczególnie że raczej nie sprawiałem ekipe żadnych problemów, wręcz przeciwnie: piwko i flacha na koniec. Pod osobistą ocenę zostawiam zdjęcie różnicówki i komentarz elektryka że wypięty został neutralny biegun - to wszystko zostało zostawione przez ekipę bez jakiejkolwiek informacji: http://goo.gl/AouKO Finalnie: polecam ze względu na Pana Sławka i na świadomość że istnieją inne ekipy w tej firmie i może tylko my trafiliśmy kiepsko. Jeśli zna się na rzeczy i wie się jak dokładnie powinien wyglądać efekt końcowy oraz jak to wygląda po malowaniu (albo ma się pod ręką kogoś kto to wie) to bez wahania. W razie wątpliwości kogoś z firmy co do rzetelności mojej wypowiedzi proszę dzwonić - chyba nie trudno będzie mnie odnaleźć.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Sławek dnia: 2011-12-05 14:28:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tynki gipsowe wykonane przez tą firmę są idealnie gładkie o co mi chodziło gdyż nie chciałem już ich szpachlować.Mega Perfekcja!!!!Widziałem ich kilka inwestycji przed podjęciem decyzji i wszystkie były na tip-top.Miła atmosfera w negocjacjach oraz zero kombinacji przy rozliczeniu.Szczerze polecam!!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin Krasne dnia: 2011-11-16 08:46:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jakość usług na wysokim poziomie, ekipa bardzo zgrana, firma godna polecenia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Iwona i Tomek dnia: 2011-09-01 17:37:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ekipa jak najbardziej OK
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: KRZYSIEK ŁAŃCUT dnia: 2011-08-04 19:26:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jakość usługi na najwyższym poziomie. Tynki wyszły takie jak oczekiwałem. Sprawnie i w miłej atmosferze. Ekipa zgrana, młode chłopaki z fachem w ręku. Widać że właściciel nie pozwala na fuszerkę i sam zna się na robocie. I co do poniższej opinii. Owszem, bałagan jest, no ale to chyba ZROZUMIAŁE?. W końcu budowa to nie sala operacyjna :). Ps. Bardzo czytelna strona internetowa (dobry kierunek jeśli chodzi i promocję firmy). Wszystkim szczerze polecam tą firmę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zadowolony inwestor dnia: 2011-08-01 08:42:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: SUPER EKIPA FACH MAJĄ W RĘKU SZYBKO ALE STARANNIE WYKONUJĄ PRACE TYNKARSIE CO JEST OGROMNYM +, WARTO IM ZAUFAĆ I ZOSTAWIĆ W ICH RĘKACH WYKONANIE, A CO DO CENY TO JAK SIĘ USTALIŁO TO TAKA ZOSTAŁA,, NISKA CENA''.POLECAM WSZYSTKIM
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: ALICJA dnia: 2011-07-08 14:54:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z czystym sumieniem mogę polecić usługi Pana Sławomira. Pełna fachowość, słowność, bardzo wysoka jakość. Jestem bardzo zadowolony z wykonanych u mnie tynków (połowa cementowo-wapiennych, połowa gipsowych). Oba wykonane bez najmniejszych zastrzeżeń
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Darek B. dnia: 2011-07-07 20:15:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zadowolenie z wykonanej usługi w 100 %. Bardzo sprawnie, czysto, bez opóźnień. Firma pewna i godna polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek dnia: 2011-06-10 14:25:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Fach-Bud wykonuje usługi na bardzo wysokim poziomie, jest dokładna i solidna. Każdy najdrobniejszy szczegół jest wykonany precyzyjnie i dopracowany. Firma dotrzymuje ustalonych terminów i ma przyzwoite ceny. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy i polecam ich usługi zainteresowanym. W przyszłości będę nadal współpracował z ta firmą przy wykończeniu domu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: żyłka dnia: 2011-04-27 09:03:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry kontakt (to wcale nie jest takie oczywiste wśród budowlańców). Ekipa przyjechała solidnie przygotowana do pracy. Aż miło z takimi ludźmi budować dom. Polecam ich w 100%. Poza tym bardzo fajna strona internetowa z której można wiele się dowiedzieć na temat firmy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Przemyśl dnia: 2011-04-26 12:14:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: To, że zwróciłem uwagę na tą właśnie firmę zdecydowały pozytywne komentarze. To co przeważyło, to fakt, że widziałem na własne oczy wykonaną przez nich pracę. Nie mam żadnych zastrzeżeń do wykonanych tynków przez firmę Pana Chmiela. Ekipa tynkarska spokojna, niepijąca, dokładna, w pełni samowystarczalna i wyposażona w odpowiedni sprzęt. Jak szukasz wykonawcy pewnego i solidnego wal w ciemno że się tak wyrażę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Daro dnia: 2011-04-15 14:55:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tynki wyszły idealnie. Jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni. Potwierdzam wcześniejsze opinie, firma godna polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-04-05 16:14:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Gdyby każda ekipa budowlana która dotychczas robiła na mojej budowie, była tak zgrana, dokładna, czysta i wykonywała powierzone im prace z takim zaangażowaniem, nie byłbym dzisiaj tak bogaty o tyle negatywnych doświadczeń z branżą budowlaną. Na budowie podczas tynkowania byłem dwa razy. Na wycenę i rozliczenie. Bez konieczności sprawdzania etapów wykonywanych prac. Firma Fach-Bud Pana Chmiela zdecydowanie godna polecenia. Tynki wyszły na prawdę super gładkie. Nie będzie konieczności nakładania gładzi gipsowej i tym samym zaoszczędzę swoje ciężko zarobione pieniądze. Polecam w 100 %.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2011-04-04 19:35:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: naprawde warto krotkie terminy oczekiwania fachowosc 100% wykonanie tez 100% cena niska warto polecam wszystkim
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-04-01 20:05:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma na wysokim poziomie. Realizacja zgodnie z planem, czysto, szybko i solidnie. Tynki wykonane profesjonalnie, budowa posprzątana po zakończeniu prac. Polecam niezdecydowanym.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Roman dnia: 2011-03-31 14:35:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jesteśmy bardzo zadowoleni z ekipy. Praca została wykonana szybko, solidnie, czysto i profesjonalnie. Serdecznie polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maria dnia: 2011-03-28 14:03:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalnie, czysto, sprawnie. Ściany wyszły super gładkie i równe. Jestem bardzo zadowolony z wykonanej usługi. Niedowiarkom proponuję przekonać się na własne oczy jak wygląda gotowy tynk na ścianach wykonany przez tą firmę na najbliższej budowie ( z czego sam skorzystałem). Pozdrawiam i polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Władek dnia: 2011-03-07 14:10:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma konkretna, dokładna w wykonaniu. Pan Sławomir miły i kulturalny człowiek, potrafiący doradzić i rozumiejący wymagania dzisiejszego rynku. Terminowość, na 6, tynki wykonane zgodnie z planem (prace były prowadzone od rana do późnego wieczora). Wszystko dopilnowane jak należy. Jakość usługi na najwyższym poziomie. Dokładnie, z dbaniem o szczegóły (a wiem, że to nie tak często się zdarza jakby się mogło wydawać)i przede wszystkim czysto. Ekipa tynkarska spokojna, bez pijaństw (z czym też miałem doczynienia gdy inna firma kładła mi dach!) Po zakończeniu prac, miejsce budowy wysprzątane, okna doczyszczone (szok!) - wszystko dopilnowane jak należy. Co do ceny. Może znalazł bym taniej, ale teraz wiem, że na pewno nie warto - męczennikom dziękujemy. Profesjonalne wykonanie a firma z prawdziwego zdarzenia. Nic dodać nic ując, po prostu szczerze polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wiesław z Hyżnego dnia: 2011-03-04 13:55:07 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją