Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Ryszard Fekser Usługi Budowlane

Zawód: Budowlaniec 
Adres: Świętokrzyskie, Rybnik
Telefon:
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Wykończenia wnętrz Słowa kluczowe: wykończenia wnętrz

Ocena: 60% pozytywna 6x 4x

Jakość usług: 33% wysoka 2x 4x 4x
Terminowość: 66% bez zastrzeżeń 6x 1x 3x
Ceny usług: 85% niskie 6x 3x 1x
Ilość opinii w serwisie: 10
Ilość odsłon profilu firmy: 2586
Data utworzenia profilu: 10.07.2010 09:48:48
Data ostatniej aktualizacji: 10.07.2010 09:48:48 

Opinie o Ryszard Fekser Usługi Budowlane

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: NIE POLECAM. Niska cena = niska jakość. Radzę z dobrego serca. Wyrażajcie od razu swoje wątpliwości i nie bójcie się konfrontacji z fachowcem. Śwież ścianę jest dość łatwo rozebrać w iczyścić pustaki w porównaniu ze związaną. Nie bócie śie ścian rozebraż gdy nie wyszło. 1. Nie buduje zgodnie z przyjętą obecnie technologią. Nie robi najpierw pierwszej wypoziomowanej warstwy tylko leci po kolei ze ścianami. Skutkiem tego jest różnica poziomu na początku. W trakcie Pan "ratuje" to blisko centymetrowymi spoinami cienkowarstwowymi. 2. Używa któtkiej poziomiczki z Elix - najtańsze w Obi - niestety wadliwa. Wszystkie pustaki lecą na stronę z której murarz stał. Skutkiem tego jest pochył ściany widoczny dopiero po 5 i więcej warstwach. 3. Ściany ogólnie nie są najprostsze. Co jakiś czas warstwa lub bloczek wystaje wyraźnie, widocznie gołym okiem. Z tego i złej poziomicy ściany zwężają się ku górze. Na 180cm ściany u podstawy jest 1cm ochyłu w pionie. Podobnie zdarzało się w poziomach warstw na 2,5m łacie. No może z 7mm. I tak dużo. 4. Nie używa koniecznych narzędzi - kielni do cienkich spoin -tylko grzebyka do płytek. Nie daje to dobrego pokrycia klejem i pozostają czyste pola. Gdy na to zwróciłem uwagę zaczął zwykłą kielnią walić zaprawy jak tradycyjną i połowę wypływało na ziemię. Część wypełnia drążęnia w pustakach, które powinny pozostac puste (dla lepszej izolacji termicznej bloczka). Bez kielni do cienkich spoin ciężej jest uzyskać cienką spoinę. - sznurka murarskiego - używa do pierwszej warstwy. Podem jeszcze chwilę używał i nawet nie zauważyłem kiedy przestał. - kątownika murarskiego - są odchyły i ogólnie brak płaskości na rogach przy krótkich ściankach (na dwa pustaki długości) przy otwartej kuchni. 5. Sam wyszukuje sobie dociętych pustaków niekoniecznie idealnie pasujących. I podbiera docięte przygotowane pod okna, które poprzedniego dnia przygotowałem, ale ich tam nie wkleił. Rozmija się wtedy przesunięcie wartsw, które ustaliliśmy na minimum 9 cm - wg. zaleceń producenta bloczków. Głownie przez zazębienia z rdzeniami, gdzie lubił przesunąć warstwę o 8cm nie uzywając połówki, czy odpowiednio dopasowanego. Prośby nie pomagały. 6. Do poziomowania bloczków uzywa klinów glazurnichych. Gdy bloczek opadł mu krzywo, to podniósł go klinem. Zaprawa cienkowarstwowa nie zachowuje sie jak tradycyjna i rozkleja się w tej okolicy pozostawiając mikroszczelinę w tym kształcie >. W kilka takich miejsc włożyłem 5cm drutu wiązałkowego. Ścianę rozebrałem 7. Nie zna dobrze projektu, nie respektuje szerokości rdzeni i pustak stawia przy samym pręcie. Do tego pion mu ucieka na rdzeń. Musiałem obiąć to w pionie. Nie zuważył, że bloczki są 24cm, a ściana fundamentowa 25cm i jest miejsce na minięcie ewentualnych krzywizn ściany fundamentowej. W jednym miejscy na środku ściany mam 1cm bloczka w powietrzu - nie wykorzystał buforu na dobre ustawienie wzgledem ściany fundamentowej lub wyszła dopuszczalna krzywizna, która niekorzystnie skumulowała się z krzywizną ściany fundamentowej. 8. Nie wyrobioną resztkę zaprawy na koniec pracy wciska w puste przestrzenie wniędzy pustakami zamiast wyrzucić - mimo próśb. W silikatach jest spora przestrzeń między dwoma bloczkami. Ta przestrzeń powinna być możliwie maksymalnie wypełniona powietrzem dla izolacji termicznej. 9. Ogólny brak estetyki i staranności pracy. Ciężko to ubrać w słowa. Nawalone zaprawą wszędzie, nieużyte pustaki jeszcze trzeba czyścić.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nie stosował się do uwag w pełni i w ich nadmiarze sam poszedł i zostawił pracę.
Opinia dodana przez: dnia: 09.08.2020 12:37:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzień dobry, chcieliśmy podzielić się naszą opinią na temat firmy budowlanej Ryszard Fekser. Firma wykonała u nas stan surowy zamknięty (dach robił ktoś inny), roboty wykonane zgodnie z naszymi oczekiwaniami, ceny dobre (w porównaniu do innych firm), terminowość bardzo dobra (wiele firm mogło wejść dopiero po około roku, część za pół roku nam zależało na czasie). Podsumowując drugi raz też wybrali byśmy tą firmę ze względu na to że budowaliśmy na kredycie i nie stać nas było na duże firmy.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 15.01.2020 20:40:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma wymurowała u nas bloczki, porothermy, kominy i wykonała strop. Jakoś dobra, ceny chyba najniższe (tańszych nie znaleźliśmy). Polecamy.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ania i Karol dnia: 10.09.2019 21:46:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam, wszystko wykonał jak się umawialiśmy, nawet dodatkowo zrobił małą dodatkową robótkę gratis.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Agnieszka dnia: 28.02.2018 15:07:56 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Koszmar!!! Naciągacz i partacz. Odradzam, unikaj jak ognia.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: zero
Opinia dodana przez: Wojtek dnia: 04.01.2018 14:29:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Rysiek wykonał u nas stan surowy, bez dachu tzn., fundamenty, mury, stropy. Na początku miał drobne poślizgi w etapach ale na końcu wyrobił się w terminie. Ceny bardzo dobre. Polecamy.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ela i Rafał dnia: 21.07.2017 21:54:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przeszukałem dość sporo ogłoszeń i rozmawiałem z wieloma firmami. Firma Pana Ryszard nie wyróżniała się jakoś bardzo ale miała atrakcyjne ceny dlatego się skusiłem i jestem zadowolony. Prace wykonano poprawnie i zgodnie z ustalonym terminem.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Arek dnia: 12.11.2016 22:18:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ceny bardzo kuszące a co ciekawe jakoś wykonania w stosunku do ceny naprawdę wysoka (miłe zaskoczenie) byliśmy przygotowani na to że przy takich cenach musimy się liczyć z pójściem na kompromisy w aspekcie jakości, terminowości itp (nie stać nas było na drogie firmy) a tu naprawdę miłe zaskoczenie... POZDROWIENIA PANIE RYŚKU I WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Katarzyna dnia: 30.10.2016 18:54:55 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szanowni Państwo w związku z próbą wymigiwania się, oraz oczerniania przez firmę Usługi Budowlane Ryszard Fekser pragnę jako dowód powyższych słów zamieścić zdjęcia wykonane po wyrzuceniu firmy z budowy http://bud-dom.fotosik.pl/ Pozdrawiam i na prawdę radzę uważać na firmę
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Zero reklamacji, nie można oprosić się nawet faktury
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 30.07.2010 21:52:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałem ostrzec Państwa przed firmą ROBOTY BUDOWLANE RYSZARD FEKSER zajmującą się remontami w tym kładzeniem tynków wewnętrznych. Firma bardzo niesolidna. Tynki po położeniu miały nadawać się tylko do malowania. Na chwile obecną wygląda to tak, że ściany są krzywe, narożniki robione na oko, w wielu miejscach tynku nie ma w ogóle lub nie jest wyszlifowany. Nie dotrzymują terminów. Przez ekipę przesunęliśmy o cały miesiąc fachowców od wylewek. Będziemy musieli dokańczać prace sami. Okna nieosłonięte, wszystkie poplamione, przy zdrapywaniu tynków na pewno będą w niektórych miejscach porysowane. Prowadnica rolety wykrzywiona i zatynkowana. Dzięki tym fachowcom mam do wymiany nową bramę garażową. Urwali linki. Przyszedł monter bramy naprawił, po kolejnych oględzinach okazało się że mamy je znów urwane, pokrzywione prowadnice, brama spadła i nie można jej podnieść, wyrwany fragment uszczelki. Osłonki od kabli elektrycznych w wielu miejscach poprzerywane. Schody zewnętrzne wykonane na oko. Drzwi zewnętrzne do kotłowni uszkodzone, Ościeżnica odchodzi od muru razem z pianą. Tynki z podłogi skrobane dni przez 3 osoby, mimo kolejnych zapewnień ze będzie wszystko zrobione. Porysowane rynny. Z kawałka blachodachówki zrobili sobie przedłużenie odpływu z rynny. Wszechobecny alkohol!! Walają się puszki, butelki po żołądkowej gorzkiej. Mimo wielu rozmów i próśb nic się nie zmieniło. Pracownicy pojawiają się na budowie o ustalonej porze, gdy właściciel odjeżdżał oni po 10 minutach również znikają. Panowie zostawili u nas sprzęt budowlany. W nocy dokonali włamania otworzyli bramę garażową i wynieśli go bez zgody i wiedzy właściciela. Sprawa najprawdopodobniej znajdzie finał w sądzie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Brak reklamacji, brak faktury
Opinia dodana przez: dnia: 10.07.2010 09:49:25 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją