Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

KOWALCZYK FABRYKA OKIEN KOWALCZYK

Zawód: budowlane materiały - produkcja, sprzedaż Budowlaniec 
Adres: Mazowieckie, 26-650 PRZYTYK TARGOWA 16
Telefon: 48 618 06 56 Kom. 048 618 0450 Fax: 48 618 04 50
Adres e-mail: KOWALCZYK(małpa)KOWALCZYK.EU
Strona internetowa: WWW.KOWALCZYK.EU
NIP:
798-10-04-164
Opis działalności: PRODUKCJA WYSOKIEJ JAKOŚCI STOLARKI OKIENNEJ Słowa kluczowe: OKNA, DRZWI, PCV,

Ocena: 91% pozytywna 44x 1x 4x

Jakość usług: 91% wysoka 44x 4x
Terminowość: 93% bez zastrzeżeń 44x 1x 3x
Ceny usług: 90% niskie 37x 6x 4x
Ilość opinii w serwisie: 49
Ilość odsłon profilu firmy: 13504
Data utworzenia profilu: 2009-11-20 22:54:26
Data ostatniej aktualizacji: 2009-11-20 22:54:26 

Opinie o KOWALCZYK FABRYKA OKIEN KOWALCZYK

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: GORĄCO POLECAM!!! Okna są super.Kupiliśmy okna trzyszybowe:są ciepłe,ciche,świetnie działają.Kupione z montażem w salonie w Radomiu przy ul. Wernera. Montaż bez zarzutu: fachowo,solidnie,sprawnie. Obsługa w salonie-BARDZO miła,BARDZO profesjonalna. PANI EWA jest SUPER!!! Świetny kontakt,wysoka kultura osobista,fachowość. POLECAM wszystkim.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: ELAS dnia: 2017-07-17 22:35:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dość sceptycznie podchodziłem do zakupu, ale uległem namowom żony. I tu moje największe zaskoczenie jakiego doświadczyłem po montażu okien przez salon okien Kowalczyka. Bardzo profesjonalny sprzęt Boscha. niwelator który jest rzadkości u ekip wykończeniowych. Szczerze polecam,
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kuba Tora dnia: 2015-04-02 16:14:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Obsługa profesjonalna widać że zęby zjedli na oknach montaż na śruby czyli porządnie . Okna Kowalczyk wykonane nienagannie . Ogólna ocena bardzo pozytywna
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Grzegorz - Radom dnia: 2014-12-30 07:53:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Okna kupowane były do nowego domu z pakietem trzyszybowym. Wszystko działa sprawnie jesteśmy zadowoleni z zakupu. Okna super wyglądają.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magda dnia: 2014-10-22 16:09:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zakup okien to godziny rozmów ze sprzedawcami i tygodnie poznawania parametrów które powinniśmy porównać. Wiele szczegółów i elementów, które wpływają na komfort mieszkania wybrała żona. Jestem po zakupie okien z sieci sprzedaży Kowalczyk 2 miesiące i polecam ich produkty. Bardzo profesjonalna firma. POLECAM. Wojtek
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wojtek dnia: 2014-09-15 18:58:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Robiłem przy montażu okien wielu producentów i okna KOWALCZYKA to klasa sama w sobie. Są to jedne z niewielu okien, które pasują na milimetry, wszystko otwiera się na paluszek. Bez względu na producenta, pamiętaj o dobrym montażu i żądaj gwarancji na montaż.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: RAFAŁ dnia: 2014-08-13 22:22:30 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: A ja mam problem.Okna Kowalczyk czy Gealan
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2014-04-06 19:44:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: GORĄCO POLECAM !!! Błyskawiczna produkcja, świetny kontakt i wysoka kultura osobista sprzedającego sprawiają, że mogę wystawić tylko i wyłącznie MEGA POZYTYW!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Antek dnia: 2013-12-05 23:25:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam w 1000% Okienka nowe ładne zamontowane tak że w ogóle nie słychać jak się je otwiera i zamyka ! POLECAM !!! Beata Beata
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Beata Beata dnia: 2013-11-12 21:52:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Czynnik ludzki - jest najważniejszym elementem każdej firmy, bo firma to ludzie. Uważam że kadra w Kowalczyka to najlepszy team jaki spotkałem podczas całej budowy. Np. monter dokonując pomiaru zapytał nas wylewki później o plany wysokości mebli kuchennych i uświadomił mnie błędach projektowych architekta. Dziękuje, dziękuje, dziękuje ...
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wierzbicki Paweł dnia: 2013-11-04 10:31:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo pozytywne wrażenie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Klient Tomaszów dnia: 2013-10-31 23:11:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kompletne Dno
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: klient dnia: 2013-10-18 20:52:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Też niedawno przerabiałam ten rozdział:)Ceny naprawdę są zróżnicowane, ale ja przede wszystkim postawiłam na jakość bo zazwyczaj co tanie to drogie(jeśli będziemy się kierować tylko ceną to później będziemy więcej dokładać do ogrzewania domu)Ja polecam okna Kowalczyk właśnie we wrześniu wprawiono u mnie w domku i jestem meeeega zadowolona!Okna są bardzo ładne,ja akurat zdecydowałam się na okna 3 szybowe więc są cieplejsze i bardziej ergonomiczne od klasycznych. A Pan Sławek Wikaliński pracujący w OKNOBUDZIE na Wernera jest wspaniałym fachowcem i zawsze doradzi. POLECAM!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: MARIAN WÓJTOWICZ dnia: 2013-09-18 21:45:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Duża fabryka nowoczesny sprzęt
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-09-15 12:59:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam okna od Kowalczyka. Dobra jakość i szybki termin realizacji.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: A.M.SYSTEM TECHNIKA SANITARNA dnia: 2013-09-01 21:45:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Okna Kowalczyk to bardzo solidnie i estetyczne okna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Piotr Jeżak dnia: 2013-08-13 17:50:48 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam nikomu tej firmy jakoś usługi bardzo słaba, cenna jak wszędzie ale montaż do niczego.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Łukasz dnia: 2013-07-25 22:22:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo pozytywne wrażenie jako 6 miesięczny użytkownik. Wysoka jakość, bardzo rozbudowana konfiguracja okien. Jak uświadomiliśmy sobie że okna kupuje się na koło 30 lat długo szukaliśmy najlepszego rozwiązania. Polecamy okna KOWALCZYK.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Piotr Będzikowski dnia: 2013-03-18 07:06:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo profesjonalne podejście. Skorzystałem z promocji 3 szyba za 20 zł. Nigdzie w okolicach Grójca nie było konkurencyjnej oferty do ich promocji. Polecam fabrykę KOWALCZYK.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zbigniew Kaskada dnia: 2013-02-10 16:17:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam firmę Kowalczyk z Radomia. Bardzo profesjonalne doradztwo. Produkty super. O kilka dni wydłużył się jedynie termin montażu ale przy minusowych temperaturach wydaje mi się że była to dobra decyzja żeby poczekać.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: KUĆ PAWEŁ dnia: 2013-01-06 13:14:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: POLECAM FIRMĘ KOWALCZYK FABRYKA OKIEN ZAKUPILIŚMY W NIEJ OKNA DO NASZEGO NOWEGO DOMU. JAKO JEDNI Z NIWIELU MIELI BALKON Z ALUMINIOWYM PROGIEM. BARDZO PRAKTYCZNE ROZWIĄZANIE POLECAM. NASZE OKNA ŁUKOWE PRACUJĄ I WYGLĄDAJĄ SUPER. BARDZO ZALEŻAŁO NAM NA SZYBKIM CZASIE PRODUKCJI I FIRMA WYKONAŁA OKNA BARDZO SZYBKO. POLECAMY OKNA KOWALCZYK.
Jakość usług: Wysoka
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: SZWAREWCZKI EDWARD dnia: 2012-11-22 21:15:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zamówiliśmy okna o szerokości 92 mm. Na rynku poszukiwaliśmy okien o lepszych parametrach ale nie ma okien o lepszym współczynniku i lepszej akustyce. Polecam w 100%. Zapraszam już w krótce na mojego bloga z budowy domu. Będą tam zdjęcia okien Kowalczyk. A i oczywiście polecam salon w Radomiu - wygląda jak dobry salon samochodowy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wacław Sadkowski dnia: 2012-11-13 23:05:34 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: witam, czekałem na wycenę okien około miesiąca, dzwoniąc kilkakrotnie do firmy, jak też do siedziby w Grójcu takiej wyceny nie otrzymałem po dzień dzisiejszy. Uważam, że obsługa firmy jest słaba i mało rzetelna. A obiecywanie z dnia na dzień, że wycena będzie na jutro jest co najmniej niepoważne i pokazuje jak firma traktuje potencjalnych klientów.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2012-09-12 09:14:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Muszę podzielić się swoją opinią o oknach Kowalczyk z Radomia. Będąc na targach w Budma w Poznaniu słyszałem o firmie która nie jest na pewno dużym producentem, lecz producentem który stawia na innowacyjne rozwiązania. Słyszałem, że produkty oprócz standardowej Zakładowej Kontroli Jakości są kontrolowane przez samych właścicieli osobiście po opuszczeniu firmy przez pracowników. Muszę napisać, że sprzedaż okien zajmuje się prawie 15 lat. Jako jeden z pierwszych w Polsce sprzedawałem okna Panorama. Ale przejdę do konkretów po kilku kontaktach telefonicznych z Fabryką Kowalczyk postanowiłem zakupić okna bluEvolution do własnego domu. Okna na pierwszy rzut oka wydają się droższe od okien konkurencyjnych na rynku ale jak porówna się parametry to są oni zdecydowanie bezkonkurencyjni. Jedynym minusem okien jest waga okien -średnio okna które kupuje od innych producentów ważą 30-40 kg a od Kowalczyków prawie dwa razy tyle. Szok te okna są ciężkie. Po montażu mam problem z dyskiem - ale po tylu latach pracy w branży okiennej - cieszę się że sam sobie zamontowałem okna przy użyciu ciepłego montażu. Ale amatorów polecam firmę VBH http://www.vbh.pl/Resource/galleries/vbh/download/PL/News/Profesjonalny_montaz_okien_z_marka_greenteQ.pdf
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek Jackowski dnia: 2012-04-03 17:59:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam firmę. Wysoka jakość produktów. Szybie montaż.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Dabrowa dnia: 2012-03-11 21:52:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobra jakość.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-02-28 09:24:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dziś zamontowali mi Panowanie od Kowalczyka okna. Super jakość polecam. Handlowiec Pani która nas obsługiwała bardzo dobrze doradziła co mamy wybrać, żebyśmy byli zadowoleni. Choć jesteśmy z Częstochowy to kilku salonach słyszeliśmy że okna z okolic Radomia są najlepsze. Polecam wszystkim super jakość.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jadwiga Jarocińska dnia: 2012-02-13 21:20:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Super okna poelcam w 100%
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Adas dnia: 2012-01-24 16:41:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Znalazłam firmę Kowalczyk poprzez wyszukiwarkę Google i poprosiłam o przesłanie katalogu. Następnego dnia kurier UPS-a zjawił się z katalogiem. Cały dzień w pracy spędziliśmy z mężem na lekturze i doborze stolarki. Dużo czytaliśmy na forach o firmie z Przytyka które sprzedaje swoje okna dość tanio. Wybraliśmy z mężem okna bluEvolution w zestawie z balkonem HST (dla wtajemniczonych powiem, że jest to balkon bez progu). W porównaniu do ofert konkurencyjnych nie byli aż tacy tani. Ale jak porówna się jakość, wyposażenie okien, technologie cienkiej wypływki i wiele innych argumentów to decyzja zapadła na okna od Kowalczyków. Jestem bardzo zadowolona z profesjonalnego montażu. Już za kilka dni oddam swojego bloga z budowy to prześlę Państwu link, żeby Państwo mogli również dokonywać słusznych wyborów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: LEWANDOWSCY MONIKA I PAWEŁ dnia: 2012-01-20 22:43:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam okna Kowalczyk. Bardzo dobra jakość, do wyboru 5 systemów profili, bogata gama kolorów, dużo dodatków – zabezpieczających, ułatwiających użytkowanie, poprawiających wygląd. Kupiłem okna w kolorze mahoniu na zewnątrz i białym w środku. Po dwóch latach eksploatacji stwierdzam, że są szczelne, wygodne, a dzięki wąskim profilom wpuszczają dużo światła. Odporne na trzaskanie, nie matowieją pod wpływem słońca i środków myjących. Po 6 miesiącach niektóre skrzydła wymagały regulacji.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Antoni Szacki dnia: 2012-01-18 21:41:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Okna super. Polecam obsługę. Jako jedyna firma wykonała montaż w warstwie ocieplenia na konsolach. Bardzo profesjonalny montaż. Długa gwarancja 5 lat.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Piotr Zientek dnia: 2012-01-06 11:34:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ja mam okna z fabryki okien Kowalczyk od 5 lat i jest wszystko ok, okna bardzo ładne - każdy myśli że drewniane i o to chodzi, nawet ostatnio administrator osiedla powiedział że są najładniejsze na osiedlu... montaż bez zarzutu, ekipa w porządku no i najważniejsze: od 5 lat chodzą i to chodzą jak nowe
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Patrycja Lewandowska dnia: 2011-11-07 07:44:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeśli chodzi o same profile a to podstawa w oknie to nie ma o czym mówić Salamander górą przede wszystkim biały nie szary jak Veka a krztałt też piękny jako jedyny profil wszystkie krawędzie ma zookraglone. Polecam okna Kowalczyk - bardzo wysoka jakość. Okna kupiliśmy w salonie w Radomiu - obsługiwała nas Pani Edyta. Super doradztwo. Fachowy montaż. Jakość, jakość, jakość!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Aldona Pindiur dnia: 2011-11-02 09:51:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kupiłem drzwi przeciwpożarowe o odporności 30 minut. Firma wykonała je bardzo estetycznie. Polecam jej produkty aluminiowej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł Tkaczyk dnia: 2011-10-27 12:57:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Salamander kojarzył mi się z marką wygodnych butów. Teraz to już nie tylko buty, a przede wszystkim synonim najwyższej jakości okien PVC produkowanych przez rodzinną firmę z Przytyka. Piękna linia profili bluEvolution, ich nienaganna biel i połysk, to cechy, dzięki którym podjęłam decyzję o zakupie okien z Przytyka
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: KOSUNIAK MAGDALENA dnia: 2011-10-25 09:43:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo solidna firma, wyróźniająca się przede wszystkim fachową wiedzą i produktami pierwszej klasy. Jestem bardzo zadowolony z otrzymanych porad, szybkiego tempa realizacji zamówienia oraz ze świetnej jakości zakupionych okien.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Rafik dnia: 2011-09-29 00:11:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Super okna. Zakupiłem bo żona uparła się na ciepły montaż a jedynie oni w Radomiu mają go w swojej ofercie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jan Banaszek dnia: 2011-09-17 10:57:22 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: źle zamontowane okna i nie uwzględniona reklamacja
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Nie chcą uwzględnić
Opinia dodana przez: oszukany dnia: 2011-09-03 22:00:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zakupiliśmy z żoną okna w Przysusze - mały salon ale czytałem o produktach Kowalczyka z Przytyka dobre opinie na forach. Okna bardzo dobrej jakości. Jestem z wykształcenia dentystą i przywiązuje uwagę do detali. Fachowi Panowie montujący okna i bramę. Polecam firmę kolejnym klientom
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zofia Lasota Przysucha dnia: 2011-07-08 16:22:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mieszkam w Warszawie. Firmę znalazłem ponieważ często auta firmy Kowalczyk stoją w korkach w Jankach. Wykonałem kilka telefonów z zapytaniem - po każdej rozmowie w ciągu 15 minut dostałem ofertę na email. Podczas pewnej rozmowy Pani Mariola przekazała mi informację, że jedna z ekip akurat montuje okna kilka kilometrów od mojej budowy i zaproponowała bezpłatną wizytę monterów u mnie na budowie. Ekipa nie tylko dokonała pomiaru ale bardzo praktycznie pomogła dokonać mi wyboru na temat stolarki. Super rozwiązania z którymi wcześniej się nigdy nie spotkałem a stawiam już 4 dom w życiu. Okna, które są sprzedawane pod marką bluEvolution wyglądają jak drewniane w 100%. Okna zostały zamontowane w systemie ciepłego montażu. Akurat była fajna promocja na ten system montażu. Ekipy które wykonywały mi tynki, dach powiedziały mi że często spotykają się z produktami okien Kowalczyk i każdy z klientów po montażu cieszy się z nich jak małe dziecko - ze mną było zresztą tak samo. Polecam ekipę która jeździ biały Masterem - oni u mnie montowali okna i jest z nich super zadowolona. Okna super jakości i w porównaniu do przereklamowanego Oknoplastu mają 93 mm szerokości - trzy szyby - super wyposażenie i dużo atrakcyjniejszą cenę - a sprawdzałem kilka firm pod względem cenowym. A i wszelkich ustaleń dokonywałem telefonicznie, zaliczka na konto i za dwa tygodnie panowie w dwa dni zamontowali ponad 20 okien.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paczuski Sylwester - Warszawa dnia: 2011-07-01 00:06:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zakupiłem okna Arte - bardzo dobra cena za okna. W OKNOPLAŚCIE w tym samym kolorze, okna o gorszych parametrach było droższe w moim przypadku o ponad 4000 zł (25%). Okna od zamówienia miałem zamontowane w 10 dni. Bardzo zależało mi na czasie bp Panowie od docieplania mieli wolny termin. Polecam ukryte okucia, które funkcjonują super. Zakupiłem okna 3 szybowe i uważam, choć była to decyzja żony, że okna kupuje się raz w życiu i nie warto oszczędzać. A salon producenta w Radomiu przy Wernera 12 jest ogromny. Ja specjalnie przejechałem z Grodziska do Radomia po okna. Głupota ? Nie !!! Inwestycja!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-06-21 23:03:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeżeli szukanie okien może być pasją to szkoda że pasja kiedyś musi się skończyć z zakupem okien. Długo szukałem okien do naszego domu. Może okna były dla mnie tak ważne bo cały do postawiłem sam - od fundamentu. Niestety okna okazały się pierwszym zakupem gdzie musiałem polegać na innych. Ale przejdę do okien - produkty najwyższej klasy - po analizie kilkudziesięciu ofert wiem, że to ludzie a nie profile świadczą o firmie. Zakupiłem okna w salonie w Białobrzegach przy Sądowej 6. Obsługiwała mnie bardzo atrakcyjna i ambitna dziewczyna. Byłem tak kiedyś przed remontem ale jakiś gościu po prostu spał. Kupiłem okna Arte z szybą P4. Najwyższa klasa szyb w oknach PCV. Mieszkam w okolicach lasu a bezpieczeństwo mojej rodziny jest dla mnie najważniejsze. Okna super. Miałem jeszcze wizytę serwisu ale okazało się, że jedynie ekipa monterska nie do końca przeszkoliła mnie z obsługi produktu. Skończyło się na szybkim szkoleniu ze strony serwisu - a kontakt do nich zawsze się przyda.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Szybko - profesjonalnie.
Opinia dodana przez: Jarek Owczarski / Pniewy dnia: 2011-06-02 21:22:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak chodzilem po firmach okniarskich to te wszystkie okna są takie same nawet kolory też takie same tylko nazwy inne.Moim zdaniem jedyne okna inne niż pozostałe to z fabryki Kowalczyk z Przytyka.Też kolorystyka bardzo ciekawa i bez dodatkowych dopłat. A polecam okna bluEvolution - wyglądają jak okna drewniane w 100%.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nie wiem
Opinia dodana przez: dnia: 2011-04-01 20:46:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Od ponad 14 miesięcy mam okna Kowalczyk. W bardzo dobrym stanie "przeżyły" roboty wykończeniowe. Należy je jedynie dobrze zabezpieczyć. Firma która mi je montowała Studio Tani Remont z Białobrzeg koło Warszawy po zakończeniu prac wykończeniowych przyjechała i dokonała regulacji okien. Jesteśmy z nich zadowoleni, dobrze się je myje bo mają specjalna 3 uszczelkę, b. dobrze "chodzą". Wykonawca który budował mi dom po obejrzeniu okien zastanawiał sie nad ich oferowaniem innym klientom. Kilku moich znajomych również zdecydowało sie na zakup tych okien po ich obejrzeniu. Dodatkowym argumentem jest bardzo przyjazny klientom pan Marek Kosobudzki. Wiem, ze warto wybrać solidnego producenta który przywiązuje dużą wagę do jakości swoich produktów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Jedna regulacja po montażowa. Przyjechali na telefon
Opinia dodana przez: Jacek i Lidka z Warszawy dnia: 2011-02-13 13:48:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak jeden z pierwszych klientów zakupiłem linię okien bluEolution. Najszersze okna na rynku. I jako jedyne w tym segmencie są zlicowane.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Jak narazie brak
Opinia dodana przez: Arkadiusz Konopka dnia: 2011-01-24 22:34:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobra obsługa ,fachowcy w temacie -POLECAM
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Obsługa reklamacji: bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Budrek plus dnia: 2011-01-20 19:28:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam serdecznie.Po wielotygodniowych poszukiwaniach i targowaniach się znalazłem firmę OKNO-BUD Przytyk PSB.Wiele w życiu widziałem ale tak elastycznego składu budowlanego NIGDY .Przechodzę do konkretów.Mam zamontowane okna pięciokomorowe firmy Kowalczyk profil niemiecki BRUEGMANN .Są to okna sprawdzone w moim regionie i są zachwalane przez użytkowników.Brama garażowa uchylna ocieplana WIŚNIOWSKI oraz drzwi wejściowe metalowe 5,5 cm ocieplane ARKADIA (polskie). Jeśli chodzi o kolor okien wybraliśmy biały,choć chcieliśmy (jasny dąb obustronny) ale rozumiecie kasa 30% różnicy w cenie między białymi a kolorowymi oknami.Co do okien i drzwi można śmiało je zakwalifikować jako średnia półka.No a teraz finanse: pierwszą wycenę okien miałem na sumę 11467,25 zł.(kolor biały) bez montażu i bez bramy garażowej i drzwi wejściowych.Po pojechaniu na miejsce do centralnego składu i po poinformowaniu kierownika sprzedaży,ze ta cena jest zbyt wysoka i konkurencja daje o wiele lepsze warunki,dostałem od ręki 30% rabatu a po dalszej rozmowie ,że zakupię jeszcze bramę garażową i drzwi wytargowałem jeszcze 5%. Było to możliwe ponieważ pan kierownik potraktował mnie jako klienta hurtowego.Okna wziąłem z montażem na 7% VAT. Wszystkie koszta związane z zakupem i montażem okien,bramy garażowej oraz drzwi wyniosły mnie 10670 złotych + 2 literki wódeczki dla chłopaków by montaż szedł sprawnie i dokładnie.Jestem bardzo zadowolony z produktów, montażu i oczywiście CENY!!!. PAMIĘTAJCIE-główną zasadą przy zakupie okien jest szukanie, ja osobiście doradzam sprawdzenia cen po pomiarach okien w 5 firmach robią to bezpłatnie i targować się na maxa naprawdę warto, ponieważ konkurencja jest olbrzymia.Chcę zakomunikować, że skończyłem stan surowy zamknięty + w środku TOMIRA wszystkie ścianki działowe , wylewki ,schody,woda,kanalizacja oraz schody wejściowe i taras.Całkowity koszt budowy na dzień dzisiejszy wyniósł 99120 złotych + niezliczone godziny mojej ciężkiej pracy.Wszystkim życzę uporu chociaż nie raz miałem chwile załamania ale kiedy patrzę na zrobione rzeczy przy TOMIR-ku to naprawdę warto było !!!! Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: W ciągu 24 godzin szok
Opinia dodana przez: TOMIR dnia: 2010-10-26 22:08:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Terminowe wykonanie - solidne produkty - polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2009-11-20 22:57:16 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Okna są fantastyczne polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2009-11-20 22:55:14 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją