Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Med-Spa Magellan

Zawód: kosmetyka - usługi Kosmetyczka 
Adres: Łódzkie, 90-217 Łódź Sterlinga 16/18
Telefon: 42 631 50 22 Fax: 42 631 50 23
Adres e-mail: recepcja(małpa)med-spa-magellan.pl
Strona internetowa: www.med-spa-magellan.pl
Opis działalności: Kosmetyka, spa, masaże, stylizacja i spa włosów, medycyna estetyczna Słowa kluczowe:

Ocena: 25% pozytywna 2x 6x

Jakość usług: 33% wysoka 2x 2x 4x
Terminowość: 42% bez zastrzeżeń 3x 1x 4x
Ceny usług: 0% niskie 4x 4x
Ilość opinii w serwisie: 8
Ilość odsłon profilu firmy: 2573
Data utworzenia profilu: 2009-09-30 10:32:46
Data ostatniej aktualizacji: 2009-09-30 10:32:46 

Opinie o Med-Spa Magellan

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wystrzegajcie się tego salonu! Od 2011 roku nastąpiła ogromna zmiana na niekorzyść, a jak widać już wtedy nie było dobrze... To nie salon a pokój, nie posiada łazienki, a nawet wieszaka, rzeczy kładzie się na plastikowym krześle,nie ma nawet lustra żeby po zabiegu poprawić sobie np. fryzurę. Wykupiłam pakiet 10 zabiegów endermologii, w trakcie których nawet ręczniki pod głowę były brudne, kostiumy podarte i niedostosowane do rozmiaru klienta. Na prośbę o zmianę brudnego ręcznika pod głowę, Pani Menager p.Joasia położyła na nim 2 chusteczki higieniczne... Nieprofesjonalne wykonywany zabieg, sama musiałam w trakcie zabiegu prosić o modyfikacje (to nie pierwsze moje zabiegi endermologii, a kolejne z rzędu). Pani Joasia przyjmowała mnie ze świeżo umalowanymi paznokciami, które bała się zniszczyć, a więc pokój śmierdział lakierem do paznokci, zaś zabieg był wykonywany tak żeby nie zniszczyć sobie świeżego lakieru. Przez miesiąc nie zauważyłam żadnych innych klientów, zaś telefon nie był odbierany. Dramat - omijajcie ten salon szerokim łukiem, a zwłaszcza jego Panią Menager, która nie tylko nie doradza, nie tłumaczy niczego, ale nic ją nie interesuje.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Monika dnia: 2012-04-04 15:37:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zastanawiałam się nad oceną neutralną, ale zdecydowałam wystaić niegatywną. Kosmetyczka, która robiła mi zabieg - młodziutka i nie wyglądała na doświadczoną, a był to zabieg dermopunktury - wkłuwanie igieł w skórę i podłączanie jej do prądu... Wolałabym czuć wprawna rękę przy takiej robocie... Do tego pani prawie nic mi nie powiedziała o zabiegach (miałam dwa do wyboru - fale radiowe i ta dermopunktura). Wychodząć zapytałam inną panią (w średnim wieku) czemu te fale radiowe takie drogie (350 zł). Dopiero wówczas się dowiedziałam, że w tym zabiegu jest dużo różnych dodatkowych rzeczy. Minus jeszcze za to, że kosmatyczka nie zaproponowała mi zdjecia bluzki i założenia pelerynki, która leżała na parapecie, szlafrok też tam był. Zapytałam czy mogę skorzystać - mogłam. Ceny są w tym salonie wysokie, zatem i poziom usług powinien im dorównywać. Nie dorównuje.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: maria dnia: 2011-08-05 13:15:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem klientką tego salonu od roku czasu.Za kazdym razem jestem mile zaskoczona atmosferą panująca w gabinecie.Wnętrza czyściutkie, przestronne. Chciałam szczegónie podziękować Pani Izie, która pomogła mi z moim problemem skórnym. Naprawdę fachowa obsługa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: wanda dnia: 2011-06-04 18:51:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: jestem klientką med- spa magellan od marca, kiedy trafiłam tam dzięki grouponowi. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona obsługą klienta "grouponowego" w tym salonie.Niesamowita dbałość o każdy szczegół począwszy od recepcji po zabieg. Dokładnie poinformowano mnie jak mam wypełnic kartę klienta, dokonano szczegółowych pomiarów przed zabiegiem endermologii.Pani kosmetyczka dokładnie opowiedziała mi jaki programy mam wykonywane podczas sesji. Pomieszczenia wręcz sterylnie czyste, personel uśmiechniety.Polecam ten salon każdemu, jestem zadowolona i obecnie korzystam z każdej oferty miesiąca w tym salonie. Ceny ogólnie przeciętne, a oferty comiesieczne w baardzo atrakcyjnej cenie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: eliza dnia: 2011-06-04 13:47:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Odradzam. Na umówiony zabieg czeka się min pół godziny. Zabieg endermologi wykonywany albo przez amatorów albo sfrustrowanych ilością klientek ( grupon ) pracowników. Po zabiegu wyszłam CAŁA posiniaczona,jakby ktoś mnie pobił. Kostium rzeczywiście ,tak jak pisała poprzedniczka: wielokrotnego użycia,szary ( nie odważyłam się go założyć - kupiłam własny ). W toalecie syf jak na dworcu kolejowym. W poczekalni hałas suszarek zakładu fryzjerskiego ( pozdrowienia dla Pani Fryzjerki - bardzo miła osoba starająca się "nadrobić" niedociągnięcia Med Spa Magellan )
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Klientka dnia: 2011-05-17 21:12:53 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Absolutnie odradzam! Wykupiłam pakiet 10 zabiegów endermologii. Jak dotąd za każdym razem opóźnienie ok. 30-40 min, a zabieg trwa nie dłużej niż 30 min! Dano mi UŻYWANY, poszarzały i lekko podarty kostium! Dla mnie to skandal. Nigdy, nigdzie się z czymś takim nie spotkałam. Dodam, że kupon wykupiłam na grouperze, więc płaciłam mniej, ale na kuponie podają, że to jest pełnowartościowa usługa. Jeśli tak wyglądają tam wszystkie zabiegi, to dla mnie jest to salon skreślony! Z pewnością miała być to dla nich reklama, ale uważam, że takie traktowanie klientów może ich tylko odstraszyć. Jestem totalnie zdegustowana!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: olza dnia: 2011-05-17 18:55:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Brak fachowej obsługi, Panie "kosmetyczki" chyba po kursach z UP. Totalny brak przestrzegania podstawowych zasad higieny. W gabinetach brud, brud i jeszcze raz brud. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Miałam zamiar spędzić w tym hotelu cudowny wekend z wykupionym pakietem zabiegów dla dwóch osób.Niestety zrezygnowaliśmy z obawy o swoje zdrowie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Lidia Ol dnia: 2011-04-11 07:43:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nieciekawe wnętrze,brak atmosfery
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-02-04 16:16:11 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją