Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Ćwik Danuta, adwokat

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Śląskie, 40-061 Katowice Andrzeja 21 lok. 6
Telefon: 327814245
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 50% pozytywna 14x 14x

Jakość usług: 56% wysoka 14x 1x 11x
Terminowość: 68% bez zastrzeżeń 15x 3x 7x
Ceny usług: 13% niskie 2x 8x 13x
Ilość opinii w serwisie: 28
Ilość odsłon profilu firmy: 10257
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Ćwik Danuta, adwokat

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam Panią Mecenas. Jest skuteczna, profesjonalna, na każdej rozprawie pojawia się osobiście, nie wysyła aplikantów. Nikomu nie życzę boju o alimenty, ale jeśli już to nastąpi warto skontaktować się z Panią Mecenas. Można się czuć przy niej bezpiecznie. Naszą sprawę wygrała i wielkie dzięki jej za to. A co do cen...no cóż: za dobrą pracę - rzetelne wynagrodzenie. Pozdrawiam Panią Mecenas :-)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ewa dnia: 2016-12-20 14:28:24 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: rozmowa telefoniczna z pania adwokat ktora specjalnie hie byla zainteresowana powaznym probleme hakim jest roaszerzona wspolnota majatowa malzenska, bo chyba hie byla na tech zajeciach z powodu obrony zomowcow z Wujka a dzis rocznica !!!!!! hie polecatm nikomu chociaz ide z nia na wojne !! niewiele bedzie mogla ale pewnie skasuje mojego taw meza ile sia da ! NIE ODWIEDZAJCE OBRONCOW ZOMO z KOPALNI W U J E K!!!!!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: ewa dnia: 2016-12-16 20:38:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpracuje dłuższy czas z Ową Kancelarią. Nie mam zastrzeżeń, podchodząc realnie do swojej sprawy, należy spodziewać się realnych efektów, wszystko ponad to jest ogromną niespodzianką. Ludzie oczekują "zapłaciłem - wymagam" nic bardziej mylnego, nie wszystko można zadość opłacić i oczekiwać niesamowitych efektów, pewne rzeczy prawne nie mają podstawy do wygrania przez co tyle osób jest zawiedzionych ale ze swojego braku wiedzy prawnej. Wszelkie koszta jakie ponoszę na rzecz Kancelarii są do przyjęcia a to dlatego że nie mnie jest decydować na rzecz wartości czy samooceny drugiego człowieka (w tym przypadku Kancelarii) Jak się Ceni człowiek to są dwa wyjścia albo to akceptujemy albo należy szukać dalej, a nie negocjować samooceny. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Dawid dnia: 2015-09-15 10:43:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety Pani Adwokat zajmuje się wyłącznie sprawami , które dostarczają jej dużego honorarium , W innych sprawach pełnomocnictwo obejmuje wyłącznie redagowaniem pism procesowych, a na rozprawy w sądzie wysyła swoich aplikantów. I nie ma sobie nic do zarzucenia . Zdecydowanie odradzam
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-09-14 18:32:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bylem oskarżony 2 razy przez byłą żonę o molestowanie ...Dzieki Pani Mecenas dzisiaj nie tylko się cieszę widywaniem z córką ale wychowuje ją ...To dzieki Pani Mecenas córka mieszka dzisiaj ze mna a nie z byłą żoną ...Prowadzi mnie przez prawie 4 lata i jest najlepsza mogę to powiedzieć z ręką na sercu ..Ceny są wysokie ale co dzisiaj jest tanie ?? Przecież można iść do tanszego prawnika a potem pluć sobie w brodę
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Marcin S. dnia: 2015-05-24 20:22:15 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani mecenas wypalona zawodowo. Znudzona, mało zaangażowana w sprawę. Bardzo wysokie koszty. Nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Michał dnia: 2015-01-02 14:11:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: POLECAM!!! Pełny profesjonalizm. Pani Mecenas dyspozycyjna i zaangażowana w moją sprawę rozwodową. Czasowa i pełna poświęcenia. Życzę każdemu takiej adwokat !!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: SK dnia: 2014-12-27 17:25:36 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety, pani Mecenas nic mi nie pomogła. Po jednej rozpraw, (w której mnie reprezentowała) powiedziała, że byłem beznadziejny. Wcześniej z rozbrajającym uśmiechem poinformowała mnie, że na sprawie będziemy mieć, cytuję dosłownie "p-o-p-i-e-r-d-o-l-o-n-ą" sędzię. Na ostatnią rozprawę wysłała swoją aplikantkę - to było tylko odczytanie wyroku. Pani mecenas bez konieczności pojawienia się skasowała za to 500 zł. (Bez potwierdzenia przekazania pieniędzy)
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-12-07 13:46:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Odradzam Panią Mecenas. To sprzedajna kobieta która sprzeda klienta za 1000 zł więcej dane od przeciwnika.Nie pomaga, a tylko przeszkadza.Wprowadza w błąd.Przy niej nie czuje się człowiek bezpiecznie.;Jest arogancka, despotyczna,nie angażuje się i nie interesuje się sprawą klienta.Nie pojawia się na sprawach.ODRADZAM!!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Obsługa reklamacji: xx
Opinia dodana przez: Anoni,m dnia: 2014-12-02 17:57:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam.... szkoda słów...
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Doktor dnia: 2014-10-26 08:34:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Znam Panią Mecenas od wielu lat.Jest nietuzinkowa,bywa kontrowersyjna,ale zna się doskonale na tym co robi. Opinia Pani Moniki Belluci szokuje. Droga Pani,prawdziwa Monika, tak cudowna i elegancka nigdy by nie wypowiedziała takich słów...
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-10-13 12:26:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Skuteczna, wymagająca, dosyć droga ale z finezją i rozmysłem wygrywa.To co ważne ma strategiędo kazdej sprawy a nie postępuje sztampowo. Nie jest tania ale za tanie pieniądze jest bylejakość.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ala dnia: 2014-06-17 10:08:25 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie polecam Pani mecenas broniła mnie z urzędu a po wyroku oczywiście skazującym kazała sobie zapłacić prawie 3 tyś ja się jej pytam za co a ta na to bo jej się to należy z urzedu z kogo ona chce robić wariata po odsiadce chciałem jej podać ale do ... tej rudej..
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: yugol dnia: 2014-05-01 02:13:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani mecenas prowadziła moją sprawę, nie czytała akt, nie przychodziła na sprawy, ciągle kazała dopłacać pieniądze. Totalna porażka...i to ciągłe straszenie przegraniem sprawy. Odradzam!!!!!!
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Rozżalona dnia: 2013-12-27 16:29:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z usług P.Mecenas oraz serdeczności pozostałych pracowników w biurze. Pozdrawiam i polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: eneonka@poczta.fm dnia: 2013-11-04 11:25:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kapitalny prawnik .Właśnie dlatego,że nieustępliwa i kompetentna to bardzo skuteczna. Moja sprawa rozwodowa dzięki Pani Mecenas Ćwik wygrana. Świetna - polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Irena dnia: 2013-10-08 10:45:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Czytam te opinie i wstydzę się za tych "zniesmaczonych". To pozwani w sprawach rozwodowych które z góry są przegrane.Cóż Pani mecenas może zrobić dla zwykłego "drania" który chce oszukać własne dzieci i żonę ? Najlepszy adwokat niewiele wskóra... Znam Panią mecenas ok 30 lat i uważam że to kobieta sukcesu w każdej sprawie. Wygląd.....hmy każdy chce mieć za mecenasa Miss Świata ? I tak jest piękna, a wygląd niewiele znaczy. Jej wiedza i doświadczenie się liczy, a ma z czego czerpać..... Niech się Pani 3-ma mocno i nie pozwoli się obrażać malkontentom.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Lolek dnia: 2013-10-06 18:13:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas prowadziła moją sprawę rozwodową w 1999r, mąż w Ameryce, miał pełnomocnika .Dąbrowskiego.Świetna,skuteczna stanowcza,kompetentna,doprowadziła do cesji na rzecz naszego syna. Ja wystraszona myslałam ,że wyladuję pod mostem . Dzięki Niej wygrałam. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: gliwiczanka dnia: 2013-07-11 12:10:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas prowadziła moją sprawę rozwodową i o alimenty. Jestem bardzo zadowolona z usług Pani Mecenas. Może i arogancka- ale w sprawach cywilnych przekonująca, kompetentna i skuteczna,a w takiej sprawie się zwróciłam. Sprawy zostały zakończone z pozytywnym skutkiem dla mnie.Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: kasia sosnowiec dnia: 2012-11-19 12:10:24 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Serdecznie odradzam, adwokat bez powołania, bezczelna, do tego brak inicjatywy, ostrzegam przed wydatkowaniem ogromnej sumy pieniędzy. Sam wygląd daje dużo do życzenia, brak zaangażowania połączony z lenistwem. OSTRZEGAM!!!!! Kancelaria pusta czyli ceną nadrabiamy braki klientów, przykre, że na krzywdzie ludzkiej taka osoba robi karierę?????????????? Powinno się skierować pismo opinię do Izby Adwokackiej
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: Monica Bellucci dnia: 2012-09-18 09:48:55 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo niesympatyczna pani, wyniosla, po 30 minutach rozmowy odradzila mi jakiekolwiek działania w mojej sprawie, po czym skasowala za spotkanie 350 zl. Oczywiście przed spotkaniem nie uprzedziła o tak wysokim koszcie, w dodatku za de facto brak jakiejkolwiek pomocy, wręcz przeciwnie poczulem się wyszydzony.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-08-28 21:56:50 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kobieta bronila ex malzoki, dala sie podchaodzic jak dziecko, mysli ze sukces polega na "szczekani" bez sensu i sie przejechala. Niegrzeczna, nieuprzejma, zwykly prostak
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: Gall Anonim dnia: 2012-08-27 16:08:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prowadziła moją sprawę rozwodową i powiem to, co z perspektywy przestraszonej kobiety jest najważniejsze: dała mi ogromne poczucie bezpieczeństwa i komfort psychiczny. Skuteczna, waleczna, polecam z czystym sumieniem!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jotka dnia: 2012-06-05 10:37:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z całą stanowczością nie zgadzam się z opinią Kamy,która jest niegodziwa, prostacka i bezczelna. Skoro uważała swoją sprawę za prostą to dlaczego zwróciła się do adwokata?. Określenie "wyłudzenie" pieniędzy to już pomówienie!A jeśli chodzi o wygląd, przemawia przez Kamę prymitywna mściwość. Można mieć zeza i krzywe nogi. Co z tego?.Pani Ćwik w mojej opinii oraz zdaniem moich znajomych jako adwokat jest bez zarzutu. Konkretna, waleczna, nie odpuszcza i jest pozytywnie nastawiona do klienta.Jeśli ktoś uważa opłatę adwokata za zbyt wysoką to zawsze może zasięgnąć porady studenta prawa...Powodzenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ada dnia: 2012-05-12 14:17:20 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wyjątkowo pogardliwe traktowanie klienta, żadnych konkretnych informacji, straszenie przegraną w stosunkowo prostej sprawie prawdopodobnie w celu wyłudzenia większego wynagrodzenia, w dodatku ten wygląd... ruskiej handlary. Cena dwa razy wyższa niż u innych adwokatów. Szczerze odradzam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Kama dnia: 2012-02-07 21:39:53 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani adwokat potraktowała sprawę zlewająco. Nie przeczytała dokumentów, które zostały przyniesione. W czasie 20 minutowej wizyty przez 10 minut rozmawiała z synem przez komórkę o zakupie dżinsów. Na zakończenie skasowała 200zł za "poradę". Porażka.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Andy dnia: 2011-02-07 18:37:56 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie podobał mi się kontakt.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-07-29 23:40:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas jest bardzo zdecydowana i konkretna. Świetny adwokat, godny polecenia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: szczur.de dnia: 2010-01-06 12:19:13 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją