Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Szymkuć Antoni, adwokat. Kancelaria adwokacka

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Mazowieckie, 00-896 Warszawa Ogrodowa 26a lok. 119
Telefon: 226207070
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 35% pozytywna 6x 11x

Jakość usług: 40% wysoka 6x 9x
Terminowość: 42% bez zastrzeżeń 6x 2x 8x
Ceny usług: 41% niskie 5x 3x 7x
Ilość opinii w serwisie: 17
Ilość odsłon profilu firmy: 6883
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Szymkuć Antoni, adwokat. Kancelaria adwokacka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: świetny profesjonalista!!!!! sprawa na starcie przegrana a po czterech latach walki zwycięstwo polecam człowiek który oddaje się całym sercem a zna się na swoim zawodzie jak mało kto
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2016-05-05 10:54:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretny człowiek, może nie tani, ale skuteczny. Byłem bardzo zadowolony z jego usług.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam M. dnia: 2015-11-27 20:55:58 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pana Mecenasa to głównie interesują pieniądze i gdyby to przekładało się na jakość uslugi to pal licho . Niestety nie sprawdza istotnych rzeczy dla sprawy co kończy się marnie a on nie widzi swojej winy mimo że był o to proszony . Omijałbym tą Kancelarię .W moim przypadku wyrzucone duże pieniądze a efekt zerowy .
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: edgar dnia: 2015-06-20 17:43:17 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pomijając notoryczne spóźnialstwo (oznaka braku szacunku dla drugiej strony), głównym zarzutem jest brak elementarnej etyki zawodowej. Po ustaleniu pewnych warunków wynagrodzenia, okazuje się w trakcie, że pojawiają się bliżej nie określone koszty które już zostały poniesione i które należy zwrócić ect. Krętactwo i kombinatoryka na najwyższym poziomie. Pozdrawiam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Były klient Pana "Mecenasa" dnia: 2014-09-26 11:31:45 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat mojego meza. Arogancki, z szyderczym usmiechem, zero profesjonalizmu w rozmowie. Operuje "slangiem". Ciesze sie, ze maz nie zadal sobie trudu I nie znalazl porzadnego adwokata. Spoznienie na spotkanie 30 minut.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Klara dnia: 2014-07-18 18:48:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Szymkuć pięknie mówi co nie daje niestety odzwierciedlenia w jego działaniach. Miałam sprawę karną i ten Pan bardzo mi zaszkodził. Wprowadził mnie w błąd nie znając podstawowych procedur. Pozbawił mnie prawa obrony w sądzie apelacyjnym. W konsekwencji jestem osobą karaną przez 5 lat, co utrudnia mi znalezienie pracy. Pan Szymkuć nie potrafi przyznać się do popełnionego błędu, tylko winę przerzuca na innych.Nie polecam usług tego Pana, bo widać, że los człowieka nic nie jest dla niego wart. Wykorzystuje fakt, że człowiek nie zna prawa!!!
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: kobieta dnia: 2014-02-07 23:11:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety ludzie mają tendencję do pisania tylko wtedy, kiedy są niezadowoleni. Zadowoleni z usług uznają że zapłacili i im się to po prostu należało. Myślę że ten profil doskonale to odzwierciedla. Trochę zrobię wyłom w tej regule bo jestem naprawdę wdzięczny Panu Antoniemu. Dzięki Niemu udało mi się to, co wielu uważa za niemożliwe. Po czterech latach regularnych walk, niezliczonej ilości spraw w sądzie, najazdów policji, prokuratury, ucieczek dzieci, zakłamanych opinii bab z RODK przy Grochowskiej, sąd rejonowy, który później podtrzymał sąd okręgowy po odwołaniu matki, zmienił wyrok rozwodowy w punkcie miejsca zamieszkania trójki moich dzieci. Od stycznia 2013 już legalnie mieszkają ze mną. Bardzo dziękuję Panie Mecenasie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin dnia: 2014-01-24 14:44:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja jestem zadowolony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-11-29 16:23:56 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas Szymkuć nie wie co to znaczy "Gentelmen Agreement" akurat reprezentuje moją żonę w sprawie rozwodowej i pewne ustalenia szybko zapomina i nie stosuje się do nich. Jest nie słowny, lekceważący zbyt pewien siebie co jest zgubne dla mojej żony. Trudno sama wybrała sobie takiego specjalistę. Dobra rada dla tych którzy współpracują z Panem Mecenasem szczególnie po tej drugie stronie - nie wierzcie w ani jedno słowo tego Pana!!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-01-09 13:12:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Antoni prowadził moją sprawę rozwodową. Przyznam, że byłem zadziwiony takim zaangażowaniem jak i samym przebiegiem sprawy. Mogłem dużo stracić i nie chodzi mi tylko o pieniądze. Jestem zadowolony z usług. Jak najbardziej polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Klient G. dnia: 2012-10-08 09:13:21 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jest miły w momencie kiedy bierze kasę Z klientem się nie kontaktuje,nie słucha go i nie angażuje się w sprawę ,drażni go rozmowa kiedy się pyta klient o sprawę NIE POLECAM
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: Grzegorz Michalski dnia: 2011-07-17 19:35:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie zgadzam się z poprzednimi opiniami!! P. Szymkuć prowadził moją sprawę (z kk), tzn. wyciągnął mnie w szybkim czasie z AŚ i bardzo fachowo zajął się moją sprawą do końca. poprzednio miałem innego adwokata, który mówił że napisanie odwołania może nic nie dać a pozatym że na sprawe o odwołanie trzeba będzie długo czekać. Wtedy sprawą zajął się p Szymkuć i w przeciągu kilku (2-3) dni było wszystko dobrze. Jeśli ktos pisze o cenach to chyba nie orientował się w środowisku adwokackim. P. Szymkuć za doprowadzenie sprawy do końca zażądał o 9,5 tys zł mniej niż chciał inny (również wybitny i chwalony) prawnik. Tak więc opinia w 100% POZYTYWNA!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: zadowolony dnia: 2011-07-05 23:28:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam usług tegoz adwokata. JEDYNE CO GO INTERESUJE TO WYNAGRODZENIE. Okazuje minimalne zainteresowanie klietem. NAWET PODCZAS UMOWIONEGO SPOTKANIA ZACHOWUJE SIE JAKBY NIE MIAL CZASU I PROSIL SWOIM ZACHOWANIE O JAK JASZYBSZE WYJSCIE. Mala inteligencja wiecej rutyna i brak szacunku dla klietna za nie male pieniadze. Stanowczo nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-05-18 14:50:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas od początku największe zainteresowanie wukazywał w rozmowie o honorarium. Na spotkaniach w jego kancelarii sprawiał wrażenie jakby obecność klienta go drażniła. Non stop konferował przez telefon. Wydarł "na dzień dobry" 4 tysiące, po czym nawet nie pofatygował się z reprezentacją na posiedzenie Sądu. Całe szczęście, że drugim torem reprezentowała mnie inna prawnik, bo sprawa zakończyła by się dla mnie fatalnie. Zdecydowanie nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: jerzy j dnia: 2011-05-17 08:30:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat A.Szymkuć działa bez zastanowienia i żadnych zasad moralnych. Często wykorzystuje niewiedzę prawną swojego klienta na SWOJĄ korzyść.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-03-29 16:29:53 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystamy z usług Pana Antoniego Szymkucia niestety muszę stwierdzić,że opinia wyrażona wcześniej potwierdza sie na temat tego Pana.Na dzień dobry wyrwal 4000zł.i i nic nie zalatwił a obietnice były inne od tego co deklarował na początku.Nie kontaktował się tylko my musieliśmy z nim kontaktować a mimo to nie miał dla nas czasu.Zmieniliśmy adwokata i nie było z niczym problemu-za polowe ceny załatwiliśmy szybko i skutecznie swoje sprawy
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Niezadowolony dnia: 2011-02-19 21:01:17 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam. Przez niezapoznanie sie z przepisami narazil mnie na dodatkowe koszty jak rowniez na niepotrzebne stresy zwiazane z ewentualnym odrzuceniem sprawy do niemiec. Pozatym jest adwokatem ktory nier lubi sie kontaktowac ze swoim klientem, jesli to wylacznie klient musi dzwonic i dopytywac sie co ze sprawa. Wszystkie rozmowy sa zalatwiane w biegu i niestety Pan adwokat nie slucha tego co sie mowi a potem sa klopoty i dodatkowe koszty. Napewno ma talarki w oczach bo za swoje nienajlepsze uslugi zyczy sobie niezle pieniadze.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-11-29 14:13:43 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją