Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Łukaszewicz Maciej. Kancelaria adwokacka

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Łódzkie, 90-114 Łódź Sienkiewicza 29 lok. 1
Telefon: 426371926
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 81% pozytywna 30x 7x

Jakość usług: 83% wysoka 30x 6x
Terminowość: 82% bez zastrzeżeń 29x 6x
Ceny usług: 80% niskie 20x 9x 5x
Ilość opinii w serwisie: 37
Ilość odsłon profilu firmy: 4347
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Łukaszewicz Maciej. Kancelaria adwokacka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dyspozycyjni, konkretni, bez lania wody i tłumaczenia prawnych spraw na okrętkę. Rzetelny uczciwy adwokat.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: KarolKuszkiesz dnia: 2018-07-20 10:43:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mają wiedzę na temat prawa niemieckiego, pod tym względem mogę ich podpowiedzieć. Fajny sympatyczny kontakt.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Edyta dnia: 2018-07-20 09:07:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo rzeczowa i uczciwa obsługa, mogę polecić firmę. Szybki kontakt, można się dodzwonić, przystępnie tłumaczą jak będzie wyglądać współpraca, ile kosztować itd.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek dnia: 2018-07-19 16:16:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dyspozycyjni, konkretni, bez lania wody i tłumaczenia prawnych spraw na okrętkę. Rzetelny uczciwy adwokat.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: maret dnia: 2018-07-18 12:36:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpracuję z kancelarią od dawna i sobie chwalę. Polecam zwłaszcza osobom prowadzącym działalność na terenie Niemiec.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2018-06-28 10:10:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalna obsluga, nie mam uwag. Rozwód przeprowadzony szybko i skutecznie, udało się zasądzić winę po stronie męża.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marta dnia: 2018-06-22 09:51:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Łukaszewicz bardzo pomógł mojej firmie, zna się na rzeczy, wie co robi, chociaż nie zawsze dysponuje taka ilością czasu jak bym od niego oczekiwał, jednak chyba każdy ma obecnie ten problem, generalnie mogę spokojnie polecić jego usługi
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie było potrzeby
Opinia dodana przez: Adam Łódź dnia: 2018-06-19 11:35:53 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Brak wiedzy i profesjonalizmu. Po otrzymaniu pieniędzy całkowity brak zainteresowania sprawa. Całkowity brak etyki zawodowej.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Lisa dnia: 2018-04-25 17:28:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nieoceniona pomoc w pozyskaniu prawnika z urzędu w Austrii i pośredniczenie w korespondencji z tym prawnikiem. Polecę tą kancelarię każdemu, kto będzie miał tam wypadek na stoku.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Tomasz W. dnia: 2017-06-14 16:46:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Brak wiedzy i profesjonalizmu zastapiony beszczelnoscia i wyrafinowaniem. Rowniez brak etyki zawodowej.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-05-08 17:20:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam mecenasa. Zna się na sprawach odszkodowań. W mojej sprawie, wcale nie łatwej, dziłał bez zastrzeżeń a ja otrzymałam wysokie odszkodowanie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Natalia dnia: 2014-11-02 17:50:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ZDECYDOWANIE mogę polecić usługi Pana mecenasa Macieja Łukaszewicza. Prowadził dla mnie 2 sprawy, z których jedną udało się pozytywnie zakończyć bez wchodzenia na salę sądową, tj. poprzez negocjacje z pełnomocnikiem strony przeciwnej. Pozwoliło to zaoszczędzić dużo czasu i środków, na czym mi bardzo zależało. Dobry kontakt i regularna informacja dla klienta to dodatkowe atuty współpracy z Panem mecenasem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jarek dnia: 2014-10-26 21:32:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wzorowe prowadzenie rozmów z niemieckim przedsiębiorstwem będącym dłużnikiem mojej firmy a próbującej uchylic się od zapłaty za rzetelnie wykonaną usługę. Udało odzyskac się należną kwotę.Polecam mec Łukaszewicza.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: A.Tuka dnia: 2014-10-22 20:34:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry i doświadczony adwokat. Pomógł mi przejść przez trudną i długotrwała sprawę rozwodową. Dzięki niemu wygrałam. Polecam z czystym sumieniem, warto mu zaufać!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Milena Matczak dnia: 2014-10-20 22:08:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kompetencja, terminowość i miły kontakt z klientem. To wszystko, czego można oczekiwać od dobrego prawnika.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: MC dnia: 2014-10-20 21:24:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wiarygodne porady prawne z szerokim zrozumieniem interesu klienta. Adwokat podjął rzeczowe i skuteczne działanie w krótkim terminie sądowym. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krzysztof Drożdż dnia: 2014-10-20 20:49:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prowadzenie sprawy perfekcyjne, szacunek i uznanie dla pracy. Życzę więcej sukcesów oraz pozdrawiam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Grzegorz dnia: 2014-10-20 19:07:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Łukaszewicz to skuteczny i inteligentny prawnik na którym można polegać.Ceny usług przeciętne i adekwatne do rozwiązywanych problemów.Jakość usług wysoka i bez zastrzeżeń. Serdecznie polecam.Pozdrawiam.Piotr
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Piotr dnia: 2014-10-20 18:00:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretny Adwokat, jak się bierze za sprawę to wygrywa. Odszkodowanie otrzymałem zgodnie z prognozami. Co do kosztów to do przyjęcia, wiadomo że za darmo nic niema. Polecam z czystym sumieniem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-10-20 17:48:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem pełny podziwu i szacunku dla pracy Pana Mecenasa Łukaszewicza. W Sądzie walczył jak o swoje i oczywiście wygraliśmy sprawę. Jedno jest pewne, jest to człowiek godny zaufania i skuteczny. Szczerze polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Edward dnia: 2014-10-20 17:37:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: dobry konkretny adwokat a jednocześnie skuteczny
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: krzysztof dnia: 2014-10-20 15:13:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo rzeczowy adwokat, bez zbędnego gadania przechodzi do konkretów, szybko i sprawnie załatwia sprawę. Dzięki niemu dostaliśmy odszkodowanie, którego nie mogliśmy sie spodziewac. Z czystym sumieniem polecam Jego kancelarię.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Wojciech dnia: 2014-10-20 15:03:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretny, rzeczowy adwokat, tani nie jest, ale dzięki jego zaangażowaniu syn w sprawie karnej został uniewinniony. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magda P. dnia: 2014-10-20 13:48:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie mam zastrzeżeń do fachowości Pana Mecenasa. Usługi może do najtańszych nie należą, ale za to jakość usług jest wysoka, a efekt bardzo pozytywny. Pozdrawiam i dziękuję.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: M. dnia: 2014-10-20 12:48:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prowadzi moje sprawy - od kilku lat. Jestem zadowolony z jego pracy ( z efektów również -_- ).
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Michał dnia: 2014-10-19 22:54:45 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo negatywnie oceniam pracę pana mecenasa. Liczy się tylko kasa a wkład jego pracy i zaangażowania w prowadzenie sprawy żaden.Odradzam żeby nikt więcej się nie nabrał tak ja ja.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-08-21 23:04:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo rzeczowy, zaangażowany człowiek z dużą wiedzą i doświadczeniem w swoim fachu. Dzięki niemu uzyskaliśmy satysfakcjonujące odszkodowanie w stosunkowo krótkim czasie. Z czystym sumieniem mogę polecić mecenasa Łukaszewicza.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Derek dnia: 2013-02-06 15:09:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie wiem skąd te negatywne opinie. Ja mam jak najlepsze wrażenia. Sprawa poprowadzona profesjonalnie od początku do końca. Mec. Łukaszewicz zna się na odszkodowaniach i doradził mi czy sprawę wobec odmowy ubezpieczyciela wnosić do sądu. Wniosłem i wygraliśmy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bogusław dnia: 2012-12-03 15:46:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Choć inni mówili , że nic nie dostanę Pan Maciej wywalczył dla mnie odszkodowanie i rentę , za które mogę spokojnie żyć z dziećmi i nie martwic się o przyszłość. Dziękuję bardzo .
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Ewa dnia: 2012-11-30 12:02:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ogólnie jestem zadowolony. Bogdan
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Bogdan Maciejewski dnia: 2012-11-22 11:38:27 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Super adwokat! Polecam do spraw ZUSowskich!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: grat dnia: 2012-11-22 01:20:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam, adwokat jest świetny w sprawach odszkodowawczych, wywalczył na prawdę sporo, a sprawa nie była łatwa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-11-22 00:57:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie polecam tego adwokata, bardzo drogi, profesjonalizm i dbanie o klienta kończy się na przesłaniu przelewu
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2012-11-09 14:39:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry kontakt,bardzo dużo obiecanek,częste tel. i maile,niestety wszystko się skończyło po wpłacie częsci wynagrodzenia (zresztą bardzo wysokiego)za moje reprezentowanie,później były tylko błędnie pisane pisma w moim imieniu(bez uzgodnienia treści)odpowiedzi na maile po kilku dniach-totalna olewka
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Robert dnia: 2012-09-14 19:15:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam tego prawnika, obiecuje gruszki na wierzbie. Podejmuje się czegoś, czego później sam sie boi. Obiecywał, że przeprowadzi negocjacje, tak aby nie musiało być sprawy w sądzie, a jak otrzymał ode mnie część wynagrodzenia, to kontakt był utrudniony, dokumenty przygotowywane były z błędami, propozycje pism były bardzo dla mnie niekorzystne, wyglądało, jakby działał w interesie mojego przeciwnika (pozwanego). Długo musiałam czekać na propozycje pism. Gdy sama podjęłam się negocjacji to jeszcze chciał od tego prowizję. W ostateczności chciał przeprowadzić sprawę do części obiecanek, którą przed sądem wygra każdy prawnik za 1/4 kosztów, których oczekuje mec Łukaszewicz. ABSOLUTNIE NIE POLECAM
Opinia dodana przez: dnia: 2012-09-14 15:53:00 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Brak profesjonalizmu,kiepski kontakt,przede wszystkim bardzo drogie usługi nie polecam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: awe dnia: 2012-04-06 20:19:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas Łukaszewicz Maciej był moim pelnomocnikiem z urzędu w sprawie rozwodowej. Dzięki jego kompetencji i wrażliwości, przetrwałam tę straszną dla mnie sytuację.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: anna lewandowska / dnia: 2011-04-23 01:24:07 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją