Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Budomal. Przedsiębiorstwo remontowo - budowlane

Zawód: budowlane przedsiębiorstwa Budowlaniec 
Adres: Łódzkie, 90-642 Łódź al. Włókniarzy 221/225
Telefon: Fax: 0426644428
Adres e-mail: lodz(małpa)budomal.com.pl
Strona internetowa: www.budomal.com.pl
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 23% pozytywna 3x 10x

Jakość usług: 20% wysoka 2x 1x 8x
Terminowość: 20% bez zastrzeżeń 2x 1x 8x
Ceny usług: 40% niskie 2x 4x 3x
Ilość opinii w serwisie: 13
Ilość odsłon profilu firmy: 6637
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Budomal. Przedsiębiorstwo remontowo - budowlane

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Solidna firma, bez podstaw do oszczerstw. Nie rozumiem skąd tu tyle negatywnych wpisów. Ekipa roki niezłą robotę... wystarczy spojrzeć na renowacje Łódzkie albo samą Panoramikę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Iwan dnia: 2015-09-04 11:49:36 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: NIestety musze podpisac sie pod Negatywnymi opiniami na temat Firmy. od kilku lat modernizuja bloki w miescie i nie wiem dlaczego;). 2 ekipy 2 bloki Jeden czysto i schludnie pod blokiem jak pan Bog przykazał. U Nas Atomowka to mało poiedziane syf, pety wszystko zniszczone i wieczny bałagan a panowie 15 i długa do domu a rzeczy lataja po osiedlu. Koszmar ogródki zrównane z ziemia przez rzeczy lecace w workach z 4 pietra. Gdyby nie to ze mamy naoczne porównanie 2 ekip to pomyslałabym ze tacy sa nasi fachowcy. Pytanie czy ktos z firmy to wogole czyta i sie tym interesuje bo nie da sie zgłosic tego nikomu w Budomal.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Opinia dodana przez: dnia: 2014-08-14 09:13:17 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam nie fachowo wykonywana praca docieplenie zaczęli 4 lipca dziś dzień 8 października, a oni jeszcze nie skończyli bloku 4 klatkowego !!! barierki nie domalowane na wierzchu, przy oknach szpary nawet po ich super akrylowaniu, klatki rozgrzebane co za tym idzie brak domofonu komórki wiecznie otwarte, ale jak się więcej siedzi w komórkach i spija browary niż się jest na rusztowaniu. Nikt tych fachowców nie kontroluje, ale co tam wymagania żeby się dostać do tych partaczy to mieć tylko czym dojeżdżać. A nam przyjdzie płacić za ten bubel.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Obsługa reklamacji: Nikt sie nie zglosil.
Opinia dodana przez: Viktor dnia: 2013-10-08 09:19:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dociplenie bloku niechlujne, pracownicy niszczą wszystko co spotkają na swojej drodze.
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ja. dnia: 2013-07-11 16:13:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma o wiele solidniejsza od innych..tego typu na rynku
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-02-20 15:15:32 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma w 2010r. i 2011r. wykonywała termomodernizację mojego bloku w Spółdzielni Mieszkaniowej im. St. Batorego w Łodzi. To prawda, że firma ta zatrudniła chyba wszystkich najgorszych fachowców z rynku łódzkiego i nie tylko. Podczas wymiany parapetów uszkodzili mi obróbkę okienną pod oknem. Mieszkamy na 9 piętrze od zachodu, więc podczas większych wiatrów przewiewy między ościeżnicą okna a parapetem były tak duże, że firanka wzbijała się prawie pod sufit, poza tym dźwięk (gwizd) był niemiłosiernie głośny. Niestety firma Budomal, a raczej jego przedstawiciele w grupie z Panem Klimkiem stwierdzili że to nie jest ich wina, że parapet wewnętrzny za głęboko jest wsunięty pod okno i to jest moja wina. Sprawa ciągnie się od kwietnia 2012, w chwili obecnej jest Październik 2012 a Panowie nadal jak widać mają człowieka za nic i za zło i nie mają zamiaru naprawić uszkodzenia, pomimo, że pracownicy ze Spółdzielni Mieszkaniowej spisali już kilka protokołów, łącznie z wyjęciem parapetu zewnętrznego i udowodnieniem że to jest wina firmy Budomal, a nie wewnętrznego parapetu. FIRMA KOSZMAR !! Nie wiem jak oni mogą cokolwiek jeszcze budować, remontować.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-12 18:03:18 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: koszmarek firma ....zero fachowości uszkodzone mi obróbkę okienną w mieszkaniu przy demontażu parapetu,które założył i wykonał im jakiś podwykonawca.Okna zakładałam w kwietniu i w tym momencie tracę gwarancję na montaż. Jestem umówiona z panami od okien i będę chciała ich obciążyć naprawą owej obróbki,którą owszem czymś zaklajstrowali. Firma owa została zatrudniona do termomodernizacji bloków pozostających w zasobach Zgierskiej Spółdzielni Mieszkaniowej.Stwierdzenie Pana SŁYNNEGO INŻYNIERA KLIMKA ,ZE SAMA SOBIE ZAPŁACĘ ZA PONOWNĄ OBRÓBKĘ TO SZCZYT CHAMSTWA I NIEZNAJOMOŚCI PRZEPISÓW.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: lokatorka dnia: 2012-08-31 02:02:59 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jakość wykonania docieplenia przez pracowników tej firmy - fatalna!!! Pęknięcia na tynku, odpadające części tynku, w kilku miejscach pęknięcia spowodowane brakiem założenia siatki na tzw. zakładkę. Osoby wykonujące prace nie znają się na niej, a poziomnicy to chyba na oczy nie widzieli. Problem z reklamacjami a także z terminowością. Kostka zakładana przed blokiem wygląda fatalnie , panowie poprawiali już trzy razy i mam wrażenie , że dopiero uczą się budowlanki.... Po pracach zostaje niesamowity bałagan. Pracownicy nadużywają słów na k...i ch... jakby w podstawówce niczego innego ich nie uczono... Potzreby fizjologiczne załatwiają po ...krzakach... NIE POLECAM....
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2012-03-17 14:10:51 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie polecam,banda partaczy.pozostawiają po sobie brud i syf na klatce.robotnicy często pod wpływem alkoholu,do tego stopnia bezczelni,że pozostawiają na klatce schodowej puszki od piwa.popsute wyłączniki światła,uszkodzone sanki(które stały na klatce)to tylko niektóre ze szkód,które zostały przez nich wyrządzone.w momencie wejścia ekipy remontowej na klatkę w przeciągu godziny został ukradziony wózek mojego dziecka-z uśmiechem na twarzy odpowiedzieli,że w sąsiednim bloku rózwież zniknął w tym samym czasie wózek...więcej siedzieli na dole w kanciapie niż pracowali,no ale trzeba mieć czas na obalanie kolejnych piwek i setek.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-02-20 12:02:46 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jeśli ktoś szuka koszmaru ,chce mieć z premedytacją uszkodzone okna ściany itp, pozostawione po sobie pobojowisko jak po wybuchu bomby atomowej oraz jego marzeniem jest oglądanie góry petów dookoła ,to powinien niezwłocznie zgłosić się do firmy Budomal. Firma ta, z przyjemnością spełni marzenia w tym zakresie i jeszcze z miłą chęcią dodać " coś od siebie". Ocieplanie bloku trwało ponad 3 miesiące i końca nie widać zresztą, co się dziwić panowie pracowali od 7-15 z kilkoma dłuższymi i krótszymi przerwami. Jednocześnie zaczęto prace remontowe po obu stronach bloku, uniemożliwiając tym dopływ powietrza w lato nie zważając, że w bloku są starsi ludzie, którzy nie mogą wychodzi na dwór. Osadzanie parapetu w jednym z pokoi robione było tak sumiennie, że aż pękła żelbetonowa ściana i spadł tynk. Uszkodzenie oczywiście zostało usunięte, ale kosztów za farbę, którą notabene kazano kupić firma już nie zwróciła czytuję: „ przecież zupy sobie na niej nie ugotuję „ jak twierdził wielki pan inżynier kierownik budowy p. Klimek. Byliśmy zmuszeni z maleńkim dzieckiem wynieść się z domu na 2 tygodnie. Jakież było nasze zaskoczenie, gdy po powrocie zobaczyliśmy, iż mamy wypalone trzy szyby balkonowe, a reszta zniszczona. Jak się okazało z relacji sąsiadów odbywało się wycinanie sztachet z barierek balkonowych przy pomocy szlifierki kątowej bez jakiegokolwiek zabezpieczenia (no chyba że folia malarska ma właściwości ognioodporne i można ją zaliczyć do zabezpieczeń) - całe szyby pokryte są wtopami - kwalifikują się tylko do wymiany. Ramy okienne noszą na sobie widoczne ślady użycia papieru ściernego w celu zacierania śladów.Oczywiście kierownik budowy twierdzi, że to nie oni zniszczyli, pewnie to moja żona z naszą cztero miesięczną córką zniszczyły i teraz chcemy ich naciągnąć. Po prostu w głowie się nie mieści, takich partaczy ze świecą ciężko by znaleźć - a tu proszę wszyscy w jednej firmie. Wykończenia to dopiero był majstersztyk. Balustrady balkonowe od nowości nieoczyszczone nadal takie pozostały, jedynie pomalowano je nową piękną farbą łącznie z nową terakotą. Resztę dziur i niedociągnięć zasmarowano akrylem , po prostu na brudne parapety nałożona piękny biały akryl – nie muszę opisywać co wyszło i jak to wygląda. Można by tak było opisywać jeszcze długo , ale mam nadzieję że to potencjalnym klientom firmy Budomal pomoże w wyborze bardziej kompetentnego wykonawcy. Administrator jako organ zlecający ocieplanie bloku spisał protokół zniszczenia (już drugi w naszym mieszkaniu- ciekawe ile w całym naszym bloku było) i zaczęło się odbijanie piłeczki – kiedy się skończy zobaczymy. To skandal, że ciągle takie firmy są rynku, jak widać nie do wszystkich dotarło, że czasy w naszym kraju się już dawno zmieniły i zadowolenie klienta jest najważniejsze bez względu czy jest klientem bezpośrednim czy pośrednim - Wstyd
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: MIC dnia: 2011-09-19 18:57:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetna firma. Negatywne opinie to konkurencja wystawia!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: dnia: 2011-01-14 23:27:52 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jakość wykonanych usługo ocieplenie budynku tragiczna, malowanie do poprawki, parapety ułożone ze spadkiem w stronę okna nie odgięte niezabezpieczone zalewają ścianę pod oknem i woda cieknie do mieszkania, brak terminowości w wykonywaniu robót. Zaśmiecanie terenu i pozostawianie bałaganu po zakończeniu prac oczywiście niszczenie wszystkiego w koło ławki piaskownica trawniki (przez jeżdżące samochody dostarczający sprzęt i materiały) brak reakcji na zgłaszane szkody u mnie uszkodzeniu uległy 2 szyby w dopiero co wymienionych oknach na dzień przed rozpoczęciem termomodernizacji gołym okiem widoczne zarysowania z odległości 2m najpierw kierownik wmówić próbował że to nie oni i że to było już wcześniej później chciał dać mi "rabat" (coś w stylu dostanie pan parę groszy i będzie pan cicho na szyby nie starczy. Później przysłano TU WARTA po 2 tygodniach za szyby z widocznymi uszkodzeniami obie klasyfikują się do wymiany niecałe 80zł nie dajcie się naciągać partaczom po 3 latach tynki odpadają na obiektach które wcześniej modernizowali farby spływają z padającym deszczem, a poprawki gwarancyjne mają gdzieś słychać tylko później i później i niedoczekanie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: niska
Opinia dodana przez: TKW dnia: 2011-01-14 23:20:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: mmmmm
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-12-26 13:14:51 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją