Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Adwokat Bartosz Palczewski

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Śląskie, Katowice Mariacka 4
Telefon: Kom. 519771376
Adres e-mail: bartoszpalczewski(małpa)gmail.com
Strona internetowa: adwokatkatowice.org.pl
Opis działalności: Słowa kluczowe: Sprawa karna, tymczasowe aresztowanie, apelacja, sąd okręgowy, uniewinnienie, sąd apelacyjny, wypadek samochodowy, Katowice

Ocena: 100% pozytywna 39x

Jakość usług: 100% wysoka 39x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 39x
Ceny usług: 100% niskie 26x 13x
Ilość opinii w serwisie: 39
Ilość odsłon profilu firmy: 14036
Data utworzenia profilu: 2013-10-09 16:34:45
Data ostatniej aktualizacji: 2019-07-10 23:00:16 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Adwokat Bartosz Palczewski

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Bartosz Palczewski reprezentował mnie podczas dużej i złożonej sprawy rodzinnej. Wartość sporu to ponad 500 tyś zł. Sąd badał sprawę bardzo wnikliwie i dokładnie. Dzięki zaangażowaniu mecenasa Palczewskiego, jego doświadczeniu i trafnie formułowanym pismom procesowym, sprawę udało się wygrać. Obrana na początku sprawy strategia okazała się skuteczna. Mecenas od początku współpracy „trzymał rękę na pulsie”, w pilnych sytuacjach pomagał mi nawet będąc na urlopie za granicą (rozmowy przez WhatsApp). Jestem mu wdzięczny za pomoc w tej sprawie i dziękuję za współpracę. Mecenasa Palczewskiego polecam w 100% jako osobę zaangażowaną i waleczną na sali rozpraw. Samą Kancelarię i jej pracowników oceniam na 5+ i polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Mateusz S. dnia: 2019-10-30 16:16:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Żona zwróciła się do mec. Palczewskiego o pomoc w mojej sprawie. Udzielił jej precyzyjnych informacji, przedstawił propozycje działań. Żadnego ściemniania, żadnych obietnic bez pokrycia. Konkrety i profesjonalizm, czyli dokładnie to, czego oczekiwaliśmy. Szóstka z plusem. Oby było jak najwięcej tak kompetentnych i sprawnych adwokatów.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin G dnia: 2019-09-27 23:20:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam serdecznie Adwokata , Pana Bartosza Palczewskiego. Z prostej , na pozór wydającej się sprawy, zrobił się mały labirynt, z którego Pan Bartosz wzorowo się wydostał. I przytarł nosa osobom , próbującym grać na zwłokę. Jestem w pełni zadowolony z usług Pana Bartosza, z tego jak potoczyła się sprawa, którą sprawnie pokierował aby jak najszybciej wyrwać się z impasu trwającego na sali sądowej. Dodam , że występowałem w roli oskarżonego, a to dzięki pełnemu profesjonalizmowi, zaangażowaniu oraz wiedzy teoretycznej oraz praktycznej Pana Bartosza. Sprawy związane z wypadkami komunikacyjnymi i odszkodowaniami, tylko i wyłącznie Adwokat Bartosz Palczewski. Pełen profesjonalizm i wzorowy kontakt z klientem. Polecam zdecydowanie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej Kurzawa dnia: 2019-09-03 10:58:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wielkie podziekowania dla Pana Mecenasa Bartosza Palczewskiego. Mialem duzo problemow z prawem od dawien dawna. 3 Europejskie Nakazy Aresztowania. Myslalem,ze nie ma szans na to, abym mogl normalnie funkcjonowac i zyc. Moje szanse byly nikle na to zeby cofnac nakazy aresztowania a tym bardziej,ze juz mialem wyroki w zawieszeniu z podobnego artykulu i zeby mozna bylo zamienic je na kare grzywne i wyroki w zawieszeniu. Pan Mecenas Palczewski tego dokonal i zrobil tez tak,ze moglem odpowiadac przed Konsulem Konsulatu Generalnego w Niemczech a nie przed Prokuratorem. Dodam jeszcze ze przedtem kontaktowalem sie z innymi obroncami. Po przedstawieniu im mojej sprawy, nie chcieli sie podjac wspolpracy i bronienia mnie, poniewaz sprawa dla nich byla zbyt powazna i ciezka. Pan Mecenas Palczewski po zapoznaniu sie z aktami sprawy, tez powiedzial ze sprawa jest ciezka i ze nie obiecuje,ze uda sie mnie wybronic. Dolozyl wszelkich staran i dokonal tego. Uwazam,ze Pan Bartosz Palczewski jest najlepszym obroncom jakiego mozna miec. Jeszcze raz dziekujemy za wszystko.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin P dnia: 2019-08-11 14:01:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłem uczestnikiem kolizji drogowej. Policja nie wysłuchała dokładnie mojej wersji i od razu zatrzymała mi prawo jazdy. W uzasadnieniu napisali, że istnieje ryzyko zagrożenia w ruchu drogowym z mojej strony. Pracuje jako kierowca zawodowy więc prawko jest mi potrzebne aby utrzymać rodzinę. Znajomy polecił mi Pana Bartosza. Dzięki jemu pomocy sąd natychmiast oddał mi prawo jazdy a cała sprawa zakończyła się umorzeniem. Bardzo dziękuję za pomoc i polecam tego adwokata.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek Tomczyk dnia: 2019-07-27 22:28:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas Bartosz Palczewski to osoba na właściwym miejscu. Prowadził moją sprawę, z ręka na sercu mogę każdemu polecić. Rzeczowy, dokładny. Każdy detal omawiany, jeśli było to konieczne kilkakrotnie, jeśli czegoś nie rozumiałem - wytłumaczył od a do z. Sprawa prowadzona treściwe i konkretnie bez zbędnego rozwlekania. Dzięki mecenasowi, profesjonalnemu podejściu i jego spokojowi cała sprawa z art. 286 kk przebiegła sprawnie i szybko. Polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maciej dnia: 2019-06-20 23:59:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: bardzo udana współpraca, mecenas pomógł mi bardzo! miałam sprawę karną. mąż oprawca, bezwzględny i cyniczny, ja byłam przerażona, na pierwszym spotkaniu adwokat rozbroił mnie spokojem i uśmiechem. wzmocnił mnie, dzięki niemu poczułam, że nie jestem gorsza, ani słabsza od męża. na sali sądowej, mój agresywny mąż był zgnieciony przez mojego adwokata. pierwszy raz widziałam przerażonego męża. Niesamowite, polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marta W. dnia: 2019-06-06 21:40:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam. Chciałbym serdecznie polecić Pana mecenasa. Miałem do czynienia już z kilkoma adwokatami, ale prowadzenie sprawy przez kancelarię Pana Bartosza to coś zupełnie innego. Całkowite zaangażowanie, bardzo indywidualne podejście do sprawy, duża dyspozycyjność, profesjonalizm a przede wszystkim ludzkie spojrzenie na klienta wprowadzają komfort psychiczny i pewien rodzaj spokoju, że złożyliśmy sprawy w dobre ręce. Dziękuję za prowadzenie mojej sprawy i pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek N. dnia: 2019-05-25 12:10:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo wdzięczna Panu Adwokatowi Palczewskiemu za pomoc w wyczyszczeniu moich zaległych spraw w Polsce. Od wielu lat mieszkam w Anglii i dopiero po paru latach zdecydowałem się wziąść za niezakończone sprawy karne. Pomoc Pana Adwokata była nieoceniona, dzięki niemu moje sprawy zakończyły się pozytywnie i mogę przyjechać w odwiedziny do rodziny w Polsce. Jeszcze raz bardzo dziękuje!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Adam S. dnia: 2019-05-21 08:13:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dziękuje panu mecenasowi za udzieloną mi pomoc w toku całego postępowania. Na każdym etapie postepowania zawsze udzielał mi cennych wskazówek i dzięki temu wygrałem sprawę! Nie dość że wygrałem sprawę to jeszcze zostaną mi zwrócone koszty! Robert T.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Robert T. dnia: 2019-05-04 22:50:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Muszę szczerze przyznać, że współpraca z adwokatem Palczewski od samego początku współpracy przebiegała bardzo dobrze i chyba to spowodowało, że wygraliśmy sprawę z art. 286 k.k.. Widać było, że zarzuty były naciągane, ale i tak wiadomo, że w sądzie wszystko jest możliwe!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej Bugaj dnia: 2019-04-25 09:35:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dziękuje Panu adwokatowi za wyciągnięcie mojego męża z aresztu śledczego. Dzięki niemu i jego pracy został uchylony wobec niego tymczasowy areszt. Współpraca z Panem mecenasem była cały czas na bardzo wysokim poziomie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Maria Z. dnia: 2019-04-07 19:26:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kontakt z adwokatem był zawsze bardzo dobry i zawsze wskazał mi kilka rozwiązań mamy dyspozycji! Dzięki temu udało mi się wygrać sprawę karną!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marek F. dnia: 2019-02-27 17:54:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami o Adwokacie Palczewskim. Przez półtora roku prokurator prowadził postępowanie i czułem się winny. Jak sprawa trafiła do sądu, po zadawanych pytaniach przez mecenasa widziałem reakcje i w efekcie prawa zakończyła się wyrokiem uniewinniającym. Prokurator nawet nie składał apelacji!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Henryk K dnia: 2019-01-23 18:33:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo wdzięczny panu adwokatowi za okazaną mi pomoc. Dzięki niemu sprawa karnogospodarcza po kilku latach i dwóch instancjach zakończyła się ponownym wyrokiem uniewinniającym. Oskarżyciel próbował różnych prób by mnie skazać jednak mecenas okazał się skuteczniejszy!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin T. dnia: 2019-01-04 16:31:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan adwokat okazał się strzałem w dziesiątkę! Nie dość że udało mu się uchylić tymczasowe aresztowanie mojego partnera to dzisiaj został on uniewinniony!!!;) Zawsze kiedy do niego zadzwoniliśmy to zawsze najlepiej nam doradził
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Zadowolona klientka dnia: 2018-12-21 17:29:13 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas wygrał mi sprawę kasacyjną! Po wielu latach walki zwróciłem się do mecenasa o pomoc, kiedy inni mi nie byli w stanie pomóc. On dał radę!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin Grzesiak dnia: 2018-11-13 17:11:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo skuteczny prawnik! Bardzo mi pomógł w skomplikowanej sprawie ze spółką Skarbu Państwa!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Robert dnia: 2018-07-11 19:03:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pozytywnie oceniam współpracę z adwokatem Palczewskim, Dzięki jego działaniom uchylono tymczasowe aresztowanie mojego męża!!!:)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Alicja dnia: 2018-05-05 17:48:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat! Bardzo mi pomógł w sprawie karnej zakończonej umorzeniem!!! Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Andrzej dnia: 2018-02-25 08:35:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawa karna, ktora miala skonczyc sie wyrokiem w zawieszeniu z wysoka grzywna, potem warunkowym umozeniem, zakonczona uniewinnieniem. Bardzo dobry kontakt z kancelaria umozliwial przedyskutowanie wszystkich problemow i watpliwosci, kiedy tylko sie pojawialy. Wszelkie sytuacje wymagajace osobistego stawiania sie zostaly zredukowane do minimum bez utrudniania przy tym sprawy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2016-12-28 12:51:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat! Sprawa zakończyła się wyrokiem uniewinniającym!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Janusz dnia: 2016-10-12 22:46:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Panem mecenasem Palczewskim. Jest rzetelny, zawsze dobrze przygotowany i na każdym kroku wspiera klienta oraz udziela pomocy. Dzięki niemu wygrałem dość skomplikowaną sprawę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: sagob dnia: 2015-12-04 09:07:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat. Sprawa zakończona wyrokiem uniewinniającym.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ostrowiec dnia: 2015-09-10 08:01:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo zaangażowany adwokat, bardzo mi pomógł w sprawie karnej!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Piotr dnia: 2015-08-17 13:56:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z pełną odpowiedzialnością polecam Mecenasa Bartosza Palczewskiego. ( Sprawa karna -wygrana, wyrok-uniewinniający )
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wioleta G. dnia: 2015-05-19 12:42:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas jest świetny, od kilku lat się ukrywałem za granicą. Poprosiłem Pana mecenasa by postarał się moje problemy rozwiązać a on w ciągu krótkiego czasu pozałatwiał i teraz mogę cieszyć się wolnością!:)))
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Roman Z. dnia: 2015-03-31 16:33:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo wysoka jakość świadczonej usługi. Sprawa cywilna wygrana!:)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ryszard S. dnia: 2015-03-24 15:41:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzięki Panu Bartoszowi uwierzyłam w sprawiedliwość. Obsługa na bardzo wysokim poziomie, rzetelna i terminowa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Małgorzata dnia: 2014-12-21 22:56:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny karnista, bardzo sprawnie porusza się w sądzie, żałuję, iż nie miałem mecenasa we wcześniejszych postępowaniach. Bardzo dziękuję!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jarosław W. dnia: 2014-12-10 16:41:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas Bartosz Palczewski poprowadził mi bardzo profesjonalnie moje postępowanie rozwodowe, widać, że nie owija w bawełnę i działa bardzo konkretnie. Choć moja sprawa nie należała do najłatwiejszych.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marta T. dnia: 2014-12-03 21:35:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: POLECAM!!!! Pan Mecenas godny polecenia. Profesjonalne podejście, uczciwość, wsparcie i komunikatywność ,wszystko na wysokim poziomie!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Patrycja G. dnia: 2014-11-03 11:38:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny adwokat, reprezentował mnie w sprawie karnej. Człowiek wie za co płaci!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ryszard Z. dnia: 2014-07-16 21:07:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Bartosz Palczewski jest adwokatem godnym polecenia. Bardzo mi pomógł w mojej bardzo skomplikowanej sprawie rodzinnej. Zawsze kiedy miałam jakieś wątpliwości znajdował świetne rozwiązania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Katarzyna Sobol dnia: 2014-07-02 18:20:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z całą odpowiedzialnością polecam pana adwokata Bartosza Palczewskiego. Wybronił mojego męża z niemałych opresji. Pozdrawiam Małgorzata Trela:)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Małgorzata Trela dnia: 2014-04-10 17:15:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: U pana adwokata widać pełne zaangażowanie. Bardzo mu dziękuję za poprowadzenie sprawy karnej
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: klient z Chorzowa dnia: 2014-01-18 14:42:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzięki Panu Mecenasowi Palczewskiemu zostało umorzone postępowanie o wypadek samochodowy z motocyklistą, który chciał mnie naciągnąć na odszkodowanie!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Mateusz Kołodziejczyk dnia: 2013-11-14 10:35:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas Palczewski prowadzi mi obecnie sprawę o podział majątku. W chwili obecnej jestem z niego bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że efekt będzie taki sam, jak współpraca w chwili obecnej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maria Przybylska dnia: 2013-10-14 14:45:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: zniszczył moją żonę przed sądem przy rozwodzie!!!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: klient dnia: 2013-10-09 16:36:06 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją