Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Rafał Choroszyński

Zawód: Adwokat 
Adres: Lubelskie, 20-023 Lublin Chopina 12/2
Telefon: 605057753 Kom. 605057753 Fax: 815348162
Adres e-mail: rafalchoroszynski(małpa)gmail.com
Strona internetowa: www.choroszynski.pl
Opis działalności: adwokat Słowa kluczowe: adwokat

Ocena: 54% pozytywna 6x 5x

Jakość usług: 60% wysoka 6x 4x
Terminowość: 50% bez zastrzeżeń 4x 1x 4x
Ceny usług: 16% niskie 1x 1x 5x
Ilość opinii w serwisie: 11
Ilość odsłon profilu firmy: 6558
Data utworzenia profilu: 2010-09-28 08:41:52
Data ostatniej aktualizacji: 2017-03-03 12:44:09 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Rafał Choroszyński

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas Choroszyński prowadził mi 2 sprawy.Jestem klientką od kilku lat.obie sprawy doprowadził do końca z wynikiem wygranej dla mnie.Bardzo dobry, skuteczny i miły adwokat.Dziękuję za wygrane sprawy i polecam Pana Mecenasa Choroszyńskiego, bo warto mieć dobrego adwokata.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Bożenna dnia: 2018-10-05 10:28:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas skutecznie poprowadził mi kolejną sprawę. Jestem Klientką Kancelarii od lat i nigdy nie miałam zastrzeżeń, może poza cenami. Dziwią mnie trochę opinie poprzedników, bo od lat renoma mec. Choroszyńskiego, zwłaszcza wśród sędziów i innych prawników jest bardzo wysoka. Może to przeciwnicy pisali, albo była żona ?
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nie miała miejsca
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2017-03-03 10:33:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry fachowiec w swojej dziedzinie, zawsze przygotowany, aplikanci którzy z Nim współpracują równieź, miły, uprzejmy, zawsze punktualny, prowadził mi dwie sprawy z pozytywnym skutkiem. Polecam bo na swoim przykładzie się przekonałam.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: dnia: 2015-07-26 23:06:01 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Choroszynski zainteresowany sprawa byl dopoki bylo zainteresowanie mediow. W momencie, gdy to sie skonczylo, stal sie bardzo arogancki i nawet nie oddal dokumentow.
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Marta Vavra dnia: 2015-05-14 15:49:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Choroszyński na pierwszej rozmowie powiedział, że sprawa jest na tyle prosta, że zakończy się na góra dwóch rozprawach. Niestety słowa nie dotrzymał, bo przez jego błędy strona przeciwna miała dużą swobodę w przedłużaniu postępowania. Ponadto źle wyliczył kwotę roszczenia (błędy rachunkowe i merytoryczne) co zwiększyło koszty sądowe. Następnie z dnia na dzień wycofał się ze sprawy, bo jak stwierdził pochłania mu ona zbyt wiele czasu, ale zapłaconego na wstępie honorarium nie zmniejszył nawet o złotówkę. Koniec końców sprawę dokończyliśmy sami, pisząc korektę do pozwu i pism procesowych, przeprowadzając istotne dowody. Ponieważ racja była rzeczywiście po naszej stronie proces wygraliśmy, ale trwało to kilka lat. Dlatego z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że sława mecenasa zupełnie nie dorównuje jego fachowości i rzetelności.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: nazwisko znane w kancelarii p. mecenasa dnia: 2015-02-27 04:09:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prowadził mi sprawę przed sądem na LSMie. Miał fajnego pomocnika, który też chodził ze mną na wokandy, pana filpownicza (obaj bomba chłopy). Teraz chyba już jest ten filipczuk adwokatem, jak Pan adwokat Choroszyński. Polecam Pana mecenasa Choroszynskiego bo tak jka powiedział to tak zazwyczja było w sądzie, no i mi wygrał sprawę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: niedarady dnia: 2014-11-27 22:52:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Megagość. Odeszłem od innego adwokata do niego i mi wyprostował sprawę, a właściwie sprawy, które inny mecenasina s....ł!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: JUMBO123 dnia: 2014-06-27 10:34:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naciagacz, potem gdy sad robi przekret mowi"sad zrobil to co zrobil i tyle". Kiepski pozew, moze od razu kombinuje zeby byla apelacja. A najsmieszniej jest na koncu, pytany w mediach o przekrety w sadach mowi ze on sie nie spotkal. Halo, a moja sprawa??? i znowu dylemat zapomnial, czy klamie....
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Rudy dnia: 2014-06-18 17:32:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry adwokat! Polecam!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Monika dnia: 2014-01-21 07:31:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: niestety muszę się zgodzić z powyższą opinia bo w moim przypadku było tak samo.Ponadto pan mecenas jak już wyciągnął pieniądze i naobiecywał gruszek na wierzbie to przed samą kluczową rozprawą wycofał sie z prowadzenia mojej sprawy tłumacząc że nie ma czasu jeżdzić do Warszawy.Ja też niestety straciłam dużo pieniędzy i w ostatniej chwili musiałam szybko szukać nowego adwokata
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: wiola dnia: 2013-07-03 18:42:27 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat Choroszyński jest jednym z bardziej medialnych przedstawicieli adwokatury lubelskiej, telewizja, gazety itp. Niestety w mediach błyszczy, ale klientów przychodzących z ulicy do jego kancelarii czeka rozczarowanie. Na pierwszym spotkaniu sprawia wrażenie fachowca,jest rzeczowy, uprzejmy, ma pomysł na poprowadzenie sprawy. Ale już po uiszczeniu honorarium traci dużą część zainteresowania sprawą klienta. Odgania się od się klienta jak od muchy, szczególnie gdy klient zauważa, że adwokat popełnił w sprawie merytoryczne błędy i zwyczajnie nie zna akt. Wtedy Choroszyński staje się arogancki i niedostępny, po chamsku zbywa klienta, mówiąc jak ważne sprawy go teraz zaprzątają. Kiedy, z uwagi na popełnione przez adwokata błędy merytoryczne, sprawa zaczyna przybierać zły obrót Choroszyński chamskimi zachowaniami prowokuje klienta, żeby ten wypowiedział mu pełnomocnictwo. Jeżeli prowokacja się nie udaje, bo klient nie ma pieniędzy na nowego adwokata, Choroszyński żąda dopłaty za swoje usługi, twierdząc że zwiększył się nakład jego pracy. Nie przyjmuje do wiadomości faktu, że to jego działanie spowodowało przewlekłość sprawy. A potem zostawia klienta z rozgrzebaną sprawą zachowując dobre mniemanie o sobie. Byłam jedną z takich klientek, niestety po niewczasie znalazłam w internecie informacje, że nie ja jedna straciłam na kontakcie z Choroszyńskim. I chociaż moja sprawa była banalnie prosta, to ten "uzdolniony adwokat" skutecznie ją skomplikował. Na koniec powiedział, że nie życzy sobie oceny jego pracy jako mojego pełnomocnika. I w ten sposób dobitnie udowodnił, że stracił kontakt z rozumem, bo we własnych oczach wciąż jest nietykalnym mistrzem zawodu. Dlatego zamieszczam tu swoją opinię, bo chciałabym zaoszczędzić kłopotów i wydatków jego ewentualnym klientom.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: pokrzywdzona przez Choroszyńskiego dnia: 2013-01-30 23:27:55 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją