Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Tomasz Gruza

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Kujawsko-pomorskie, 87-100 Toruń, Włocławek, Bydgoszcz Toruń Piekary 33
Telefon: Kom. 571-274-053
Adres e-mail: sekretariat(małpa)kpf.vot.pl
Strona internetowa: www.adwokat-torun.info
Opis działalności: Słowa kluczowe: adwokat toruń, rozwód, separacja, alimenty, kontakty z dzieckiem, podział majątku, spadek, upadłość,

Ocena: 100% pozytywna 11x

Jakość usług: 100% wysoka 11x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 11x
Ceny usług: 100% niskie 10x 1x
Ilość opinii w serwisie: 11
Ilość odsłon profilu firmy: 3751
Data utworzenia profilu: 2013-04-17 20:45:54
Data ostatniej aktualizacji: 2016-09-20 18:53:12 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Tomasz Gruza

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rozwody. Potwierdzam opinie poprzedników i polecam Pana Mecenasa, trafiłem do niego w trakcie sprawy rozwodowej, bo sam już nie dałem rady z sędziom J. (nie wiem, czy można podawać nazwiska sędziów). Pan Mecenas wygrał to co obiecał, wina obu stron (nie było szansy na winę tylko żony,)alimenty na dzieci na rozsądnym poziomie, alimenty na żonę sąd oddalił, kontakty z dziećmi ustalone tak jak chciałem. Sprawa trwała rok, a Mecenas był na każdej z rozpraw. Koszt, jak koszt, zawsze mogłoby być taniej, ale jak za sprawę trwającą rok to uczciwa stawka (na pocieszenie mam to, że od starszego syna wiem ile żona, tfu! była żona zapłaciła swojemu adwokatowi - w porównaniu mój był tani :). Co ważne Mecenas jest człowiekiem honoru i raz ustalonej kwoty za całą sprawę nie zmienił. Jednym słowem polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2016-06-24 08:16:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłem w bardzo krytycznej sytuacji i gdyby nie p. mecenas Tomasz Gruza wpakowałbym się w niezłe kłopoty finansowe. Udzielił fachowej i rzetelnej porady prawnej. Chylę czoło . Polecam usługi p.mecenasa.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Roman Matyska dnia: 2016-06-09 21:34:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Mecenas odzyskał mi spadek, polecam serdecznie.Wizyta super, pełne zrozumienie, nie liczył się czas, a na sprawie w sądzie był super.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2016-05-29 22:26:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam w rozwodach, sprawa wygrana, alimenty nawet wyższe niż planowałam, Pan Mecenas zaangażowany w sprawę, zawsze obecny na rozprawach osobiście i przygotowany. Ważne jest, że ten adwokat sam podpowiada co jeszcze mogę żądać, jak trzeba zagrać by było na plus, a nie tylko mówi to co klient chce usłyszeć. Dokładnie pamiętam co Pan mecenas powiedział w trakcie pierwszej porady "ja mogę obiecywać złote góry, ale realnie to wygląda tak..." :D Miłym zaskoczeniem było to, że do sprawy podchodził z pełnym zaangażowaniem, ale klienta nie traktował z wyższością.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Barbara dnia: 2016-05-09 10:18:17 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szczerze polecam :-) Pan adwokat prowadził mi sprawę rozwodową, podział majątku oraz podwyższenie alimentów. Jestem bardzo zadowolona z jego profesjonalnej pomocy, a dodatkowo z samego podejscia do klienta - bardzo życzliwy, skromny, wszystko co robił przy prowadzeniu moich spraw dokładnie mi tłumaczył. Sama kancelaria jest skromna, a dla mnie to plus, bo człowiek nie robi się "malutki" od przepychu, a i cena usług niższa - chyba Pan adwokat nie chce urządzać się na bogato za pieniądze klientów :-)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Asia dnia: 2016-01-21 14:38:37 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: uff, wreszcie wolny :D, dwa lata w sądzie, ale żona chciała mojej winy, bo znalazłem szczęście z inną, chciała 1000 alimentów dla siebie i 1000 na syna, dostała winę obu stron, straciła szansę na alimenty dla siebie, na syna będę płacić 700 zł :D. wyrok był w piątek, a ja dwa dni dochodziłem do siebie i cały czas nie potrafię zrozumieć jak Pan Tomek udowodnił, że małżeństwo umarło śmiercią naturalną już dawno. hehe dwa lata w sądzie i koszt 3000 zł, ale mina żony bez cenna :D muszę jeszcze tylko poprosić by Pan Tomek załatwił mi to nagranie video z sądu :D Pana Adwokata pozdrawiam i polecam innym.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krzysztof dnia: 2015-12-06 20:33:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rozwód zakończony! Wszystko wygrałam, a najważniejsze to alimenty na córkę! Super jestem zadowolona. Polecam gorąco tego adwokata.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marzena dnia: 2015-08-03 19:41:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam w sprawach rodzinnych, Pan Tomasz pomagał mi w sprawie rozwodowej. Fachowość połączona ze zrozumieniem człowieka w potrzebie, dodatkowo duże wsparcie psychiczne, a jako kolejny plus napiszę, że koszt sprawy miałam rozłożony na raty. Na 100% do niego wrócę, jak za jakiś czas będę podnosić alimenty.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ania dnia: 2015-07-20 12:46:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Trafiłem do tej kancelarii z polecenia, bo kupując mieszkanie sporo naczytałem się w internecie o haczykach deweloperów, mecenas przeanalizował moją umowę deweloperską i jak pokazał mi co chciałem podpisać to o mało nie wyłysiałem, ale ostatecznie wynegocjował z deweloperem korzystniejsze warunki umowy. Za cenę dam ocenę przeciętną, bo co prawda zapłaciłem sporo, ale jak porównam ile bym mógł stracić podpisując umowę w ciemno, to cieszę sie z dobrze wydanej kaski.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Damian dnia: 2014-04-08 20:21:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: polecam gorąco, Pan mecenas przyjął moją sprawę rozwodową gdy była w trakcie, już po pierwszej sprawie widziałam jak działa w sądzie, zablokował papugę mojego ex i sprawnie poprowadził rozwód do końca, nawet alimenty na córkę dostałam wyższe niż się spodziewałam na początku
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Monika dnia: 2013-08-20 13:15:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do tego mecenasa trafiłam w sprawie o podwyższenie alimentów dla mojej córki. Pan mecenas od samego początku zachowywał się inaczej niż większość prawników, był zainteresowany sprawą dopytywał o wiele szczegółów (i zerkał na zegarek). Już na pierwszej rozprawie pokazał, że nie przyszedł tylko posiedzieć, ale cały czas bronił mnie przed atakami prawnika mojego byłego męża. To dzięki niemu się nie bałam i mniej stresowałam. Sprawę wygrałam dokładnie tak jak obiecał, ale największe wrażenie zrobił na mnie, jak sąd po wyroku, zacytował całą argumentację mojego mecenasa, na koniec Pani sędzia powiedziała mi, że wybrałam bardzo dobrego prawnika. Do dziś żałuję, że to nie Pan Tomek mnie reprezentowała na rozwodzie, bo pewnie tez bym miała mniej stresów i wygrała więcej. ZAWSZĘ GO POLECAM.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kaśka dnia: 2013-04-17 20:57:19 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją